STP Timișoara Forum: VTM de SUD (Centura de Sud) - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (99 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

VTM de SUD (Centura de Sud) finalizat

#441 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 05 ianuarie 2017 - 15:20

Vezi postareaMHN, la 05 ianuarie 2017 - 14:27, a spus:

Și eu sunt de acord cu cel portocaliu. Trece peste terenul meu.
Vă țin la curent cu formalitățile prin care o să trec :)
Asta dacă se face totuși, căci mai e cale lungă.

Da-mi numele si parcela sa iti spun citi metri iti expropriaza :fahren0018:

Deoarece s-au facut PUZ uri in Mosnita nu mai pot trece pe acolo cu ea.

pe Lugoj -Deva nu au fost darnici cu exproprierile, dar aici fiind mai aproape de oras, ramine de vazut

http://lege5.ro/Grat...l-lucrarii-de-u
0

#442 Useril este offline   marius2002 

• Membru activ
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 30 mai 14

Postat 05 ianuarie 2017 - 23:09

Din programul de guvernare al PSD-ului:

"● Modernizarea şi construirea variantelor ocolitoare
Se va urmări finalizarea variantelor ocolitoare începute, precum şi construcţia altor şosele de centură, urmărindu-se un profil rutier rapid:
o Varianta ocolitoare a Sucevei – Proiect fazat (8,65 mil. Euro, FEN+BS).
o Varianta ocolitoare Tg. Jiu – Proiect fazat (36,69 mil. Euro, FEN+BS).
o Varianta ocolitoare Bacău - (83,57 mil Euro, FEN+BS).
o Varianta ocolitoare Târgu Mureş - (23,29 mil Euro, FEN+BS)."

Unde-i centura noastra? :Facepalm_emote_gif: :Facepalm_emote_gif: :Facepalm_emote_gif:

Sursa:
http://www.economica...t_131139.html#n
0

#443 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 05 ianuarie 2017 - 23:30

Eu zic ca daca nu e trecuta nu inseamna ca nu se va face, cum daca era trecuta nu insemna neaparat ca s-ar face. :D
1

#444 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Guests
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 21 septembrie 16

Postat 06 ianuarie 2017 - 06:15

Cred ca le-au pus doar pe cele incepute deja.

Practica PSD din toti anii de pana azi e urmatoarea:
1. La construirea bugetului se prevad sume importante pentru investitii in infrastructura.
2. Se liciteaza studiul/proiectul/constructia
3. Pe la jumatatea anului, proiectele care nu au avansat (din motive obiective sau subiective) sunt blocate, si banii se duc spre proiecte (pomeni) sociale.
4. Spre sfarsitul anului se reinnoiesc promisiunile ca la anul "vor fi bani la buget pt proiectul x".

#445 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2365
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 06 ianuarie 2017 - 06:24

Vezi postareamarius2002, la 05 ianuarie 2017 - 23:09, a spus:

Unde-i centura noastra? :Facepalm_emote_gif: :Facepalm_emote_gif: :Facepalm_emote_gif:

Pai in minciunile..pardon..juramintele electorale a lui uica lae editia 2020...atunci iar auzim ca vom avea centura..portavioane functionale...metrou greu.... :machine-gun:
-1

#446 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 06 ianuarie 2017 - 10:21

Vezi postareaBogdanTm, la 06 ianuarie 2017 - 06:24, a spus:

Pai in minciunile..pardon..juramintele electorale a lui uica lae editia 2020...atunci iar auzim ca vom avea centura..portavioane functionale...metrou greu.... :machine-gun:

centura tocmai a fost trimisa spre licitare
si in prioritatile lui Grindeanu e si Timisoara 2021. Sper ca macar nu va pune bete in roate la acest proiect
0

#447 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Guests
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 21 septembrie 16

Postat 06 ianuarie 2017 - 10:30

Si eu mizez pe asta... macar sa ramana in functie mai mult de cateva luni.

#448 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 06 ianuarie 2017 - 12:22

Vezi postareaElphax, la 06 ianuarie 2017 - 10:21, a spus:

centura tocmai a fost trimisa spre licitare

mai exact: actualizare SF (studiu de fezabilitate) si PT ( proiect tehnic)
pana la constructie mai este mult

4

#449 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6120
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 07 ianuarie 2017 - 20:19

Vezi postareaDoppler, la 05 ianuarie 2017 - 15:02, a spus:

[...]

Nu cred ca mai sint asa darnici ca acum 15 ani.
Pe Centura de Nord exista acces direct la diferite firme (si chiar case), ceea ce nu cred ca este ideea unei centuri.
Teren cu destinatie speciala este poligonul Chisoda, poligon pentru care nu s-a putut face un drum initial anuntat intre Minastirea Sag si Giroc?

Nu știam că asta a fost motivul.

Vezi postareatimis2, la 05 ianuarie 2017 - 15:20, a spus:

Da-mi numele si parcela sa iti spun citi metri iti expropriaza :fahren0018:
Deoarece s-au facut PUZ uri in Mosnita nu mai pot trece pe acolo cu ea.
pe Lugoj -Deva nu au fost darnici cu exproprierile, dar aici fiind mai aproape de oras, ramine de vazut
http://lege5.ro/Grat...l-lucrarii-de-u

Am primit un aviz prin 2010, parcă erau vreo 1000 mp.
Revin.

Vezi postareaBogdanTm, la 06 ianuarie 2017 - 06:24, a spus:

Sincer, io zâc să iei o pauză!
Recitește titlul topicului, ș-apoi mai vezi tu...
1

#450 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 09 ianuarie 2017 - 00:34

Vezi postareaMHN, la 07 ianuarie 2017 - 20:19, a spus:

Sincer, io zâc să iei o pauză!
Recitește titlul topicului, ș-apoi mai vezi tu...

Nu doresc sa starnesc flame sau dezbateri aiurea. ultima oara cand am cautat in dex "io" si "zâc" nu erau prezente ..dar poate nu fusai atent si nu intelesai ce-mi zisasi . Daca asta a fost intentia..a fost una fara insiratite buna..nu am pascut vacile impreuna....In ciuda aparanetelor stiu sa citesc un titlu de topic...daca doresti sa afirmi sau sau exprimi ceva fa minimul efort si spune-o pana la capat...care e "cheia" ascunsa in titlul topicului? Oare ar trebui sa fac petitie la primul ministru ca sa imi explice ce inseamna "ș-apoi"?? inteleg ca bacalaureatul e trauma vietii la sud de Carpati...dar chiar asa........
-2

#451 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 11 ianuarie 2017 - 18:37

Incredibil, acum s-a umflat ranza (cauta in dex-ul de ardelenisme poate gasesti) in tine banatene?:) Asta era forum serios nu-l duce spre nivelul Tion-ului cu sudisti, nea Lae, metrouri, nave spatiale si alte gunoaie, parerea mea, amu' (nhsh daca e in dex sau nu) faceti ce vreti...
0

#452 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 ianuarie 2017 - 21:31

Rog sa ne oprim aici. Tot ce mai apare pe tema asta va fi sters fara preaviz.
3

#453 Useril este offline   colinb73 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 22 septembrie 13

Postat 24 ianuarie 2017 - 21:27

A venit bugetul.
Eu nu am gasit nimic despre centura sau racordul la autostrada, poate nu am cautat bine. Doar aeroport si centru intermodal.

http://discutii.mfin...sporturilor.pdf
0

#454 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 25 ianuarie 2017 - 10:58

Pai nu prea are de ce sa apara:

http://mobil.tion.ro.../detail/1769855
0

#455 Useril este offline   colinb73 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 22 septembrie 13

Postat 25 ianuarie 2017 - 14:10

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 31 decembrie 2016 - 12:45, a spus:

Parerea ta si o respect... Parerea mea insa, e ca Grindeanu nu va avea niciun cuvant de spus pana la elaborarea viitorului proiect de buget, cel pentru 2018, asa ca eu zic sa avem rabdare si sa nu-l acuzam aiurea, deocamdata, daca nu vom vedea nimic spectaculos in 2017.

Ma simt obligat sa-ti dau dreptate, eu chiar credeam ca Grindeanu poate face ceva ca primministru chiar daca timpul a fost scurt.
0

#456 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 ianuarie 2017 - 19:52

Tot ce era off topic s-a mutat aici
0

#457 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6120
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 31 ianuarie 2017 - 04:52

În cazul Centurii TM-Sud, actualmente, se aşteaptă încheierea licitației ptr revizuirea studiilor şi a detaliilor tehnice, asta după ce proiectul a stat în sertarele guvernelor Boc şi Ponta de prin anul 2009 încoace, cică din lipsă de fonduri. În timp ce în alte județe se pompează la greu, an de an, fonduri de la bugetul de stat. De exemplu, în total, ptr șoselele care leagă Alexandria de alte orașe au fost alocate circa 738 milioane de lei, doar în anul 2017. Asta după ce nici anul 2015 n-o fost unul rău...

Articol tendențios pe romanialibera.ro: "Cel mai asfaltat județ al României. 151.000.000 de euro în șoselele din Teleorman"
1

#458 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 12 februarie 2017 - 17:39

Judetul Timis, lasat din nou la coada de Guvern. Timisoara nici nu exista pe lista alocarilor de bani

Jale mare în judeţul Timiş, după ce Guvernul a publicat hotărârea prin care alocă diverse sume consiliilor judeţene şi localităţilor. Ca de obicei, Timişoara nu există pe listă, iar Consiliul Judeţean Timiş primeşte de zece ori mai puţini bani decât anul trecut. Spre comparaţie, judeţul Teleorman, de unde vine vicepremierul Liviu Dragnea, unul din semnatarii Hotărârii de Guvern, primeşte 111 milioane de lei din sumele defalcate din TVA, în timp ce judeţul Timiş exact… zero lei.

uvernul a aprobat pe 14 ianuarie Hotărârea privind „repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor din cota de 18,5% din impozitul pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”. Hotărârea Guvernului ar putea să se redenumească simplu Robin Hood, deoarece judeţul Timiş, unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat din România (şi implicit Timişoara) a fost furat ca în codru.

Mai exact, suma totală împărţită judeţelor prin această Hotărâre de Guvern este de 4,4 miliarde de lei. Din aceşti bani, în total, în judeţul Timiş ajung puţin peste 92 de milioane de lei, adică undeva în jurul procentului de 2 la sută din suma totală.

Spre comparaţie, judeţe mult mai mici decât Timiş, cum ar fi Bacău sau Teleorman, primesc sume consistente. Astfel, Teleorman, judeţul de suflet al vicepremierului Liviu Dragnea, primeşte în total peste 142 de milioane de lei, judeţul Bacău – peste 105 milioane de lei, iar Botoşani – tot peste 142 de milioane de lei. Iar lista continuă cam în aceleaşi ton.

Mai interesant este că judeţul Timiş nu a primit niciun leu din sumele defalcate din TVA, în condiţiile în care este în topul contributorilor la bugetul de stat exact pe acest criteriu. Tot judeţul Timiş este în top şi în ceea ce priveşte sumele colectate din impozitul pe venit, ştiut fiind faptul că şomajul este extrem de mic.

Revoltă în rândul primarilor din Timiș

Interesant este şi cum a fost repartizată suma alocată judeţului pe unităţi administrativ-teritoriale. Astfel, Timişoara nu a primit niciun leu, ca şi alte 36 de oraşe şi comune. Asta în timp ce localităţi cu 300-600 de locuitori din judeţ au primit mai mulţi bani decât în ultimii zece ani la un loc. Spre exemplu, Pietroasa a primit 1,2 milioane de lei, Ohaba Lungă – 1,1 milioane de lei, iar Fârdea, peste un milion de lei.

Se pare că algoritmul folosit de cei de la Bucureşti a fost de a lua de la cei care au colectat bani din taxe şi impozite şi de a da celor mai leneşi, susţin unii dintre primarii care nu au primit bani.

„Lenauheim nu a primit niciun leu de la această frumoasă hotărâre a Guvernului României. Din informațiile pe care le am nici de la Ministerul Finanțelor nu vom primi sumele pe care le-am primit anul trecut, deci nu știu cum ne vom descurca. Așteptăm și noi să ne vină sumele de la Trezorerie și să vedem cum putem face un buget, un buget care trebuie să asigure 200 de locuințe, cu 20 de kilometri de străzi neasfaltate, fără canalizate, e foarte greu să ne descurcăm cu sumele astea. (…) Riscăm să intrăm într-un blocaj la nivelul primăriei, clar că vom intra într-un blocaj. Față de anul trecut sumele sunt diminuate cu cel puțin 40%. Anul trecut, repartizat de Consiliul Județean am primit 420.000 de lei și acum nimic”, a spus primarul din Lenauheim, Ilie Suciu.

Revoltat s-a arătat şi consilierul judeţean PNL Marius Martinescu, care susţine că această sumă reprezintă un minim istoric pentru judeţul Timiş.

„A fost o surpriză pentru majoritatea ordonatorilor de credite și cred că ea vine din dorința neprecupețită de a centraliza absolut totul din punct de vedere financiar. Niciun ban nu poate să plece în teritoriu sau să fie utilizat în teritoriu, dacă nu este aprobat de București. Este din nou o palmă dată județului Timiș și altor județe care sunt contribuabili însemnați la nivel național. Este o palmă dată descentralizării și autonomiei financiare prevăzute de legea finanțelor publice locale, este o anulare a prevederilor acestor legi. Foarte grav este că județul Timiș pierde 18 milioane de lei prin această repartiție și cred că domnul Bojin de data aceasta va avea acea voce autoritară care va putea schimba această hotărâre a Guvernului în așa fel încât Timișul să fie la locul pe care îl merită, loc pe care l-a promis în campania electorală. Niciun obiectiv major de investiții al județului Timiș nu poate fi atacat în 2015, niciuna dintre promisiunile de campanie nu pot fi asigurate ca și finanțare din acest buget. Ba din contră, o parte însemnată din acel credit de 200 milioane de lei al CJ Timiș, 120 de milioane sunt prevăzute ca utilizare în reparația drumurilor, în modernizarea drumurilor din județ, în fel de fel de lucrări de mai mică importanță. (…)Și mai mulți bani se duc (în alte judeţe decât Timiş – n.r.). Până acum se duceau mulți acum și mai mulți. Sunt aceleași județe din partea Olteniei, din partea Moldovei, din partea unor baroni PSD care influențează decisiv Consiliul Județean Timiș a primit 2,5 milioane de lei, față de 21,5 cât a primit în anul 2014. Este extrem de puțin și acest lucru al trebui să-l determine pe șeful Consiliului Județean să ia o atitudine extrem de fermă față de Guvern”, a spus Martinescu.

În opinia primarului din Lenauheim, repartizarea de la Bucureşti a banilor pentru comune este „o prostie mai mare” decât modul în care se făcea până acum, prin consiliile judeţene.

„O idee destul de rea pentru noi, comunele. (…) În urma bugetelor din anii trecuți alocările erau de aproximativ 400.000 – 500.000 de lei, acum m-am trezit fără niciun leu. Acest lucru nu mi se pare normal. (…) În data de 16 ianuarie ne-am trezit și cu hotărârea data și publicată în Monitorul Oficial. Pe județul Timiș sunt 37 de unități administrative care nu au primit deloc sume și sunt multe administrații locale care au primit peste nevoile lor. În trecut aceste sume era alocate de Consiliul Județean, ne-am bucurat în prima fază că nu vom mai avea dinspre CJ repartizarea acestor sume dar ne-am trezit cu altă prostie mai mare decât cea făcută la nivel local”, a mai spus Suciu.

Suma mică repartizată judeţului Timiş a luat prin surprindere şi conducerea Consiliului Judeţean, care face parte din partidul aflat la Guvernare şi care a început să dea telefoane la Bucureşti pentru a afla ce s-a întâmplat. Liderii judeţeni spun însă că o schimbare a acestor sume este imposibil de efectuat, deoarece algoritmul folosit este aprobat prin lege, iar decizia aparţine Guvernului. Aşa că nu ne-a mai rămas decât să sperăm într-o eventuală rectificare bugetară, care ar urma să vină abia pe la jumătatea acestui an.

„Sunt nişte formule mai complicate puţin şi sunt în funcţie de anumite ponderi, de ceea ce înseamnă gradul de colectare. Dar toate repartiţiile se dau prin Hotărâre de Guvern şi se repartizează prin decizia directorului de la Finanţe. Deci atribuţii la nivelul Consiliului Judeţean nu sunt. Este adevărat, suma s-a diminuat şi pentru Consiliul Judeţean Timiş (de zece ori, de la 21,5 milioane de lei, la 2,5 milioane de lei – n.r.). Am întrebat la Bucureşti. Este însă o Hotărâre de Guvern, procedura s-a stabilit prin Legea bugetului de stat, este cam greu să modificăm noi. Dar sunt ferm convins că dacă este bună această decizie sau nu vom vedea pe parcurs şi în funcţie de distribuţiile de sume pe unităţi administrativ-teritoriale. Asta nu înseamnă că s-a diminuat bugetul, pentru că sunt creşteri pe alte părţi (…) Sunt ferm convins că pe parcursul anului vor mai apărea rectificări bugetare pentru a ajunge la un echilibru din punct de vedere al sumelor”, susţine vicepreşedintele CJ Timiş Călin Dobra.

Până la rectificare, Consiliul Judeţean Timiş se va baza pe fonduri europene pentru proiectele pe care le are în vedere.

sursa: tion.ro

Dragi colegi de forum ..asta e...csf cand ncsf vorba tinerei generatii..Mi-as fi dorit sa se implineasca ideea optimistilor care sperau la cat de putin si pentru al doilea contributor al tarii la buget. DIN PACATE am simtit bine...si putem vota si cu martienii...STATUL CENTRALIZAT UNITAR SI INDIVIZIBIL nu va da nici un ban pentru vest...forever and ever indiferent de ce am vota sau cine ar fi la putere. Daca tot ne-am luat...eclerul...macar sa ne uitam cum incepe cearta intre olteni si moldoveni...cei care erau cei mai rosii dintre rosii au primit minim fata de judetul "livius dragnicus maximus teleormanicus mperator"....
0

#459 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15

Postat 12 februarie 2017 - 21:08

Vezi postareaBogdanTm, la 12 februarie 2017 - 17:39, a spus:

Judetul Timis, lasat din nou la coada de Guvern. Timisoara nici nu exista pe lista alocarilor de bani

Jale mare în judeţul Timiş, după ce Guvernul a publicat hotărârea prin care alocă diverse sume consiliilor judeţene şi localităţilor. Ca de obicei, Timişoara nu există pe listă, iar Consiliul Judeţean Timiş primeşte de zece ori mai puţini bani decât anul trecut. Spre comparaţie, judeţul Teleorman, de unde vine vicepremierul Liviu Dragnea, unul din semnatarii Hotărârii de Guvern, primeşte 111 milioane de lei din sumele defalcate din TVA, în timp ce judeţul Timiş exact… zero lei.
........

Dragi colegi de forum ..asta e...csf cand ncsf vorba tinerei generatii..Mi-as fi dorit sa se implineasca ideea optimistilor care sperau la cat de putin si pentru al doilea contributor al tarii la buget. DIN PACATE am simtit bine...si putem vota si cu martienii...STATUL CENTRALIZAT UNITAR SI INDIVIZIBIL nu va da nici un ban pentru vest...forever and ever indiferent de ce am vota sau cine ar fi la putere. Daca tot ne-am luat...eclerul...macar sa ne uitam cum incepe cearta intre olteni si moldoveni...cei care erau cei mai rosii dintre rosii au primit minim fata de judetul "livius dragnicus maximus teleormanicus mperator"....

Sumele pentru reechilibrate ce revin Timisului sunt intr-adevar mici comparativ cu cele ce revin altor judete, dar sa nu facem confuzie intre bugetul total repartizat pe judete si sumele pentru echilibrare.

Bugetele pentru judetul Timis sunt asa:
- pt. finantarea municipiilor, oraselor si comune: 1.660.952.000 lei in 2016, 2.119.092.000 in 2017;
- pt finantarea descentralizatelor: 434.680.000 in 2016, 484.656.000 in 2017;
- sume pentru reechilibrare 44.443.000 lei in 2016, 57.864.000 in 2017;

Sumele pentru reechilibrare sunt in general mici fata de sumele totale alocate si se dau in ideea de a da bani spre localitatile cu probleme mari de lichidate, deci nu este nicio surpriza ca se duc toate spre zonele cu probleme, asa va fi mereu. Sigur ca, nici acea repartizare nu se face tocmai transparent ci mai degraba pe criterii politice.

La toate capitolele, sumele sunt mai mari in 2017 fata de 2016, cum sunt mai mari la toate judetele, si asta pentru ca bugetul este construit pe o estimare de crestere economica extrem de optimista, dar si pentru ca, probabil s-a taiat de la ministere si investitii guvernamentale pentru a trimite mai multi bani in teritoriu.

Ramane insa problema principiilor pe care este construit bugetul, si asta nu de acum, de zeci de ani. Adica se ia dinspre judetele bogate + Bucuresti pentru a sustine judetele falimentare.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 12 februarie 2017 - 21:11

#460 Useril este offline   marius2002 

• Membru activ
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 30 mai 14

Postat 16 februarie 2017 - 20:49

@BogdanTm, asta ii un articol vechi de 2 ani.
http://www.tion.ro/j...de-bani/1497487

Din cate stiu eu, anu asta ii putin mai bine decat in 2015...
0

Arata acest topic

• (99 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou