STP Timișoara Forum: ✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR] - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (97 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR]

#1601 Useril este offline   lvs 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 465
  • Inregistrat: 20 octombrie 19

Postat 22 ianuarie 2024 - 10:31

Am asteptat recent pe cineva la aeroport, astfel ca am sesizat ca avem nu una ci 3 destinatii noi, una mai top ca alta:

- CUCURESTI; sigur ceva destinatie exotica;
- BARCELONAT;
- BO7OGNA.

Ma surprinde totusi ca domnii care se ocupa de pagina de facebook, nu ne invita sa ne vizitam prietenii sau sa facem un city break in una din cele 3 rute noi.

Pe de alta parte, am observat ca sunt preocupati si cu salvarea planetei respectiv fac economie la energie astfel ca nu mai aprind decat partial denumirea aeroportului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: WhatsApp Image 2024-01-22 at 10.26.26_e418cfa2.jpg
  • Imagine atasata: WhatsApp Image 2024-01-22 at 10.26.27_0d03178a.jpg

Aceasta postare a fost editata de lvs: 22 ianuarie 2024 - 10:32

2

#1602 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 22 ianuarie 2024 - 11:32

Nasoale situațiile de mai sus.
Deși nu are legătura una cu alta, cred că nu vor planifica mari reparații până nu inaugurează noul terminal.

Legat de destinații noi, în interviul de la Telenova de vineri seara la minutul 23:15, Daniel Stamatovici spunea că se poartă discuții cu Tarom, Turkish, Ryanair, Swiss și cu FlyOne.
Sper să se concretizeze ceva noutăți în 2024, ca să nu fie TSR pe roșu la final de an...
0

#1603 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 578
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 22 ianuarie 2024 - 12:43

Vezi postarealvs, la 22 ianuarie 2024 - 10:31, a spus:

Am asteptat recent pe cineva la aeroport, astfel ca am sesizat ca avem nu una ci 3 destinatii noi, una mai top ca alta:

- CUCURESTI; sigur ceva destinatie exotica;
- BARCELONAT;
- BO7OGNA.

Să nu uităm de sosirile din BUCURDSTI și BUCURESTI A (Bucuresti B, pe când?).

Aceasta postare a fost editata de Janto A.: 22 ianuarie 2024 - 12:44

3

#1604 Useril este offline   lvs 

• Membru activ
  • Postari: 465
  • Inregistrat: 20 octombrie 19

Postat 23 ianuarie 2024 - 16:41

Probabil sunt in discutii avansate si pentru acestea. (haha)

Revenind la lucruri serioase, de neinteles lipsa de comunicare si transaparenta privind avansul lucrarilor la terminalul de plecari externe. Liniste totala, doar repeta obsesiv pe facebook aceleasi postari privind putinele destinatii ramase.
Din ce am reusit sa vad sambata, adica mai nimic, pentru ca era inchis accesul dinpre terminalul de sosiri externe, au inceput lucrarile si la exterioare, parcaje, accese, etc. Cladirea pare cam la peste 80% cel putin la exterior, la interior numai cei implicati direct pot stii in lipsa unor imagini macar.

Nu inteleg de ce nu posteaza nimic pe tema asta, o poza din drona face cat o mie de cuvinte. Intr-o perioada, constructorul mai posta pe social media, acum vad ca nici macar ei, dubios.

In schimb, am gasit eu intamplator, pe social media a unui subcontractor ce desfasoara lucrari, poze postate in luna dec la inceput, asa ca le pun eu aici.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: WhatsApp Image 2024-01-22 at 12.58.30_0c4a535c.jpg
  • Imagine atasata: WhatsApp Image 2024-01-22 at 12.58.30_2a4993df.jpg
  • Imagine atasata: WhatsApp Image 2024-01-22 at 12.58.30_2c8aef40.jpg
  • Imagine atasata: WhatsApp Image 2024-01-22 at 12.58.30_fec84f5a.jpg

6

#1605 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1447
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 23 ianuarie 2024 - 16:45

dar nu ii intereseaza nimic, vine salariul? vine ....
0

#1606 Useril este offline   CristiPC 

• Membru activ
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 23 ianuarie 2024 - 17:47

In cursul anului 2023 am avut ocazia sa zbor de 3 ori de pe Timisoara cu retur. Ceea ce vreau sa punctez e ca am remarcat de fiecare data acel gen de greseli pe panoul de Sosiri/Plecari. E chiar penibil. Sunt detalii care fac diferenta.

Alta remarca, din ceea ce am vazut asteptand la checkin sau la imbarcare, multi dintre angajatii aeroportului au un comportament ignorant sau chiar arogant.

Ultima si inchei, am folosit toaleta noului terminal de sosiri externe. Arata oribil si asta la scurt timp de la darea in folosinta. Despre detaliile de executie s-a mai scris pe topic.

Ca si concluzie personala, pe langa factorii obiectivi de care s-a tot vorbit, un factor e clar si managementul defectuos.
6

#1607 Useril este offline   Muscus 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 138
  • Inregistrat: 23 ianuarie 19

Postat 24 ianuarie 2024 - 17:30

Lipsa concurentei pe un TSR subtire "naste" preturi monstru:
TSR-Madrid la sfarsit de august si inceput de septembrie pret la dus 200Eur varianta basic fara locuri, am gasit si achizitionat bilete Ryanair din Budapesta cu tot cu transfer auto Timisoara-Bud 100Eur cu locuri.

In alta ordine de idei o sursa buna de noutati legate de curse aeriene:
https://aviationsourcenews.com/europe/
2

#1608 Useril este offline   ccos_77 

• Membru activ
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 07 noiembrie 08

Postat 24 ianuarie 2024 - 20:07

Vezi postareaMuscus, la 24 ianuarie 2024 - 17:30, a spus:

Lipsa concurentei pe un TSR subtire "naste" preturi monstru:
TSR-Madrid la sfarsit de august si inceput de septembrie pret la dus 200Eur varianta basic fara locuri, am gasit si achizitionat bilete Ryanair din Budapesta cu tot cu transfer auto Timisoara-Bud 100Eur cu locuri.

In alta ordine de idei o sursa buna de noutati legate de curse aeriene:
https://aviationsourcenews.com/europe/

Pe Lufthansa e pana in 200EUR dus-intors Economy Light (cu bagaj de cabina fara bagaj de cala).
Doar dus e 70EUR Economy light.

Eu chiar nu inteleg cine mai foloseste Wizz din Timisoara si de ce?
1

#1609 Useril este offline   Muscus 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 25 ianuarie 2024 - 00:38

Vezi postareaccos_77, la 24 ianuarie 2024 - 20:07, a spus:

Pe Lufthansa e pana in 200EUR dus-intors Economy Light (cu bagaj de cabina fara bagaj de cala).
Doar dus e 70EUR Economy light.

Eu chiar nu inteleg cine mai foloseste Wizz din Timisoara si de ce?

Nu stiu de unde ai sumele astea ...la Lufthansa e minim 200 eur doar dus la sfarsit de august si inceput de septembrie, cotatia minima a lor e 133 eur doar dus varianta de 9h

Aceasta postare a fost editata de Muscus: 25 ianuarie 2024 - 00:56

0

#1610 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 25 ianuarie 2024 - 08:54

Hai că am simulat și eu la Lufthansa 2 variante cu plecare de pe TSR spre MAD via MUC, atât la început de August, cât și la final de lună.
Văd că prețurile încep de la 77 EUR pe sens, pentru TSR-MUC-MAD sau retur în varianta Economy Light, adică cu geantă de 8 kg.

Dacă vrei și bagaj de cală, atunci tre' să alegi Economy Classic 107 EUR/sens sau mai mult, unde ai inclusă și valiza de max. 23 kg.
Evident, la Lufthansa, de la Economy Classic în sus sunt incluse în preț atât valiza de max 23 de kg cât și locul.

Imagine atasata: monthly_01_2024/post-2599-044534400 1706166729.txt

Imagine atasata: monthly_01_2024/post-2599-039307800 1706167318.txt

@Muscus, nu înțeleg de ce este complicat să găsești?
Sigur că dacă vrei să plătești 200 EUR/sens, poți să găsești curse și la acest preț, în clasa Business.
1

#1611 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 25 ianuarie 2024 - 09:37

Fiind început de an, văd că media timișoreană analizează topurile și fac/desfac bilanțuri.
Astfel, directorul Daniel Stamatovici a fost invitat marți seara la TVR Timișoara, unde spre deosebire de Telenova, realizatoarea a discutat destul de mult (vreo 25 - 30 de minute) despre trafic, comparând TSR cu CLJ și IAS.
Pe lângă Stamatovici, l-a invitat telefonic și pe David Ciceo de la CLJ și de la AAR.
Nu s-a spus nimic concret despre vreun operator sau destinație nouă, însă am flat că traseul viitorului drum de conexiune cu A1 va fi pe la vest de aeroport !!!
2

#1612 Useril este offline   Muscus 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 25 ianuarie 2024 - 10:00

Vezi postareaMHN, la 25 ianuarie 2024 - 08:54, a spus:

Hai că am simulat și eu la Lufthansa 2 variante cu plecare de pe TSR spre MAD via MUC, atât la început de August, cât și la final de lună.
Văd că prețurile încep de la 77 EUR pe sens, pentru TSR-MUC-MAD sau retur în varianta Economy Light, adică cu geantă de 8 kg.

Dacă vrei și bagaj de cală, atunci tre' să alegi Economy Classic 107 EUR/sens sau mai mult, unde ai inclusă și valiza de max. 23 kg.
Evident, la Lufthansa, de la Economy Classic în sus sunt incluse în preț atât valiza de max 23 de kg cât și locul.

Atasament DLH-TSR-MAD-5.php.png

Atasament DLH-TSR-MAD-6.php.png

@Muscus, nu înțeleg de ce este complicat să găsești?
Sigur că dacă vrei să plătești 200 EUR/sens, poți să găsești curse și la acest preț, în clasa Business.

Daca selectezi dus-intors preturile sunt 70-80 dar daca alegi un singur sens e cel putin dublu... ca si cum vei plati oricum biletul de intoarcere chiar daca nu te intorci cu ei. Simuleaza si one-way mie asa imi da.
0

#1613 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 25 ianuarie 2024 - 10:05

Imagine atasata: Aeroportul-Iasi-Terminalul-4.jpg

Citeaza

Al patrulea terminal al aeroportului Iași, inaugurat în prezența conducerii PNL. E al doilea cel mai mare terminal din România după Otopeni și va fi deschis pentru pasageri în luna mai

Am auzit in treacat la TV stirea ca Iasiul devine al doilea aeroport ca marime dupa Otopeni si am verificat sa vad daca am auzit eu bine :uimit2: . Dar asa cum scrie si g4media, e adevarat, deci "ne-au luat fața", ca sa zic asa.
0

#1614 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 25 ianuarie 2024 - 10:12

Au luat fața TSR-ului, dar mai tragic poate fi pentru cei de la CLJ, fiindcă le-au luat fața și lor.
Iar dacă vor continua creșterea în ritmul actual, cei la IAS vor depăși și la valorile de trafic CLJ-ul ...într-un an sau doi.
Dar poate se termină războiul din Ucraina și se opresc din creștere.

Vezi postareaMuscus, la 25 ianuarie 2024 - 10:00, a spus:

Daca selectezi dus-intors preturile sunt 70-80 dar daca alegi un singur sens e cel putin dublu... ca si cum vei plati oricum biletul de intoarcere chiar daca nu te intorci cu ei. Simuleaza si one-way mie asa imi da.

Așa este: e mai mare prețul dacă selectezi one way, începând de la 130 EUR sau 160 EUR cu valiză de 23 kg.
Dar rămâi acolo? Nu te mai întorci?

Oricum, la WZZ văd că pentru aceeași dată (27 Aug) costul e de 450 EUR round trip, cel doar dus fiind de 300 EUR.
Na păi e treaba ta dacă alegi să achiți 300 EUR (Wizz) sau doar 160 EUR (Lufthansa), în caz că pleci încolo cu avionul dar te întorci cu trenul, autocarul sau cu mașina.
1

#1615 Useril este offline   Muscus 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 25 ianuarie 2024 - 10:43

Vezi postareaMHN, la 25 ianuarie 2024 - 10:12, a spus:

Au luat fața TSR-ului, dar mai tragic poate fi pentru cei de la CLJ, fiindcă le-au luat fața și lor.
Iar dacă vor continua creșterea în ritmul actual, cei la IAS vor depăși și la valorile de trafic CLJ-ul ...într-un an sau doi.
Dar poate se termină războiul din Ucraina și se opresc din creștere.

Așa este: e mai mare prețul dacă selectezi one way, începând de la 130 EUR sau 160 EUR cu valiză de 23 kg.
Dar rămâi acolo? Nu te mai întorci?

Oricum, la WZZ văd că pentru aceeași dată (27 Aug) costul e de 450 EUR round trip, cel doar dus fiind de 300 EUR.
Na păi e treaba ta dacă alegi să achiți 300 EUR (Wizz) sau doar 160 EUR (Lufthansa), în caz că pleci încolo cu avionul dar te întorci cu trenul, autocarul sau cu mașina.

Daca nu te intorci de pe acelasi aeroport oferta lor sincer pare jalnica, preturi volatile si nu prea au treaba cu costurile de operare sau cu distantele.
Nu am gasit scris nicaieri la politica lor de bagaje ca la Economic light poti avea si un rucsac (asa cum a spus cineva aici) pe langa bagajul de cabina de 8lb.
Cea mai buna solutie la dus in data de 31 aug am gasit din Budapesta cu Ryanair 60 Euro/pers cu locuri si doar cu rucsace, plus transferul Tim-Bud 40Eur reiese un total de 100 eur.

Aceasta postare a fost editata de Muscus: 25 ianuarie 2024 - 10:46

-1

#1616 Useril este offline   Cosminescu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 13 ianuarie 17

Postat 25 ianuarie 2024 - 11:04

La Lufthansa preturile sunt mari intr-adevar daca iei o singura directie. Tocmai de aceea in cazuri din astea, cand nu ai nevoie neaparat de retur ( vii pe alt aeroport, vii cu masina, ramai acolo, etc.) cel mai e ok e sa iei returul tot cu lufthansa candva intr-un viitor nedefinit la pretul minim oferit de ei / segment si nu folosesti biletul. Se pierd banii dati pe biletul retur, dar poate in unele situatii e mai confortabil asa decat sa te complici ( la modul general ) cu alte variante. Mai ales in cazul in care diferenta de pret intre un bilet dus intors lufthansa si un bilet pentru o singura directie la alta companie de pe alt aeroport e destul de mica.

^De pe site-ul Lufthansa confirmarea legata de bagaje:
Imagine atasata: Untitled.png

Aceasta postare a fost editata de Cosminescu: 25 ianuarie 2024 - 11:29

2

#1617 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 25 ianuarie 2024 - 12:06

@Muscus, ți-am dat minus pentru că mi se pare nepotrivită exprimarea cum că oferta celor de la Lufthansa ar fi jalnică pentru situația în care călătorești prin aeroporturi diferite.
E treaba ta dacă vrei să te plimbi 4-5 ore până la BUD, să zbori de acolo cu RYR și să achiți 60 + 40 = 100 EUR.
Eu prefer să zbor de acasă de pe TSR și să mă plimb 2-3 ore prin aeroportul MUC sau FRA (cât se mai poate).
1

#1618 Useril este offline   Muscus 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 25 ianuarie 2024 - 18:43

Vezi postareaCosminescu, la 25 ianuarie 2024 - 11:04, a spus:

La Lufthansa preturile sunt mari intr-adevar daca iei o singura directie. Tocmai de aceea in cazuri din astea, cand nu ai nevoie neaparat de retur ( vii pe alt aeroport, vii cu masina, ramai acolo, etc.) cel mai e ok e sa iei returul tot cu lufthansa candva intr-un viitor nedefinit la pretul minim oferit de ei / segment si nu folosesti biletul. Se pierd banii dati pe biletul retur, dar poate in unele situatii e mai confortabil asa decat sa te complici ( la modul general ) cu alte variante. Mai ales in cazul in care diferenta de pret intre un bilet dus intors lufthansa si un bilet pentru o singura directie la alta companie de pe alt aeroport e destul de mica.

^De pe site-ul Lufthansa confirmarea legata de bagaje:
Atasament Untitled.png

O diferenta subtila dar cu impact major la carry on bag in loc de 40x30x20 ca la ceilalti la Luft este 40x30x10 adica nu rucsac ci doar geanta de acte sau poseta.
A fost cineva cu rucsac de 40x30x20 si bagaj de cabina la economy light si a trecut ?
0

#1619 Useril este offline   ccos_77 

• Membru activ
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 07 noiembrie 08

Postat 25 ianuarie 2024 - 23:16

Vezi postareaMuscus, la 25 ianuarie 2024 - 18:43, a spus:

O diferenta subtila dar cu impact major la carry on bag in loc de 40x30x20 ca la ceilalti la Luft este 40x30x10 adica nu rucsac ci doar geanta de acte sau poseta.
A fost cineva cu rucsac de 40x30x20 si bagaj de cabina la economy light si a trecut ?

Faza funy pe cursa Frankfurt-Timisoara. O doamna a venit cu troller imens care era clar peste dimensiuni. Insotitoarele se bord i-au spus frumos cu zambetul pe buze ca troller-ul trebuie sa stea deasupra sau sub scaunul din fata. Doamna ii spunea ca nu incape sus. Insotitoarea de bord i-a repetat tot cu zambetul pe buze ca trebuie sa incape sus sau sub scaunul din fata. Doamna a incercat sa il indese la picioare (nici nu avea cum sub) unde era mai inalt decat scaunul. Insotitoarea de bord a intrebat-o daca poate sta asa tot drumul, ea a spua da, si asa a venit. Avionul era plin fara scaune goale. Nu stiu cum a ajuns cu trolerul ala la avion, dar se poate.
Acum serios pt troller au formele alea metalice unde trebuie sa incape trolerul si asa te verifica la boarding, legat de geanta nu cred ca cineva o va masura vreodata. Daca incape sub scaunul din fata nu vei avea probleme la nici un zbor.
1

#1620 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1447
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 26 ianuarie 2024 - 10:26

Povesteam cu cineva care si-a luat bilet de avion, doar dus Venetia-Munchen-Timisoara pentru februarie, putin sub 500 euro. Foarte atractiv sa zbori spre Timisoara.
0

Arata acest topic

• (97 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou