STP Timișoara Forum: ✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR] - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

✈ Aeroportul Traian Vuia [TSR]

#1341 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 30 martie 2023 - 20:29

Citeaza

Wizzair creste puternic pe Belgrad probabil vom ajunge sa plecam de acolo.

Cu ani in urma, in wizz-ul de Timisoara - Barcelona, cand erau trei curse saptamanale, erau si destui sarbi in avion. Acum sunt (deocamdata) doua curse saptamanale (marti si sambata).
Urmeaza sa fac un drum pana la Barcelona mai catre vara si m-am uitat putin sa vad care-i pulsul pe Belgrad si Budapesta pentru Barcelona (puls si la preturi).

Am constat ca de pe Belgrad sunt 4 curse wizz pe saptamana (marti, miercuri, sambata, duminica) si cateodata si 5 curse (a cincea fiind de regula in ziua de joi) iar din Budapesta sunt curse zilnice si de multeori si de doua ori pe zi. Nu-mi venea sa cred...

Preturile sunt aprox tot pe acolo dar mereu parca mai scumpe in zilele cand ti-ai planificat calatoria ... :D...

Are vreun coleg vreun sfat pentru bilete mai ieftine pentru Iunie?
1

#1342 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 31 martie 2023 - 08:05

@mile, am avut și eu o experiență interesantă acum 1 lună când am căutat transport spre Paris în luna August 2023 pentru 2 adulți + 2 copii.

Am încercat vreo 2-3 săptămâni pe website-urile proprii Wizz, Tarom, AirSerbia, AirFrance, KLM, HiSky, LOT diferite variante de decolare, de pe TSR, BEG, BUD, OTP chiar și de pe BAY (Baia Mare), apoi am căutat și pe Vola, Kiwi, eSky ca să fac diverse combinații pentru a reuși să scot biletele la 1.500 EUR (4 buc).

Până la urmă m-am decis totuși să plec de pe TSR, ca să pun umărul la PAX-ul anual.
Atunci am văzut că 1 bilet cu Wizz TSR-BVA-TSR trece bine de 400 EUR, iar aeroportul BVA este situat și departe, deci alte costuri și timp pentru transfer în Paris...
Finalmente mi-am zis să încerc și la Lufthansa, despre care știam statistic că nu-s chiar ieftini.
Spre surprinderea mea, am găsit și rezervat la Lufthansa cu 900 EUR cele 4 bilete TSR-FRA-CDG-FRA-TSR.

Deci dacă ai găsit bilete scumpe la Wizz, încearcă și la Lufthansa cu transfer prin FRA/MUC sau la Eurowings cu transfer prin STR.
La o căutare rapidă pe website-ul Eurowings, am găsit în luna Iunie TSR-STR-BCN la 110 EUR pe segment, fără bagaj de cală.
Nu ai scris detalii despre perioadă și nici despre bagaj, deci încearcă mai multe variante.

Pentru website-ul Wizz am auzit la radio că se recomandă căutarea în modul incognito al browser-ului.
3

#1343 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 31 martie 2023 - 08:33

Aceeași experiență am avut-o și eu anul trecut, am vrut sa merg in Nice și cel mai ieftin tot cu Lufthansa am gasit în iunie după lungi căutări, exact ca @MHN

A fost in jur de 500 de euro doi adulți și un copil platitor de bilet. Anul asta tot în iunie am decis că vrem Sardinia și am ieșit în jur de 600 de euro cu Wizz-ul catre Bergamo și de acolo cu Ryanair către Cagliari. Doar biletele, locuri nu o sa luam și vom lua un bagaj de cabina dus întors.

Pe asta nu l-am platit încă, nu știu cât mai costă acum că variază și asta în funcție de cât e de aglomerat.

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 31 martie 2023 - 08:36

2

#1344 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 31 martie 2023 - 08:45

Citeaza

Pentru website-ul Wizz am auzit la radio că se recomandă căutarea în modul incognito al browser-ului.

Aceasta este constatarea mea. Trebuie luati prin surpridere si nu sa te invarti asupra unei date. Cu cat te invarti mai mult, cu atat mai des constati ca pretul creste la acele curse...
2

#1345 Useril este offline   lvs 

• Membru activ
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 20 octombrie 19

Postat 31 martie 2023 - 08:52

Vezi postareaDanielT, la 30 martie 2023 - 10:10, a spus:

Nu prea am avut la ce face poze, dar daca le-am facut am zis sa le pun.
Nu zic ca nu au lucrat, ca poate au fost prin subteran multe de facut, habar n-am, ca nu am mai vazut nicio groapa, nu ma pricep.
La genul asta de cladiri, hale/modulare/industriale, nu stiu cum sa le zic, mai tb turnata si fundatie? Sau vin cu ceva prefabricate? Ca daca mai tb turnata fundatie pe toata amprenta cladirii si nu e ceva solutie din-asta tip lego din prefabricate si pentru partea de jos, cred ca o sa fie greu sa se tina de termen, adica finalul anului. Dar vom vedea, mai am drum in iunie la aeroport exact la jumatatea termenului si ma astept sa fie ridicata cladirea/hala la data aia, sa poti sa speri ca esti gata la cheie in decembrie.

Am fost ieri in aeroport, au inceput sa monteze primii stalpi prefabricati dar mai este mult pana departe. Pana acum au lucrat la fundatiile speciale, pe piloti.
In timp ce la Iasi, structura (care este mult mai mare ca la noi) este finalizata, desi au acelasi tip de fundatii. Contractele daca nu gresesc sunt semnate cam in aceasi perioada daca nu cumva Timisoara este semnat inainte.
La Iasi se construieste cu STRABAG la Timisoara cu Concelex (totusi un mare pas inainte fata de precedesorii).

Poze de ieri de la IAS, despre PAX si destinatii IAS versus TSR nu vreau sa vorbesc ca ma apuca plansul.

EDIT: La IAS au pista nou nouta ca in palma, la TSR am simtit ca sunt in plin razboi la aterizare cu ATR-ul. nici cu avioane mai mari nu e mai bine.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: iasi1.jpg
  • Imagine atasata: iasi2.jpg

Aceasta postare a fost editata de lvs: 31 martie 2023 - 08:54

1

#1346 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 31 martie 2023 - 08:53

Am uitat să menționez că cea mai apropiată variantă ca valoare de costul biletelor de la Lufthansa (cu plecare de pe TSR via FRA) am găsit-o la AirSerbia (mai scumpă cu 150 EUR față de Lufthansa ptr totalul celor 4 bilete), evident cu plecare/sosire prin BEG. Dar orele erau dezavantajoase pentru stilul meu, presupunând înnoptare în BEG, ca să fiu prezent la ora 05 CET acolo în aeroport.

La Wizz TSR-BVA-TSR prețul a fost dublu față de Lufthansa TSR-FRA-CDG-FRA-TSR.
1

#1347 Useril este offline   Muscus 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 138
  • Inregistrat: 23 ianuarie 19

Postat 31 martie 2023 - 16:30

Incercati si combinatii cu TSR-Bergamo Wizz(minimizand astfel distanta/costurile cu Wizz), si apoi din Bergamo sunt multe lowcost :Ryanair(Barcelona, Madrid,Porto,Palma de Mallorca,Malaga,Toate insulele Canare, Sardinia..), Easyjet(CDG,Lisabona)..etc:

https://www.flightco...lan-bergamo-bgy

Aceasta postare a fost editata de Muscus: 31 martie 2023 - 16:34

1

#1348 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ
  • Postari: 3462
  • Inregistrat: 09 aprilie 20
  • Locatia:307220 Giroc, Zona Metropolitană Timișoara, Județul Timiș, Regiunea Vest
  • Interese:Proiecte, Construcții, Infrastructură și Investiții - legate de Municipiul Timișoara, Zona Metropolitană Timișoara & Polul de Creștere Timișoara, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Timișoara, Județul Timiș, Regiunea de Dezvoltare Vest, Macroregiunea 4 - RO4 (NUTS 1), Euroregiunea DKMT și Banat

Postat 07 aprilie 2023 - 15:11

FOTO. Grindeanu, în vizită pe șantierul noului terminal de la Aeroportul Timișoara. Ar trebui să fie gata la finalul anului

Citeaza

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a venit vineri în inspecție pe șantierul deschis în urmă cu aproximativ cinci luni pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara. Lucrările vizează noul terminal de plecări externe, iar termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2023

Noul terminal de plecări externe al aeroportului va avea 12.000 de metri pătrați, un sistem control de securitate dimensionat pentru șase filtre complet echipate și dotările necesare pentru controlul bagajelor de cală. De asemenea, va mai avea șapte lifturi pentru persoane și marfă, 18 ghișee check-in și alte două self check-in.

Investiția se ridică la 184,51 milioane de lei, adică aproximativ 38 de milioane de euro.

Lucrările sunt executate de asocierea CONCELEX SRL – CONCELEX ENGINEERING SRL – CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL – METROLUL SA. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2023.

Ministrul Grindeanu s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor, care au început în noiembrie 2022.

„Țin să-i felicit. Și nu mă feresc niciodată când lucrurile merg, când trebuie să-i felicit pe cei care păstrează graficul de lucrări în contractul semnat. Fiind un proiect modular, ca termenele pe care ni le-am asumat prin contract și anume sfârșitul acestui an, să fie respectate, e un lucru important. La sfârșitul acestui an se termină programul POIM (n.r. – Programul Operațional Infrastructură Mare) care oferă bani europeni pentru zona de aviație. O să vin și să verific periodic”, a declarat, vineri, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Acesta a stat de vorbă cu Daniel Pițurlea, manager general al firmei CONCELEX, precum și cu managerul de proiect Bogdan Mărginean. Constructorul i-a spus ministrului că tunelul de subtraversare este finalizat și acum se lucrează la montarea stâlpilor, după care urmează rampa pentru descărcări bagaje. Lucrarea înregistrează un mic avans.

„Nu-mi pierd speranța că terminalul de plecări și cel de veniri vor fi terminale pentru Schengen, iar vechiul (n.r. – terminal) să fie pentru non-Schengen. Nu-mi pierd această speranță, sper să se întâmple cât mai repede”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor i-a dat asigurări constructorului că nu vor fi probleme cu plățile, însă i-a reamintit că lucrarea trebuie să fie gata la sfârșitul acestui an.

0

#1349 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 08 aprilie 2023 - 09:58

Foarte interesant, de când am făcut eu pozele acum 2 săptămâni până au scris articolul au băgat ceva, chiar îmi doresc să îi țină și să avem și noi un proiect terminat la timp, că în rest dezastru...
Știe cineva pentru ce e tunelul ăla? Subtraversează de unde pana unde, sau pt cine/ce va fi facut?

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 08 aprilie 2023 - 10:13

0

#1350 Useril este offline   lonut 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 06 aprilie 23

Postat 09 aprilie 2023 - 06:43

Salutare tuturor!
Am nevoie de o informație cu privire la parcarea aeroportului.
Trebuie miercuri sa aștept pe cineva în jur de ora 13, și nu am mai fost niciodată pe TSR. Pot parca în parcarea aeroportului, asa în jur de o ora? Este barieră și vreun sistem de taxare presupun, nu?
Îmi poate spune cineva cum se procedează?
Mulțumesc anticipat!

P.S. Dacă exista alt topic unde sa găsesc aceste informații, ajutati-ma cu un link.
0

#1351 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1470
  • Inregistrat: 25 februarie 16

Postat 09 aprilie 2023 - 12:18

salutare. Sper să te ajute informațiile din link.

https://www.aerotim....ex.php/parcare/
2

#1352 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 09 aprilie 2023 - 20:12

Cu vreo 100-200 de metri inainte de intrarea in parcare, exista pe dreapta o intrare pe un drum de pamant unde mai opreste lumea ca sa nu plateasca, poti incerca si acolo, dar e posibil sa nu gasesti loc. Si nu recomand daca ai garda la sol joasa la masina
-5

#1353 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 10 aprilie 2023 - 08:31

2.5 Ron pt jumate de ora.... sau 5 Ron pentru o ora :Facepalm_emote_gif: (emoticon pentru cei care vor sa parcheze pe pamant pentru aceste sume)

Aceasta postare a fost editata de ioio_viola: 10 aprilie 2023 - 08:31

4

#1354 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 10 aprilie 2023 - 10:22

@Fantoma Tramvaiului 3, nu ți-am dat din greșeală minusul, ci pentru recomandarea făcută mai sus.
Urăsc situațiile în care "se parchează românește", pe marginea drumului sau pe drumul de pământ, mai ales când există o grămadă de parcări amenajate și cu multe locuri libere!
6

#1355 Useril este offline   lvs 

• Membru activ
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 20 octombrie 19

Postat 10 aprilie 2023 - 10:45

Minus si de la mine, trimite-mi un cont si trimit eu 10 lei pentru parcare dar nu fii taran.
4

#1356 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 21 aprilie 2023 - 10:42

AAR: Traficul de pasageri pe Aeroporturile din România în luna Martie 2023
Imagine atasata: Trafic-PAX-luna-MAR-2023-AAR.png
0

#1357 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 21 aprilie 2023 - 11:48

tot mai trist cu aeroportul asta
in iarna am mers in concediu de pe Otopeni, la vara o sa merg din Cluj ...
:(
-1

#1358 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator
  • Postari: 1293
  • Inregistrat: 30 ianuarie 15

Postat 21 aprilie 2023 - 12:10

Eu am ajuns la concluzia ca pt calatorii in tara mai bine merg cu autocarul
0

#1359 Useril este offline   funky 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 16 februarie 09

Postat 21 aprilie 2023 - 15:44

mda, la ce preturi baga wizz pt la vara, o sa folosesc si eu aeroportul Budapesta
1

#1360 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 21 aprilie 2023 - 16:03

Înainte de a te decide pentru BUD, verifică și variantele oferite de Lufthansa & Eurowings, cu plecare de pe TSR și transfer prin FRA, MUC sau STR.
Haideți să contribuim cu toții la PAX-ul TSR, dacă găsim de aici variante identice sau apropiate ca preț!
2

Arata acest topic

• (98 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou