STP Timișoara Forum: Zona CETATE - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (132 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zona CETATE Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara Evaluare topic: -----

#1701 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 17 noiembrie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 30 mai 2021 - 12:59

Nici eu nu mai locuiesc în oraș de aproape 2 ani. De Paști m-am întors și am avut ocazia să mă plimb destul de mult, curios să trag niște concluzii preliminare, pe teren, despre noua administrație. După cele din presă.

Curățenia
În general, mi s-a părut că Timișoara este acum un oraș mai curat decât în urma cu un an. Exclud zona centrală, care a fost mai mereu destul de curată. În schimb, în cartiere, am văzut mult mai puțin gunoi aruncat pe străzi, pe trotuare, la marginea lor sau pe spațiul verde. Un exemplu în acest sens este zona stadion, care întotdeauna mi s-a părut murdară, din cauza traficului greu, a pieței volante și a celor care își fac veacul lângă mașini, în parcări. Parcul era curat, coșurile de gunoi golite, parcarea maturată, spațiul verde dintre parcare și strada Arieș îngrijit, spațiul verde de lângă Spitalul Județean idem. Doar scuarul de lângă blocul turn (vizavi de McDonalds) era murdar (coșurile arhipline, semințe si sticle lângă bănci) în seara în care am trecut. Am observat însă, a doua zi, ca locul a fost curățat și arăta din nou bine. Acest lucru chiar mi-a dat speranță.
În schimb, zonele verzi dintre blocuri, de lângă trotuar erau la fel de neîngrijite ca pe timpul fostei administrații. Este foarte probabil ca multe din ele să fie în administrarea asociațiilor de proprietari. Nu mai vorbesc de grădinițele blocurilor care acum 20 de ani erau îngrijite de pensionarii din blocuri și care astăzi sunt o pășune de cele mai multe ori murdară. Doar că trăim vremuri în care ne interesează doar de ce se întâmplă în fața ușii apartamentului și nimic mai mult.

Din păcate există și multe contraexemple care țin de societatea civilă și calitatea ei. Am trecut prin parcarea de la Carrefour și McDonalds din calea Circumvalațiunii. O mizerie îngrozitoare. Coșurile pline, în toate colțurile ambalaje și pahare de McDonalds care la fiecare rafală treceau proprietatea privată și ajungeau pe străzi.

La fel și în centru. Am trecut pe trotuarul de lângă catedrală (stația 33) în jurul orei 15.00 când locul era curat. Seara, după ora 20.00, aceeași zona era împânzită de șervețele, pahare de înghețată, măști și eternele ambalaje de la McD. Până și în plin centru, în spațiul verde de la statuia Lupoaicei, erau șervețele. Cel mai probabil de la terasele de pe margini.

Contra acestor fenomene, orice sistem de curățenie este neputincios, din punctul meu de vedere. Lipsa de simț civic minim este destul de evidentă în oraș și poate că ar trebui să se inițieze niște campanii educaționale pentru populație. Este poate un fenomen care a fost încurajat în anii trecuți când orașul nu a avut contract pentru curățenia stradală. Poate că acel an, în care orașul a arătat îngrozitor, a dat tonul spiralei: Arunc pe jos că oricum e murdar. Îți trebuie ani de muncă să reeduci o comunitate cu obiceiuri pozitive.

Grija la detalii.
Personal apreciez atenția noii administrații pentru detalii. Verificarea și modificarea proiectelor. Repavarea cârpelii penibile de la gura de canalizare din P-ța Libertății, curățarea malurilor Begăi, demontarea stâlpișorilor de pe pistele de biciclete, conferințele de presă accesibilizate pentru surdo-muți, ideea de introduce obligativitatea de a avea contract cu o firmă de salubrizare pentru deșeurile din construcții etc.

Apreciez faptul că se iau măsuri concrete, dar invizibile pe termen scurt, pentru organizarea orașului. Un nou PUG care așteaptă din 2010, studiu GIS pentru rețelele subterane, echipe coordonate pentru șantiere, reorganizarea proiectului CEC2023. Sigur, se va dovedi în timp dacă au fost făcute cu cap sau nu.
E bine că avem în sfârșit un arhitect al orașului, că avem concursuri la unele instituții de cultură, că avem un city-manager profesionist. Sunt multe nume nume importante din societatea civilă care s-au alăturat primăriei ca să facă treabă. Simona Fiț si Rudolf Graf sunt două nume care au lucrat la candidatura orașului pentru CEC2023 și care ulterior au fost îndepărtați.
Nu cred că avem nevoie de oameni care să înțeleagă cultura bănățeană, poate cel mult defectele ei. Este prea puțin important că city-managerul e bucureștean (un oraș nu se administrează cu spiritul bănățean care este caracterizat în principiu de individualism).

Rolul primarului este acela de a coagula și direcționa energiile altora (societate civilă, subalterni) și cred că Fritz înțelege acest lucru. Nu știu dacă are și capacitatea să pună această idee în practică. Dar cu siguranță ideea că primarul decide tot și știe tot într-un oraș de dimensiunea Timișoarei nu este una constructivă. Angajații din primărie trebuie să reînvețe să-și asume responsabilități. Am citit un interviu al lui Lațcău în care spunea că după ce a ajuns în primărie subalternii lui erau mirați că primesc ordine de la altcineva decât însuși primarul.

Marketing
Da, noua administrație are o imagine mai bună decât fosta. Într-un fel este și normal pentru că sunt încă noi. Dar titlurile de pe site-urile de știri nu sunt mereu măgulitoare la adresa lui Fritz. În schimb, faptul că Robu era luat în batjocura la fiecare ieșire publică i se datorează în totalitate. El este cel care nu a știut să construiască o relație civilizată cu presa. Și faptul că intr-o perioadă, de fiecare dată când auzeai în presa națională de Timișoara, era o știre despre isprăvile lui nu a făcut deloc bine orașului. Desigur, nu trebuie să ascundem c____ul sub preș dar marketinug-ul este extrem de important și alte administrații au înțeles asta și foarte bine au făcut. De Robu și Timișoara s-a făcut mișto când a vorbit de metrou, dar din cauza aroganței de care a dat dovadă în comunicare. De altfel, de asta a și pierdut alegerile, nu pentru că nu ar fi făcut nimic.
Mă bucură că în ultimele luni am auzit de mai mule ori știri pozitive în presa națională despre Timișoara, iar maratonul de vaccinare, o inițiativa a comunității a fost o infuzie de capital de imagine mare pentru oraș.

Din punctul meu de vedere va mai curge multă apa pe Bega până se vor schimba unele obiceiuri proaste dobândite de comunitate în anii de domnie ai lui Robu dar am speranța că se va întâmpla. Un exemplu care pentru mine spune foarte multe despre greaua moștenire pe care o lasă Robu comunității, a fost conferința de presă pe care a organizat-o primăria cu echipa de consultanță nouă de la CEC2023. Atunci, doamna Șuteu s-a adresat presei rugându-i să promoveze orașului și evenimentele lui mai intens și cât mai detaliat pentru că de multe ori aceste știri pozitive sunt trecute cu vederea. Imediat mai mulți jurnaliști au sărit să o întrebe daca a venit de la București să îi acuze că nu își fac treaba ca mai apoi să fie făcută cu ou și oțet în articole de presă.

P.S: Îmi cer scuze pentru rezumat-ul cam lung :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de alex_19: 31 mai 2021 - 15:59

8

#1702 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 30 mai 2021 - 13:07

Va legați de amănunte din orașele respective. Vorbesc în general strict de evoluția dintre noi și alte orase. Nu vorbim de pavaje. Vorbim de evoluția Timișoara Oradea Cluj desigur în raport cu dimensiunile orașelor. Timișoara nu a dezvoltat deloc rețeaua de termoficare, la Oradea a fost primul lucru început. Cablurile electrice abia de vreo 2 ani au început sa fie introduse în subteran. Maxim 30% dintre drumuri sunt noi, cartierele arata catastrofal excluzând desigur zona Soarelui. Legătură cu aeroportul nu exista. Transportul în comun e unul dintre cel mai învechit din tara. (plimbați-vă puțin în Cluj cu el și vb după),pana și Deva a refuzat sa mai închirieze autobuzele învechite din Tm. Clădirile istorice abia în 2020 au inceput sa miște. Piata Libertății și Victoriei lasa de dorit la talia orașului.Pavaj tabla de șah ales de un "arhitect" chicios, alte n tipuri de pavaje împreunate și cu zone de bitum...un chici total în centru. Prefer una doua dale crăpate dar alese cu gust, dacă te plimbi din Unirii pana la UPT vezi zeci de "tipuri". Parcurile se renovează în minim 3 ani. Nu exista parcări în punctele cheie, nici măcar o parcare supraetajata/subterana nu a fost realizata de administrație. Piața Traian având printre cele mai spectaculoase clădiri istorice arata ca dupa revoluție. Am ajuns de ne lăudăm cu proiecte private. Drumurile nu sunt întreținute aproape deloc. În 2021 nu avem centura pe partea sudica, nu aparține primăriei, dar aveau un cuvânt de spus în n ani. Fondurile europene le-am descoperit cu greu în ultima vreme, având oameni incapabili acolo...extrem de multe probleme ce nu se vad. "fațada" contează în mintea romanului nu "structura".

Cum arata orașul în anii 80 și cum arata acum? Întreb generația mea și nu copii. Dacă ne mulțumim cu puțin, puțin avem. Nu înseamnă că nu s-au făcut lucruri, dar puține pt ce posibilitati exista și gândite destul de slab, asemănător unui oraș mediu spre mic.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 30 mai 2021 - 16:13

3

#1703 Useril este offline   legenda 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 26 ianuarie 21

Postat 30 mai 2021 - 16:36

Vezi postareaDorin55, la 30 mai 2021 - 10:56, a spus:

Clujul discuta de metrou, iar noi avem probleme cu rețeaua de termoficarea...cu 10 ani în urma suntem..taman 2 mandate +.

Clujul discuta de metrou de ani de zile, e o minciuna propagandista. Stau de 1 an jumate in Cluj, crede-ma, in afara de centru (care e mai mic si nu are atata pietonala ca Timisoara, btw), este mizerie si acolo, e aglomeratie, nu are atatea cladiri istorice nici pe departe, nu are centura (macar la noi se construieste chiar daca e cu o banda pe sensul de mers si dureaza 10 ani in loc de 2). Cum zicea si CataM de Oradea, nu mai inghititi tot ceea ce este in media si in poze despre alte orase, ca nu e chiar asa. Clujul are vreo 10km-12km lungime (din cauza reliefului, asa se dezvolta, de la vest la est). Spuneti-mi si mie, la ce iti trebuie metrou pentru 12km?
0

#1704 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 30 mai 2021 - 20:22

Domnilor, nu vorbim de un amănunt (metrou dale) vorbim strict de evoluție, sa zicem pe 10 ani a celor 3 orașe. Ce a însemnat Oradea acum 10 ani și ce e acum, Cluj și Timișoara. Știu ft bine toate 3 orașe, nu din media. Ca evoluție suntem pe locul 3 părerea mea, am pierdut startul și avem și un "motor" mic. Dacă nu schimbam motorul, vom rămâne tot mai în spate. Asta nu înseamnă că Timișoara nu e cel mai frumos oraș dintre cele 3. E strict părerea mea și consider ca se puteau face lucruri mult mai bune și mai calitative aici.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 30 mai 2021 - 21:18

3

#1705 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ
  • Postari: 375
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 30 mai 2021 - 21:31

@CataM nu e vorba de simpatii liberale useriste sau rosii. E vorba de o oarecare speranta, pe care am avut-o in mod naiv si in 2012 cand a venit Robu dupa Ciuhandu. Pentru mine personal ultimii 8 ani sunt o dezamagire asa ca si "noua" speranta e mult mai temperata. Simpatie poate exista doar dupa ce dincolo de vorbe si idei apare si ceva serios in practica. Bolojan, Boc sau Popa de la Resita sunt trei exemple de oameni care dincolo de a face o treaba decenta ca edili mi se pare ca au viziune pe termen lung si nu fac o ciorba de proiecte nelegate intre ele, cum mi se pare ca a fost deseori la noi.

Ar fi absurd sa spui ca nu s-a facut nimic in 8 ani, mai ales pe partea de infrastructura rutiera (exceptand lipsa parcarilor centrale). Dar am ramas la un stadiu mediocru, insignifiant, fara sa evoluam in ritmul accelerat pe care l-au avut Oradea si Cluj. Evident ca Oradea inca e varza ca aspect in afara centrului, doar ca evolutia orasului nu se rezuma la drumuri si cladiri. Oradea era un oras ponosit cam ca Aradul azi, nu erau locuri de munca, investitori. Cresterea orasului nu e doar in plan "vizibil" iar ascensiunea sa a fost foarte rapida. Pe patrimoniu si turism dau clasa oricui si nu e aici locul sa detaliez dar dovezile sunt incontestabile. Iar la Cluj e vorba de agenda culturala, net net net superioara oricarui alt oras (si nu e vorba doaaar de Untold si Electric), numa Bucurestiul poate intra la comparatie dar nu una echilibrata fiind capitala...

Pentru mine personal tot ce tine de patrimoniu, turism, cultura sunt chestiuni de interes. Nevoile orasului sunt multiple si asteptarile oamenilor la fel...Sa zicem ca nu era neaparat sus pe lista lor de prioritati acest capitol si poate nici pentru multi concitadini. Dar dupa castigarea titlului de capitala culturala nu am mai putut intelege in mod rational cum de efectiv nu s-a miscat, cu mici exceptii aproape nimic.

Si ca sa raman on topic iti listez aici o serie de esecuri si cateva reusite asa cum le-am vazut eu:
- rateul incredibil cu renovarea Pietei Operei (lansarea dupa 2!! ani de la castigarea titlului a unui proiect de copy/paste a stilului actual care nici macar pentru ala nu a fost firma castigatoare in stare sa livreze documentatia in 2 ani, da mai executia...)
- stoparea continuarii proiectului Cetate II cu strazile neincluse in Cetate I, si ca alternativa asfaltarea lor in cel mai sinistru si sterp mod posibil
- programul de sprijin pentru renovarea fatadelor cu bilant zero dupa 6 ani!! si singura roada fiind prin intimidarea catorva proprietari prin supraimpozitarea aia esuata
- lentoarea in a renova macar cladirile istorice detinute de primarie...vreo 5-6 cladiri in 8 ani...
- calamitatea la capitol turism, aici efectiv tot...zero promovare, zero brand, zero strategie, consiliu consultativ de turism tratat in suturi, pusa in fruntea infocentrului o domnita total, total pe langa subiect doar pentru ca era din partid si buna de facut live-urile primarului. A aparut la o emisiune o data si era efectiv planta, zero notiuni pe subiect, atuul Timisoarei pentru ea era ca aveam cluburi sau ceva de genu (noaptea mintii nu alta). Era si un ghid local care se vedea ca intra el in pamant de rusinea ei efectiv...
- zero proiecte noi de regenerare urbana in zonele istorice

Sunt si cateva reusite doar ca daca ne prindea anul asta cu capitala culturala multe nu erau gata la timp (nici in 2023 nu e sigur ca vor fi finalizate)
- recuperarea cinematografelor ... cateva sunt deja in santier
- acel centru cultural finalizat pe Alecsandri
- acel viitor centru multicultural (fosta dermatologie)...respins pe fonduri EU si inceput abia asta vara
- turnul din Iosefin...abia la inceput cu executia
- opera...work in progress
- proiecte neincepute dar pregatite pentru primaria veche si actuala primarie

Ca acuma e primaria albastra si nu galbena nu schimba deloc asteptarile listate mai sus la "esecuri" asa ca o sa le urmaresc cu acelasi interes. Momentan sunt la stadiu de obiective trambitate "concurs pentru Piata Victoriei si strazile neincluse in Cetate I", "regenerare urbana Fabric", "regenerare urbana Iosefin", "muzeul minoritatilor", "concurs pt zona 700"....50! de cladiri istorice renovate:)), cand am auzit asta in campanie m-a apucat rasul...cunoscand bilantul ultimilor 8 ani...dar si jumate ar intrece acest ultim bilant. Dar dupa 7 luni nu se poate da un verdict clar asa cum nici in 2012 nu se putea, parerea mea.
5

#1706 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 30 mai 2021 - 21:55

Exact exact exact! Vorbim strict de evoluție. Poate ca TM e chiar peste aceste orașe, dar ca evoluție pe termen de 8 10 ani e mult sub și o spun în calitate de timișorean adevărat, frustrat de ce vad.Pe mine nu ma interesează numele celui care conduce/partid/nationalitate etc. Ma interesează ce face/reuseste pe termen lung. Sa tragi concluzii după câteva luni și sa ridici la cer fosta administrație ce a avut 8 ani, e puțin deplasat și înclinat spre PNL-ism. Lucrurile adevărate se fac în timp,echipe competenți merit...chiciurile se fac rapid asa e.

O întrebare ce spune multe...cum s-ar fi prezentat orașul nostru ca și capitala culturala anul acesta? Sa fi fost ok? Titlu câștigat cu ani buni în urma...eram cel puțin penibili, sa mulțumim pandemiei.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 01 iunie 2021 - 10:13

5

#1707 Useril este offline   CataM 

• Membru activ
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14

Postat 01 iunie 2021 - 13:03

Azi am ajuns și în partea cealaltă:

Eu chiar am impresia ca ăștia își bat joc de noi cu bună știință!

Imagine atasata: IMG_8297.jpg
Imagine atasata: IMG_8298.jpg
Imagine atasata: IMG_8299.jpg
Imagine atasata: IMG_8300.jpg
Imagine atasata: IMG_8301.jpg

Și da da știu. Proiectul și para-proiectul nu a fost bun, a nins, a venit potopul, s-a pogorât Duhul Sfânt, am trimis rachete pe Marte!

Come onnn guys. E un fucking trotuar! De un an de zile e așa.

Latcau, marș și fa trotuarul!

Sent from my iPhone using Tapatalk
-14

#1708 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1469
  • Inregistrat: 25 februarie 16

Postat 01 iunie 2021 - 13:20

Terenul din jurul Catedralei nu este al PMT ci este în proprietatea Mitropoliei. Recent a fost un articol în presa locală în care se spunea că s-a primit avizul/acceptul de la Direcția pentru Cultură Timiș. La această direcție este în funcție domnul Predescu (PNL)...cel detașat la Craiova pentru că l-a supărat pe fostul primar.
LE: Da. Cineva și-a bătut joc de noi și acum, după ce a pierdut alegerile, își revarsă supărările pe Facebook.

Aceasta postare a fost editata de Gioco: 01 iunie 2021 - 13:23

7

#1709 Useril este offline   CataM 

• Membru activ

Postat 01 iunie 2021 - 13:34

Stimate coleg,

Este foarte trist faptul ca te deranjeaza postările pe Facebook mult mai mult decât faptul ca îți rupi gâtul în șantierul neterminat de incompetenți ăștia și ca arată execrabil zona din jurul simbolului orașului nostru.

Viața se trăiește în lumea reală, nu pe Facebook. Iar lumea reală ii cam încurcă pe ăștia de la primărie, se pare.

Rămâne cum am stabilit. Suntem conduși de o gașcă de incompetenți. Pozele vorbesc de la sine, în pofida a ce postează unul sau altul pe Facebook.

-7

#1710 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1469
  • Inregistrat: 25 februarie 16

Postat 01 iunie 2021 - 13:57

@CatăM,
Te rog să nu mă înțelegi greșit. Nu mă deranjează deloc postările pe Facebook/bloguri/etc. Mă deranjează ipocrizia și minciuna...indiferent de culoare politică a scriitorului.

Corect, șantierul este neterminat și este o rușine pentru oraș. Dar ar trebui să vedem de ce suntem în situația asta. Lucrări începute fără avize, inclusiv lucrări fără autorizație de construire pentru care PMT a fost amendată (de Poliția Locală) și sunt procese în derulare (cu Direcția pentru Cultură Timiș și Poliția Locală).

Din nou corect, viața se trăește în lumea reală, nu pe Facebook. Au fost 8 ani de realitate=dl. Robu primar, cu bune și rele. Din punct de vedere uman, e de înțeles supărarea dânsului. Dar nu ar strica un mic execițiu de sinceritate și să recunoască, punctual, unde a greșit.

Am putea vorbi mult despre incompetența din PMT dar nu pe topicul acesta. Și este ciudat că pentru tot ce s-a întamplat rău respectiv pentru toate nerealizările din în ultimii să zicem 20 de ani...vinovații de serviciu sunt cei care au preluat administrația locală de 7-8 luni.
6

#1711 Useril este offline   CataM 

• Membru activ

Postat 01 iunie 2021 - 14:14

Complet de acord cu tine.

Dar nu eu am inventat regulile jocului politic și nu eu i-am pus pe ăștia sa candideze.

Eu îmi exprim un punct de vedere, propriu și personal, după ce am revenit în oraș și vad în ce hal a ajuns el.

Ar fi un pic cam penibil să îl înjur pe unu' care nu mai poate face acum nimic, pierzând alegerile, ci toată atenția trebuie îndreptată către cine este acum la butoane și are pârghii să facă/îndrepte lucruri făcute prost. Dacă Robu a făcut ceva ilegal să meargă la "brutărie", este istorie și nu mai poate pune trotuarele la loc acum.

Mare problema este că, din câte am văzut cu ochii proprii prin oraș, ăștia de acum sunt complet depășiți de situație. În afara de gargara pe FB și articole plătite prin niște fițuici online, nu au făcut ABSOLUT NIMIC pentru orașul nostru.
Au câștigat alegerile, a trecut perioada de acomodare și acum trebuie să devină paratrăsnetul nemulțumiri cetățenilor orașului. Nu mai tine povestea cu greaua moștenire, avem un IQ mult mai mare de atât.
Ai candidat, ai câștigat, faci treaba, dacă nu marș acasă!

Și-au împărțit funcții, au numit consilieri în CA ale societăților din subordinea primăriei, dau bine pe sticlă dar atât. Sunt complet lipsiți de substanță. Nu au făcut nimic în viața lor, nu știu sa conducă echipe de oameni, nu sunt lideri.

Dacă nu sunt capabili sa repare 200 de mp de trotuar, ce pretenții sa avem de la ei, stimați colegi? Pe bune acum?! E nevoie de 3 ani pentru o muncă de o zi?

Hai totuși sa fim oameni serioși!

-2

#1712 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 01 iunie 2021 - 16:15

Ai! Daca in centru e asa de un an trotuarul, eu mai la periferie sunt de-a dreptul nesimtit ca am pretentia ca dupa "doar" sase luni (12 decembrie) sa ne refaca si noua cineva rahatele de trotuare transformate in mormane de moloz si pamant.
2

#1713 Useril este offline   CataM 

• Membru activ

Postat 01 iunie 2021 - 17:51

Serios acum, doar eu am impresia ca orașul se duce de râpă?

Poate am revenit eu cu avioane în cap și trebuie sa îmi dau un reset.

Mi-e ciudă când văd ce se întâmplă în jurul nostru.

Aaa, încă ceva, Bega arată mizerabil. Bineînțeles ca tot Robu trebuia sa se dea anu' trecut cu barca și sa taie iarba, că pe ăsta de acum îl doare în bască.

-11

#1714 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 02 iunie 2021 - 12:36

Mizeria si gunoiul din oras a inceput cu vreo 3 4 ani in urma nu acum. Cred ca exageram cand spunem ca "se duce de rapa". S-a dus de rapa de multa vreme, nu gasim mereu vinovati doar pe cei noi. Am latit unele drumuri si am pus gazon si panselute, cam atat. Bega arata mizerabil tot de ani buni, doar acum le vedeti sau acum vreti sa le vedeti.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 02 iunie 2021 - 12:38

2

#1715 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 iunie 2021 - 18:32

@CataM
Got your point. Esti nemultumit de acutala administratie! Move one, cu sau fara supararea ta exprimata aici, treburile isi vor lua mersul predefinit, pentru urmatoara perioada de timp.
Prin urmare:

1. te rog sa numai folosesti expresia mars, egal al cui nume sta langa. Nu suntem nici la carciuma si nici pe stadion. Urmatoarea abatere, vine cu o interdictie de a posta pt. 24 de ore.
2. gata cu politica! Ai poze, impartaseste-le exprima-ti parerea, INSA INDEPENDENT politic.

Let's try it this way.

P.S.: la mine nu tine "intimidarea" cu jigniri si bagatul si scosul din eu stiu ce tipare politice sau nepolitice de care vorbea Dan intr-un alt topic.
7

#1716 Useril este offline   legenda 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 26 ianuarie 21

Postat 02 iunie 2021 - 18:54

https://www.tion.ro/...chenyi-1444127/

pe asta cand il renoveaza?
0

#1717 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 10 iunie 2021 - 11:54

Sa revenim la subiect, o poze de ieri cu cladirea din Libertatii, schelele inca se demontau, probabil azi, maine, o sa fie toate jos pe partea dinspre piata.
Macar una, doua cladiri sa mai fie facute pana in 2023, nu vad care, poate Biblioteca Judeteana si cladirea ce apartine armatei, dar greu de crezut si ar schimba total fata pietei. Tot legat de cladire ma gandesc ca schimba si tamplaria la geamuri ca nu da bine deloc acum

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 10 iunie 2021 - 12:01

1

#1718 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 10 iunie 2021 - 11:54

Sa revenim la subiect, o poze de ieri cu cladirea din Libertatii, schelele inca se demontau, probabil azi, maine, o sa fie toate jos pe partea dinspre piata.
Macar una, doua cladiri sa mai fie facute pana in 2023, nu vad care, poate Biblioteca Judeteana si cladirea ce apartine armatei, dar greu de crezut si ar schimba total fata pietei. Tot legat de cladire ma gandesc ca schimba si tamplaria la geamuri ca nu da bine deloc acum

rog stergerea mesajului fara poza

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rsz_20210609_192454.jpg

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 10 iunie 2021 - 12:02

5

#1719 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 579
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 10 iunie 2021 - 13:52

Am observat astăzi acele uși montate în locul geamurilor cu gratii, mi se par prea moderne, nu au nici o treabă cu stilul arhitectural al clădirii!(Măcar dacă se străduiau să le facă să pară mai "de epocă", dar ce pretenții să avem...)
0

#1720 Useril este offline   lvs 

• Membru activ
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 20 octombrie 19

Postat 11 iunie 2021 - 08:02

Eu astept sa dispara "copacul" ala din piata. Cladirea a iesit intr-o nota acceptabila.
1

Arata acest topic

• (132 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou