The Legend, la 16 aprilie 2013 - 21:36, a spus:
Numarul vagoanelor s-a redus pentru ca nu mai sunt bani de revizii. De exemplu un tren Personal(pe atunci) avea 6vagoane si brusc a fost redus la 3 astfel ca in Timisoara Est nu au reusit sa urce in tren foarte multe persoane fiind nevoie de politie sa poata pleca trenu din gara si de atunci asa a ramas trenu si numarul de calatori s-a redus. Asa au facut cu cele mai circulate trenuri pentru a fugari lumea la autobuze dar asta e alta poveste
Am fost la Bucuresti citeva zile, la intoarcere am mers in Gara de Nord, am cerut un bilet catre Timisoara. Am cerut un bilet la geam, casierita mi-a spus ca computerul distribuie locul, ma rog, mi-a spus ca am avut noroc si locul este la geam. Astept pe peron, trenul a fost tras cu vreo 15 minute inainte de plecare (pe vremuri stiu ca trenul era tras cu vreo 30 de minute inainte de plecare). In vagon surpriza, locul meu nu era la geam iar vagonul nu avea o masuta intre scaune si nu erau pe ambele parti ale vagonului. M-am mirat ca totusi sint persoane care stau in picioare. Cind a venit nasu' misterul a fost elucidat: vagonul a fost schimbat cu unul mai vechi (dar tot avea AC) pt ca cel alocat avea o defectiune. Nasu' a spus ca vagoanele sint reparate la firme private si de aceea CFR nu are bani pt reparatii (nu stiu daca este chiar asa).
In al II-lea rind trenul avea numai 4 vagoane, m-am mirat, chiar daca inainte de 1990 un tren B-TM avea 14 vagoane, 4 imi par prea putine. Nu mai vorbesc ca sint mai putine trenuri pe zi...
O stire despre trenul regal:
Citeaza
Nu mai puţin de 10.000 de români au fost să viziteze trenul regal, expus în Gara de Nord pe o perioadă de o săptămână. Un eveniment cu un succes pe care organizatorii nici măcar nu şi l-au imaginat.
Deşi a fost organizat de către Societatea Feroviară de Turism, ideea care a stat la baza acestui eveniment este a unui român pasionat de trenuri şi care crede că în România se pot schimba lucruri în bine.
...
Ideea lui Alexandru a avut marea şansă de a se bucura de sprijinul oamenilor de la SFT, o companie de stat aflată în insolvenţă, dar care şi-a dorit să pună în practică o iniţiativă lăudabilă: aceea de a scoate din praful de la Mogoşoaia, trenul regal, care a avut oaspeţi precum Carol al II-lea, regele Mihai sau Francis Ford Coppola.
...
“Ce e mare scofală că a fost adus un tren în Gara de Nord?”, vă puteţi întreba. Da, este. În condiţiile în care există o serie de trenuri istorice, precum Trenul Regal, Trenul lui Dej şi o locomotivă cu aburi pe care aproape că se pune rugina, zac în paragină şi sunt sortite degradării, neexistând nicio iniţiativă a statului de conservare, de popularizare sau de reabilitare a acestor trenuri istorice.
Cu o acoperire în media a evenimentului de invidiat, trenul regal a strâns într-o săptămână aproximativ 10.000 de vizitatori. O adevărată sărbătoare atât pentru Societatea Feroviară de Turism, cât şi pentru Muzeul CFR, care, într-un mod de a spune cât se poate de pozitiv, aproape nu a făcut faţă numărului mare de vizitatori care i-au trecut pragul.
...
capital
Am vizitat si eu
trenul regal si in zilele urmatoare sper sa editez si postez aici pozele facute in tren. Fotografiatul in tren a fost permis si culmea, gratis (inclus in taxa de vizitare). In schimb in Muzeul CFR fotografiatul era permis doar cu taxa (nu am fost in "toane bune" ca sa accept aceasta taxa

).
Aceasta postare a fost editata de Doppler: 24 aprilie 2013 - 01:00