STP Timișoara Forum: ✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR] - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR]

#541 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 830
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 04 iulie 2017 - 11:03

Vezi postareadAImon, la 04 iulie 2017 - 08:44, a spus:

La evenimente (gen show aviatic), drumul ala e cam neincapator.

Nu zic ca trebuie gindite lucrurile in perspectiva exceptiilor, dar ...

Confirm cele spuse de dAlmon. La show-ul aviatic eram cam dezastru cu o ora inainte de inceperea event-ului. Pana si drumul de legatura nou, de la sensul giratoriu cu intrare in Giarmata Vii si pana la intersectia cu drumul spre aeroport, se merge foarte rau, bara la bara, mai mult sa stat pe loc. Multi au parcat si pe aceea banda de urgenta pe centura de la giratoriu Giarmata Vii pana la pasaj si chiar si inspre intrarea cu Hella Corporate Center.

De acord cu ce zici, ca largirea lui va cauza lumea sa parcheze pe prima banda, sa nu plateasca parcarea la aeroport, dar niste semne bine plasate si o patrula de politie si zic ca s-ar rezolva.

Aceasta postare a fost editata de tm87blo: 04 iulie 2017 - 11:04

0

#542 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 04 iulie 2017 - 14:01

Show-ul aviatic de câte ori pe an are loc?
1

#543 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 04 iulie 2017 - 14:48

Pot sa fie si 3 benzi pe sens, la asemenea evenimente blocajul incepe la Badea Cirtan.
0

#544 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 04 iulie 2017 - 16:50

Si asta e adevarat. Eu am plecat in jur de ora 8 si vedeam postari pe retelele de socializare unde se anunta ca este ambuteiaj pe Calea Lugojului pe sensul de iesire.
Show-ul se tine odata pe an din ce cunosc.

Nu am sustinut mai sus largirea lui, doar am expus o problema la un eveniment tinut in apropierea/incinta aeroportului. Nu sunt de acord nici eu cu largirea lui, pentru ca banda 1 va devenii parcare ptr cei ce nu vor sa plateasca taxa.
1

#545 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 04 iulie 2017 - 17:51

Asemenea evenimente au loc 1 dată pe an. Deci 1 zi blocaj. End of discussion.
CJT ar putea redirecționa fondurile spre alte obiective, după părerea mea.
1

#546 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 04 iulie 2017 - 17:52

Din punctul meu de vedere, acest drum trebuie lărgit la 4 benzi în mod obligatoriu. Traficul de pasageri și mărfuri este în continuă creștere, acest lucru va continua și din perspectiva evenimentelor ce vor avea loc în 2021, în plus în zonă au apărut foarte multe depozite logistice, aprovizionarea lor făcându-se tot pe cele 2 benzi existente acum. Părerea mea este ca lărgirea acestei cai de acces este un obiectiv strategic alături de modernizarea aeroportului, a gării de Nord și a accesului la autostrada.

Sent from my iPhone using Tapatalk
1

#547 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 04 iulie 2017 - 18:25

Acele depozite logistice sunt inainte de drumul care merge spre aeroport. Da poate pana la intersectia cu drumul ce merge spre cartier aeroport si totodata spre halele unde e si fan curier actualmente, ar trebui latit (trafic, etc.). Dar portiunea aceea spre aeroport sper sa nu se largeasca, cel putin nu in viitorul apropriat. Toti suntem de acord ca se va parca pe prima banda daca drumul se va latii.
0

#548 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 04 iulie 2017 - 21:36

Nu cred ca lărgirea drumului trebuie sa fie corelată cu faptul ca 10-20 de nesimțiți nu sunt în stare/nu doresc sa plătească 2 RON/oră pentru parcare. Pe de altă parte, da, este inadmisibil ca aeroportul sa nu fie prevazut cu o parcare de scurtă durată gratuită, cum există peste tot în lume. E bine ca Idolu este foarte activ și implicat ca și consilier local...poate se pricepe mai bine la trotinete. Ar cam fi timpul sa și vedem "mega investițiile" anunțate la începutul anului. Din păcate aceeași mentalitate paguboasa a prevalat si în cazul liniei de firobuz 14 în Dumbrăvița...vezi doamne, dacă sunt 4 benzi crește traficul. Eu am încredere ca dacă Robu va reuși sa își ducă planul la bun sfârșit, acel proiect va putea fi implementat, în sfârșit, așa cum ar fi trebuit din prima!

Sent from my iPhone using Tapatalk
0

#549 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 04 iulie 2017 - 22:43

Tariful este de 2 lei pentru 10 minute, 2,5 lei pentru 30 minute și 5 lei pentru 1 oră. Câteodată numai sunt locuri in parcarea 1(cea din fata aeroportului​) și nu vor sa caute loc in parcarea 2(este cam departe de terminalul sosiri internaționale).
0

#550 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 05 iulie 2017 - 09:54

Aeroportul a fost prevazut din ce stiu cu parcare gratuita ptr o duarata scurta. Dar din cauza unor "bizoni" s-a luat decizia de a renunta la aceea gratuitate. Daca nu ma insel chiar a fost un comunicat in acest caz si e pe acest thread.

L.E. am gasit pe pagina 26 un post de la Doppler cu link: Linkul meu

Citeaza

Da, stau pe acostamentul drumului cu orele, la intrarea in parcarea Aeroportului. Vin din tara, din Mehedinti, si chiar din Timisoara. Am vazut uneori masini scumpe, care parcheaza pe marginea drumului ca sa nu plateasca 2 lei jumate. (…) pentru ca stau pe acostamentul drumului nu prea avem ce sa le face. Arata foarte urat zecile de masini ce stau pe marginea drumului„, a spus in INTERVIURILE TIMISOAREI directorul Aeroportului Timisoara.

Citeaza

Lumea reclama ca nu e lasata sa aduca pasagerul si apoi sa plece, dar nu se intampla asta. Ii rog sa ne inteleaga, sunt de la taximetristi pana la autoturisme personale care intrau prin sistemul de parcare, aveau gratuitate 10 minute si se invarteau in cerc, prin parcare, ca sa nu plateasca 2,5 lei, blocau traficul in parcare. Ieseau, faceau sensul giratoriu si reveneau. Unii dintre soferii care se plimbau in cerc blocau fluxul in fata aerogarii, puteau interveni incidente de securitate. Fac apel la cei cinstiti sa inteleaga, pentru ca au de suferit toti„, a mai spus directorul Aeroportului Daniel Idolu la INTERVIURILE TIMISOAREI.

Aceasta postare a fost editata de tm87blo: 05 iulie 2017 - 10:00

0

#551 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 05 iulie 2017 - 10:56

de ce nu se pun niste stalpisori cu 500 metri inainte de aeroport ?
:)
3

#552 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 17 noiembrie 14

Postat 07 iulie 2017 - 11:43

Trafic AIT 2017:

Pasagageri
Ianuarie: 113.023
Februarie: 113.103
Martie: 129.706
Aprilie: 130.732
Mai: 137.396
Iunie: 140.143
Total: 764.103 +62,6% (469.847)

Mișcări aeronave
Ianuarie: 1.397
Februarie: 1.333
Martie: 1.448
Aprilie: 1.345
Mai: 1.439
Iunie: 1.493
Total: 8.454 +39,7% (6.053)

Creșteri pe companii
Lufthansa: +3%
Tarom: -23%
Wizz Air: +4%

Ryanair și Blue Air nu au termen de comparație pentru că nu opereau de pe aeroport în prima jumătate a anului 2016.

PS: 275.757 de pasageri au ales să zboare cu Ryanair în 2017 (Adică 36%)

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 07 iulie 2017 - 11:58

9

#553 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 08 iulie 2017 - 16:11

Inclusiv in Londra la toate 5 aeroporturi ai 10 minute libere,doar ca tine de mentalitatea e problema faptul ca daca stai 10 minute pai sa fie 10 minute.Te ai dat jos ti ai luat bagajul saluti peraoana si ura.
0

#554 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 10 iulie 2017 - 19:43

Vezi postareabrioti, la 08 iulie 2017 - 16:11, a spus:

Inclusiv in Londra la toate 5 aeroporturi ai 10 minute libere,doar ca tine de mentalitatea e problema faptul ca daca stai 10 minute pai sa fie 10 minute.Te ai dat jos ti ai luat bagajul saluti peraoana si ura.

Aici pot sa te contrazic un pic ... La Luton platesti 1 sau 2 lire si la Stansted platesti dar nu stiu cat. In schimb la Stansted ai o parcare (MID STAY) in care prima ora nu platesti dar trebuie sa faci transferul cu autobuzul care vine din 10 in 10 min dupa prima ora esti taxat cu 1 lira pe ora.

Aceasta postare a fost editata de FerraryTm: 10 iulie 2017 - 22:12

0

#555 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 iulie 2017 - 21:27

Pe BUD sunt camere ce iti citesc numarul... Cred ca e simplu de implementat si astfel nimeni nu ar putea sa ocoleasca sensul si sa reintre in parcare dupa ce a stat deja cele 10 minute gratuite.
3

#556 Useril este offline   funky 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 16 februarie 09

Postat 11 iulie 2017 - 09:31

Da, foarte fain sistemul de la Budapesta, ar merge foarte bine si la noi.

Plus, daca se largeste drumul la 2 benzi/sens, s-ar putea pune parapet pe mijloc si configurata parcarea de scurta durata astfel incat, la iesire, dupa bariara sa nu te mai poti intoarce, sa fi nevoit sa mergi pana la prima intersectie, daca asta era problema.
0

#557 Useril este offline   maximus 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 122
  • Inregistrat: 02 martie 14

Postat 11 iulie 2017 - 09:55

Parerea mea este ca e un subiect fals. Am avut 3 ani cu zboruri saptamanale atat inainte de taxarea primelor minute cat si dupa. Sa fim seriosi..nimeni nu dadea ture la fiecare 10 minute pentru a evita plata. Este mult mai simplu sa parchezi ilegal pe marginea drumului iar apoi stai linistit si astepti.... Tot ce au reusit sa faca este sa transforme sensul giratoriu din fata barierei in loc de debarcare pasageri. Inainte puteai intra sa lasi pasagerul in fata scarilor iesind apoi imediat. Acum..daca ai vrea sa faci asa ceva trebuie sa cauti intai loc de parcare (nu este mereu usor)..sa stai la coada apoi pentru plata acelui LEU..si apoi sa te intorci la masina pentru a pleca. Sa fim seriosi..este o procedura total nepractica iar pentru lasarea unui pasager vei prefera oricand sa il lasi la giratoriul din fata barierei. Concluzionand : este o porcarie de sistem facut in bataie de joc si cu singurul scop de a incasa mai multi bani.

Aceasta postare a fost editata de maximus: 11 iulie 2017 - 10:06

3

#558 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 11 iulie 2017 - 12:48

Romanul prefersa sa-si debaraseze prietenii/familia intr-un sens giratoriu, in loc sa plateasca 1-2 lei si sa-si ia ramas-bun calumea... :Facepalm_emote_gif:
Asta e defapt problema!
0

#559 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 11 iulie 2017 - 14:34

Am mai remarcat că vin unii din județele învecinate (AR, BH, GJ, MH) cu 2 - 3 ore înainte de aterizare.
Unde să aștepte oamenii?! Că doar n-or plăti 15 lei taxă de parcare, ca să aștepte civilizat.
Ci stau și ei pe acostamentul drumului, cu câteva sute de metri înainte de sensul giratoriu de la intrare. Atâta timp cât li se va permite (adică nu sunt amendați sau nu li se ridică vehiculele), ei vor tot proceda astfel.

E nasol că nu se facilitează varianta de drop-off fără costuri, dar la cum ne știm ca nație, probabil toți ăștia care stau acum gratis pe acostament, ar staționa în zona drop-off, cu orele, până la sufocare.
3

#560 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 11 iulie 2017 - 15:38

Vezi postareaMHN, la 11 iulie 2017 - 14:34, a spus:

Am mai remarcat că vin unii din județele învecinate (AR, BH, GJ, MH) cu 2 - 3 ore înainte de aterizare.
Unde să aștepte oamenii?! Că doar n-or plăti 15 lei taxă de parcare, ca să aștepte civilizat.
Ci stau și ei pe acostamentul drumului, cu câteva sute de metri înainte de sensul giratoriu de la intrare. Atâta timp cât li se va permite (adică nu sunt amendați sau nu li se ridică vehiculele), ei vor tot proceda astfel.

E nasol că nu se facilitează varianta de drop-off fără costuri, dar la cum ne știm ca nație, probabil toți ăștia care stau acum gratis pe acostament, ar staționa în zona drop-off, cu orele, până la sufocare.

Am patit de curand sa vad una care a trecut de bariera si a oprit masina in dreptul celor de taxi din fata aeriportului, a iesit cu lumea cu bagajele si a dat sa incuie masina. Noroc cu agentul de paza care i-a atras atentia.

Vezi postareamaximus, la 11 iulie 2017 - 09:55, a spus:

Parerea mea este ca e un subiect fals. Am avut 3 ani cu zboruri saptamanale atat inainte de taxarea primelor minute cat si dupa. Sa fim seriosi..nimeni nu dadea ture la fiecare 10 minute pentru a evita plata. Este mult mai simplu sa parchezi ilegal pe marginea drumului iar apoi stai linistit si astepti.... Tot ce au reusit sa faca este sa transforme sensul giratoriu din fata barierei in loc de debarcare pasageri. Inainte puteai intra sa lasi pasagerul in fata scarilor iesind apoi imediat. Acum..daca ai vrea sa faci asa ceva trebuie sa cauti intai loc de parcare (nu este mereu usor)..sa stai la coada apoi pentru plata acelui LEU..si apoi sa te intorci la masina pentru a pleca. Sa fim seriosi..este o procedura total nepractica iar pentru lasarea unui pasager vei prefera oricand sa il lasi la giratoriul din fata barierei. Concluzionand : este o porcarie de sistem facut in bataie de joc si cu singurul scop de a incasa mai multi bani.

Eu merg constant sa ii iau si sa ii las pe niste colegi de lucru care merg in si dinspre Valencia. Mie de exemplu nu imi e greu sa intru, sa parchez (gasesti loc si in parc 1 si in parca 2 - plus am vazut ca e o parcare nouta langa parcarea 1 - hai sa nu facem tantar armasar) si sa platesc (nu am stat niciodata la coada mai mult de 1-2 minute, plus este si automat de platit parcarea inainte de iesire - langa planorul din centrul sensului interior). Eu zic ca tine de mentalitate si de bun simt. E tipic romanesc ce se intampla la noi la aeroport si asta e solutia gasita de cei din adm aeroportului.

Aceasta postare a fost editata de tm87blo: 11 iulie 2017 - 15:42

4

Arata acest topic

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »