Zona CETATE Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara
Postat 08 mai 2017 - 08:54
„Am reușit să ne punem de acord cu toate firmele. Am vrut să ne apucăm de treabă zilele trecute, dar din păcate vremea nu a ținut cu ei. În Cetate, va lucra primăria împreună cu firmele care doresc să ducă cablurile în subteran. Aparatul primarului și persoane de la Dezvoltare supervizează tot ce fac operatorii. Se va merge pe o procedură. Dacă vremea ne permite și putem semna contractele cu operatorii, pentru că din 2016 s-a schimbat legea, eu sper că în două luni vom termina să ducem toate cablurile în subteran, fără să deranjăm terasele sezoniere”, ne-a spus, recent, viceprimarul Farkas Imre.
http://www.tion.ro/i...isoarei/1827759
Ar fi o mare realizare sa dispara toate cablurile alea. Dar si aici se pare ca suntem meteosensibili.
Postat 16 mai 2017 - 17:11
DanielT, la 22 aprilie 2017 - 10:57, a spus:
Chiar nu am idee ce vor sa-i faca, fiindca din punctul meu de vedere chiar arata bine, poate doar retusuri sau mici reparatii, ramane de vazut

Fatada e facuta de cativa ani dar nu s-a "miscat" nimic inauntru si cred ca acum s-au apucat de interior plus acoperis dupa cum se vede in niste poze recente.

Sursa: https://www.instagra.../p/BUJ_CXrgGQG/
Pe pagina de FB a firmei D Proiect se explica putin despre proiect "Noul proprietar, o importantă companie italiană are intenţia de a reda valoarea instituţională şi de simbol pe care cladirea le avea în cartierul istoric al Timişoarei" Aparent a ramas destul de distrusa dupa perioada comunista asa ca proiectul prevede o reabilitare destul de completa pe interior, arata interesant.
Ar fi fain un hotel in zona Unirii, lipseste cu desavarsire ceva care sa atraga publicul. Dupa reabilitare s-au mai rasfirat terasele pe stradute si piata a pierdut un pic din atmosfera de dinainte si a devenit cam calma.

Sursa: https://www.facebook...611815402184737
Postat 23 mai 2017 - 10:44
Aceasta postare a fost editata de DanielT: 23 mai 2017 - 10:46
Postat 29 mai 2017 - 07:01
Denumire: [RFQ0095016] Contract de executie lucrari de ,,Extindere si reabilitare imobil str.Vasile Alecsandri nr.1” Timisoara
Stare curenta: In Desfasurare - Depunere oferta
Criteriu de atribuire: Pretul cel mai scazut
Tip contract: Lucrari
Modalitate atribuire contract:Un contract de achizitii publice
CPV: 45453000-7 - Lucrari de reparatii generale si de renovare (Rev.2)
Valoare estimata totala: 4,188,894 RON
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
Conditii de plata: -
Conditii de livrare: -
Impartire pe loturi: Nu
Data publicare: 26.05.2017 14:55
Data limita de depunere a ofertelor: 22.06.2017 15:00
Data limita de evaluare a ofertei: 17.07.2017 18:00
Data evaluare tehnica: -
Data evaluare financiara: -
Data limita de valabilitate a ofertei: 22.12.2017
Obiect achizitie: In baza contractului, la imobilul din str.V.Alecsandri nr.1, se vor realiza urmatoarele categorii de lucrari, in conformitate cu documentatia de atribuire postata in SEAP: - Lucrari de demolare - Lucrari de igenizare chimica la pardoseli, pereti, tavane - Refacere acoperis mansarda - Hidroizolatii subsol - Compartimentari pe structura metalica cu gips-carton - Finisaje la pereti, tavane si pardoseli - Tamplarie interioara si exterioara - Tencuieli exterioare si ancadramente - Lucrari de instalatii (apa, canal, electrice, gaz) - Montaje utilaje tehnologice - Montat ascensor panoramic
Sursa: www.e-licitatie.ro
(din pacate doc. sunt foate mari si nu pot fi atasate)
Postat 31 mai 2017 - 09:18
Fisiere atasate
-
11. COLORISTICA FATADE.pdf (706.22K)
Number of downloads: 218
Postat 31 mai 2017 - 11:10

Si mie mi-a luat vreo 5 minute sa imi dau seama ca nu ne uitam la cldire din Libertatii, ci din lateral, de pe Alecsandri.

Postat 31 mai 2017 - 13:20
Si nu inteleg nici de unde pana unde poarta cu grilaj metalic, copiat dupa intrarea in Institutul Francez (in cu totul alt stil arhitectural, dintr-o alta perioada), e ca nuca in perete in fatada... Primaria chiar niciodata nu e capabila sa gaseasca oameni competenti care sa-i faca proiectele??
Aceasta postare a fost editata de buback: 31 mai 2017 - 13:33
Postat 31 mai 2017 - 13:57
Doppler, la 31 mai 2017 - 13:18, a spus:

Nici macar daca privesti dinspre curte cladirea nu seamana cu cea din PDF.

Este vorba despre cladirea din poza postata de mine.
Postat 09 iunie 2017 - 10:28
Citeaza
„Puteti face o terasa in principiu, dar in baza unui PUD. Dumneavoastra trebuia sa purcedeti la elaborarea unui PUD. Si dumneavoastra ce faceti? Va bateti joc de acest oras. Terasa frumoasa? Cine a spus ca e frumoasa? Sunt niste norme de urbanism, sunt niste legi, cum se poate construi oriunde, dar mai cu seama in Piata Victoriei din Timisoara? Este o monstruozitate. Stiti bine cat am luptat sa inlatur acel acvariu de aici de la sol si acum ce facem? Facem ceva similar, la fel de urat sus? Ce cauta acea structura acolo? In primul rand ati incalcat legea prin faptul ca v-ati apucat sa construiti fara sa faceti nici macar PUD-ul. Pana nu aveati autorizatia de constructie nu trebuia sa construiti nimic. Daca o aveati. Nu ati fi primit-o, va spun eu ca nicio sansa. Cum sa aprobam sa faceti asa ceva? O terasa in care puneati niste scaune, niste umbrele care, sigur, nu afecteaza aspectul, ar fi fost cu totul altceva. Dumneavoastra faceti o structura acolo. Va rog sa opriti imediat lucrarile, sa desfiintati imediat ce ati facut, oricum vi se aplica prevederile legale ca sanctiune si de la caz la caz se poate merge mai departe, inclusiv in penal. Dar asa ceva este absolut sfidator ce ati facut. Dorinta de venituri, de profit poate fi mare si nu e rau sa fie mare, dar trebuie sa respectam legea si trebuie sa tinem la orasul acesta. Ce ati facut nu va face cinste. Eu va spun foarte clar, opriti lucrarile si treceti imediat la desfiintat, nu va agravati situatia pentru ca personal ma preocup de acest subiect zi de zi„, le-a spus Nicolae Robu celor de la Modex.
„Au autorizatie pentru renovarea fatadei si pentru intrarea in legalitate a unor lucrari interioare, dar pentru monstruozitatea de terasa nu au niciun fel de autorizatie. Se va merge la maxim cu amenda, 10.000 de lei. Vreau sa dau un semnal ca in acest oras nu-si face nimeni de cap„, a precizat Nicolae Robu.
http://www.opiniatim...lata/09/06/2017
Haha, mor, n-a ajuns spaga la toata lumea, sau?

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 09 iunie 2017 - 10:30
Postat 09 iunie 2017 - 11:22
Ca intr-adevar, nu te poti apuca sa faci modificari la cladire fara sa ai un numar de aprobari in acest sens ...