STP Timișoara Forum: Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (117 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar

#701 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 29 septembrie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Linia CF 700 km 11+400

Postat 18 octombrie 2012 - 21:24

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 18 octombrie 2012 - 21:07, a spus:

:coolspeak: Multumim pentru reportaj.

Cu placere !!
0

#702 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 20 octombrie 2012 - 18:08

Va invit sa vizionati un cab view realizat pe linia de centura a Bucurestiului din trenul 13987-2 Bucuresti Nord - Bucuresti Progresul si retur .

0

#703 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 20 octombrie 2012 - 19:06

Ce am mai gasit pe YouTube: o femeie mecanic de locomotiva :respekt:

0

#704 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 04 mai 12
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Tramvaie
    Muzica

Postat 20 octombrie 2012 - 19:25

Am avut ocazia sa o vad pe respectiva in actiune mai demult pe o le5100kw. Din cate am inteles este singura femeie mecanic de locomotiva din Romania.Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de A Wegmann: 20 octombrie 2012 - 19:27

0

#705 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 20 octombrie 2012 - 19:33

Defapt sunt 2, ambele de la Craiova :) .
0

#706 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 24 octombrie 2012 - 07:11

Trenul de pe Centură trece prin câmpurile de lângă Bucureşti... doar Chiajna şi Jilava (+ haltele şi staţiile din Bucureşti, adică Bucureşti Basarab h., Carpaţi h. şi Bucureştii-Noi) sunt cât de cât în localitate. Doar staţia Bucureşti Progresu are transport în comun RATB (deşi terenul aparţine localităţii Jilava).
Celelalte staţii şi halte ar fi:
- Bucureşti Vest - pe centură, în dreptul CET Vest, se poate merge 500m pe câmp până la terminalul RATB (cu condiţia să nu plouă, că se face noroi)
- Bariera Domneşti h. (lângă Cimitirul Ghencea 2), la 1,5 km există autobuz RATB, dar se pot folosi dubele de DOmneşti şi Clinceni
- Vârteju - aflată la 2km de intrarea în Măgurele
- Jilava - în localitate

S-ar mai putea amenaja halte la intrarea în Bragadiru (ar avea şi transport RATB de luni până vineri, la tarif preorăşenesc) şi Măgurele (autobuze RATB preorăşeneşti, dar nu circulă între 11 şi 15).

--
Articolul despre Regiotrans a apărut acum vreo 2 ani, este tendenţios, nedocumentat şi a fost pe larg discutat şi demontat atunci. Nu consider că era necesară readucerea lui în discuţie.
0

#707 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 24 octombrie 2012 - 13:21

Dragos, eu ce am zis acolo asa vor face vor face legaturi cu RATB-ul in toate statile cam dubios de dispar anumite linii de perifierie, Mr Roseanu doreste ca in fiecare punct de oprire a trenului sa fii preluat de transportu in comun .
Iar cu Jilava trenu nu are nicio treaba .

Iata ca astazi 15.10.2012 pe o vreme aproape imposibila efectuarii unor imagini de calitate, am reusit sa prindem pe ultima suta de metri si celebrul Tren Regal in drumul sau catre Alba Iulia, pe care l-ati urmarit in reportajul de exceptie de pe Antena1. In jurul orelor 14:39, dupa o goana nebuna impreuna cu Trifu si Daniel, am reusit sa-l suprindem in capatul X al statiei Chitila.

Imagine atasata: Orele 14.39 , Trenul Regal iese din statia C.F. Chitila.jpg

Trenul a fost remorcat de celebra locomotiva Transmontana a CFR Calatori din noua clasa 48 (48-0001-3):

Imagine atasata: Masina 48-0001-3 a CFR Calatori remorcheaza acest tren special.jpg

Din compunerea Trenului Regal au facut parte numai patru vagoane de tip Breda, construite in anul 1928. Vagoanele isi pastreaza boghiurile originale Fiat si de aceea sunt limitate la numai 70km/h.

Imagine atasata: Trenul este format din patru vagoane tip Breda (1928).jpg

Din pacate, la linia 1 directa a statiei Chitila, exista o restricite de 30km/h la iesirea din capatul X, insa acest lucru a fost in avantajul nostru, deoarece am reusit sa-l suprindem pe ultima suta de metri.

Imagine atasata: Trenul are o restricite de 30km.h pe linia 1 curenta Chitila in directia X.jpgImagine atasata: Vagoanele trenului.jpgImagine atasata: Ultimele doua vagoane.jpg

Am reusit sa-l suprindem si pe Principele Radu Duda al Romaniei, care privea curios catre noi. Din cate am inteles de la Trifu, Alteta Sa ne-ar fi salutat. Oricum nu e putin lucru sa prinzi o astfel de personalitate intr-un tren atat de celebru, nu pe peroanele oficiale ale unei gari, unde toata lumea prinde o imagine protocolara si desprinsa din tiparele oficiale ale unor astfel de evenimente.

Imagine atasata: Alteta Sa, Principele Radu Duda atent la echipa de pasionati de pe marginea caii ferate.jpgImagine atasata: Lasa in urma restrictia de 30.jpgImagine atasata: Trenul se pregateste sa iasa din zona statiei Chitila.jpg

Am observat ca ultimul vagon al trenului avea usile de intercomunicatie deschise..

Imagine atasata: Usile de intercomunicatie ale ultimului vagon sunt deschise....jpg

Trenul Regal trece pe linia 1 directa a Statiei CF Chitila, 14.10.2012

Din ce am auzit, in data de 4 Decembrie 2012 Trenul Regal va sosi in Petrosani cu prilejul sarbatoririi centenarului Depoului Petrosani. Anumite surse sustin ca a fost invitat si Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei. Insa, Regele a mai fost invitat din cate am inteles si la Resita in urma cu aproape o luna de zile, dar nu a onorat invitatia. Nu am informatii sigure privind participarea Majestatii Sale la acest eveniment. Cert este ca Trenul Regal va fi de vazut din nou in data de 4 decembrie 2012 la Petrosani.

Aceasta postare a fost editata de 62-1353-2: 25 octombrie 2012 - 12:45
Motiv editare: Folosim doar prenumele colegilor de forum.

0

#708 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 octombrie 2012 - 22:22

Super! :coolspeak:
0

#709 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 octombrie 2012 - 09:14

Vad la TV ca s-au pus tare astia pe "nasi". :coolspeak: Pacat ca lumea nu e constienta cat afecteaza acest obicei romanesc transportul pe CF. :(
Ii prindeau astia pe "nasi" cu sute de lei facuti in doar cateva ore de serviciu, deci calatori ar fi, dar nimeni nu vrea sa plateasca. Tara lui peste... :censored: Mie nici nu mi-ar trece prin minte sa ma urc intr-un tren daca stiu ca n-am bilet.
0

#710 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 26 octombrie 2012 - 13:27

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 octombrie 2012 - 09:14, a spus:

Vad la TV ca s-au pus tare astia pe "nasi". :coolspeak: Pacat ca lumea nu e constienta cat afecteaza acest obicei romanesc transportul pe CF. :(
Ii prindeau astia pe "nasi" cu sute de lei facuti in doar cateva ore de serviciu, deci calatori ar fi, dar nimeni nu vrea sa plateasca. Tara lui peste... :censored: Mie nici nu mi-ar trece prin minte sa ma urc intr-un tren daca stiu ca n-am bilet.

Aranjament politic sa fim serios, de parca spaga la nasi e de vina ca cfr calatori merge cum merge, e deabia 1% din piederile cfr-ului.
0

#711 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 26 octombrie 2012 - 13:31

Pana una alta va prezint o raritate un tren cu cazane intre Pajura HM si Mogosoaia, de vreo 2 luni e trafic pe linia CF 700 pentru primi 13 km ai magistralei.

0

#712 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 octombrie 2012 - 14:32

Eu te rog sa reformulezi ce vrei sa zici...
0

#713 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 octombrie 2012 - 14:34

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 octombrie 2012 - 09:14, a spus:

Cat despre asta... In D spre execmplu, ar ajunge ca "nasu" sa urce in tren la o statie X, si sa intrebe: "cine n-are bilet?", si neamtul ar ridica imediat mana... Asta daca exista neamt fara bilet... Pun pariu cu cine vrea ca din aia 5% fara bilet din toata Germania, 95% sunt straini...
0

#714 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 octombrie 2012 - 15:25

Vezi postarea62-1353-2, la 26 octombrie 2012 - 13:27, a spus:

Aranjament politic sa fim serios, de parca spaga la nasi e de vina ca cfr calatori merge cum merge, e deabia 1% din piederile cfr-ului.

Pai daca-i transporti pe toti gratuit, e normal ca ai 100% pierdere si 0 profit. Cica e vorba de 5000 de lei pe tren/cursa. Sute de mii de euro pe zi.
0

#715 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 26 octombrie 2012 - 16:06

Da si sefi din minister cand trag cate un tun de zeci de milioane de euro, gen Nicolaeciuc nu le face nimeni nimic, da astia ca ia spaga gata hai sa le dam in cap.
0

#716 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 26 octombrie 2012 - 16:07

Hai sa vedem cum lucreaza adevarati profesionisti din industria feroviara cand vine vorba de modernizari ;) .

http://www.youtube.c...d&v=d9IGfdRnSSI

Aceasta postare a fost editata de 62-1353-2: 26 octombrie 2012 - 16:09

0

#717 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 octombrie 2012 - 17:28

Vezi postarea62-1353-2, la 26 octombrie 2012 - 16:06, a spus:

Da si sefi din minister cand trag cate un tun de zeci de milioane de euro, gen Nicolaeciuc nu le face nimeni nimic, da astia ca ia spaga gata hai sa le dam in cap.

Si asta e adevarat, dar sa sti ca nici fenomenul asta nu e de neglijat, mai ales ca s-a generalizat si tindea sa duca incasarile la zero. Cinci lei, zece lei de la 1000 de calatori nu e o suma deloc de neglijat. Tu, ca super-pasionat de transport, cred ca-ti dai seama ca fara incasari nu se poate, totul ducand la "moartea" sistemului.
Si nu vorbesc aici neaparat de CFR, ci in general despre orice forma de transport public sau privat.
0

#718 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 26 octombrie 2012 - 17:58

Treaba asta e o picatura intr-un pahar cu apa, pentru ca desi e adevarat ca sunt pierderi din caza blatistilor, e adevarat si ca acestia nu au de unde sa isi cumpere bilet, multe puncte de oprire din Romania neavand chioscuri de bilete pentru tren, iar daca e sa iti faca "Nasu'" bilet ii i-a vreo 10 minute, timp in care trenul ajunge la alta gara, si deacolo urca altii fara bilet.

Lucrurile au fost lasate sa mearga asa intentionat, pentru a veni firmele private si a cumpara compania de stat pe nimic, iar inainte de a se liberaliza piata, compania de stat a fost lasata sa moara pentru a face loc firmelor de maxi-taxi. Cand fura Mitrea si multi altii atunci de ce nu existau astfel de "descinderi". Cu riscula ca imi va sari din nou in cap "o anumita persoana", spun ca si la privati e la fel, eu cand am de mers la Tirol, cand urc in trenul spre Timisoara de la Tirol pana la Berzovia am de multe ori ocazia sa vad cum "nasul" staaaaaa si scrie "romane politiste" pana imi inmaneaza biletul, dar bine hai sa nu ma mai mir ca doar daca nu au ei casa de marcat si tiparit bilete in gara mare de unde naiba sa aiba pentru controlori.

Vin alegerile "iar asta ne va ocupa tot timpul"...
0

#719 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 26 octombrie 2012 - 19:17

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 octombrie 2012 - 17:28, a spus:

Si asta e adevarat, dar sa sti ca nici fenomenul asta nu e de neglijat, mai ales ca s-a generalizat si tindea sa duca incasarile la zero. Cinci lei, zece lei de la 1000 de calatori nu e o suma deloc de neglijat. Tu, ca super-pasionat de transport, cred ca-ti dai seama ca fara incasari nu se poate, totul ducand la "moartea" sistemului.
Si nu vorbesc aici neaparat de CFR, ci in general despre orice forma de transport public sau privat.

Pai cu ofertele care le tot baga cfr calatori plus trenurile cadentate au cam crescut vanzarile, totusi pestele de cap se impute, daca la minister se fac smenuri si astia mici fac mai ales ca sunt obligati sa cotizeze la sefi, in buzunaru lor ajunge pana in 200 de lei pe luna, la un salariu de 1170 de lei cum sa nu fi tentat sa iei spaga .

Sa le dea cum are si TFC-ul 1800 de lei si paza pe trenuri, atunci devin si ei corecti, da atata timp cat iti iei bataiei in tren, mai esti aruncat din tren de ce sa nu iau spaga daca pe sefi ii doare undeva de ei.

Aceasta postare a fost editata de 62-1353-2: 26 octombrie 2012 - 19:18

0

#720 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ

Postat 26 octombrie 2012 - 19:20

Acuma o intrebare pentru expertu de dr2005, cum se poate sa fumege in halu asta automotoru de la regiocaca.
Ps. Pacat ca nu luase foc ci doar accelera, mai daca ardea chiar ca nu ma deranja .

Imagine atasata: Regiocaca fumega, pacat ca nu luase foc.jpg

Aceasta postare a fost editata de 62-1353-2: 26 octombrie 2012 - 19:21

0

Arata acest topic

• (117 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38