STP Timișoara Forum: Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (117 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Generalitati despre infrastructura feroviara si trafic feroviar

#1581 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 18 noiembrie 2015 - 23:56

Ai avut curaj sa te urci pe pasarela din Ronat... ? Eu inafara de capete nu ma aventurez pe bucata ce e deasupra linilor si mai ales a celor electrificate...

Legat de locomotiva, are 100 + tone si nu e scurta, iar prezenta pasarelei plus locatia aleasa nu ar fi permis aducerea unei macarale... Plus daca e linie in zona de ce sa nu sa fie adusa pe sine.

Legat locatie - nici mie nu prea ini place, parca e prea departe de cladirea gari...

O locatie mai potrivita ar fi din punctul meu de vedere:

Imagine atasata: IMG_4936c.jpg Imagine atasata: 18.11 - TM Nord.jpg

Nu se observa dar acolo e o bucata de linie ramasa care se termina in dreptul liniilor 1 - 2 Resita... Accesul se facea printr-un macaz care a fost scos acum ceva vreme si a ramas dor curba spre stanga ce duce spre linia 1.Lungimea acelei lini e undeva pe la 45 m deci e mai mult decat suficient.
3

#1582 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 08 septembrie 15

Postat 19 noiembrie 2015 - 08:59

In locatia preferata de tine o vedeau doar cei care pleaca undeva cu trenul. Multi timisoreni nu merg cu trenul nici macar odata in viata. Acolo la capatul pasarelei este vazuta de oricine merge pe strada respectiva pe jos sau cu masina.
Nu inteleg de ce nu ai curaj sa mergi pe pasarela? Ca este ruginita? Acum o vopsesc. Din pacate exact unde este mai ruginita, jos la nodurile de imbinare a grinzilor cu zabrele nu prea insista cu pensula. Daca este sa se prabuseasca, o va face cand este zapada si gheata pe ea, oameni multi, temperatura scazuta si eventual vant. Oricum daca ar fi vreun pericol, sunt sigur ca Inspectoratul pentru Siguranta in Constructii s-ar sesiza din oficiu.(aici am fost sarcastic).
M-ar fi interesat seria locomotivei. Nu stiu daca stiti treaba asta, dar daca stii seria, stii si cum arata o locomotiva. De ex. in poza 7 de mai sus, locomotiva are seria 220. Fiecare cifra indica pe rand, numarul rotilor alergatoare, numarul rotilor motoare si ultima cifra numarul rotilor purtatoare. 220=2 roti mici alergatoare, 2 motoare si nici o roata purtatoare, deci o locomotiva mica.

Acuma vad postarea de pe pagina anterioara:

Vezi postareatimis2, la 14 noiembrie 2015 - 22:26, a spus:

In data de 19 sau 20(20 cica ar fi data limita) se aduce o locomoitiva cu abur pentru a fi expusa.Locomotiva 150 1091 e la Bega Vagoane pentru reparatii.

Daca aduce locomotiva 150..., aia este enorma. 5 roti motoare...nemteasca, din al 2-lea razboi mondial.

Aceasta postare a fost editata de Ebi: 19 noiembrie 2015 - 17:47

3

#1583 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 22 noiembrie 2015 - 19:24

Vad ca au terminat cu amenajatul. Mai locomotiva lipseste.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: din_oras2 - 22.nov.15 - 009.jpg
  • Imagine atasata: din_oras2 - 22.nov.15 - 010.jpg
  • Imagine atasata: din_oras2 - 22.nov.15 - 011.jpg
  • Imagine atasata: din_oras2 - 22.nov.15 - 012.jpg
  • Imagine atasata: din_oras2 - 22.nov.15 - 013.jpg
  • Imagine atasata: din_oras2 - 22.nov.15 - 014.jpg

4

#1584 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 22 noiembrie 2015 - 22:49

Vezi postareaBobby, la 18 noiembrie 2015 - 23:56, a spus:

O locatie mai potrivita ar fi din punctul meu de vedere:

Atasament IMG_4936c.jpg Atasament 18.11 - TM Nord.jpg

Nu se observa dar acolo e o bucata de linie ramasa care se termina in dreptul liniilor 1 - 2 Resita... Accesul se facea printr-un macaz care a fost scos acum ceva vreme si a ramas dor curba spre stanga ce duce spre linia 1.Lungimea acelei lini e undeva pe la 45 m deci e mai mult decat suficient.

In anii 80', chiar a fost expusa o locomotiva cu aburi in acel loc.
1

#1585 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2365
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 23 noiembrie 2015 - 07:35

Vezi postareaChagall, la 22 noiembrie 2015 - 22:49, a spus:

In anii 80', chiar a fost expusa o locomotiva cu aburi in acel loc.

Da, imi amintesc de ea, eram copil si mergeam la bunici la Jimbolia. A disparut misterios la un moment dat...
0

#1586 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 24 noiembrie 2015 - 10:32

Devenise buda. Cred ca e locomotiva din depou pozata mai sus.
0

#1587 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ

Postat 26 noiembrie 2015 - 13:54

Azi au pus in sfarsit locomotiva pe str. Garii colt cu Pop de Basesti. Este frumoasa, noaptea este iluminata artistic. Am facut ceva poze cu telefonul pe ploaie. Tenderul este fara nici un capac, mi-e teama sa nu devina cos de gunoi. (care periodic va lua si foc probabil).

Imagine atasata: de pe pasarela.jpgImagine atasata: 26.11.2015.jpgImagine atasata: Locomotiva.jpg

Imagine atasata: tender.jpg
7

#1588 Useril este offline   timis2 

• Membru activ

Postat 26 noiembrie 2015 - 14:53

De cit creier era nevoie ca locomotiva sa fi fost instalata cu cosul inainte spre public nu cu tenderul?

Voiam sa merg sa vad miine inaugurarea la ora 12.00 dar mai degraba ma lipsesc.
0

#1589 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 26 noiembrie 2015 - 15:17

Vezi postareatimis2, la 26 noiembrie 2015 - 14:53, a spus:

De cit creier era nevoie ca locomotiva sa fi fost instalata cu cosul inainte spre public nu cu tenderul?

Spre care public?
0

#1590 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ

Postat 26 noiembrie 2015 - 18:10

Acuma ca zici, intr-adevar era parca mai bine sa fie pusa invers. Publicul sunt cei care asteapta autobuzele in autogara SuperImposer, cei care trec pe pasarela (cateva sute pe zi fara exagerare) si cei care stau in statia troleibuzului 11,14,18.
0

#1591 Useril este offline   timis2 

• Membru activ

Postat 26 noiembrie 2015 - 19:22

Publicul care vine la autogara, acolo vin si autobuze din tara ale altor firme nu doar cele locale cu navetisti, apoi o mai vad oamenii care circula pe pasarela astfel intr-un final ar putea deveni un fel de punct de atractie. Asa o sa fie cu tenderul inainte.
1

#1592 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ

Postat 26 noiembrie 2015 - 20:25

Pe de alta parte locomotiva este vazuta si din masinile care circula dinspre gara, si este mai bine ca e cu fata spre ele.
0

#1593 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10595
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 26 noiembrie 2015 - 22:25

Citeaza

Eveniment special si plin de emotie la Timisoara! O splendida piesa de patrimoniu va imbogati de acum inainte Gara de Nord. Pe o linie speciala, in dreptul pasarelei depou, si-a facut aparitia o locomotiva cu abur ce va fi expusa acolo de acum inainte amintind de vremuri de legenda ale cailor ferate.
Imagine postata
E o locomotiva de fabricatie germana, seria 150.000, captura de razboi, si a fost in circulatie pentru o vreme dupa Al Doilea Razboi Mondial. Apoi a ajuns in parcul depou Ploiesti. E o piesa de patrimoniu care a scapat de aruncarea la fier vechi.
...
A fost reconditionata in atelierul de Infrastructura Bega Reparatii Timisoara, iar operatiunea a durat aproximativ 2 luni. Are cazan de aburi, insa nu mai e functional si nici nu poate fi reparat, intrucat acest tip de lucrari se faceau doar la uzinele 16 Februarie din Cluj Napoca.
...

opinia timisoarei
0

#1594 Useril este offline   timis2 

• Membru activ

Postat 27 noiembrie 2015 - 08:11

Vezi postareaEbi, la 26 noiembrie 2015 - 20:25, a spus:

Pe de alta parte locomotiva este vazuta si din masinile care circula dinspre gara, si este mai bine ca e cu fata spre ele.

dupa cum se vede bine in filmare, venind dinspre gara fata e mascata de panourile publicitare si de niste anexe ale Infrastructurii care sint acolo.
1

#1595 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 27 noiembrie 2015 - 09:07

:up_arow: Da, asa este...

Am vazut-o si eu ieri si pot spune ca arata chiar minunat...Mi-ar fi placut cumva o alta locatie, dar...

Apoi si stalpul de sustinere al retelei pentru firobuze s-a nimerit sa fie pe acolo...Stiu ca acel stalp este necesar in acel loc...
0

#1596 Useril este offline   TM90CBA 

• Membru activ
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 25 septembrie 15

Postat 27 noiembrie 2015 - 16:14

Ce bine arata :D locomotiva e imensa, intr-adevar spatiul de langa statia de tramvai de langa gara ar fi fost prea mic pentru ea. Sunt curios cum se va comporta in timp vopseaua.
Cum zice si timis2 poate ca ar fi fost mai bine sa fie cu fata spre autogara.
In orice caz e bine ca a fost salvata, mai asteptam si altele. :clap2:
0

#1597 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 27 noiembrie 2015 - 23:13

Am vazut-o in seara asta. Arata bine... Mi-as fi dorit sa fie functionala , nu doar un exponat static... Insa ne multumim si cu atat, felicitari celor ce au reusit sa o aduca la Timisoara...

Imi era un pic "ciuda" ca Timisoara, "resedinta" regionalei CFR cu acelasi nume nu avea nimic expus pana acum iar statii mai mici precum Oradea are 2 masini ( 142.044 si 230.142). Nu am nimic cu ei, au fost mai "determinati" decat ai nostri ...

Revenind la locomotiva noastra nu e o masina de viteza ca cele din seria 142 ci o masina de forta construita pentru a remorca trenuri grele...

In pozele de mai sus se poate observa ce pe ambele laterale ale tederului sunt 2 placi diferite, una provenind de la o masina 230. In seara asta problema era rezolvata...

Referitor la intrebarea colegului de mai sus dupa o perioada de cativa ani sub cerul liber va arata ca ce-a de la pasajul Jiul...
0

#1598 Useril este offline   mio 

• Membru activ
  • Postari: 187
  • Inregistrat: 19 decembrie 14

Postat 27 noiembrie 2015 - 23:48

:clap2:

Cu putin interes din partea autoritatilor, cred ca am putea avea o "alee" a locomotivelor de epoca - intre cea de la Jiul si aceasta de la Gara de Nord poate mai exista locuri unde ar putea fi amplasate. Cred ca s-ar imbunatati aspectul zonei, pastrandu-se in acelasi timp tematica transportului feroviar (avand in vedere vecinatatea garii).
1

#1599 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 28 noiembrie 2015 - 08:46

Noaptea:
Imagine atasata: locomotiva1.jpgImagine atasata: locomotiva2.jpg