STP Timișoara Forum: Piste pentru biciclete in Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (38 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piste pentru biciclete in Timisoara Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#101 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 iunie 2011 - 19:44

Da, acum circa doua saptamani au finalizat. Nu conteaza ca la 5m inspre partea care cica e facuta deja s-a sters vopseaua si n-au mai reusit sa o "revitalizeze"...

Am vazut ca au inceput sa faca piste, pardon, sa traga linii si prin centru. De la Catedrala pana la ambele poduri, pe ambele sensuri, la marginea Pt. Operei si pe strada pe care merge 19-le, intre Primarie si Muzeu. Au facut chiar si treceri pentru biciclisti, pacat ca ele se opresc in bordura si nu in panta existenta destinata trecerii...Sunt curios totusi daca dungile finale vor ramane asa...
0

#102 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 06 iunie 2011 - 20:08

Tare as fi curios cine vinde vopseaua...si la ce pret...presimt ca cineva isi plateste jeep=ul cu banii din piste de biciclete :rad_masa:
0

#103 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 06 iunie 2011 - 20:55

Vezi postareaBogdanTm, la 06 iunie 2011 - 20:08, a spus:

Tare as fi curios cine vinde vopseaua...si la ce pret...presimt ca cineva isi plateste jeep=ul cu banii din piste de biciclete :(

Daca in prezent vopseaua este folosita cu zgircenie (oricum multi pietoni merg pe pista in loc sa mearga pe partea lor), prima pista (Parcul Botanic) a fost vopsita complet in verde. Si pt ca atunci economia duduia, au vopsit chiar si trotuare fara piste pt biciclete, cum este cel de linga Podul Traian (Piata Maria), linga Plescavita.

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 06 iunie 2011 - 20:57

0

#104 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 06 iunie 2011 - 21:21

Ei...problema pietonilor care merg aliniati in grupuri de 4-5 am observat-o de mult timp. Permanent cand trec pe o portiune de drum cu pista de biciclete merg pe partea de trotuar destinata pedestrilor. Inevitabil intalnesc "linii" de pietoni care sunt indignati ( mi s-a intamplat asta de cel putin 10 ori) ca nu am "bunavointa" sa ii ocolesc mergand pe drumul destinat bicicletelor. Vorba unui prieten, singura solutie functionala in cazul lor este metoda "titanic"...full speed ahead...si daca gabaritul ma ajuta...legile fizicii ii constrang sa se "replieze"..desi din partea mea acest gest este o dovada de lipsa de civilizatie. Dar la nesimtire..raspunzi la fel.
0

#105 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 06 iunie 2011 - 21:43

Bani din vopsea sigur nu, la cata vopsea folosesc ei...va spun, in curand vom vedea piste la care repetarea dreptunghiului rosu cu bicicleta se va face din 500 in 500 de metri, sau la inceputul si la capatul strazii, daca aceasta este mai scurta.
Oricum, si putina vopsea pe care o pun se duce in maxim 6 luni. Langa Botanic au vopsit serios, dupa ani de zile de abia s-au dus cateva portiuni de vopsea, nesesizabile...

Si ca o paranteza, apropo de calitatea vopselei: voi ati remarcat felul si tipul vopselei folosite in ultimele saptamani pentru trasarea dungilor pe carosabil (Martirilor, Podul Andrei Saguna samd)? Este o dunga extrem de subtire, foarte putin fosforescenta, si efectiv "aruncata" pe carosabil (nu are marginile drepte, seamana cu o textura din Photoshop). O vopsea ca lumea de sosea stiam ca are cativa mm grosime, efectiv o "simti" cand treci peste ea, iar noaptea te "orbeste" prin gradul de reflectie a luminii. Sa nu mai zic si de marginile care ar trebui sa fie drepte...
0

#106 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 06 iunie 2011 - 22:01

Esti "carcotas" :w00t: Vine campania electorala...voturile "e" scumpe...doar nu vrei ca o lucrace publica sa fie in folosul cetatenilor? Doar unde crezi ca suntem , in Europa? :(
0

#107 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 06 iunie 2011 - 22:15

Stiu ca sunt critic, insa in istorie doar prin critica s-au corectat anomaliile si s-a mers mai departe. Totusi, cred ca la noi istoria a cam ramas blocata...
0

#108 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 08 iunie 2011 - 16:34

Verde pt biciclete in centru. Nu imi vine sa cred ca umflatii din CL au anulat HCL data chiar de ei.

Citeaza

Biciclistii timisoreni se pot plimba in voie prin tot centrul orasului, dupa ce consilierii locali au votat un proiect din hotarare prin care le permit accesul in Piata Victoriei, strada Alba Iulia, dar si in Piata Unirii.
...

opinia timisoarei
0

#109 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 08 iunie 2011 - 18:08

Sună a mişcare electorală. În fine, bine c-au făcut-o ...
0

#110 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 08 iunie 2011 - 20:05

In Parcul Botanic se poate intra cu biciclete?
0

#111 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 08 iunie 2011 - 20:11

Au scos si semnele? Am trecut azi pe acolo insa nu m-am uitat dupa ele. Oricum, dupa unele ziare, de mult s-a dat "verde" pe acolo...

In alta ordine de idei, au vopsit si pistele din Centru, enumerate de mine mai devreme. Si vrei sa stiti ceva? Au atins performanta preconizata de mine, insa muuult mai repede: au pus dreptunghiul verde doar la inceputul si la sfarsitul trotuarului :welcome: Intre acestea sunt si portiuni > 300m. Data viitoare nu voi mai cobi :respekt: .
0

#112 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 09 iunie 2011 - 07:38

Vezi postareaChagall, la 08 iunie 2011 - 20:05, a spus:

In Parcul Botanic se poate intra cu biciclete?

Din cate stiu eu , nu .

Cred ca in toate parcurile din Timisoara accesul cu biciclete este interzis . Si la intrarea din Parcul Botanic Se afla acea tabla mare si verde care specifica acest lucru .
0

#113 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 09 iunie 2011 - 11:25

Vezi postareaNDY, la 08 iunie 2011 - 20:11, a spus:

Au scos si semnele? Am trecut azi pe acolo insa nu m-am uitat dupa ele. Oricum, dupa unele ziare, de mult s-a dat "verde" pe acolo...

In alta ordine de idei, au vopsit si pistele din Centru, enumerate de mine mai devreme. Si vrei sa stiti ceva? Au atins performanta preconizata de mine, insa muuult mai repede: au pus dreptunghiul verde doar la inceputul si la sfarsitul trotuarului :D Intre acestea sunt si portiuni > 300m. Data viitoare nu voi mai cobi :naughty1: .

Eu am trecut azi pe la intrarea in piata dinspre rectorat si chiar m-am uitat dupa semne si am constatat ca tevile au ramas goale:

Atasament Verde pt biciclete in centru 1.JPG

Cit despre cobit, poate doar le-ai dat o idee cum sa reduca costurile in prag de alegeri...

Vezi postareaRaoul94, la 09 iunie 2011 - 07:38, a spus:

Din cate stiu eu , nu .

Cred ca in toate parcurile din Timisoara accesul cu biciclete este interzis . Si la intrarea din Parcul Botanic Se afla acea tabla mare si verde care specifica acest lucru .

In toate parcurile din Bucuresti lumea merge cu bicicleta si mai ales copiii. Imi pare rau ca la noi inca exista mentalitati comuniste cu privire la iarba din parc si la biciclete.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Verde pt biciclete in centru 1.JPG

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 09 iunie 2011 - 11:27

0

#114 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 09 iunie 2011 - 15:37

Atunci e super! Avem voie cu bicicletele prin Centru, in sfarsit! :D

In Parcul Botanic exista acea placa, insa ma indoiesc ca cineva ar putea deslusi ce se afla sub graffiti si ... ma rog, veti vedea daca veti trece pe acolo.

@Doppler: stii ce e ciudat? Ca in toate parcurile iarba e deja rarefiata, se vede doar pamantul, iar acolo unde mai e, e culcata la pamant, datorita zecilor de copii care joaca fotbal nestingheriti acolo...Nici eu nu vad ce probleme ar putea pune bicicletele, mai ales ca nimeni nu e in halul ala de dus sa mearga cu bicicleta pe iarba si printre flori...
0

#115 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 09 iunie 2011 - 15:47

Apropo de pistele pentru biciclete, să nu credeţi că suntem singurul oraş al lumii cu probleme. Urmăriţi:

0

#116 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 iunie 2011 - 16:11

Sincer nu-s deacord cu bicicelta prin centru! La fiecare sfarsit de saptamana sute de copii mici sau mai mari se plimba cu parintii. Vine cate un dement si problema e gata! Cine e vinovatul?

- biciclistul, care a patruns in centru unde era voie cu bicicleta. Sau a depasit vreo limita de viteza?
- copilulm fiindca are 3-4 ani, si nu are inca simtul pericolului dezvoltat?
- parintele care nu-si tine copilul in lesa, doar ca sa poata fiecare aiurit sa-si faca de cap prin centru cu bicicleta

Mie mi se pare pueril! Daca era interzis pe Calea Sagului, de exemplu cu bicicleta si in centru era permis, toti al naibii acolo ar fi trebuit sa mearga si aia ar fii fost problema... Acuma e altceva...
Tipic romanesc!!!
0

#117 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 09 iunie 2011 - 18:07

O intrebare naiva: Exista vre-o diferenta (juridica sau de alt soi) intre pistele marcate cu verde (P. Botanic) si cele marcate din loc in loc cu rosu? Sau folosim orice vopsea mai gasim prin debara?

P. S.: Si pentru pietoni visatori exista o solutie sigura. Credeti-ma, functioneaza 100%!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: dreiklang_ballhupe-0000305702.jpg

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 09 iunie 2011 - 18:36

0

#118 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 09 iunie 2011 - 20:22

Copiii se pot proteja şi singuri. Dacă vor să se sinucidă aruncându-se în faţa bicicletelor sunt liberi. Eventual răspunde părintele că n-a stat cu ochii pe el ca pe butelie, şi dacă nu-i dispus să facă aşa ceva atunci e liber să ţină puradelul în casă.

Apropo, cam dramatizezi. Câte accidente serioase datorate bicicliştilor ştii?

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 09 iunie 2011 - 20:23

0

#119 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*

Postat 09 iunie 2011 - 21:07

Bineinteles ca este exagerat. Asa cum parintii isi tin plozii sa nu sara in fata tramvaiului, asa si-i vor tine sa nu sara in fata bicicletelor. Ce viteza crezi tu ca poate prinde o bicicleta, prin Centru, prin multimea de oameni? Dementi sunt peste tot; la fel cum un dement poate veni pe bicicleta cu viteza si poate accidenta un copil, asa poate veni alt dement cu masina pe trotuar, omorand oamenii (si intre noi fie vorba, care din cele 2 ai auzit sa se intample mai des?).
0

#120 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 09 iunie 2011 - 22:19

In TM toti mai au de invatat. Automobilistii, biciclistii si pietonii. Dar, credeti-ma - e posibil. Si nici nu e foarte greu. Mai are de invatat si primaria. Nu ajunge sa desenezi niste dungi pe trotuare care oricum sunt praf. Investitia n-ar fi imensa si fonduri europene capeti destul de lejer daca ai cat decat un plan serios . Inteleg ca-s depasiti de autostrazi sau alte investitii consistente-dar niste trotuare?
0

Arata acest topic

• (38 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou