Tihomir, la 30 ianuarie 2022 - 11:07, a spus:
Am înțeles foarte bine, ECC 2023 din păcate nu o să aducă dezvoltarea culturală care era propusă în bidbook, dar în același timp, Timișoara niciodată nu și-a propus ca să devină una oraș mega turistic unde toate clădirile o să fie renovate, cel puțin conform bidbook. În bidbook este despre cu totul altceva, turismul e destul de mărginaș, așa și cum trebuie, e capitala culturală, nu capitala turismului.
Si pentru cine se vor face toate aceste activitati culturale (daca se vor face si cate?)? Pentru timisoreni? Maxim 5 - 10 % dintre timisoreni gusta cultura, restul mici si bere si o parte se abtin si de la una, si de la cealalta.
Evident ca un astfel de titlu atrage (teoretic cel putin) turisti straini de oras sau tara si cu cat numarul lor este mai mare, cu atat actiunea este mai reusita...
Iar ca actiunea sa fie reusita, se incepe cu 4 - 5 ani inainte cu organizarea diferitelor evenimente culturale astfel ca in anul cu pricina sa avem cel mai mare numar de evenimente culturale care sa atraga turistii (culturali !?) Si care sa mai revina in oras si altadata sau sa-i trimita si pe altii...
Ori pe langa faptul ca nu s-au organizat tor mai multe evenimente culturale in ultimii ani, orasul in general arata tot mai rau, incepand cu mizeria si terminand cu iluminatul public...si asta tocmai si in zona centrala.
Daca ma duc la cineva in vizita si gasesc multa mizerie in curte, dezordine in casa, astept sa plec cat mai repede de acolo si nici prin gand nu-mi trece sa mai revin.
Despre asta este vorba si nu despre ce scrie in acel ... bidbook pe care eu nu l-am citit.