STP Timișoara Forum: Zona CETATE - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (131 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zona CETATE Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara Evaluare topic: -----

#901 Useril este offline   ker 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 434
  • Inregistrat: 18 septembrie 15

Postat 01 august 2017 - 21:00

Vezi postareath3lurker, la 01 august 2017 - 20:10, a spus:

Nu as zice ca e vorba atata de cladirea cat sau de principiu. Daca este o cladire monument istoric (pe drept sau nu) nu e ok sa o demolezi de dragul progresului.
O sa dau un exemplu absurd si extrem de improbabil. Daca prin absurd pune cineva mana pe palatul Lloyd si se hotaraste ca vrea sa faca o cladire de sticla acolo, si exista antecedente in care o cladire istorica a fost deramata si s-a facut ceva la aproape dublu regimul de inaltime de acolo, ce ne facem?

Uite un exemplu in Viena (nu stiu ce s-a intamplat acolo)
Atasament 34163884.jpg


Cladirea noua din Viena mi se pare ca arata mai bine ca cea veche. Si cea veche frumoasa, dar cea noua e un pic mai buna.
@Corco
Dupa cum am zis depinde de cladire, cladirea liceului de arte nu arata "frumos" oricum ai invartio, e o cladire cu un etaj, mica, nu e nimic de vazut la ea chiar daca ar fi reabilitata.
Chiar asa importante sunt memoriile de trebe sa ne tinem de tot ce e vechi chiar daca se poate face ceva de 100 de ori mai frumos?
Gandeste-te invers, daca in locul domului din Unirii de exemplu era tot o cladire gen liceul de arte, dar nu s-ar fi daramat niciodata tot ca sa nu cumva sa dam drumul la trecut, si piata unirii arata ca cu*u?
Cum sa progresezi altfel?
Sa construiesti in afara orasului unde nu merge nimeni doar ca sa nu te atingi de vechiturile astea care arata de doi bani?
Uite cum arata Shanghai sau Tokyo de exemplu, arata cu 50 de ani inaintea noastra, crezi ca ei nu au trebuit sa darame cladiri vechi?

Aceasta postare a fost editata de ker: 01 august 2017 - 21:01

1

#902 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 01 august 2017 - 21:58

Ca intotdeauna, intrebarea este "ce pui in loc". Nu ar trebui sa ne multumeasca simpla idee ca "o cladire moderna", mersi, avem UBC2 care-i vazut de suficient de multi ca dureros de banal. Mie unuia imi place, dar simt ca ma aflu in minoritate uneori ...
0

#903 Useril este offline   ioio_viola 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 17 septembrie 15
  • Sexul:masculin

Postat 02 august 2017 - 10:38

Conform noului Plan Urbanistic General, situl rămâne protejat, spun cei de la OAR, fiind posibilă densificarea acestuia în anumite condiții. Ei mai susțin că regimul de înălțime este limitat, astfel că „pentru clădirile cu funcțiuni deosebite și aflate în poziții urbane privilegiate/dominate, prin PUZ se pot stabili regimuri de înălțime mai mari, fără a depăși 25m în punctul cel mai înalt, pe o lungime de fațadă de cel mult o treime din totalul lungimii de fațadă către domeniul public”.

„Întregul concept al noului PUG, în zona respectivă, pleacă de la necesitatea păstrării patrimoniului istroric. Ca urmare, profilul stradal pe traseul Inelului 1 de circulație este astfel adaptat în dreptul amplasamentului încât să nu necesite o demolare parțială sau totală a acestuia. Ca membri ai Consiliului Teritorial al Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Timiș, susţinem integritatea patrimoniului imobil din Timişoara. Recomandăm analizarea unor soluţii alternative, sustenabile atât pentru investitor cât și pentru oraș, care să profite de existenţa clădirilor protejate din cvartal, să nu afecteze negativ structura urbană a zonei și să respecte reglementările urbane prevăzute de noul PUG. Solicităm administraţiei publice locale să retragă orice formă de susţinere pentru scoaterea Liceului de Arte Plastice din Timișoara de pe lista monumentelor istorice şi să îşi asume liniile strategice aprobate prin Planul integrat de acţiune pentru cartierele istorice din Timişoara şi Masterplan – Strategia de dezvoltare spaţială a Municipiului Timişoara”, se mai arată în comunicatul emis de OAR Timiș.

Robu: Această clădire nu e monument, nici măcar nu a fost proiectată de arhitecți

Pe de altă parte, primarul Timișoarei susține că imobilul în care a funcționat Liceul de Arte Plastice, nu este un monument și că nici măcar nu a fost proiectat de arhitecți, ci de ingineri. Proiectul a fost unul bun încă de la început, în viziunea lui Robu.

„Nu știu care este stadiul proiectului, nu cunosc, investitorul a intrat pe procedură și nu știu în ce stadiu s-a oprit, pentru că nu e treaba mea. Eu știu că a apărut un proiect pe care eu l-am considerat foarte bun, care nu arăta nici într-un caz așa cum văd că prezintă unii pe mediul online imagini, unul care păstra clădirea unde funcționează Inspectoratul Școlar și prevedea demolarea doar a clădirii unde a fost Liceul de Arte Plastice. Atâta tot! Această clădire nu e monument, arhitecții spun că nici măcar nu a fost proiectată de arhitecți, ci de ceva ingineri la acea vreme. Tot arhitecții spun că nu are nicio valoare arhitecturală, ei spun, numai că acești oameni au multiple fețe. Ei astăzi spun așa, mâine spun altfel, după interese. Mai degrabă sunt conflicte de interese (n.r. în cadrul OAR), decât de idei, asta e părerea mea. Ce trebuie, să ai super înalte studii de arhitectură și urbanism ca să vezi că această clădire e lipsită de valoare? Am văzut clădiri monumentale pe toată planeta asta, a fost acolo Liceul Israelit, foarte bine, se păstrează un colț in memoriam pentru Liceul Israelit. Păi dacă Federația Asociațiilor Evreiești din România consideră că poate fi demolată clădirea, nu a avut nicio problemă, cine vine atunci să pună problema din perspectiva asta sensibilă?”, a explicat, pentru tion.ro, primarul Nicolae Robu.

Robu susține că imaginile apărute în mediul virtual cu proiectul cel nou nu sunt chiar cele reale. Aceasta, deși a recunoscut că desenul din imaginea alăturată „în principiu așa arată”. El spune că a avut obiecții la culoare.
liceul-de-arte-2

„Astea sunt numai aspecte volumetrice, atâta tot, proiectul arată cu totul altfel. Arată bine. În principiu așa arată, dar pe culori deschise, culorile contează, pentru că nu e totuna să fie în ton cu culoarea primăriei, spre exemplu, sau să domine primăria printr-o culoare tare. Asta a fost obiecția pe care am avut-o. Eu am avut obiecția de culoare și la vremea respectivă se avea în vederea și demolarea clădirii în care funcționează Inspectoratul Școlar Județean, eu consider că acea clădire chiar este valoroasă și din punct de vedere arhitectural și nu se justifică demolarea ei. Dar de ce nu e normal să putem crea și un bulevard aici pe lângă? Trebuie să ținem o clădire în paragină? Că atâta are valoare. Faptul că acolo s-au întâmplat lucruri notabile, demne de toată lauda, nu înseamnă că trebuie să ținem clădirea pentru asta, se păstrează un colț în noua investiție și ca omagiu pentru Grupul Sigma și pentru tot ce vrem noi. Unde ar fi ajuns orașe precum Parisul, Roma șamd dacă nu s-ar fi făcut o filtrare, ce e monument adevărat și ce nu e? Unde ar fi ajuns? Ar fi fost ce sune ele astăzi? Nici într-un caz!”, a conchis Robu.

tion
0

#904 Useril este offline   Andu 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22 iunie 17

Postat 02 august 2017 - 11:04

Nu stiu de ce se agita lumea asa de tare in conditiile in care centrul! este oricum corcit in partea dinspre catedrala cu 2-3 cladiri comuniste.

Atata timp cat se respecta regimul de inaltime astfel incat sa nu strice aspectul general al centrului (catedrala, cladiri dealungul corso-ului) nu vad unde e problema.

Daca am fi vrut sa avem partea de cetate istorica nu trebuiau permise o gramada de lucruri odioase (reclame in toate formele, culorile si pline de luminite(farmacii) pe cladiri, vopsele colorate pe cladiri, magazine de bazar, carciumi, shawormerii, pacanele si multe alte locuri oripilante) in centru si in pietele unirii/libertatii cat si pe strazile pietonale.

Mai mult, avem o gramada de strazi cu piatra cubica in oras care nu sunt asfaltate, in loc sa cumpere toata piatra naturala care este acuma pusa pe strazile pietonale, trebuia scoasa cea veche (identica cu ce este in unirii) si folosita. Cu banii de pe proiect foloseai piatra deja existenta in oras, cu o valoare net superioara celei noi, si refaceai si un numar de 10-20 strazi unde momentan iti distrugi masina (aici avem si confortul locatariilor cand vine vorba de zgomotul masinilor pe piatra cubica).

PS: termopanele PVC pe cladiri istorice sunt un deliciu.

Aceasta postare a fost editata de Andu: 02 august 2017 - 11:09

3

#905 Useril este offline   Tihomir 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 173
  • Inregistrat: 11 iulie 14

Postat 02 august 2017 - 20:53

Vezi postareamile, la 27 iulie 2017 - 19:09, a spus:

@ker

Mă bucur că mai ai răbdare și insiști să ți se înțeleagă punctul de vedere...

Eu te înțeleg perfect și sunt absolut de-acord cu cele susținute de tine...

Singurul bulevard mai de Doamne ajuta ar fi Take Ionescu însă acesta nu este unul comercial ci doar rezidential...Simion Bărnuțiu este o catastrofa având cocioabe in adevăratul sens pe el și tot rezidențial este in mare parte...
În rest nici un bulevard cvasi-comercial macar de 1 km lungime și cu magazine curate, dragute, de la mediu spre ușor lux/eleganta nu avem...Și atunci despre ce orașu' lu' peste vorbim?
Nimic nu se leagă în Timișoara, totul este amestecat de-a valma, capete de străzi într-un stil, mijlocul în alt stil, bulevarde cu blocuri cu 10 etaje cu case cu unu-doua etaje între ele, samd

Oare de ce nu vin turiștii in număr sporit in Timișoara? Pentru că nu au ce vedea!... Nimic atractiv din punct de vedere turistic!... Pomii nu reprezintă o atracție turistică!
Iar în 2021 se vor vedea și cifrele...


LE Mereu m-am întrebat cum de Parisul și Viena au milioane de turiști anual?...
Iată, am aflat astăzi..."Padurile" pariziene și vieneze urbane atrag milioane și milioane de turiști anual care vin de la distante apreciabile de pe mapamond pentru a le vizita...Cu aceasta ocazie le fac sute de mii de poze și selfiuri drept amintire...



Timisoara sta foarte okay ca si inchegare arhitecturala fata de restul oraselor din tara.
Si cu partea ca turistii nu au ce vedea in Timisoara... scuze dar este o aberatie, avem un centru vechi mare si frumos, au foarte multe de vazut.


Vezi postareaAndu, la 02 august 2017 - 11:04, a spus:

Nu stiu de ce se agita lumea asa de tare in conditiile in care centrul! este oricum corcit in partea dinspre catedrala cu 2-3 cladiri comuniste.




Nu mi se pare deloc corcit, blocurile nu arata bine pentru ca a fost lasata lumea sa inchida balcoanele cum au vrut ei.
Piata Victoriei arata perfect istoria orasului prin diferitele stiluri arhitecturale, asta este o obsesie a timisorenilor, sa fie totul in acelasi stil pe o strada.

Aceasta postare a fost editata de Tihomir: 02 august 2017 - 20:56

1

#906 Useril este offline   BogdanTm 

  • Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2365
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 02 august 2017 - 21:27

Vezi postareaAndu, la 02 august 2017 - 11:04, a spus:



Mai mult, avem o gramada de strazi cu piatra cubica in oras care nu sunt asfaltate, in loc sa cumpere toata piatra naturala care este acuma pusa pe strazile pietonale, trebuia scoasa cea veche (identica cu ce este in unirii) si folosita. Cu banii de pe proiect foloseai piatra deja existenta in oras, cu o valoare net superioara celei noi, si refaceai si un numar de 10-20 strazi unde momentan iti distrugi masina (aici avem si confortul locatariilor cand vine vorba de zgomotul masinilor pe piatra cubica).



Nu e rea ideea de a reduce costurile unei lucrari folosind material existent..DAR...strazile pavate cu piatra cubica au dovedit pe de o parte o deosebita rezistenta in timp, si vorbim de zeci de ani, pe de alta parte nu au nevoie de intretinere costisitoare..in cazul in care drumul "se lasa" pentru ca baza de pamant/nisip de sub se macina e destul sa fie ridicate acele bucati de granit..tasata o noua baza..si avem un drum functional. Inca un aspect..forma lor pe strazlle de care zici si tu este cu partea bombata spre mijlocul drumului si lasate spre borduri..natural apa si zapada topita se scurge..plus ca la topirea zapezii sau dupa ploi abundente apa intra printre rosturile pietrelor in pamant in loc sa balteasca precum pe asfaltul actual.
Inca o treaba: este evident interesul de a nu folosi materiale de calitate inalta cu rezistenta in timp..ca daca nu putem tot re-asfalta la nesfarsit odata la 4 ani cand vin alegerile..de unde bani pentru pusculita electorala?
Ca automobilistii isi distrug masina..tough shit...who cares..e un cost asumat cand vrei automobil.. Confortul locatarilor...uite ca 100 de ani nu a murit nici unul cand pe acele strazi treceau trasuri si carute trase de cai potcoviti..si clar se auzeau din plin potcoavele cailor pe granit..dar uimitor nimeni nu a ramas traumatizat...
Chiar si pentru vehicule de tonaj greu piatra cubica naturala rezista mult mai bine, din ceea ce am aflat si in anii de razboi si in anii de ocupatie sovietica ulterior tancurile mergeau fara problema de a distruge drumurile cu senilele lor...daca trece o astfel de coloana de cateva ori peste asfaltul proaspat "reabilitat" dupa metoda post 89...nu ca va ramane urma de senila..macina asfaltul cu totul.....

La cate sute de mii de euro tocam pe re-re-re-re asfaltari anuale ma mir ca nu le-a dat prin cap sa foloseasca decopertarea strazilor ca pretext pentru noi lucrari de asfaltare...cu costurile aferente...

PS. Ganditi-va ca si in toata zona pietei Traian si Badea Cartan..ca de altfel si pe Doja si in alte locuri din cartierul vechi unde au fost sine de tramvai strazile au fost pavate cu piatra naturala..foarte simplu si usor de desfacut si reparat sinele cand situatia o impunea.. Ma bucur ca la reabilitarea pietei Traian s-a ales tot solutia cu baza de nisip/balast si dale "lego"...daca asfaltau tot aveau ce sparge non stop.....

PS 2. Si drumurile Imperiului Roman cu care legau provinciile de centrul imperiului tot cu piatra au fost pavata...si acum cand se re-re-re-re-re asfalteaza gasim sub bine mersi piatra cubica de acum 2000 de ani..impecabila..si care vorba reclamei la termopane..rezista..si rezista...si rezista...

Aceasta postare a fost editata de BogdanTm: 02 august 2017 - 21:29

3

#907 Useril este offline   Andu 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22 iunie 17

Postat 03 august 2017 - 09:50

Vezi postareaBogdanTm, la 02 august 2017 - 21:27, a spus:

Nu e rea ideea de a reduce costurile unei lucrari folosind material existent..DAR...strazile pavate cu piatra cubica au dovedit pe de o parte o deosebita rezistenta in timp, si vorbim de zeci de ani, pe de alta parte nu au nevoie de intretinere costisitoare..in cazul in care drumul "se lasa" pentru ca baza de pamant/nisip de sub se macina e destul sa fie ridicate acele bucati de granit..tasata o noua baza..si avem un drum functional. Inca un aspect..forma lor pe strazlle de care zici si tu este cu partea bombata spre mijlocul drumului si lasate spre borduri..natural apa si zapada topita se scurge..plus ca la topirea zapezii sau dupa ploi abundente apa intra printre rosturile pietrelor in pamant in loc sa balteasca precum pe asfaltul actual.
Inca o treaba: este evident interesul de a nu folosi materiale de calitate inalta cu rezistenta in timp..ca daca nu putem tot re-asfalta la nesfarsit odata la 4 ani cand vin alegerile..de unde bani pentru pusculita electorala?


Nu ma refeream strict la costuri, si daca erau aceleasi costuri tot as fi procedat cum am scris. Piatra cubica veche ii si mai rezistenta si mai frumoasa decat ce avem nou pe strazile pietonale.

Cat despre asfaltul care se distruge repede, balti si alte cele, e treaba prost facuta. Ca e politic sau ca e minciuna din partea constructorilor nu stiu, dar o strada facuta corect cu fundatie adecvata nu are cum sa se strice asa repede (exista si garantii). Cu atat mai mult cu cat strazile de care vorbim sunt slab circulate.


Vezi postareaBogdanTm, la 02 august 2017 - 21:27, a spus:

PS. Ganditi-va ca si in toata zona pietei Traian si Badea Cartan..ca de altfel si pe Doja si in alte locuri din cartierul vechi unde au fost sine de tramvai strazile au fost pavate cu piatra naturala..foarte simplu si usor de desfacut si reparat sinele cand situatia o impunea.. Ma bucur ca la reabilitarea pietei Traian s-a ales tot solutia cu baza de nisip/balast si dale "lego"...daca asfaltau tot aveau ce sparge non stop.....


Am fost anul trecut in Rotterdam (Olanda) si am stat in partea mai noua a orasului, am constatat ca toate trotuarele sunt pavate. Intr-o zi erau ceva muncitori pe partea de cabluri (toate sunt ingropate) care au scos cateva dale de dimineata, au lucrat toata ziua si inspre seara au pus dalele inapoi. Nu inteleg de ce nu se practica acelasi lucru si la noi, vad o gramada de trotuare/borduri/strazi care sunt reabilitate acuma, se toarna asfalt ca peste 1 luna sa vina alta companie care vrea sa verifice ceva sub asfaltul nou.



Vezi postareaBogdanTm, la 02 august 2017 - 21:27, a spus:

PS 2. Si drumurile Imperiului Roman cu care legau provinciile de centrul imperiului tot cu piatra au fost pavata...si acum cand se re-re-re-re-re asfalteaza gasim sub bine mersi piatra cubica de acum 2000 de ani..impecabila..si care vorba reclamei la termopane..rezista..si rezista...si rezista...


Imperiul Roman a construit pentru calitate si cu tehnologie pentru drenaj si fundatie (tasare, straturi multiple de material pentru fundatie) pe care noi nu o folosim nici in ziua de azi. Romanii faceau drumuri mai drepte decat 90% din ce se face acum si nu aveau statii topografice, etc. Legionarii care construiau drumurile aveau tot interesul sa fie bune si de durata pentru ca tot ei sau legiunile lor treceau pe acolo. Principalul motiv pentru care au facut drumurile a fost ca sa ajunga armata rapid dintr-o parte in alta a imperiului.

Motivul pentru care se fac drumuri acuma ii ca sa fie ales primar si peste 4 ani + sa mance si gura lu constructor un mic.

Un ultim lucru, piatra naturala este oribil de scumpa pentru ca rezista si e greu de prelucrat - nu e pacat sa torni asfalt peste sau sa o lasi in voia sortii pe strazi necirculate din Timisoara?

Aceasta postare a fost editata de Andu: 03 august 2017 - 09:54

0

#908 Useril este offline   Elphax 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 18 aprilie 15
  • Sexul:masculin

Postat 03 august 2017 - 10:02

pai si nu pot sa faci un pavaj cu dale/pavele din beton? pe vremuri se foloseau destul de des, tin minte si acum modelele alea cu X si cu cerc
ar fi mai scump sa faci fundatie pietris + nisip si dale beton decat fundatie cinemtn/beton si strat de bitum ?
0

#909 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 04 august 2017 - 20:40

Vezi postareaBogdanTm, la 02 august 2017 - 21:27, a spus:

Inca o treaba: este evident interesul de a nu folosi materiale de calitate inalta cu rezistenta in timp..ca daca nu putem tot re-asfalta la nesfarsit odata la 4 ani cand vin alegerile..de unde bani pentru pusculita electorala?



Tocmai esti contrazis de realitatea de pe strazi si bulevarde...

La un an de dupa alegeri (locale) si la 3 ani inainte de urmatoarele alegeri (locale) au loc in oras cele mai ample reasfaltari din istoria orasului intr-un timp atat de scurt, timp scurt insemnand un sezon estival...

Urmareste postarile lui radutm pe aceasta tema si te vei convinge...Este vorba de cele mai mari si circulate bulevarde ale orasului plus alte strazi fie adiacente, fie nu...Incepand cu Barnutiu (pe care se merge ca-n palma), cu Calea Sagului, Buziasului, iata acum intra si Gh Lazar in lucrari, cu strada Imbroane pe care am trecut azi si este si ea ca-n palma, Girocului, etc.,...Iar anul trecut tocmai dupa alegeri s-a facut Take Ionescu...

Deci unde-i chestiunea cu reasfaltarea facuta odata la 4 ani cand vin alegerile?

De cand sunt eu in acest oras, adica din 1970, niciodata n-au fost atacate atatea strazi si bulevarde la reasfaltare intr-un sezon, nici in perioada comunista si nici in perioada capitalista...
1

#910 Useril este offline   th3lurker 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 487
  • Inregistrat: 11 decembrie 13

Postat 04 august 2017 - 21:31

Intrarea in oras de pe Lugojului inainte de primul semafor are santuri mari deja. Nu stiu cand s-a asfaltat.
0

#911 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 04 august 2017 - 21:45

Cred ca anul trecut...

Vezi postareamile, la 04 august 2017 - 20:40, a spus:

De cand sunt eu in acest oras, adica din 1970, niciodata n-au fost atacate atatea strazi si bulevarde la reasfaltare intr-un sezon...

...plus doua pasaje importante inchise. Nimeni pana acum nu a avut tupeul asta care aproape frizeaza iresponsabilitatea. Da, stiu, o sa-mi spui ca am suferit putin, dar uite ce drumuri avem. Asa e, doar ca din pacate "putinul" asta se intinde deja pe ani si ani de zile din viata noastra, limitata din pacate.
1

#912 Useril este offline   ioio_viola 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 17 septembrie 15
  • Sexul:masculin

Postat 05 august 2017 - 06:07

Asfaltul pus pare de foarta slaba calitate. Pe D9C pe unde trec rotile masinilor s-a tasat, iar intre sa vad pietricelele din el inca. Dupa iarna ce vine cred ca o sa fie plin de gropi.
0

#913 Useril este offline   Wegmann 

  • Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 05 august 2017 - 09:13

Asta e problema. Daca s-ar apuca macar odata sa faca lucrari de calitate, ar merita deranjul.
1

#914 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 05 august 2017 - 09:43

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 04 august 2017 - 21:45, a spus:

...plus doua pasaje importante inchise. Nimeni pana acum nu a avut tupeul asta care aproape frizeaza iresponsabilitatea. Da, stiu, o sa-mi spui ca am suferit putin, dar uite ce drumuri avem. Asa e, doar ca din pacate "putinul" asta se intinde deja pe ani si ani de zile din viata noastra, limitata din pacate.




Eu vorbeam de mere iar tu vorbești de pere...Atunci hai sa vorbim de pere...
Ști foarte bine că despre lărgirea acestor pasaje se vorbea încă din copilăria noastră. Iată că acum când în sfârșit s-a trecut și la execuția lor, avem o mare problemă și anume deranjul creat. Personal nici nu mă gândeam că Jiul va fi făcut cu traficul prin el dar iată că nici așa nu este bine...
Tot personal le-aș fi făcut simultan pe ambele, cu o singura oprire a traficului feroviar, în varianta pasajului de pe Popa Șapcă...
Acum însă îmi fac griji daca nu vor fi necesare modificări ale culeelor în vederea modernizării liniilor, modernizare care prevede 5 m între cele două fire, respectiv dacă s-ar ținut cont de acest aspect la actualele lărgiri iar dacă nu, atunci iarăși vom avea șantier la pasaje peste 10-15 ani...

Apoi, gândește-te în perspectiva, le va fi mai bine copiilor noștri sau generațiilor care vin...Nu fi egoist și să te gândești doar la confortul tau...Dacă noi am fost mai "ghinioniști" și n-am prins binefacerile lumii moderne, macar de-acum încolo lucrurile sa se dezvolte mai repede că dacă le facem pe rand precum ți-ai dori, vom rămâne și mai mult în urmă...
0

#915 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 05 august 2017 - 09:51

Nu Mile, nu vorbeam de altceva ci adaugam la "borduriada" de acum si ingreunarea traficului din cauza lucrarilor la pasaje. Eu unul le-as fi planificat in ani diferiti chiar daca cuiva i-au intrat zilele in sac. Adica daca stiam ca am doua pasaje in lucru, lasam bordurile pentru la anu' ca nu murea nimeni din cauza celor vechi.
2

#916 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 05 august 2017 - 12:40

Nici asa nu moare nimeni! Doar ca unii si-au impus sa-i deranjeze mult mai tare decat este necesar acest lucru... :04:
0

#917 Useril este offline   Elphax 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 18 aprilie 15
  • Sexul:masculin

Postat 06 august 2017 - 06:51

Într-adevăr sunt surprins! De cat de multe lucrări de reabilitare se fac vara asta în oraș. Dar și de cât de prost e asfaltul asta, deja e denivelat în multe locuri, punem pariu în cat timp se apucă sa repare?
1

#918 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 06 august 2017 - 08:56

Probabil asta e si ideea: sa vada alegatorul ca "se face ceva". Cu cat e deranjul mai mare si lucrarile mai dese, cu atat pare ca "se face mai mult".
3

#919 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 06 august 2017 - 12:04

:up_arow: Pai si se face mai mult!...


Mare dreptate au unii cand zic ca atunci "cand nu se face nimic, nu-i bine, cand se face, iarasi nu-i bine"...Nu va dati seama ca este imposibil sa se lucreze dupa mofturile fiecaruia, dupa placerile fiecaruia, dupa programul de liniste al fiecaruia, dupa lista de prioritati a fiecaruia...
Ma intreb de multe ori de ce suntem atat de defazati intre noi, unii ar vrea sa mearga cu viteza a cinci-a inainte, altii doar cu a I-a iar multi sunt care ar dori sa mearga inainte cu schimbatorul in pozitia marsarier... :Facepalm_emote_gif:

Oare in toate tarile foste comuniste trecerea la neo-capitalism provoaca asemenea discrepante in societate la nivel mental?... :intrebare:


Va readuc aminte sa va recititi postarile de la "Michelangelo", vaicarelile intinse pe timp de doi ani de zile iar acum treceti prin pasaj fluierand sau ascutand o melodie la radio intr-un confort total, vaicarelile de atunci devenind ZERO absolut, postari fara valoare decat maxim ca niste amintiri neplacute...
Tot asa vor deveni si postarile cu vaicareli de-acuma peste ceva vreme...
Ma bucur ca lucrurile merg inainte cu toate injuraturile si vaicarelile de prin multe parti...
2

#920 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 06 august 2017 - 12:43

Mile, stiu ca e bine sa stai intr-o zona rezidentiala, (maine m-as muta daca as avea posibilitatea, dar din pacate nu o am) pe o strada unde singura lucrare efectuata de la revolutie incoace a fost (poate) o asfaltare, dar alta e sa stai intr-un santier permanent... (unde in ultimii 10 ani s-a spart si reparat anual fiecare bucatica de beton sau asfalt, culminand cu borduriada actuala).
Cand plec de acasa, practic ma mut dintr-un santier in altul, toate vesnice.
Deci daca ne plangem de asta, nu trebuie sa te superi pe noi "santieristii vesnici". :beer2: Am raspuns oarecum personal, la o postare pe care am considerat-o adresata mie.

P.S. Consider pasajul aproape inutil din cauza semaforizarii de la UVT si de la intersectia cu M.Viteazul, ce castig la trecerea prin pasaj pierzand la cozile de la semafoare. Pasajul aduce mai repede si mai mult trafic in intersectii ce nu sunt in stare sa-l preia. Mihai Viteazul la vest si Pestalozii (giratoriul cu fantana) la est.
3

Arata acest topic


  • (131 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi