STP Timișoara Forum: Tramvaie noi - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (42 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tramvaie noi Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#241 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 12 martie 2009 - 18:13

Gygyman, hai sa lasam deoparte patriotismul local si sa vedem realitatea! TOATE fabricile de tramvaie sunt filiale ale unor concerne care sunt implicate in transportul feroviar. Siemens, Bombardier, Alstom, Skoda samd. Aia au utilajele, au personalul etc. Daca am fi New York, poate s-ar renta o asemenea fabrica. Insa pentru 60-70 de tramvaie ar fi o catastrofa. Ce sa faca angajatii toata ziua? Pentru cine sa lucreze?

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 12 martie 2009 - 18:14

0

#242 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 12 martie 2009 - 18:25

Vezi postareaWegmann, la 12 Mar 2009, 18:13, a spus:

Gygyman, hai sa lasam deoparte patriotismul local si sa vedem realitatea! TOATE fabricile de tramvaie sunt filiale ale unor concerne care sunt implicate in transportul feroviar. Siemens, Bombardier, Alstom, Skoda samd. Aia au utilajele, au personalul etc. Daca am fi New York, poate s-ar renta o asemenea fabrica. Insa pentru 60-70 de tramvaie ar fi o catastrofa. Ce sa faca angajatii toata ziua? Pentru cine sa lucreze?

Eu doar incer sa zic ca avem nevoie de independenta, daca nu ai uitat Timisoara se afla in Romania, iar aici atat iti trebe sa depinzi de straini ca te-ai ars , si asta am si facut, ai nostrii profita din plin de toate comisioanele si alte bunuri aduse lor si nu le mai pasa. Veti vedea voi ce o sa pateasca Oradea, acum nu au probleme asa mari dar mai cativa ani.
Si inca un lucru sa redeschizi o fabrica care a fost inchisa prin marsavii, e mai mult decat patrotism e un act eroic pentru oras si toata tara, iar noi nu avem nevoie doar de 60-70 de tramvaie avem nevoie de mai mult de 223 de vagoane asa ca "start building" si am mai spus nu ar fi o productie in masa, ar fi una mai lenta pentru a compensa productia cu numarul de vagoane cumparate, plus ca acelasi personal care face tramvaiele, ar lucra si la intretinere iar acolo ai nevoie tot timpul de oameni.
0

#243 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 18:51

Independenta etc. Totul bine si frumos! Insa de unde vrei sa scoti banii? Vorba aia, nu e alimentara ci dita mai fabrica de tramvaie! Plus ca ai nevoie de clienti. Din patriotism nimeni nu-ti cumpara produsele. Trebuie sa fi mai ieftin sau/si mai bun decat concurenta.
0

#244 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 12 martie 2009 - 19:08

Vali a scris: As avea o intrebare sa zicem ca castig la lotto si ma pun sami cumpar un tramvai si doresc sa circul cu el pe linile RATT ar fi posibil? desigur platesc cat consum si etc.

Vali cred ca te refereai daca sa zicem ai drum pana la piata sau oriunde altundeva in oras, nu? Si sa agati in parbriz o pancarta pe care sa scrii PRIVAT. Sau te refereai ca vrei sa iei tramvai si sa circuli pe el pe o ruta noua care sa iti dea primaria acceptul? Un fel de tramvai particular? la fel cum sunt autobuze particulare?

Si pentru ceilalti sa raspunda la intrebarea domnului Vali daca e posibil.
0

#245 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 19:09

Construim CAT PENTRU NECESARUL ORASULUI, nimica mai mult, daca avem comenzi din afara facem si pentru ei, fabrica a fost pentru oras si asa trebuie sa ramana. Si NU E DITA MAI FABRICA, pentru ca nu suntem DITA MAI ORASUL, va fi ceva mic doar cat sa mentinem necesarul orasului, vom avea "muncitori universali", care (virgula) cand nu lucreaza in fabrica merg la intretinere si reparatii, tu nu ai auzit de "hand craft", vom face ceva de calitate , de mana , ar fi mai rafinat si emblematic de cand s-a dus timisul2 , nu avem decat ce am luat de la nemti si asta e emblematic pentru ei nu pentru noi, ce daca luam si noi Siemens sau Citadis, si cei din Oradea au Siemens, si orasul francez Grenoble are Citadis, fabrica ar fi INDEPENDENTA DE CONDUCEREA ORASULUI.
0

#246 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 19:23

Bine, bine, insa ce te faci daca altii castiga licitatia? Nu poti obliga primaria sa cumpere produsul local daca altii fac o propunere mai avantajoasa! Asa-i in capitalism.
0

#247 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 19:44

Vezi postareaWegmann, la 12 Mar 2009, 19:23, a spus:

Bine, bine, insa ce te faci daca altii castiga licitatia? Nu poti obliga primaria sa cumpere produsul local daca altii fac o propunere mai avantajoasa! Asa-i in capitalism.

Hmmm good point... Pai ar trebui ca lansarea fabricii sa fie in oras nu? asa ca primele modele ar fi lansate aici asta daca accepta Primaria (lucru zic eu usor de obtinut cu o mica atentie pentru aprobari si alea alea). Daca pe viitor cei din conducere vor vrea un nou tramvai emblematic ,n-au de cat pana atunci fabrica sigur si-ar gasi si alti cumparatori, s-au chear sa-si faca un sistem propriu. Totul tine de primul vagon care iese din fabrica, daca cu el "pune mana pe oras" , nimic nu mai opreste fabrica sa faca lege si ordine in ceea ce priveste tramvaiul simbol al orasului. Si numai gandinduma ca putem avea piese la discretie imi imaginez un sistem eficient si cu perspectiva care nu are restricti in privinta extinderii, doarece cu ea mai vin si alte modele pentru noile linii.
Am uitat sa mentionez ceva, va fii tramvaiul orasului asa ca va fi construit specific pentru nevoile noastre, ce este azi pe piata poate ca nu multumeste pe toata lumea asa ca...
Din moment ce FABRICA E A ORASULUI, la ce mai are nevoia sa faca licitatie cu alte firme pentru tramvaie?

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 12 martie 2009 - 19:51

0

#248 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 20:12

Vezi postareaGygyman6, la 12 Mar 2009, 18:44, a spus:

Din moment ce FABRICA E A ORASULUI, la ce mai are nevoia sa faca licitatie cu alte firme pentru tramvaie?

Fiindca altfel nu poate accesa fonduri UE. Si din mijloace proprii mai mult de un tramvai pe an nu cred ca-si permite. Hai 2-3.ar mai fi o mica problema. Legislatia UE.Daca esti fabrica de tramvaie in UE trebuie sa indeplinesti o serie de criterii. E nevoie de aprobari , omologari etc. De aceea URAC nu poate fi fabrica la ora actuala. Ar mai fi inca o problema (una din multe). Cine sa-ti produca componentele? Combino (care nu e cel mai bun tramvai) e fabricat de catre un concern care produce cam de toate - de la uscator de par pana la centrale nucleare. Aia au fabrici capabile sa produca boghiuri etc, au departamente IT cat intregul oras Timisoara, fabrici care de zeci de ani produc motoare electrice pentru cam orice samd. Noi de unde sa le luam?

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 12 martie 2009 - 20:26

0

#249 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 20:27

Pai nu vad problema daca noi chear ne-am dori o fabrica eu zic ca am primii aprobari, doar am spune ca nu suntem producator international ci doar local pentru un singur oras, daca pe viitor am dori extindere am putea rezolva si asta reinoind actele. Si URAC nu va fii fabrica deoarece am specificat (virgula) ca se vor construi tramvaie la Craiova.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 12 martie 2009 - 20:28

0

#250 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 20:46

Bun. Si componentele? Alea si pentru Timis 2 erau furnizate de catre alte fabrici.
0

#251 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 20:56

Asta depinde si de modelul de vagon, daca il impartim in sute de mii de bucatele vom putea face noi componentele, datorita faptului ca ar fii micute si repede ce asamblat, daca modelul ar fi conceput ca un ansamblu simplu de piese mari si putine am putea cere ajutorul "prietenilor" de la Arad sau celor de la Craiova, plusa ca daca am avea o echipa desteapta am putea folosii pentru primele vagoane piese de pe ce exista azi si chear modificate, piese de pe autobuze troleibuze si chear locomotive, totul tine de cei care concep vagonul, va trebui ceva foarte ingenios ca sa convinga asa zisi "experti ai Primariei ca vagonul e rentabil.
Si din moment ce am spus INDEPENDENTA nici nu pot sa gandesc ca se va folosii un ansambl de fabrici, componente de specialitate ca si un controller, compresor astea se gasesc, dar boghiuri si articulatii nu deci ceva de la noi ceva de la ei.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 12 martie 2009 - 20:59

0

#252 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 21:10

Gygyman, e tramvai, nu e LEGO. Daca ar fi asa de simplu,cum de a dat faliment Tatra? Pe langa aia fabrica noastra era pielea-a-opta.

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 12 martie 2009 - 21:11

0

#253 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 21:14

Asta se si incearca azi ca totul sa fie un ansamblu modula exact cum ai spus tu LEGO, fabrica de aici nu a fost Tatra si nici nu va fi, eu vad tatre in multe tari inclusiv noi, aici construim numai pentru necesarul nostru nu pentru al altora.
0

#254 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 12 martie 2009 - 21:23

Interesanta discutie, dar cu untramvai pe an, si un LEGO, nu prea vad castigu fabricii... Mai ales daca am produce numia pentru uz personal...
Si totusi ,am putea incepe cu renovarea unor tramvaie SH. Le cumparam, le renovam si gata, ca si la Szeged!
0

#255 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 21:23

Sa stii ca iti apreciez optimismul, insa nu-l pot impartasi. Nu cred ca Timisoara va mai fabrica tramvaie.

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 12 martie 2009 - 21:24

0

#256 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 21:47

Vezi postareacseh_17, la 12 Mar 2009, 21:23, a spus:

Interesanta discutie, dar cu untramvai pe an, si un LEGO, nu prea vad castigu fabricii... Mai ales daca am produce numia pentru uz personal...
Si totusi ,am putea incepe cu renovarea unor tramvaie SH. Le cumparam, le renovam si gata, ca si la Szeged!

Si simbolul orasului, putem lua piese de pe ele eventual, si productia ar incepe din timp pentru a se sincroniza cu termenul de expirare a tramvaielor din circulatie.
0

#257 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 12 martie 2009 - 21:48

Un an ar trebui numai pentru infintarea, si construirea fabricii, daca nu mai mult! :D
0

#258 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 12 martie 2009 - 21:53

Inainte sa se faca vreo fabrica primadata sa avem depou destul de mare unde sa le tinem si pentru moment avem 2 depouri mici si din care 1 se demoleaza.
0

#259 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 12 martie 2009 - 22:13

Vali pe ce planeta ai fost, n-ai auzitc a nu mai demoleaza nimic, s-a anuntat si la stiri inainte de intalnire, si a si spus Domnul Florin ca se muta tot inapoi. Nui problema de timp, fabrica se poate construi imediat si ce mai trebuie construit o avem deja sta bine mersi plina de mobila in Dombovita, ii dam afara pe aia mai punem cladiri aferente in jur si gata nu este nevoie de dita mai spatiu, si mai avem timp pana in 2012 plus ca ce rost ar avea sa aducem alte tramvaie sa le modernizam, nu le modernizam noi pe astea da sa mai aducem alte vechituri sa le reparam.
0

#260 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 926
  • Inregistrat: 12 ianuarie 09

Postat 12 martie 2009 - 22:17

Vezi postareaGygyman6, la 12 Mar 2009, 22:13, a spus:

plus ca ce rost ar avea sa aducem alte tramvaie sa le modernizam, nu le modernizam noi pe astea da sa mai aducem alte vechituri sa le reparam.

De acord cu Gygyman. Unele tramvaie chiar arata jalnic.
0

Arata acest topic

• (42 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou