STP Timișoara Forum: Panouri electronice de afișare în stație - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (193 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193

Panouri electronice de afișare în stație

#3801 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30166
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 27 octombrie 2024 - 11:56

Vezi postareaAndPa, la 27 octombrie 2024 - 00:01, a spus:

Sper ca nu e asa!!

Este asa cum am scris. Noi speram ca Radcom sa reuseasca si afisarea datelor ce vin din sistemul lor initial, sau a datelor (open data) disponibile din Tranzy.
Cand spui "toate liniile" suna oarecum dramatic, in statiile prevazute cu panouri Radcom (sa nu le confundam cu restul panourilor, adica cele cu leduri galbene si totemurile LCD) de tip nou, cu leduri RGB, fiind vorba de traseele modernizate (Cetatii, Bogdanestilor, Vidrighin) opresc doar linii de tramvai, deci asa cum scriam anterior, pe Cetatii nu se afiseaza linia 7 iar pe Vidrighin linia 8, asta pana ce nu vor fi inlocuite cu vagoane noi.

Panourile vechi modernizate, sau noile totemuri LCD, afiseaza toate liniile, sistemul Tranzy primind date de la un tracker GPS montat aditional pe toate vehiculele, chiar si pe cele mai vechi.
1

#3802 Useril este offline   AndPa 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 07 martie 10

Postat 27 octombrie 2024 - 15:55

Vezi postareaIlieB, la 27 octombrie 2024 - 08:29, a spus:

Mda... nu are rost. Daca sistemul nu functioneaza pentru o persoana cum trebuie, nu e ok sistemul. Lasa Clujul ca atat e de laudat si el si Oradea incat te duci la periferie si nu mai zici nimic.

Sunt si alte orase si "vestice" care au sisteme grele si nu sunt ganditete ptr turisti (desi e zona turistica) si tot nu se plange nimeni exagerat de mult incat sa zica, eu acolo nu ma duc ca e transportul praf. Haide sa fim mai permisivi si nu "perfectionisti" si sa intelegem ca e un sistem ptr majoritatea si nu doar ptr nevoia unuia si daca lui nu ii convine ceva, tot sistemul e praf.

Poate ca as fi de acord cu asta, cu conditia ca sistemul ce a fost inlocuit sa fi fost mai prost - sa fi fost un progres semnificativ pe partea de utilizator (nu de administrator de MTC, unde, ca simplu călător, nu prea am ce face). Insa noul sistem e mai slab si la informarea in stații si la nivel de aplicatie. Asa ca ma deranjeaza cand se cheltuie bani de dragul de a se cheltui bani. Si ma deranjeaza si cand lumea se complace in situatie si sugereaza sa inchidem ochii.
Faptul ca Tranzy exista de mai mult timp (intamplarea face ca la Cluj, dar la fel de bine putea sa fie si la Ciucaletii din codru sau San Francisco, numele localitatii e irelevant) si inca nu s-au remediat neajunsurile evidente inseamna sau o limitare tehnica a sistemului (ceea ce e rau cand, de nou, dai deja in limitari tehnice) sau o indiferenta a dezvoltatorilor sistemului (ceea ce iar e rau pentru ca indica o colaborare nu prea fructuoasa cu ei).
Argumente ca in alte parti sunt sisteme mai proaste sau sa fim mai permisivi, ce atâta perfectionism!? se reduc la lasă că merge și-așa! . O atitudine care pe termen mediu si lung e toxica, ce ne mentine in starea asta de complacere la nivel de popor, mult mai dăunătoare decat perfectionismul.
Asa ca hai sa nu ne mai ascundem dupa deget si sa gasim scuze post factum, ca asa si pe dincolo.
0

#3803 Useril este offline   AndPa 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 27 octombrie 2024 - 16:04

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 octombrie 2024 - 11:56, a spus:

Este asa cum am scris. Noi speram ca Radcom sa reuseasca si afisarea datelor ce vin din sistemul lor initial, sau a datelor (open data) disponibile din Tranzy.
Cand spui "toate liniile" suna oarecum dramatic, in statiile prevazute cu panouri Radcom (sa nu le confundam cu restul panourilor, adica cele cu leduri galbene si totemurile LCD) de tip nou, cu leduri RGB, fiind vorba de traseele modernizate (Cetatii, Bogdanestilor, Vidrighin) opresc doar linii de tramvai, deci asa cum scriam anterior, pe Cetatii nu se afiseaza linia 7 iar pe Vidrighin linia 8, asta pana ce nu vor fi inlocuite cu vagoane noi.

Panourile vechi modernizate, sau noile totemuri LCD, afiseaza toate liniile, sistemul Tranzy primind date de la un tracker GPS montat aditional pe toate vehiculele, chiar si pe cele mai vechi.

Nu suna dramatic. E dramatic!
Daca citesti atent, vei vedea ca am spus toate liniile care opresc acolo.
Si da, e o prostie sa ai afișare in statie, dar care afișare sa nu-ti arate fix MTC-ul pe care-l aștepți! Decât asa, mai bine deloc, sincer (mai ales acum cand sunt tot felul de lucrari de infrastructura si se modifica "temporar" traseele).
0

#3804 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 817
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 27 octombrie 2024 - 16:57

Asa e, nu ne ascundem dupa deget, ne ascundem dupa ce nu iti place tie, dar altii nu se plang asa tare ca tine. Iar daca tu te plangi suntem obligati sa ne plangem si noi, ca nah tu ai parerea si doar tu, restul suntem obligati sa ne plangem si noi ca te plangi si tu.
Repet, utilizez MTC si am folosit si in alte orase din Romania si nu mi se pare asa de rau pe cat il prezinti tu, dar fiecare are "dreptul" la parerea lui.

Sa stii ca nici cu atitudinea de numai cum vreau eu e bine, nu mergi mult mai bine si nu e benefica ci poate mai toxica decat lasă că merge și-așa.

Eu zic sa ne intoarcem in anii 2000 cand asteptam linistit in statie MTC-ul si nu ma stresam ca vine sau nu X ca stiam sa plec din timp ca nu sunt ore fixe astfel incat sa nu fie nevoie sa intarzii de la servici.

Aceasta postare a fost editata de IlieB: 27 octombrie 2024 - 16:58

1

#3805 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 octombrie 2024 - 18:09

@AndPa
Daca se stia la vremea cand s-au facut proiectele acestea de modernizare a bulevardelor de totemurile Dahua cu afisare din Tranzy, sigur se achizitionau din acestea. Din pacate, la vremea aceea, nu se stia, nu era nici macar o intentie vaga de a se lua asa ceva. Pe atunci ne tineau ceva prezentari cei de la Lumiplan, dar nu s-a concretizat nimic, deci singurul sistem ce il aveam functional era cel al Radcom, automat s-au luat panouri de la Radcom, cum era de altfel foarte logic.
1

#3806 Useril este offline   AndPa 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 27 octombrie 2024 - 18:17

Vezi postareaIlieB, la 27 octombrie 2024 - 16:57, a spus:

Asa e, nu ne ascundem dupa deget, ne ascundem dupa ce nu iti place tie, dar altii nu se plang asa tare ca tine. Iar daca tu te plangi suntem obligati sa ne plangem si noi, ca nah tu ai parerea si doar tu, restul suntem obligati sa ne plangem si noi ca te plangi si tu.
Repet, utilizez MTC si am folosit si in alte orase din Romania si nu mi se pare asa de rau pe cat il prezinti tu, dar fiecare are "dreptul" la parerea lui.

Sa stii ca nici cu atitudinea de numai cum vreau eu e bine, nu mergi mult mai bine si nu e benefica ci poate mai toxica decat lasă că merge și-așa.

Eu zic sa ne intoarcem in anii 2000 cand asteptam linistit in statie MTC-ul si nu ma stresam ca vine sau nu X ca stiam sa plec din timp ca nu sunt ore fixe astfel incat sa nu fie nevoie sa intarzii de la servici.

Exact de asta se da mita in continuare la stat, exact de asta parintii cumpara in continuare dotari pentru clasa, exact de asta nu ne facem bine!
N-am spus niciunde ca doar parerea mea conteaza. Dar pot spune ca răspunsul primit este tipic pentru România, in care cel care ridica o problema este "pus la punct",facut sa se conformeze, iar problema ramane neadresata si ne facem ca nici nu e, ca poate trece de la sine. Stiu din experienta - dintr-un grup, nu toti toți cei nemulțumiți isi vor exprima nemultumirea si verbal, intr-un cadru public, asa ca daca cineva ridica o problema, fiti siguri ca sunt si altii in umbra care o impartasesc.
Tranzy este in mod obiectiv mai slab pentru utilizatori pentru ca NU are anumite functii importante care erau prezente in sistemul pe care-l inlocuieste. Putem sa ne plangem, putem sa lasam ca merge si-asa, putem sa ramanem indiferenti,dar asta nu anuleaza faptul ca s-au dat bani pe un sistem inferior.
Daca vreți sa inchideti ochii, perfect, nu am nimic impotriva, atata vreme cat nu faceti eforturi sa-mi anulați mie cuvântul.
1

#3807 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Postari: 817
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 27 octombrie 2024 - 22:19

Cu asta inchei, una este cuvant si parere, alta e sa ne spui ca atat de praf este sistemul incat trebuie sa te credem doar pe tine si doar din experienta ta ca totul e de rahat.
0

#3808 Useril este offline   AndPa 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 27 octombrie 2024 - 22:41

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 octombrie 2024 - 18:09, a spus:

@AndPa
Daca se stia la vremea cand s-au facut proiectele acestea de modernizare a bulevardelor de totemurile Dahua cu afisare din Tranzy, sigur se achizitionau din acestea. Din pacate, la vremea aceea, nu se stia, nu era nici macar o intentie vaga de a se lua asa ceva. Pe atunci ne tineau ceva prezentari cei de la Lumiplan, dar nu s-a concretizat nimic, deci singurul sistem ce il aveam functional era cel al Radcom, automat s-au luat panouri de la Radcom, cum era de altfel foarte logic.

Haos!
De caiet de sarcini nu s-a auzit? Cand ai in gestiune un sistem pe care vrei sa-l extinzi/modernizezi, nu vrei sa te asiguri ca produsul pe care-l achizitionezi intruneste conditiile de compatibilitate cu sistemul existent inainte de a scoate banii?
0

#3809 Useril este offline   AndPa 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 27 octombrie 2024 - 23:05

Vezi postareaIlieB, la 27 octombrie 2024 - 22:19, a spus:

Cu asta inchei, una este cuvant si parere, alta e sa ne spui ca atat de praf este sistemul incat trebuie sa te credem doar pe tine si doar din experienta ta ca totul e de rahat.

Daca vi se pare firesc ca un sistem de informare a calatorilor in statie sa aibă, printr-o decizie constienta de proiectare, momente in care nu sunt afișate nici macar numerele liniilor ce opresc in statia respectiva, foarte bine!
Dar hai sa nu hiprebolizam cu "atat de praf este sistemul incat trebuie sa te credem doar pe tine si doar din experienta ta ca totul e de rahat". Nu sunt nici cuvintele mele si nici concluziile mele.
Am spus de mai multe ori care e buba mare, poate daca o pun in bold e mai usor cu priceputul: s-au dat bani pentru inlocuirea unui sistem cu unul inferior. Bani care nu sunt, cum zicea Vanghelie, pe persoana fizica ci sunt bani publici, din buzunarul tuturor.

Aceasta postare a fost editata de AndPa: 27 octombrie 2024 - 23:16

0

#3810 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 octombrie 2024 - 12:13

Vezi postareaAndPa, la 27 octombrie 2024 - 22:41, a spus:

Haos!
De caiet de sarcini nu s-a auzit? Cand ai in gestiune un sistem pe care vrei sa-l extinzi/modernizezi, nu vrei sa te asiguri ca produsul pe care-l achizitionezi intruneste conditiile de compatibilitate cu sistemul existent inainte de a scoate banii?

Reiau, ca vad ca nu se intelege ce scriu: la vremea cand primaria (iata ca am ajuns si avocatul lor, deci astept onorariul -_- ) a facut caietul de sarcini pentru modernizarea acelor bulevarde, singurul sistem de monitorizare/afisare in statii era cel al Radcom, deci logic, asa cum spuneam, a fost ca tot Radcom sa fie ales de catre Porr ca furnizor pentru panourile ce urmau sa le monteze in statii. Radcom, bineinteles, nu mai avea vechile modele de panouri (model 2008) in fabricatie, dar avea in schimb, unele mult mai moderne, cu LED-uri RGB, anuntare vocala, etc, deci inainte inca de montarea acestor panouri pe stalpi, ne-au configurat un server cu noul AVL ce cuprinde si interfata pentru configurarea acestora (noul Radfleet cum ii spunem noi). Din pacate, acest sistem primeste date (deocamdata) doar din OBC-urile (livrate fabricantului vehiculelor de catre ei tot conform unui caiet de sarcini intocmit pentru achizitia vehiculelor) de ultima generatie de pe tramvaiele Bozankaya si autobuzele Karsan.
Sa modifici proiectele de pe cele 3 mari bulevarde acum, montand totemuri LCD ce sa afiseze date din Tranzy, e sigur o solutie, doar ca in mod sigur nu se va putea pune in practica din cauze legale. (oricum ai spus ca nici astea nu iti plac avand multe lipsuri si nici macar nu te contrazic, doar sper sa se rezolve si sa avem si pe acestea afisarea time table)
Mai bine sau mai simplu de atat nu pot explica si nici nu am motive sa continui in contradictoriu invartitul in jurul subiectului astuia.
2

#3811 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Postari: 1411
  • Inregistrat: 25 februarie 16

Postat 30 octombrie 2024 - 07:56

Săptămâna trecută s-a montat un panou de afișaj în stația de pe Bulevardul Vasile Pârvan colț cu Bulevardul Mihai Viteazu (în studenție îi spuneam Electro Nou). Din păcate este blocat de mașinile care parchează acolo.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 20241029_103637.jpg

1

#3812 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 30 octombrie 2024 - 09:48

Da, stiu si eu de el. Chiar scrisesem undeva despre asta.
1

#3813 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 octombrie 2024 - 11:04

@ Gioco
Am discutat cu sefii problema asta si spuneau sa te rog sa faci si tu o sesizare pe pagina primariei, sa vina sesizari si din partea calatorilor.
0

#3814 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Postari: 1411
  • Inregistrat: 25 februarie 16

Postat 31 octombrie 2024 - 12:30

Am făcut deja. :so pe iei:
2

#3815 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 578
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 01 noiembrie 2024 - 15:58

Panoul de lângă Casa A.M.G. (Piața 700) nu afișează nicio informație legată de liniile de autobuz de aproximativ 2 zile.
Am înțeles de la cineva că nici la Catedrală nu ar funcționa panoul.
0

#3816 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Postari: 354
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16
  • Locatia:Timișoara

Postat 01 noiembrie 2024 - 19:56

Nici cel de la UPT nu funcționează, merg in partea de sus acele clipuri video, dar la linii afișează doar negru.
Și nu se poate regla rezoluția la clipuri, ele fiind 16:9 dar afișate, cred, in 4:3?

Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk
0

#3817 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 noiembrie 2024 - 20:58

Am transmis totul. Multumim!
0

#3818 Useril este offline   cosminstsandu 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 10 noiembrie 21

Postat 02 noiembrie 2024 - 22:30

Bunã seara,
Apropo de panourile din stații (versiunea inițială sau cea upgrade de la Tranzy) : La Timișoara existã/se afișeazã pe panouri și la capetele de trasee? Sau doar începând cu prima stație de dupã capãt?
0

#3819 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 noiembrie 2024 - 19:25

Din pacate, toate variantele, adica si cele vechi dar acum modernizate sa afiseze din Tranzy si cele noi sub forma de totem LCD (tot Tranzy), dar si cele noi de la Radcom, de pe traseele modernizate, afiseaza minutele de asteptare doar cand vehiculul pleaca din capat. Cele ale Radcom, afiseaza uneori graficul, dar nu am reusit sa ma prind de ce nu o fac intotdeauna.
2

#3820 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Postari: 354
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16
  • Locatia:Timișoara

Postat 04 noiembrie 2024 - 17:59

Și mai am o propunere, după ce am văzut un panou LCD într-o stație plina de oameni. Nu se pot pune liniile in partea de sus a panoului, deoarece când e mai multa lume in jur, e destul de greu sa vezi ce e in partea de jos?
0

Arata acest topic

• (193 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi