The Mechanic, la 26 august 2017 - 07:11, a spus:
Acum o luna ma plimbam pe malul Begai de pe partea cu bazinele. Am vazut ca se aduc reziduri de la statia de epurare din zona, cu camioanele. Uitandu-ma pe ambele maluri mi-am imaginat noul pod peste Bega, dar vazand ca piciorul podului ar nimeri exact intr-un bazin cu namol, mi-am dat seama ca n-o sa vedem prea curand un pod acolo.
Procentul de umplere al bazinelor descris de mine mai sus era valabil la ceva timp (aprox 1 an) dupa finalizarea lucrarilor de decolmatare a canalului Bega...Nici n-am stiut ca se cara acolo reziduri de la statia de epurare si ca atare nu stiu cat de umplute sunt gropile acum...
Nu stiu cata lume isi mai duce aminte de povestea acestor gropi (bazine)...
Lucrurile au stat cam asa...
Licitatia pentru curatarea canalului Bega era finalizata sau aproape finalizata iar autoritatile locale nu gasisera inca o locatie pentru amenajarea bazinelor de colectare a namolului ce urma sa fie scos din Bega...Deja am inceput sa ma consum personal pentru acest aspect, respectiv cat de prost pot merge lucrurile...
Cand intr-o buna zi se anunta ca s-a gasit in Freidorf o locatie pentru construirea acestor bazine, 4 la numar, pentru a fi stocata o cantitate estimata de circa 700 de mii sau milioane m
3 (cam asa erau cifrele)...
La asa o veste evident ca m-am bucurat. Habar nu aveam unde este locatia respectiva... Mult mai tarziu uitandu-ma intamplator pe google, am vazut aceste bazine unde erau localizate...In momentul urmator mi-am dat seama ca vor exista niste probleme majore in viitor cand se va pune problema unui pod in zona mai ales ca traseul era in continuarea pasajului din Freidorf, adica ar fi fost impuscati cativa iepuri dintr-un foc...
Insa iata ca situatia nu este deloc una simpla ci una chiar foarte complicata...
@The Mechanic, cred ca esti singurul dintre colegi (in afara de mine

) care vezi ca situatia este una complicata legata de acest viitor pod...
Nu spun ca nu exista solutii tehnice de rezolvare a problemei insa aceste solutii vor fi substantial mai costisitoare...Si nu era cazul sa se ajunga intr-o astfel de situatie...Se putea construi bazinul 3 la extrema stanga sau extrema dreapta iar traseul soselei (centurii de nord-vest) ar fi ramas pe teren viran curat...