✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR]
Postat 20 martie 2015 - 12:35

Postat 20 martie 2015 - 20:55

Am fost chiar saptamana asta la aeroport si, din nou, cursa pe Munchen era plina. E sigur loc pentru mai mult mai ales dupa ce, odata cu Carpatair, a disparut si singura alternativa (asta apropo de greva celor de la Lufthansa care ne-a ocolit)
Si o stire de azi:
Torino – o noua destinatie disponibila de pe Aeroportul International Timisoara
Aceasta postare a fost editata de Shhhh: 20 martie 2015 - 21:18
Postat 08 aprilie 2015 - 17:38
Doar baza de la Arad nu avea alocata 2 avioane A320 pentru o singura ruta?!?! Incredibil!
Si ca sa nu fiu complet off...
Citeaza
Primele trei luni ale anului au marcat pentru Aeroportul Internaţional Timişoara o importantă creştere a traficului, atât în ceea ce priveşte numărul de pasageri, al zborurilor, cât şi al traficului cargo. Oficialii AIT anunță că, în acest interval, numărul de pasageri a crescut cu 26%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
Dacă în perioada ianuarie-martie 2014, 154.030 de pasageri au călătorit de pe Aeroportul Timişoara, în aceeaşi perioadă a anului 2015 au fost înregistraţi 194.145 pasageri. Dacă în anii precedenţi, o pondere importantă a traficului aerian de pasageri o reprezenta traficul de tranzit, începând cu 2014, pasagerii sunt preponderent originari din Timişoara şi din regiunile . O creştere însemnată apare şi la numărul zborurilor, de la 2.324 de aeronave în ianuarie-martie 2014, la 2.615 în aceeași perioadă a lui 2015. La traficul cargo s-a înregistrat, de asemenea, o creştere de 25 de procente. „Creşterea numărului de pasageri nu este deloc surprinzătoare, deoarece am purtat negocieri intense cu companiile aeriene să introducă noi destinaţii. La finele lui 2014 au fost incluse patru noi destinaţii directe de la Timişoara, spre Frankfurt, Memmingen, Bruxelles şi Bari. Deoarece din martie a mai fost inclusă o destinaţie nouă, este vorba de Torino, iar din luna mai încep şi cursele charter spre Turcia şi Grecia, suntem convinşi că această tendinţă se va păstra pe tot parcursul acestui an”, a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.
debanat.ro

aerotim.ro
Postat 10 aprilie 2015 - 19:20
Citeaza
Postat 11 aprilie 2015 - 00:41
De fapt, un coleg de pe un alt forum ne avertiza acum vreo 2 - 3 luni ca avea cunostinta despre un acord de reciprocitate prin care compania turceasca putea opera doar de pe 2 aeroporturi din Romania, primul fiind Otopeni (OTP) iar cel de-al doilea fiind M. Kogalniceanu (CND).
Asa ca degeaba s-a batut nu stiu ce politician de la noi cu caramida-n piept.
Postat 23 aprilie 2015 - 15:09

Eu sunt de parere ca e o stire buna. Aparem si noi pe harta altor mari companii aeriene + mi se par imbucuratoare laudele aduse, chit ca probabil ele vin de la administratia ATV. Poate nea parlamentaru' ala de se batea cu caramida face si el ceva progrese. Mi se pare oarecum injust, subiectiv fiind, sa vad mai multe curse internationale de pe aeroportul din Cluj.
Citeaza
Postat 07 iunie 2015 - 00:55

Daca tot exista un salon VIP, sugerez conducerii aeroportului sa faca si o parcare VIP pentru ca sosirea unui politician sa nu bulverseze folosirea parcarii de catre muritori. Vineri am fost redirectionat catre parcarea 2 care este mai departe de aerogara si nu pot sa spun ca mi-a facut placere acest lucru. Pe linga asta, tariful a fost identic... Un politist de frontiera a refuzat sa imi spuna cine este responsabil de acest tratament.

Postat 04 iulie 2015 - 21:52
Miting aviatic spectaculos la Timisoara. Aeroportul ‘Traian Vuia’ sarbatoreste 80 de ani de existenta cu ‘Timisoara Air Show’
Postat 14 octombrie 2015 - 19:59
Postat 27 octombrie 2015 - 17:29
Citeaza
DHL inaugurează centru cargo la TSR si probabil isi inchide operatiunile de la Arad. Nu cred sa functioneze 2 centre la distanta de 45 de km
Postat 27 octombrie 2015 - 23:44
Citeaza
impactpress.ro
Postat 28 octombrie 2015 - 07:51
de la sursa de mai sus:
Citeaza
Mărfuri de juma' de milion?!
Data viitoare pot ateriza 250 de refugiați sau teroriști iar aștia habar n-or sa aibă!
Postat 29 octombrie 2015 - 00:33
Postat 27 noiembrie 2015 - 22:38
Se pare ca investitia e gata. Si inlocuieste baza de la Arad.
Postat 05 decembrie 2015 - 00:41
Infrastructura aeriana
- continuarea implementarii programelor strategice de dezvoltare aferente aeroporturilor cuprinse in reteaua centrala de transport europeana (TEN-T), respectiv, Aeroporturi Bucuresti si Aeroportul International Traian Vuia - Timisoara;
Infrastructura rutiera
- continuarea lucrarilor la autostrada Lugoj – Deva; autostrada Timisoara-Lugoj si a variantei de ocolire Timisoara;autostrada Orastie - Sibiu
- Pregatirea pentru constructia variantelor de ocolire Toplita, Tusnad, Sighisoara, Fagaras, Huedin, Barlad si Timisoara Sud.
Transport Intermodal
- realizarea de centre intermodale prin accesarea unor proiecte cu finantare europeana (locatii prioritare: Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Bacau).