Am fost "socat" sa vad construit un baraj (nou) pe canalul navigabil al ecluzei. Intr-o fractiune de secunda mi s-au spulberat toate visele privind reluarea navigatiei pe Bega...iata despre ce baraj este vorba...

Ulterior mi s-a explicat ca este vorba de un baraj tehnologic, provizoriu, care va fi pe post de stavilar deoarece stavilarul propriu-zis va intra in reparatii, respectiv, inlocuiri de piese uzate. Cand va fi rezolvat stavilarul, atunci acest baraj provizoriu va fi spart...
Deasemenea cand am vazut cele din urmatoarele doua poze...

...am crezut ca se lucreaza deja la automatizarea portilor ecluzei,...da de unde...se pregateste un pod provizoriu peste canalul ecluzei pentru a putea ajunge utilajele necesare la stavilar...urmand ca podul sa se demonteze dupa terminarea lucrarilor la stavilar...
Alte imgini din care se poate observa progresul facut fata de acum 6 saptamani...

Iata au fost curatate carligele de "ancorare", carlige pe care nici nu le-am observat in pozele precedente,... au fost schimbate si scarile...

O pompa trage mreu apa afara ...

Cineva zicea ca aceste porti sunt cele noi, altcineva zicea ca sunt cele vechi...