Vorbesc din cunostinta de cauza, si din infoprmatii 100% reale.
De mult se vorbea despre REintroducerea RATT catre Dumbravita. Dupa disparitia lui 25 (parca), Primaria Dumbravita achizitionase 2 autobuze Ikarus, din aceeasi serie care a venit la RATT. Dupa ce RAR nu le acordase toate actele la timp, si cu unul dintre ele aparusera probleme, unul dintre ele, fusese tras pe dreapta. Este vorba despre 331 al nostru din muzeul RATT. El a ajuns inapoi la Omnibus (nu stiu cum, firma din Sibiu), si apoi retrimis catre RATT. Acest lucru se poate observa foarte usor prin faptul ca are doar 2 seturi de usi, adica era mai mult pentru transportul interurban, decat urban.

Asta se intampla prin anii 1998-2001. Pana la urma cel de al II-lea Ikarus a cazut datorita supraincarcaii zilnice, iar primaria a incercat aducerea a noi autobuze Ikarus, mai moderne, (identice cu cele din Bucuresti, defapt vorbim despre aceeasi linie de productie, autobuze refuzate de Bucuresti (care s-au raspandit prin alte locuri, iar 2 au ajuns la Trans Giroceana), aceasta mai pe scurt furandu-le autobuzele. Asa a ramas Dumbravita fara transport, si a fost organizata prima licitatie. Prima oara castigase o firma fantoma care opera cu niste harburi ordinare. Dupa expirarea licentei, a fost organizata o noua licitatie si castigase Autotim-ul. Si deaici prapadul. Apoi treaba a mers tot asa. Primarul tot mai mult tragea catre Autotim, Autotim cu atat mai mult isi batea joc de calatori. Autocare scoase de pe transportul international, mai apoi scoase si din transportul national, si de pe cel judetean, ajungeau sa faca aceasta ruta. Ba se furau curse, ba se lasau calatorii prin statie. Plecatul inainte de program era la randul zilei... Ma rog, daca zic AUTOTIM, cred ca am zis totul. Cand treaba era deja imputita rau, iar pretul abonamentului depasea 100 lei, primarul simtindu-se cu musca pe caciula, a inceput sa faca primele promisiuni despre RATT, si 14 catre Dumbravita. Asta se intampla prin 2009. Prin 2010 deja se vehiculau zvonuri clare, cum ca la urmatoarea licitatie deja RATT ar fi invingator. Dar nu a fost asa, AUTOTIM castigase din nou. Acest eveniment insa a provocat o valva de asa natura, incat scolarii (ocupand autopbuzele in proportii de 80% zilnic) au inceput un adevarat boicott prin diverse metode. Dupa unele evenimente lasate cu scandal, si soferi lasati cu amenintari datorita intarzierilor si asa, treburile au luat o intorsatura mai interesanta. S-au bagat cursele de duminica si sambata si spre seara, insa cu microbuze. Mai mai mult unele autobuze au fost inlocuite cu unele moderne. Insa tin sa cred ca alianta dintre primar si Autotim, i-a fost fatala acestui Geza Sz. .De atunci primarul a picat, iar Autotimul la fel. Aceasta solutie acuma cu RATT este ceva intermediar, pana cand se vor face lucrarile necesare.
Pe scurt cam atat. Calatori sunt, au fost si vor fi mereu. Doar liceul Bartok Bela, umple un autocar de elevi zi de zi. Sa numai vorbim de celelate scoli.
Om vedea ce o fi. Eu tin sa cred ca daca nu va fii linie noua infiintata, cu sigurant se va circula cu toate troleibuzele pana la capat.