STP Timișoara Forum: Zona IOSEFIN - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (18 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zona IOSEFIN Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara Evaluare topic: -----

#341 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2364
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 04 iulie 2025 - 14:23

Da, din pacate la multe cladiri rehabilitate pastrarea tamplariei pvc la o cladire istorica arata ca un pumn intre ochi...Am admirat foarte mult cand a fost reabilitat Palatul Stefania, din piata Traian pe colt unde intoarce tramvaiul 4 spre Banatim, cladire reabilitata cu fonduri de la statul german..acolo pe langa atentia la detalii si refacerea ornamentelor dupa planurile initiale la acel spatiu mare comercial de la parter s-a inlocuit toata partea de ferestre vitrine si usi cu lemnarie facuta dupa modelul original si practic chiar daca au folosit geam termopan a fost montat in profil de lemn..Imi dau seama ca mai ales la suprafete mari creste mult costul lucrarii dar si calitatea si aspectul in timp al cladirii arata minunat de frumos...
4

#342 Useril este offline   fleetwood 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 122
  • Inregistrat: 04 iulie 19

Postat 05 iulie 2025 - 12:55

"chiar daca au folosit geam termopan a fost montat in profil de lemn..Imi dau seama ca mai ales la suprafete mari creste mult costul lucrarii dar si calitatea si aspectul in timp al cladirii arata minunat de frumos..."
@BogdanTm
Domnule, te rog să mă înveți și pe mine cum să-mi dau seama dacă ramele sunt din lemn sau din plastic maro, că nu pot privi decât de la zeci de metri distanță. Iar cu "minunat de frumos"... licență poetică, se poate lua nota 10 la BAC.
0

#343 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 05 iulie 2025 - 20:48

Pai nu, in Traian, la cladirea de care se vorbeste, sunt vitrine la parter, rama fiind din lemn stratificat vopsit verde, se pot atinge, nu vorbim de ceva vazut de la distanta:

Imagine atasata: bolta-tripla-usa-lemn-stratificat.jpg

Acolo avem si noi chioscul de bilete, toalete pentru personal si un spatiu al controlorilor, chiar am dat o mica gaura in lemnul respectiv pentru a monta un cititor RFID necesar controlului accesului.

Mai multe detalii si poze aici: https://biowind.ro/p...ania-timisoara/
1

Arata acest topic

• (18 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul