STP Timișoara Forum: ✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR] - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR]

#701 Useril este offline   STB 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 21 august 15
  • Sexul:nespecificat

Postat 03 martie 2018 - 12:15

Vezi postareaalex_19, la 02 martie 2018 - 23:43, a spus:

Fix despre aceste aspect vorbeam. Pretul si tipul aeronavei cu care opereaza. Nu am adus in discutie nimic altceva...

Eu intelesesem ca vorbim despre rentabilizarea zborului TM-IS, astfel ca vorbim despre costul total al zborului versus veniturile aduse de acel zbor. In costul total al zborului tipul aeronavei (defapt costurile operării ei) conteaza cel mail mult dar nu sunt singurele. Daca vorbim de rentabilizarea zborurilor trebuie sa vorbim despre costurile totale, costuri care sunt mai mari in cazul TAROM decat in cazul BlueAir si doar prin faptul ca Tarom nu e lowcost.

Dupa calculul tau, pe care nu-l infirm sau confirm, costul de operare pentru Tarom /pax: 41.6 eur si asta considerind doar costul de operare al avionului si nu si celelalte costuri (masa in avion, ghiseele / spatiul online de vandut bilete, operarea la sol, costurile de aeroport, time sloturile, .... ). De cealalta parte, la venituri avem aproape exclusiv, pretul biletelor (nu cred ca cu un ATR, Tarom ar putea sa faca profit din transport marfa). Acest pret incepe de la 40 eur ceea ce ne spune ca deja suntem in pierdere. Intradevar, pretul creste dar si cu pretul de 60 eur as putea sa ma hazardez ca inca nu-si acopera toate costurile.
Toate astea sunt caluclate la o incarcare de 100%, incarcare care poate sa fie obtinuta de Tarom (poate nu chiar 100% dar 90%) luind in calcul cifrele BlueAir, dar dintr-o anumita logica economica as putea spune ca este o greseala sa incerci sa faci "break even" cu o incarcare de 90% deoarece nu-ti lasi loc de crestere (profit).
0

#702 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 17 noiembrie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 03 martie 2018 - 19:10

Ca să incheiem discuția spun așa: Da, nimic nu garantează că cele două rute vor fi profitabile. Intervin alte costuri pe care eu nu le-am luat în calcul în analiza mea. Da, TAROM are darul de a da pe același bun/serviciu dublul decât dau alții. Iar dacă nu știu să se organizeze cum trebuie și aceste rute vor fi neprofitabile.
Eu am abordat anterior lucruri care nu depind atât de mult de obiceiurile oamenilor din TAROM (costurile aeronavei cu care se operează) și mișarea obligatorie pentru a avea șanse minime la profit (mărirea prețului bileltelor). Lucrurile de care vorbeai mai sus sunt adevarate și ele pot crește peste masură costurile totale dacă nimeni nu are grijă să nu se întample asta.

Multe din celelate costuri vor și ele mai mici. Exemplu:

Tarif de aterizare AIT - 5.50 eur/t.
Masa proprie ATR42-500: 11,5 t.
Masa proprie B737-500: 32 t.

Una din strategiile Blue Air, pe aceste rute interne, era să ofere bagajul la cală inclus indiferent de tarif, în condițiile în care companiile câștigă bani frumoși din acest serviciu. În perioada vacanțelor sau de sărbatori cei mai mulți călătoreau în zonele unde au rude cu bagaje mari care ar fi meritat taxate. :naughty1: Probabil credeau că acest lucru va încuraja lumea să circule...

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 03 martie 2018 - 19:45

0

#703 Userul este online   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 05 martie 2018 - 22:11

Ziua de Vest - TAROM
0

#704 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30206
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 05 martie 2018 - 22:27

Inca un Werner... :Facepalm_emote_gif: Sper sa nu fie nicio asemanare (cu exceptia numelui) intre acesta si neamtul ce-si scrasneste dintii si imi ranjeste pe ecranul televizorului, intre doua vizite in locatii exotice.
-3

#705 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ

Postat 08 martie 2018 - 02:24

https://www.tarom.ro...iza-de-8-martie

TAROM ofera, pentru prima dată de când mă știu, 20% reducere la toate zborurile pentru toate biletele cu data de zbor între 15 aprilie și 15 iunie. Oferta e valabila doar mâine.

Le-a luat 12 ani de low-cost pe piața românească ca să aibă curajul să încerce și ei așa ceva. Mai bine mai târziu decât niciodată. :clap2:

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 08 martie 2018 - 02:27

3

#706 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 08 martie 2018 - 12:51

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 05 martie 2018 - 22:27, a spus:

Inca un Werner... :Facepalm_emote_gif: Sper sa nu fie nicio asemanare (cu exceptia numelui) intre acesta si neamtul ce-si scrasneste dintii si imi ranjeste pe ecranul televizorului, intre doua vizite in locatii exotice.

sa speram:))))))))))))
2

#707 Userul este online   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 14 martie 2018 - 23:45

Ca si off-topic (desi nu prea imi pare) si Oradea ramane fara Ryanair: Linkul meu
0

#708 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 20 martie 2018 - 13:40

Hai ca amu-i amu, au banii, sa se apuce odata de terminal si extindere:

Citeaza

Aeroportul Internațional Timișoara semnează din nou cu Bancpost un credit pentru investiții

Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, unul dintre aeroporturile strategice din România, al treilea ca număr de pasageri și al doilea din țară din punct de vedere al dotărilor tehnice, semnează cu Bancpost o facilitate de credit de 15 milioane de lei, pentru finanțarea cheltuielilor aferente terminalului sosiri curse externe pasageri. Banii vor fi folosiți și pentru extensia și modernizarea fațadei aeroportului și achiziția de echipamente.

http://www.ziuadeves...tru-investitii/

Intrebarea mea, fiind practic pe fonduri proprii, mai trebuie licitatii si toti pasii aia? Sau se pot apuca direct?

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 20 martie 2018 - 13:43

0

#709 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 20 martie 2018 - 15:05

Apropo de aeroport. Acum vreo3 saptamani am zburat din TM, si trebuie sa recunosc ca nu mica mi-a fost surpriza sa constat ca security check-ul numai este facut de catre cei de la Politia de Frontiera, ci de catre SRI. Da, ati citi bine SRI... Stie cinveva ceva concret legat de asta? :msg-72:
2

#710 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30206
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 20 martie 2018 - 23:33

Politia de frontiera "e corupti", "penali"... SRI e bun. :ph34r:
0

#711 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 21 martie 2018 - 00:32

In toata lumea cu apa calda inmatricularea se face la primarie, pentru permisul de conducere esti examinat se civili si probabil si controlul de securitate pe aeroport se face de niste paznici, nu politie.
0

#712 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ

Postat 21 martie 2018 - 11:01

Tarom ieftineste biletele pe noile zboruri interne din TSR. Acum se poate zbura dus-întors cu 40 de eur. Se pare că vânzările nu sunt ieșite din comun...
Spre exemplu pentru zborul IAS - TSR de luni, 26.03 sunt bilete în vânzare la 21 de eur.

https://www.facebook...?type=3

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 21 martie 2018 - 11:05

0

#713 Useril este offline   corco 

• Membru activ
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 10 octombrie 16
  • Interese:desbateri pe forum si prietenii

Postat 21 martie 2018 - 11:34

Vezi postareaDanielT, la 20 martie 2018 - 13:40, a spus:

Hai ca amu-i amu, au banii, sa se apuce odata de terminal si extindere:

http://www.ziuadeves...tru-investitii/

Intrebarea mea, fiind practic pe fonduri proprii, mai trebuie licitatii si toti pasii aia? Sau se pot apuca direct?

Mh-a!... cam putin acesti 15mil lei (~3mil euro) pentru extindere fatada si terminal sosiri externe. In ultimele discutii despre investitiile anuntate Idolu vorbea despre finantare din fonduri structurale de la EU prin MT, erau mult mai multe milioane de euro pe foaie.
Ce nu s-a spus, creditul asta se face pentru a asigura partea de cofinantare parte a proiectului de finantare prin EU sau se ia pentru a nu mai astepta la infinit acele fonduri fluturate pe liste la sf asteapta.
Inteleg ca MT si investitorii care detin actiuni iau cascavalu la final de an, sunt mil de euro de topit, din pdv financiar de ce acest imprumut, unde este profitul si de ce nu se pot folosi acei banii pentru investitii?
2

#714 Useril este offline   CristiPC 

• Membru activ
  • Postari: 368
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 21 martie 2018 - 12:08

Din ce cunosc eu Aeroportul Timisoara este alaturi de Otopeni singurul aeroport ce apartine de Ministerul Transporturilor, deci de autoritatile centrale. Restul aeroporturilor apartin autoritatilor locale, in general cred ca de consiliile judetene. Tinand cont de asta, alaturi de politica din ultima perioada a partidului de la guvernare de a folosi in alte scopuri profitul companiilor de stat, impresia mea este ca nu se vor face curand acele investitii din profitul aeroportului, Idolu ar incalca astfel ordinele de partid. Referitor la fondurile structurale, habar n-am daca exista un proiect real pentru a accesa aceste fonduri. Mie imi par vorbe aruncate de Idolu la o frecventa de cateva luni, promisiuni in stilul partidului. Pana la urma stie cineva daca a fost depus un proiect pentru a accesa fonduri srtucturale si in ce stadiu al aprobarii e?
1

#715 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 28 martie 2018 - 12:34

Curse charter anul asta: Creta, Zakyntos si Antalia, singura noutate fata de anul trecut e ca s-a scos Palma de Mallorca.
Chiar nu e lumea curioasa de alte destinatii, nu inteleg? Palma nu a performat anul trecut si au scos-o.
Am ramas blocati pe ultra-mega-hyper-all inslusive-ul cu haleala multa din Turcia :))
Foarte subtire anul asta. Cred ca la finalul anului vom asista totusi la o scadere a traficului.

Poate mai apar totusi si altele.

Citeaza

Aeroportul International Timisoara e pregatit pentru reluarea curselor charter de vara

Astfel, vor fi reluate zborurile charter spre destinațiile cunoscute de vacanță din Turcia (Antalya, 6 curse pe săptămână) și insulele grecești (Heraklion – Creta – 2 curse săptămânale și Zakynthos, 1 cursă pe săptămână).
Spre Constanţa se va zbura în zilele de luni, vineri şi duminică, din 16 iunie.

http://www.tion.ro/a...de-vara/2012062

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 28 martie 2018 - 13:32

0

#716 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ

Postat 28 martie 2018 - 16:02

Daca nu au aparatu pana acum sunt slabe sansele sa apara. Pentru chartere nebgocierile incep in noiembrie cu un an inainte. Cat despre scaderea traficului aici vorbim de o certitudine. Preconizez o scadere de 200.000 - 250.000
0

#717 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ

Postat 05 aprilie 2018 - 12:41

TSR - IAS merge foarte bine.

LE: Greseala mea. Zborurile TSR - CLJ nu sunt anulate. Le introduc de la final de mai. Cand e o perioada mai propice pentru calatorii.

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 05 aprilie 2018 - 13:24

0

#718 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 05 aprilie 2018 - 13:17

nu ar putea sa fie cu escala la Cluj Napoca?
0

#719 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 13 aprilie 2018 - 14:46

Comunicat pe website-ul TSR: Creștere de 2.6% în lunile Ianuarie - Martie 2018 față de aceeași perioadă din 2017
0

#720 Useril este offline   fastardul 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 01 noiembrie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 25 aprilie 2018 - 09:10

Am gasit niste stiri mai vechi, daca s-au postat deja aceste zvonuri, imi cer scuze in avans, nu am avut timp sa caut in forum :lol:

Tarom TSR-AMS/VIE

Citeaza

Tarom anunţa că şi-a concentrat zborurile noi din 2018 pe viitoarea capitala culturală europeană, Timişoara. Din Banat vor pleca, începând din vara, zboruri directe spre Amsterdam sau Viena. Tot spre Amsterdam vor pleca aeronave şi din Cluj şi Iaşi.

TAROM TSR-KIV/CND

Citeaza

"Pe plan intern dorim să reconectăm vestul ţării de Chişinău, dorim să reconectăm şi Constanţa de vestul ţării pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a ajunge la mare în condiţii normale", a spus şeful TAROM.

Aceasta postare a fost editata de fastardul: 25 aprilie 2018 - 09:11

3

Arata acest topic

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »