vldklm, la 20 decembrie 2015 - 10:17, a spus:
O statie in B. nu e mare ( pot spune chiar mică ) , are fix 2 linii și nu e obligatoriu în subteran.
Pai asta spuneam si eu. Ai folosit termenul de "gara pe Pictor Zaicu" referindu-te la o
statie de fapt, ceea ce este cu totul altceva...
Citeaza
Părerea mea e ca gara de nord și de est ar trebui să dispara în configurația actuală , cu tot cu aglomerația inutilă de linii adiacente ( eventual mutate la "viitorul centru intermodal" ) iar în locul lor facuta o rețea de CF electrificata (cu porțiuni subterane) robusta și rapidă . Gara centrală ar putea fi liniștit mutată lângă aeroport și conectata cu Timișoara la fel.
Si parerea mea este aceeasi. Am scris despre aceste lucruri, am facut si niste schite in acest sens postate pe forum. Am avut in vedere si o gara in zona Solventu deservita inclusiv si de vaporasele de pe Bega pe langa tramvaie si firobuze...
Insa varianta cea mai buna si de viitor (si dupa parerea mea) ar fi o gara pe la aeroport...
Citeaza
Ps.
"Firobuse" nu am văzut niciunde ! Sunt depășite de autobuzele electrice. Iar tramvaie foarte rar
N-ai vazut firobuze niciunde in Barcelona sau...? N-am prea inteles ce-ai vrut sa spui. Din cate stiu nu exista firobuze in Barcelona. Poate ma insel.
Insa tramvaie exista in mod cert. Vreo 5-6 linii maxim. Deocamdata!
Exista si funiculare terane/subterane in doua locuri. Exista si telecabine...Asta pe langa metrou si trenuri...
Barcelona este un oras deosebit din foarte multe puncte de vedere. Orice comparatie este cam neavenita, parerea mea...
Ne mai lipsesc si
1,2 milioane de locuitori ca sa fim egali macar la acest capitol...