STP Timișoara Forum: Panouri electronice de afișare în stație - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (193 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Ultima »

Panouri electronice de afișare în stație

#3141 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 04 noiembrie 2016 - 20:08

Azi panoul din Maria (sens: centru-gara) in loc sa afiseze Linia1 sau Linia6 afisa Tv 2 Dambovita sau Tv6 Traian, ceva de genu`, si se afisau o perioada scurta si in loc sa stea pe linie textul se comporta ca la anunturi.
0

#3142 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 07 noiembrie 2016 - 21:09

Tot in Maria, astazi pe dupa masa, panoul de pe ruta Balcescu-Mocioni, a pierdut notiunea timpului. E anul 1980 ora 00:34, ba nu 14:23, acum ii 23:47, ba nu 8:30, stati, m-am pierdut Imagine postata... Am mai vazut panouri care indica alt an, dar din 2 in 2 minute sa treaca 10-15 ore n-am mai vazut.
0

#3143 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 07 noiembrie 2016 - 22:10

10 minute 15 ore! Pai de-aia s-a intors in 1980! :naughty1:
0

#3144 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 07 noiembrie 2016 - 22:52

Acum ar trebui sa fie ok:

NUMAR_CADRU : 0
NUMAR_CAMPURI : 3
POZITIE : Justify
MOD : Normal
FONT : Arial 7
TIMP_AFISARE : 5
TEXT1 :
TEXT2 : L 7 Nov 2016
TEXT3 : 22:20
1

#3145 Useril este offline   Flavius S. 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 29 ianuarie 13

Postat 10 noiembrie 2016 - 19:21

@Florin.B RATT :
Intrebare cu privire la aplicatia pentru smartphone: in situatia in care 1-2 curse sunt lipsa pe un traseu, aplicatia afiseaza ca timpul de asteptare poate fi 45-60 minute?
1

#3146 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 10 noiembrie 2016 - 19:37

Vezi postareaFlavius S., la 10 noiembrie 2016 - 19:21, a spus:

@Florin.B RATT :
Intrebare cu privire la aplicatia pentru smartphone: in situatia in care 1-2 curse sunt lipsa pe un traseu, aplicatia afiseaza ca timpul de asteptare poate fi 45-60 minute?

Scuze ca intervin unde "nu-mi fierbe oala" - aplicatia iti spune unde e autobuzul / tramvaiul / troleul in timp real si cam atat. Dupa ce trece de statia X, apare ora la care ar trebui IN MOD NORMAL sa ajunga. Daca e altul in spate afiseaza X minute, dar daca nu e pe traseu, afiseaza doar ora. Cum am patit eu alaltaieri seara: a intarziat o ora. In tot acest timp, pe aplicatie erau trecute ore: ba 18:40 si ceva... ba 18:50 si ceva... pana a plecat din capat - si atunci a aparut timpul ramas in minute.
Ar fi ceva sa vedem in aplicatie statia X - 48 de minute" :rolleyes:

Este doar punctul meu de vedere, va veni Florin.B RATT cu completari :)

Aceasta postare a fost editata de denisa.d.: 10 noiembrie 2016 - 19:40

0

#3147 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 noiembrie 2016 - 00:31

Vezi postareaFlavius S., la 10 noiembrie 2016 - 19:21, a spus:

@Florin.B RATT :

Timpi mari pot fi afisati si datorita nerecunoasterii zonei de excludere de la capat (cred ca e un bug, dar vad ca nimeni nu-l poate rezolva), astfel aplicatia sau panoul, aratandu-ti timpul cumulat, adica cat mai are vehiculul de pe sensul opus pana la capat, dupa care cat mai are pana in statia unde esti tu. Daca totul ar fi ok, ti-ar afisa graficul, adica ceva de forma hh:mm, iar dupa ce pleaca spre tine, de la capat, iti va afisa timpul in minute "x min".
Totusi, e posibil ca vehiculul sa fie plecat de la capat si sa fie blocat minute in sir undeva pe traseu, adica viteza lui medie din ultimele minute sa fie 0. (pe Iosif Vulcan, de exemplu) Atunci se poate ca timpul afisat sa fie foarte lung, urmand sa scada brusc (si lumea care nu stie ce si cum injura sistemul de afisare, care nu are nicio vina) atunci cand viteza medie a vehiculului revine la valori normale. Sper ca am reusit sa fiu inteligibil... :)
0

#3148 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 11 noiembrie 2016 - 00:34

Apai, sa-mi fie cu pardon!
Dar la un sistem de 10 ani sa nu poti rezolva o problema care initial ar fi trebuit sa fie din start rezolvata...
1

#3149 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 noiembrie 2016 - 00:36

Nu ma pricep la partea asta si nu vreau sa-mi dau cu parerea cat de complicat sau simplu ar fi. Stiu doar ca nu e in niciun caz o problema hardware, asa cum cred cei neavizati.
0

#3150 Useril este offline   qew 

• Membru activ
  • Postari: 161
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 noiembrie 2016 - 00:43

E problema de soft(si asta cant eu pe aici de mult) si de implementare.Sunt niste buguri de te doare capul. Niste teste la soft nu s-au facut(si nu ma refer la teste pe teren ci procesul efectiv de testare al unui software).

Efectiv e o loterie daca informatia ce o vezi pe tabela sau aplicatie se respecta sau nu. O rata de aprox 60-70% de informatii corecte(aici bag si cele cu +/- 1-2 minute) e cam rusinos pentru cat s-a cheltuit pe acest sistem care se lauda ca era revolutionar la vremea lui.

Aceasta postare a fost editata de qew: 11 noiembrie 2016 - 00:44

3

#3151 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 11 noiembrie 2016 - 12:28

Decat sa afiseze minutele pentru urmatorul vehicul cand unul sta la capat, nu s-ar putea afisa un nr. estimat de minute cat ar face acel vehicul de la capat pana la statia unde e calatorul? Graficul (hh:mm) nu are sens, in conditiile care nu e respectat mai deloc. E aiurea sa stau in statie si sa vad ca bus-ul vine peste 40 de minute, sa plec, ca sa nu stau sa astept atata, si dupa 5 minute sa-l vad ca ma depaseste, pentru ca sistemul il afisa pe al 2-lea ca primul era in zona de excludere. Si cred ca treaba asta se intampla in multe locuri (de exemplu, de multe ori vad in 700 spre Traian ca linia 4 vine peste 26 de minute, ca dupa 2 minute sa vad ca timpul sare la 7 minute, ca de fapt 26 de minute erau pana la al 2-lea, primul fiind in Torontalului). Noi, care citim forumul si intelegem sistemul stim de problema. Stim si de faza cu viteza medie, dar majoritatea calatorilor nu inteleg, si automat vor spune ca sistemul afiseaza aiurea si fara nicio legatura cu realitatea. Oricum, e greu sa-i explici calatorului de rand de zone de excludere si din astea.
3

#3152 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 noiembrie 2016 - 19:36

Panou nou in statia Drubeta, pe linia 7: Imagine atasata: 20161111_140632.jpg
1

#3153 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 11 noiembrie 2016 - 19:39

E solar?

Apropo, daca doresc sa dau locatia unui panou, dar mi-e greu sa-i fac o descriere, cum ii aflu numarul?
0

#3154 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 11 noiembrie 2016 - 20:25

Nu e solar, cred ca acel cablu care se vede in poza este chiar cablul de alimentare.

Ca sa afli ID-ul panoului, ai in prima postare din acest topic Panouri electronice de afisare in statie un fisier .kmz pe care il poti descarca, si trebuie sa ai Google Earth instalat. E din 2013, nu stiu daca exista unul mai actual.
0

#3155 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 noiembrie 2016 - 00:05

O varianta ar fi cea data exemplu de mine (de mult), cea din Viena, unde se afiseaza si numarul vagonului. poate asa ar fi mai clar pentru cei ce stau in statie.
0

#3156 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 noiembrie 2016 - 00:10

Sa vad daca Sorin ne poate scoate o varianta la zi a acelui fisier, ca sa nu ma apuc sa fac asta manual. Da, cablul ce se vede e cel de alimentare si e legat la semaforizare.

In seara asta, un camion ce circula pe linia de tramvai in statia Cluj, a agatat panoul de afisare, a indoit stalpul la 90°, dupa care a disparut. Panoul are carcasa distrusa complet si a trebuit sa-l demontam. La fel vor face si cu stalpul care e compromis. :censored:
0

#3157 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 12 noiembrie 2016 - 01:23

Panoul din prima statie de tramvai dupa Dambovita spre AEM (Banatul) defileaza text cu info despre linia 7.
0

#3158 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 noiembrie 2016 - 11:02

Am rezolvat acum. Multumim ca ai anuntat. :beer2:
0

#3159 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 12 noiembrie 2016 - 12:37

Permite-mi sa ridic o intrebare:

Unul care nu are nimic de a face cu forumul si alte cele ale transportului, ajunge in statie. Vagonul care este la capat nu l-a vazut, nu stie ce numar are. Cel care este afisat, nu trecuse inca in sensul opus deci nici la acela nu ii stie numarul de parc. Cum si cu ce il ajuta pe acesta aceasta informatie?
Plus ca la noi trebuie sa ai ochiul format pentru numarul de parc... Si inca nici nu am ajuns la Armonii!

NU cred ca aceasta ar fi o posibila solutie. Cea expusa insa mai sus mi se pare o idee, care ar merita un ochi aruncat peste. :eusa_think:
0

#3160 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 12 noiembrie 2016 - 12:38

:up_arow: :up_arow: :up_arow:

Aici nu exista panou?
0