Și aici ajungem la problema numarul doi: Oamenii. Puteau clujenii să aibă și 15 stadione și săli polivalente dacă nu erau acolo oameni cu inițiativă care au știut să valorifice și să potențeze avantajele orașului. În Cluj parcă toată lumea își asumă, în mod comun, să devină o comunitate mai bună. În orice domeniu ai privi observi în Cluj o efervescență în oameni, o dorință de a face ceva în domeniul lor. Oamenii au o apetență mai mare spre a face afaceri, spre a deschide un butic oricat de mic, o cafanea mobilă (pe bicileta), un spațiu cultural privat, un teatru privat, un shop de Beats în franciză etc... De aici pleacă totul, oamenii nu au stat să aștepte o "minune" și-au creat-o singuri. M-aș bucura dacă în 2021 o să avem o comunitate atât de comeptitivă cum este cea din Clujul de azi. E drept: Îi ajută sistemul de învățământ superior care epurează oamenii. Cei care vor, vin la Cluj pentru că la Cluj se face treabă.
P.S: Apropo de discuția din topicul liniei E3. Nu îmi vine să cred cât dezinteres există. Să nu schimbi afisajul de pe autobuz. Cât mai puțin de atât să faci? Rămâme să nu mai conduci deloc autobuzul și totuși să aștepți salariul... știu că e mic, dar e vorba de cum te raportezi la tine și la munca ta. Dacă ai o treabă fă-o bine nu îți bate joc pentru că felul cum o faci te reprezintă. (De comentat e foarte simplu... vedem pe site-urile de știri).
În troleibuze și autobuze există, din câte știu, acel sistem de anunțare a stațiilor care NU funcționează în 95% din vehiculele RATT. Ieri, în Cluj, mi-am dat seama că același sistem merge în absoult toate mijloacele de transport în comun. Mi-am dat seama de asta când am văzut un tânăr orb, care datorită acestui anunț a știut unde să coboare. Să va mai povestesc de înclinarea autobuzului când urcă o doamnă cu cărucior?
P.P.S: Îmi cer scuze șoferilor RATT care își fac treaba!
Aceasta postare a fost editata de alex_19: 24 octombrie 2016 - 13:11