STP Timișoara Forum: Tramvaie noi - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (42 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tramvaie noi Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#741 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 07 septembrie 2012 - 21:35

Nu spune nimeni ca este usor sa reabilitezi un tramvai vechi de 40-60 de ani, dar nici imposibil nu e. In oricecaz ar iesi mai ieftin cu reabilitarea unei garnituri (VM-VR) decat unul nou dar, niciodata un ceva vechi nu se va compara cu ceva nou.
Ps. Ca ideie daca ar trimite la reabilitare vagoanele vechi, ar putea cu acesta ocazie sa trimita si vechiculele de muzeu la o reabilitare.
0

#742 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 07 septembrie 2012 - 21:50

Corect sa la trimita... Si catre vest... la Szeged se pot opri linistiti. Dar in nici un caz Bucuresti si URAC!

Si totusi reabilitare... Sa fim seriosi decat sa arunci bani cat 3/4 dintr-un tramvai nou, mai bine il cumperi din "magazin" pe cel la cutie...
0

#743 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 septembrie 2012 - 23:31

N-aş şti să spun care-i "regula" la produse industriale, însă la obiecte de uz casnic există sugestia ca dacă reparaţia face mai mult de 10-15% din valoarea produsului, e mai bine să te abţii de la a mai repara. Pentru că urmează şi alte, şi alte reparaţii .. şi ajungi pe termen lung mai ieftin să iei un produs nou.

Desigur, o fabrică va încerca să maximineze profiturile reparând şi întreţinând.
0

#744 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 08 septembrie 2012 - 09:38

Aici probabil ca procentul e mai mare, dar sa ajungi sa bagi un milion de euro intr-o vechitura (care ramane doar o vechitura cosmetizata), e absurd, chiar daca suma e doar jumatate din costurile unuia nou.
0

#745 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 08 septembrie 2012 - 16:36

Pai Laura si "Nicu" sunt din aceiasi alianta politica, e normal sa faca schimb de idei. Sper ca "majoritatea" aia care l-a votat pe Robu e fericita ca inca 4 ani va circula tot cu tramvaie vechi.
Problema nu cred ca e de la cine se va cumpara tramvaiul, ci mai degraba cum se impart acele 50 de milioane imprumutate, doar consilierii nu aproba nimic pe gratis, asa ca au trimis papagalul sa mai traga de timp, pana isi dau ei seama cum sa impace prostii cu varza.

La urma urmei investitia fie ca e in tramvaie noi fie in modernizare, va fi inutila pe termen lung. Vechea administratie, cu bune cu rele, cu chiu cu vai a incropit pe ultima suta de metrii un plan, din care se intelegea ca situatia se va remedia in cativa ani dupa achizitie, acum nici pomeneala de proiectul ala. Avem un papagal cu peruca, care vine si spune ca el nu circula cu tramvaiul si ca nu vrea sa cumpere tramvaie prea scumpe, nu inteleg pentru ce isi da el cu parerea din moment ce e paralel cu subiectul "tramvaie", si de ce nu vrea "el" sa cheltuie bani, la urma urmei cetatenii orasului vor platii ratele pentru acestea, treaba primarului este sa actioneze cat mai repede in favoarea cetatenilor care platesc pentru investitii, nu sa trancane pe la tv aiureli.

Parerea mea: anul asta nici urma de tramvaie nici noi nici modernizate, si nici la anul nu cred ca se vor cumpara ori moderniza. Pentru ca nu avem oameni capabili sa gandeasca pe termen lung, pentru toti edilii din tara cumparatul de tramvaie e cea mai mare povara, pentru ca nu iese comisionul si nu le ajuta interesele fie ale lor fie ale consilierilor locali. Pe langa factorul Robu, mai este si presa, care il pupa undeva si nu trage cu dintii de acest subiect.
Incepe sa imi fie dor de Analog Tv, acolo in fiecare editie de stiri era pus in discutie ceva legat de Ratt, acum pauza.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 08 septembrie 2012 - 16:37

0

#746 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 08 septembrie 2012 - 17:37

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 08 septembrie 2012 - 09:38, a spus:

Aici probabil ca procentul e mai mare, dar sa ajungi sa bagi un milion de euro intr-o vechitura (care ramane doar o vechitura cosmetizata), e absurd, chiar daca suma e doar jumatate din costurile unuia nou.

1. Ca să "reabilitezi", e musai să ai cu ce. Ori, e lucru ştiut că piese pt tramvaiele noastre nu se mai fabrică. Să te apuci să cumperi de pe piaţă unele asemănătoare şi să le adaptezi, e o prostie.
2. După două luni de la "reabilitare" vor începe să apară problemele. În maxim doi ani, investiţia în renovare se va duce la naiba. Un utilaj nou, măcar are garanţie vreo 5 sau 6 ani.
3. Unei perioade de folosinţă de 30 - 40 de ani, îi corespunde apariţia fenomenului numit "oboseala metalului". Degeaba schimbăm toate agregatele şi sistemele dacă şasiul este deja compromis. Şi aici nu vorbesc de rugină sau alte procese corozive, ci de structura materialului în sine, strucutură care în timp suferă modificări esenţiale.
0

#747 Useril este offline   aristotelro 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 388
  • Inregistrat: 15 noiembrie 11

Postat 08 septembrie 2012 - 17:59

Robu a spus clar ca nu circula cu tramvaiul si nici nu o va face doar din populism. A facut o campanie electorala populista si acum da arama pe fata.

Vrea sa se dea cu tramvaiul ca sa poata lua o decizie... La fel facea si Ceausescu: se dadea cu metroul, apoi spunea ceva despre metrou. Dupa aia venea Angela Similea si canta trenul galben fara cai.

Tocmai aici e populismul lui Robu: o sa spuna ceva despre tramvaie fara legatura cu realitatea dar cu mare impact la cadavrele inscrise in listele electorale (caci au votat mortii nu-i asa?).

Sperati altceva decat populism?
0

#748 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 09 septembrie 2012 - 09:07

Sunt doua probleme distincte:

1. Banii nu ajung nicicum pentru inlocuirea intregului parc (chiar si daca s-ar cumpara jafuri gen Belkommunmash)
2. Cat ar costa prelungirea vietii pt. celelalte.
0

#749 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 septembrie 2012 - 09:22

Pai, cum nu sunt bani pentru inlocuirea intregului parc (dar era vorba de 10-15 tramvaie noi, nu de 50), asa nu sunt nici pentru reabilitarea intregului parc. Nimeni nu are idee si nu cred ca a studiat problema costurilor pentru modernizarea intregului parc, dar daca ma gandesc doar la montarea instalatiilor de AC, sisteme de afisare in cupeu si in exterior, modernizarea sistemelor de acces in vagon, dotarea cu surse in comutatie, compresoare noi, etc (nu mai vorbesc aici de sistemul de tractiune -_- ) si deja cred ca suma va fi una foarte importanta. (probabil cei 30 de milioane €)
0

#750 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 09 septembrie 2012 - 22:09

0

#751 Useril este offline   coracao 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 25 octombrie 09

Postat 10 septembrie 2012 - 11:10

Nu arata rau. Dar oare cati bani au stricat ca sa-l aduca in stadiul asta??
0

#752 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 10 septembrie 2012 - 11:38

Asta nu stiu, dar cred ca conteaza si anul in care au fost modernizate aceste tramvaie. Cracovia e un "paradis" in ceea ce priveste tramvaiele, sunt destul de multe modele care circula pe strazi si inca mai au si vechile 105na.
Cert e ca poate nu i-a costat mult dar in urmatoarele circumstante: in Polonia au facilitati pentru fabricarea tramvaielor, asa ca poate au facut proiectul unui tramvai de la 0, si pe urma au folosit gt8-uri ca acesta pe post de vehicul "donator".
Asa cum au facut americanii cu Mustangul gt500, care e produs din masini mai vechi din serie.

Oricum la noi ar costa mult asa ceva, sunt prea putine tramvaiele care chiar ar merita un "facelift", si ar fi bani aruncati aiurea. Pe langa asta avem o suma limitata la acest moment din care se poate investii, si cred ca ar trebuii sa se investeasca in tramvaie noi pentru a conta investitia.
Desi pana la tramvaie noi sunt alte lucruri de facut asa ca pana nu se pomeneste de ele mai intai "niet" tramvaie noi anul asta, sau in anii viitori.
0

#753 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 10 septembrie 2012 - 14:02

In afara de niste bliz-bliz-uri in exterior, per total tot ca un jaf arata.
0

#754 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 septembrie 2012 - 20:40

Da, asta e senzatia pe care o ai privind imaginile respective. (din pacate) :(
0

#755 Useril este offline   crishu 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 17 septembrie 10
  • Sexul:feminin

Postat 12 septembrie 2012 - 09:20

Hmmm...tramvaie noi.Ce sa faci cu ele?Sa circule pe linia 9 si prin centru,in rest?Ce faci cu Banatul-Ciarda,linia 5,linia 7,Gara de est Meteo?Unde le garezi ca depoul e deplorabil?Eu una personal,as opta pentru reinoirea parcului,as face infrastuctura si as investi in aceste vagoane pe care le avem.Ele sunt bune daca au piese si cine sa le repare.Sunt multe de spus pe tema asta,gen menagement prost,"lacatusi" binevoitori,etc.,dar nu are rost sa deviez de la subiect,in orice caz treaba cu tramvaie noi...e o chestie de interese care au mai putin a face cu populatia Timisoarei.Parerea mea...A sa nu mai vorbesc despre faptul ca la noi lipseste total simtul civic si respectul pentru tot ce e bun :))
0

#756 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2372
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 12 septembrie 2012 - 10:24

Vezi postareacrishu, la 12 septembrie 2012 - 09:20, a spus:

Hmmm...tramvaie noi.Ce sa faci cu ele?Sa circule pe linia 9 si prin centru,in rest?Ce faci cu Banatul-Ciarda,linia 5,linia 7,Gara de est Meteo?Unde le garezi ca depoul e deplorabil?Eu una personal,as opta pentru reinoirea parcului,as face infrastuctura si as investi in aceste vagoane pe care le avem.Ele sunt bune daca au piese si cine sa le repare.Sunt multe de spus pe tema asta,gen menagement prost,"lacatusi" binevoitori,etc.,dar nu are rost sa deviez de la subiect,in orice caz treaba cu tramvaie noi...e o chestie de interese care au mai putin a face cu populatia Timisoarei.Parerea mea...A sa nu mai vorbesc despre faptul ca la noi lipseste total simtul civic si respectul pentru tot ce e bun :))

Partial sunt de acord cu cele afirmate de tine. Fara infrastructura nu le poti folosi...si aici (fara sa dau in flame politic...administratia Oancea a avut meritul de a initia reabilitarea linilor atat cat s-a facut). Legat de vagoanele pe care le avem sunt bune daca ai piese dar costul acelor piese devine prohibitiv. Neamtul fiind neamt...pastreaza matritele pentru tot ce a produs...si daca ne permitem sa platim pune linia de fabricatie si face si piese de schimb....dar la pret...pe masura. Nu incepi un proces de fabricatie pentru cateva piese, sau faci si pentru ele...daca vor costa ....cat piesele pentru modelele noi. Iar legat de simtul civic cred ca este un cerc vicios, atat timp cat toate tramvaiele aveau NEOANE SI ILUMINAT nu am vazut grafiti pe ele sau in ele si nici vandalizari. "economia" de energie prin scoaterea (neinlocuirea) becurilor a dus la acest fenomen...plus lipsa gararii lor in conditii potrivite..Iar respectul exista...in masura in care suntem respectati...
0

#757 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 12 septembrie 2012 - 11:12

Mai bine se cumpara tramvaie noi decat sa se bage in renoirea lor.
La Iasi au trimis un gt4 la remaru pascani pentru a dezvolta un tramvai noi din cel vechi. Din el s-au păstrat parţial caroseria şi boghiurile... si ca pret ar fi peste 1 mil euro.
Imagine atasata: 5_366.jpgImagine atasata: 1_912.jpgImagine atasata: 2_723.jpg
0

#758 Useril este offline   crishu 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 17 septembrie 10
  • Sexul:feminin

Postat 12 septembrie 2012 - 11:21

Da...din cate stiu eu,insa nu sunt sigura,reabilitarea liniior s-a facut din fonduri europene.Stiu orase care au primit fonduri europene nerambursabile pentru infrastructura orasului,inclusiv linii tramvai.Timisoara a aobtinut fonduri insa rambursabile:)Din ce vad ,cel putin de cand sunt eu angajata,se doreste cu indarjire falimentul voit al atelierului tramvaie,insa nu e posibil tocmai din cauza acestor fonduri.Ei sunt nevoiti sa investeasca acum in tramvaie,dar nu ca asta si-ar fi dorit stimatii edili.Cat despre respectul si educatia noastra ca si cetateni,avem foarte mult de lucru.Si cand spun asta nu ma exclud pe mine,recunosc,chiar si eu am multe de invatat,pentru ca nu pot sa spun ca nu am intalnit in meseria aceasta si oameni minunati,deosebiti.E usor sa dam vina pe neoane,lumini,boschetari,etc.dar te rog sa ma crezi ca boschetarii fac cea mai putina mizerie in mijloacele de transport in comun,cat despre "mirosuri"iti doresc o zi sa lucrezi intrun vagon fara cabina si ai sa realizezi cu stupoare ca cetateanul de rand pute ingrozitor,mai rau decat un boschetar,care cel putin are "bunul simt" si merge in spate pe ultimul scaun.Cat despre graffiti,asta tine de organizarea noastra ca institutii.R.A.T.T-ul are un management deplorabil,nu s-a mai facut nicio investitie in vagoane,linii depou,s-au dat afara mecanici,lacatusi,personal curatenie,paznici.S-au cumparat panouri solare,camere de filmat,tehnologii pentru rable.E ca si cum ai inveli un "rahat"in foita de aur :)Iar despre "colaborarea"cu Politia comunitara sau locala care-o mai fi acum,ce sa spun.Se plimba prin tramvaie in zonele cele mai linistite,gen Balta Verde-Torontal,Parcul Doina-Sinaia.Nu vezi unul prin Gara nord,Traian,linia 7.Cred ca nu exista calator sa nu-i cunoasca pe hotii de buzunare,insa nu si politia.Faza cea mai tare ce mi-a fost dat sa o traiesc:In piata Traian,hotii de buzunare,tigancusa aia gravida cu doi dupa ea,stateau in statie,priveau cum politia imparte pliante cu "atentie la hotii de buzunare".Deci e de-a rasu' plansu'.Ma repet...sunt prea multe de spus si deviem de la subiect,suntem o natie bolnava,care mai are mult de lucrat la simtul civic,educatie,raspundere,respect si ma rog la bunul Dumnezeu sa mai am eu zile sa traiesc intr-o societate decenta cu tramvaie noi:)))
0

#759 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 septembrie 2012 - 08:02

Discutia despre hotii din tramvaie s-a mutat la discutii despre tramvaie in general.
0

#760 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 16 septembrie 2012 - 00:59

Ca tot zicea Robu ceva de expozitie la Berlin:

0

Arata acest topic