STP Timișoara Forum: Tramvaie noi - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (42 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tramvaie noi Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#781 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 20 septembrie 2012 - 14:11

Daca nu era vorba si de acele 10 tramvaie noi, poate as fi reactionat si eu oarecum negativ... Dar asa chiar ma bucur de veste. Chiar nu inteleg colegii care vin cu diverse acuzatii aiurite! Cum am mai spus-o iar amestecam politica cu pasinuea. A castigat Robu (poate nu tineam cu el), orice ar face il voi ataca pe unde pot. Oameni buni reveniti la realitate! Chiar as fi curios sa aud ideea/conceptia unuia dintre acesti colegi, despre de unde ar fi facut dansul/dansa rost de banii pentru 30 de tramvaie.

A si da! Numai vreau sa aud de acele 30 milioana (sau 50) de euro, despre care se vorbea pe vremea lui Ciuhandu, pentru ca acei bani nu ii avem, si nici nu i-am avut!

Ca o idee generala, chiar daca pe langa cele 10 noi, se mai modernizeaza 20, eu zic ca stam bine. Chiar cel mai bine din tara. Cine nu ma crede? Hopa sus in tren(uri), o fuga pana la Szeged, si la intoarcere mai discutam odata.

Acuma intrebarea mai fireasca. Tramvaie noi in 2013. Modernizarea? Pe cand? A si sper ca nu vorbim de modernizare a la URAC sau ASTRA, ca atunci prefer tramvaiele asa cum sunt.
0

#782 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 septembrie 2012 - 15:04

Vezi postareacseh_17, la 20 septembrie 2012 - 14:11, a spus:

Acuma intrebarea mai fireasca. Tramvaie noi in 2013. Modernizarea? Pe cand? A si sper ca nu vorbim de modernizare a la URAC sau ASTRA, ca atunci prefer tramvaiele asa cum sunt.

Te pomenesti ca au incheiat contract cu aia de la Alstom :rad_masa: , inafara de Remarul sau Astra, de la noi nu am auzit sa mai mearga cineva asa ca... ne vom multimii cu ce or sa ne faca unul dintre astia 2 la cine stie ce pret, ca doar ambele firme au aparut in dosare penale. Oricum pana la tramvaie ma ai un depou si liniile de modernizat.

Bun, daca nu sunt bani aia de care spui tu, atunci din ce bani se cumpara/ modernizeaza tramvaiele? :intrebare: nu cred ca Ciuhandu isi dadea peste mana spunand ca a indatorat orasul inainte de campania electorala, ingrijorand astfel cetatenii, dar defapt nu a facut-o.

PS: Oricat ai incerca sa ignori politicul nu vei putea, vei da mereu de politicieni deghizati in oameni de afaceri, care au interes sa iti fure un contract si sa stoarca un oras de bani, vrei nu vrei asta e realitatea la care ne indemni sa ne trezim, daca nu ar fi asa iti garantez ca azi Romania era foarte sus. Cat despre Robu, si de ce il criticam unii... daca tu promiti profesorului ca stii sa rezolvi problema la matematica si ca o aduci maine rezolvata pentru ca el sa nu iti deie 4, iar tu o tot tragi de timp cu sportul si muzica, e normal ca profesorul sa se sature si sa iti deie 4 pana la urma.
Eu ma tin in continuare de cuvant si pana in decembrie nu mai zic nimic de el, dar se scurge timpul si atunci nu stiu ce scuze vor mai aparea pentru ca nu a facut mai nimic din ce a zis ca va face in primele 6 lini.
0

#783 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 20 septembrie 2012 - 15:20

Vezi postareaGygyman6, la 20 septembrie 2012 - 15:04, a spus:

PS: Oricat ai incerca sa ignori politicul nu vei putea, vei da mereu de politicieni deghizati in oameni de afaceri, care au interes sa iti fure un contract si sa stoarca un oras de bani, vrei nu vrei asta e realitatea la care ne indemni sa ne trezim, daca nu ar fi asa iti garantez ca azi Romania era foarte sus. Cat despre Robu, si de ce il criticam unii... daca tu promiti profesorului ca stii sa rezolvi problema la matematica si ca o aduci maine rezolvata pentru ca el sa nu iti deie 4, iar tu o tot tragi de timp cu sportul si muzica, e normal ca profesorul sa se sature si sa iti deie 4 pana la urma.
Eu ma tin in continuare de cuvant si pana in decembrie nu mai zic nimic de el, dar se scurge timpul si atunci nu stiu ce scuze vor mai aparea pentru ca nu a facut mai nimic din ce a zis ca va face in primele 6 lini.

Sunt convins ca voi da de ei peste tot. Insa in acel moment in care ma axes pe o pasiune sau pe alta, voi incerca sa elimin politicul din ea.

E ca si cum as dori sa ies cu prietena la plimbare prin Parcul Botanic sa zicem, dar ii voi explica la fiecare pas: scuze draga, dar chiar daca e mai scurt nu mergem cu tramvaiu ca nenorocitu de Robu nu vrea sa ne cumpere tramvaie, dar mergem cu troleul ca doar Ciuhandu ni le-a luat. La fel, sa zicem ca intretimp incepe sa ploua. Scuze draga, dar hai sa ocolim str. Marasti, ca idiotul asta a dat lucrarea pe smecherii, si banii is in buzunaru lu eu stiu care si uite ca sta apa, si nu vreau sa vad asa ceva. Si cand ajung in fata parcului. A da, stii ceva draga, hai mai bine la mall, ca incompetentu de Xy in loc sa bage banii in parc i-a bagat in masini pentru RATT.

Nu, voi iesi la plimbare, si ori de cate ori voi de urmari ale politicii, le voi trece cu vederea, si le voi ocoli, pentru ca imi petrec timpul liber intr-un mod care imi face placere, incerc sa ma simt bine si asta insemnand ca voi ocoli politicul.
0

#784 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 20 septembrie 2012 - 16:06

Evident ca nu imi voi priva niciodata un drept sau o utilitate din cauza ca aceasta a fost reparata, privatizata, inlocuidata abuziv, nimeni nu a spus asta. Si eu cand am de mers la Tirol nu o sa ma duc pe jos pentru ca 2 hoti au furat linia.
In schimb voi milita ca acea modernizare, privatizare, reparare sa se faca corect, si ca la carte, nu pe interese si pe incompetenta unora, si e clar ca daca ceva nu e facut corect lumea va critica, mai ales cand se promite ceva cu surle si trambite.

Idea este ca daca nu spunem la timp lucrurile, pasiunea asta de care vorbim va inceta sa mai existe si atunci nu vei avea nimic care sa te motiveze sa o aduci inapoi sau sa o aperi.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 20 septembrie 2012 - 16:11

0

#785 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 20 septembrie 2012 - 19:56

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 20 septembrie 2012 - 13:22, a spus:

.... dar se tot aduce pe tapet o asa zisa suma de trei milioane de euro, care sincer, nu stiu de unde au scos-o. :intrebare:

Cred ca prin 2009 se vehicula suma de 175 milioane de euro pentru 50 tramvaie noi, iar printr-un simplu calcul rezulta un pret de 3,5 milioane euro/buc. Aceste cifre au fost lansate chiar de oameni din primarie.

Am si scris pe forum in acea perioada ca prefer sa merg cu tramvaie SH, respectiv sa se achizitioneze tramvaie SH, decat sa se cumpere tramvaie noi cu 3,5 milioane/bucata pentru ca nu-si merita banii. Era (este) un pret prea umflat.

Aceasta postare a fost editata de mile: 20 septembrie 2012 - 20:34

0

#786 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 20 septembrie 2012 - 20:08

Ultima suma vehiculata a fost cea de 50 milioane, dar era vorba si de reabilitarea depoului, despre care nu prea s-a mai discutat, cu toate ca e dificil sa intreti tramvaie noi in conditiile actuale.
0

#787 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 20 septembrie 2012 - 22:23

Vezi postareamile, la 20 septembrie 2012 - 19:56, a spus:

Cred ca prin 2009 se vehicula suma de 175 milioane de euro pentru 50 tramvaie noi, iar printr-un simplu calcul rezulta un pret de 3,5 milioane euro/buc. Aceste cifre au fost lansate chiar de oameni din primarie.

Am si scris pe forum in acea perioada ca prefer sa merg cu tramvaie SH, respectiv sa se achizitioneze tramvaie SH, decat sa se cumpere tramvaie noi cu 3,5 milioane/bucata pentru ca nu-si merita banii. Era (este) un pret prea umflat.

Imi aduc aminte de asta, dar pana la urma (inainte de alegeri) s-a vorbit de cifre ceva mai realiste, gen 10-15 tramvaie, si reparatii la linie si depou.
Nu am acuma rabdare sa caut, dar acele cifre vehiculate erau sigur legate de ceva evenimente, pentru ca mereu e asa, sau probabil se credea ca se pot lua bani nerambursabili de la UE pentru proiecte facute pe jumatate si de aceea se vorbea de zeci de tramvaie.
0

#788 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 20 septembrie 2012 - 23:10

Da era vorba din cei 50 mil euro sa se achizitioneze 15 tramvaie noi, refacerea depoului+ echipament de mentenanta in val. de 3 mil euro
0

#789 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 23 septembrie 2012 - 12:07

"Proiectul Imperio il vad rezervat. Am avut ocazia sa discut cu angajati ai Siemens Mobilty (are sediul in Erlangen) si toti mi-au declarat ca e o incercare de a penetra piata africana. Deci...
0

#790 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 03 octombrie 2012 - 15:41

Reconditionarea sau cumpararea de tramvaie noi, care e varianta ideala pentru Timisoara? 60 de tramvaie functionale sunt in parcul RATT

Citeaza

"...Pentru Timisoara este cel mai intelept sa procedam astfel. Vom achizitiona, nu am stabilit cat, probabil vreo zece tramvaie, in anul 2013, vom lucra la proiectul de buget si vom prevedea o suma pentru asa ceva si vom vedea cate vom introduce in reabilitare”
- Robu

Link Complet: OpiniaTM
0

#791 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 03 octombrie 2012 - 20:13

Iata ce mi-a sarit in ochi dupa citirea intregului articol...

Citeaza

Cel mai probabil ca tramvaiele care vor fi reconditionate vor fi vopsite la fel. Urmeaza sa stabilim daca vom mai permite afisarea de reclame ale unor societati comerciale, desi acest lucru era o sursa de venit pentru noi. Pe autobuzele si troleibuzele cele noi, nu am permis afisarea niciunei reclame”, a mai spus Bradu.

Oare numai eu sunt impotriva acestei scheme de culori, total nepotrivite pentru tramvaie.
Nimeni nu vede cat sunt de neutre, nevizibile in peisajul citadin. Vedem in poze sau filmulete zeci de scheme de culori vii pe tramvaie si noi alegem gri - cenusiu. Se pare ca nu Orza a fost cel care a ales aceste culori ci cineva din RATT i-a sugerat asa ceva. Ce sa mai zic de reclamele de pe ele, arata ca si reclamele comuniste pe blocuri, adica respingatoare.

As prefera sa fie doar albe si cu reclame pe ele...daca RATT-ul duce lipsa de imaginatie...

Sau acum o fi ROBU cel indragosit de aceasta schema...Am scapat de Orza si am dat de Robu...

Aceasta postare a fost editata de mile: 03 octombrie 2012 - 20:14

0

#792 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 octombrie 2012 - 20:24

Bun, acum avand toate autobuzele si troleibuzele in culorile acestea, ar face nota discordanta tramvaiele vopsite altfel. (probabil asta e ideea) Daca sunt noi si vopsite in uzina, eu zic ca ar arata bine si violet.
M-am jucat mai jos :down: cu nuanta celor de la Cluj (ale lor sunt mai roz) ca sa vedem cum ar arata in culorile noastre:

Imagine atasata: Cluj-Napoca,_PESA_82,_2012.06.09_(2)-2.jpg Foto: Radu
0

#793 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 03 octombrie 2012 - 20:48

Fiind noi si vopsite in uzina arata bine, dar n-au valuri... :oops: ...
Dar puneti langa poza de mai sus una cu cele din Szeged, daca se gaseste cam din acelasi unghi, spre comparatie... :naughty1: ...
0

#794 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 octombrie 2012 - 20:50

Nu, fara valuri, exact ca in poza.
Da si eu spuneam ca un galben-portocaliu ar arata cel mai bine.
0

#795 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 03 octombrie 2012 - 20:51

Bun. Cred ca toti cei deaici putem cadea de comun acord, ca cele din Szeged arata cel mai bine.
0

#796 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 03 octombrie 2012 - 21:03

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 03 octombrie 2012 - 20:50, a spus:

Nu, fara valuri, exact ca in poza.
Da si eu spuneam ca un galben-portocaliu ar arata cel mai bine.

Vezi postareacseh_17, la 03 octombrie 2012 - 20:51, a spus:

Bun. Cred ca toti cei deaici putem cadea de comun acord, ca cele din Szeged arata cel mai bine.

Si atunci de ce sa ne uratim in continuare orasul cand avem sansa, ocazia, sa mai reparam ce se mai poate repara in urma unor stricaciuni provocate de "minti luminate", trecatori vremelnici prin Primaria Timisoarei?...Si sa nu luam atitudine, atat cat putem noi...
0

#797 Useril este offline   crishu 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 17 septembrie 10
  • Sexul:feminin

Postat 03 octombrie 2012 - 21:17

Galben-portocaliu cu sigla R.A.T.T...asa erau mult mai frumoase,acum sunt vopsite si acoperite cu reclame pentru ca trebuie sa ai "tupeu"acum sa se vada falnic R.A.T.T,e mai mult...jalnic :(
0

#798 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 03 octombrie 2012 - 23:20

Reclame ar trebui să fie, mai intră câţiva bani la buget. Mai grav e că sunt multe vagoane acoperite cu grafitti şi diverse alte forme de jeg.

Interesant, unele vagoane par grafittuite ,,organizat", genul de lucrare pentru care ai nevoie de câteva zeci de minute bune:
Imagine atasata: 3479.jpg
0

#799 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 03 octombrie 2012 - 23:44

3479 chiar a fost desenat organizat pentru ca a fost cerut de cei care au organizat evenimentul cu graffitiul.
0

#800 Useril este offline   crishu 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 17 septembrie 10
  • Sexul:feminin

Postat 04 octombrie 2012 - 08:36

Da...sti care e faza cea mai tare???Ieri au venit niste foi in care scrie negru pe alb,ca in cazul in care eu ies cu un vagon in traseu si intru cu vagonul mazgalit,sa mi se retina din salar:)))Ce zici???sunt curioasa cati colegi vor semna asa ceva si mai sunt curioasa de "intelectualul" cu ideile astea SF.

Aceasta postare a fost editata de crishu: 04 octombrie 2012 - 08:36

0

Arata acest topic

• (42 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Nu puteti crea un topic nou