Poate am fost superficial in exprimare, dar nu asta spuneam. Contextul era ca nu s-au lasat de fraieri, cum poate s-ar fi intamplat la noi in tara acest caz. Dar hai sa explic pe bucati propozitia ca altfel vad ca fiecare intelege ce vrea.
"Au ramas si fara trenuri si fara bani".
-fara trenuri au ramas oricum, a fost nevoie sa isi accelereze o alta investitie care sa suplineasca golul ramas, iar ceea ce au reusit sa carpeasca e temporara. Deci oarecum planurile lor au fost stricate si daca nu este pierderea financiara asa mare, atunci ramane cea de timp;
-fara toti banii sigur nu au ramas. Sunt clienti europeni si au drepturi, asa cum avem si noi si oricine. O parte din bani sigur i-au fost restituiti pentru ca nu avea probleme financiare producatorul asa din senin. Eu unul mi-am exercitat dreptul de a spune nu unui gunoi de mai mule ori, cheltuielile fiind suportate de cel care m-i la oferit pana mi-a dat ce trebuia. Nu eu am ales sa intram in UE, daca acuma asa merg lucrurile si exista alte cai, hai sa le folosim nu sa cerem conditii de vest, dar sa ne carpim ca in epoca trecuta.
Fiecare dintre noi e ipocrit la un moment dat, dar sa trec cu vederea ca Blidar se plangea nu de mult ca statul nu vrea sa isi mai reinnoiasca flota de vagoane, cumparand de la Astra, iar acuma sa isi lanseze o companie de transport facuta din gunoaie...
Si vad ca se pierde notiunea problemei, si anume ca Transcarpatic este altceva decat Astra, 2 firme cu acelasi patron. Nu vreau sa am dreptate, dar in afaceri incepi o companie, iar dupa ce ai crescuto pana nu mai poate, o vinzi si incepi din nou cu alta companie. Credeti ca daca Transcarpatic va avea succes, Astra va ramane ceea ce e acuma, asta in contextul in care CFR nu se prea gandeste sa mai cumpere ceva in viitorul apropiat?
Nu stiu daca erati aici pe topic cand ma certam cu un coleg ca o mare parte din tara va ramane descoperita atunci cand privatii cailor ferate vor decide sa nu mai opereze pe unele linii, pentru ca nu le mai iese profitul dorit. Ei uite ca am avut dreptate, si ani la rand au ramas descoperite multe linii, unele sunt descoperite si in continuare. Se stipula atunci, ca privatizarea este calea si ca asa trebuie sa fie si ca nu va fi nici o problema, ca institutile stiu ele ce fac... da am vazut ca stiu sa doarma.
Am zis sa fiu de treaba de data asta sa explic mai pe larg ce vroiam sa spun, dar din cate vad mai mereu o singura persoana nu pricepe, iar eu nu am obligatia sa dau explicatii asa de doru lelii. Fiecare sa creada ce vrea legat de ce zic, daca are chef sa citeasca doar odata si vede doar inainte. Cred ca era mai mult decat evident ca opinia mea si a altora care spuneau cam ce spuneam si eu, se baza pe faptul ca institutii cu un mult mai mare prestigiu si credibiliate au facut o ancheta elaborata din care a reiesit rezultatul negativ asupra unui produs. Nu e problema mea ca la noi sunt doar farfazoni care isi fac treaba doar atunci cand au chef si nu stiu sa fie consecventi ca sa pastreze o credibilitate institutiilor de la noi.
Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 01 decembrie 2017 - 16:51