STP Timișoara Forum: Tramvaie noi - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (42 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tramvaie noi Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#181 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 martie 2009 - 11:20

S-a mai discutat subiectul: orasul nu poate cumpara simultan si autobuze noi si troleibuze dar si tramvaie.
Nu inteleg logica ta: deci Oradea care a cumparat 10 tramvaie are un respect deosebit pentru calatori, dar Timisoara care a luat 55 de autobuze si 50 de troleibuze (deci 105 vehicule noi), nu are pic de respect pentru cetateni. B)
0

#182 Useril este offline   cosmote 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 16 ianuarie 09

Postat 09 martie 2009 - 11:39

Am abonament general calatoresc foare mult intr-o zi cu RATT-ul insa spre ghinionul meu in mare parte cu tramvaiul deci pe mine cele 105 vehicule nu ma avantajeaza deloc , eu ziceam ca in loc de 50 trolebuze sa zicem ca luau 40 si luau si cateva tramvaie. Ca deh tramvaiele aratau mai jalnic decat trolebuzele.
0

#183 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 martie 2009 - 15:25

Vezi postareacosmote, la 9 Mar 2009, 00:22, a spus:

Chiar si asa sunt sigur ca Timisoara nu va avea in urmatorii 5-10 ani vre-un model nou de tramvai.

S-ar putea sa te inseli. La intalnire s-a discutat si faptul ca, pana in 2012, Timisoara este fortata sa schimbe parcul de tramvaie, cele actuale fiind depasite moral si fizic (cred ca unele au peste 30 de ani).

Implicatiile juridice au fost mentionate si ele, dar ma depasesc. Daca isi aminteste cineva, va rog completati.
0

#184 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 martie 2009 - 17:17

Vezi postareacosmote, la 9 Mar 2009, 11:39, a spus:

Am abonament general calatoresc foare mult intr-o zi cu RATT-ul insa spre ghinionul meu in mare parte cu tramvaiul deci pe mine cele 105 vehicule nu ma avantajeaza deloc , eu ziceam ca in loc de 50 trolebuze sa zicem ca luau 40 si luau si cateva tramvaie. Ca deh tramvaiele aratau mai jalnic decat trolebuzele.

Sa nu uitam ca un tramvai costa aprox. de 10 ori cat un troleibuz!!! B)
0

#185 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 09 martie 2009 - 17:20

Poate suntem fortati, dar nu obligati, sa cumparam tramvaie, pana in 2012 mai este destul, mentalitatile se schimba, cine zice ca nu putem avea si noi soarta Constantei, nu prea vad investitii in cea ce avem, daca tot avem de gand sa le tinem inca 3 ani eu zic ca tramvaiele astea mai au nevoie de un "face lift" altfel ne trezim ca nu mai face nimic fata, nu are rost sa carpim, pentru ca asta facem de cand au venit sarmanele vagoane in oras, ce bine aratau inainte.
0

#186 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 926
  • Inregistrat: 12 ianuarie 09

Postat 09 martie 2009 - 18:27

dAimon Hansele si Rathgeber-urile(unele) au si 50 de ani!! Hansele si Rathgeber-urile sunt foarte depasite, dar cred ca la Wegmann-uri inca nu e totul pierdut, acestea din cate se vede sunt inca in stare forte buna (cu exceptia vandalizarilor B) )
0

#187 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 martie 2009 - 18:43

Vezi postareacosmote, la 9 Mar 2009, 11:39, a spus:

Ce scri aici e deja mult mai rezonabil si sunt de acord in mare parte cu tine, dar in postul tau anterior ai cam exagerat (de aceea am si intervenit)

Pe banii de pe cele 10 troleibuze de care spui tu, abia daca luam doua tramvaie ca cele ale oradenilor. B)
0

#188 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 09 martie 2009 - 18:58

Vezi postarealorand, la 9 Mar 2009, 18:27, a spus:

dAimon Hansele si Rathgeber-urile(unele) au si 50 de ani!! Hansele si Rathgeber-urile sunt foarte depasite, dar cred ca la Wegmann-uri inca nu e totul pierdut, acestea din cate se vede sunt inca in stare forte buna (cu exceptia vandalizarilor B) )

La cat de bine sunt intretinuta, Regia parca incearca sa le aduca in pas cu celelalte, asta la nivelul de deteriorare. Oricum si vatmanii is bat joc de ele, exista totusi si exemple bune, era un domn pe 4 , acum il vad pe 1 mai des, si era pe wegman, conducea mai mult decat bine si nu forta tramvaiul daca nu trebuia, pacat doar ca acum are un singur vagon garnitura lui. De ce nu se face o statistica, iar vatmanii calmi sa fie pe garnituri mai mari si mai bune, daca inversam locurile aducem toate tramvaiele la un stadiu deplorabil.
0

#189 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 martie 2009 - 19:30

Computerele de bord dar si contoarele de curent continuu ne vor putea face o imagine asupra stilului de condus al vatmanilor. (nu spun insa ca-l va si schimba B) )
0

#190 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 09 martie 2009 - 20:20

Ce bine ca computerele de bord pot monitoriza si stilul de condus al vatmanilor si soferilor. Astfel cred ca cei care condu prea agresiv, ar putea fi concediati de indata ce se gasesc alti soferi si vatmani. Dar din cate am inteles e criza de vatmani insa nu si de soferi. Ce poate face RATT-ul? o oferta promotionala: din cate am inteles RATT-ul plateste scolarizarile de obicei. Ar putea oferi sa zicem ceva bonusuri ca sa atraga lumea.
De exemplu abonament gratuit la RATT pe viata, pentru cei ce se inscriu si reusesc sa devina vatmani RATT.
0

#191 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 martie 2009 - 20:26

Toti angajati circula gratuit pe baza legitimatiei.
0

#192 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 09 martie 2009 - 20:32

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 9 Mar 2009, 19:30, a spus:

Computerele de bord dar si contoarele de curent continuu ne vor putea face o imagine asupra stilului de condus al vatmanilor. (nu spun insa ca-l va si schimba :coolpics: )

Am si uitat de sistem, ma cam luat valul, oricum acum depinde si de cei care ii monitorizeaza pe soferi si vatmani. Mai ramane totusi inca un lucru, cu cei de la intretinere si curatenie ce facem, practic tramvaiele ajung la ei dupa o zii lunga de munca. Pe acestia cine ii monitorizeaza? Sa speram ca se mai schimba situatia cu sistemul asta pare destul de promitator si ar trebui si vatmanii si soferi sa fie instruiti sa-si inspecteze mai bine vehiculele, si ei sa spuna daca au ceva in neregula si sa fie reparat, plus cei de la inspectia tehnica.
0

#193 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 10 martie 2009 - 15:49

Vezi postareacosmote, la 8 Mar 2009, 23:22, a spus:

Ma surpins faptul ca regia de transport din ORADEA si-a asumat aceasta raspundere de a achizitiona tramvaie noi ceea ce demonstreaza ca ei au respect fata de calator ceea ce la TIMISOARA nu se intampla.

Eu nu i-as invidia pe oradeni. 2005 ar fi avut ocazia sa cumpere 23 de KT4D din Berlin. Fabricate `84 - `87 si refacute complet 1995 cu ajutorul Siemens. Pretul lotului ar fi fost 1.550.000 euro. Bineinteles ca atat s-au certat la primarie incat tramvaiele au fost vandute Poznanului. Tinand cont de faptul ca Oradea este orasul Tatrelor (si mai aveau Tatre din Berlin), nu mi se pare foarte inteligenta decizia.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6036.jpg

0

#194 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 martie 2009 - 23:23

Bun, aici nu conteaza ce au sau nu oradenii, cosmote dorea doar sa demonstreze ca RATT-ul "nu are respect pentru calatori". :angry:
RATT-ul ar fi trebuit sa renunte la cumpararea a 10 troleibuze si sa cumpere 2 tramvaie ca sa-si demonstreze respectul pentru cetateni. :unsure:
0

#195 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 11 martie 2009 - 19:04

Am putea face un ceas care sa faca o numarartoare inversa pana cand Timisoara capata tramvaie noi? iar deasupra acelui ceas sa fie cateva modele care ar putea sa le avem? Domnul Iles Mihai a spus ca aceste tramavie "expira" in 2012 parca, pana atunci nu prea cred eu ca vom capata ceva, asa ca se poate crea acest ceas Domnule Florin?
0

#196 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*

Postat 11 martie 2009 - 19:13

Gygyman, mai usor, :) Domnul Illes a spus ca inca sunt in faza de "studiu de pre-fezabilitate", adica pe romaneste, la ani-lumina de modele noi de tramvai posibile. ;) Abia dupa cateva faze intra in discutie si modelele.

Aceasta postare a fost editata de lorand: 11 martie 2009 - 19:13

0

#197 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 11 martie 2009 - 19:23

Asta stiu, dar la cat de repede se misca lucrurile la noi nu vom capata nimic nou. Oricum sunt sigur ca si cei de la Primarie stiu de termen asa ca o sa munceasca ce au pana la epuizare. Oricum daca aflam cu exactitate cand vom capata tramvaie putem pune un ceas totusi?????
0

#198 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*

Postat 11 martie 2009 - 19:28

Nu este rea ideea.. :)
0

#199 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 11 martie 2009 - 19:46

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 10 Mar 2009, 22:23, a spus:

Bun, aici nu conteaza ce au sau nu oradenii, cosmote dorea doar sa demonstreze ca RATT-ul "nu are respect pentru calatori". <_<

Dar asta incercam sa-i explic lui cosmote. Degeaba cumpara aia 10 ULF (cel mai scump tramvai din Europa), daca restul parcului sunt Tatre intr-o stare jalnica. Sinele tot rahat is. Nici la autobuze nu stau mai bine. Vre-o 8-10 Conecto, inca cateva LIAZ (care deja arata cam ca si vechile DAC de la noi) si in rest harburi. Pentru mine asta nu-i respect pentru calatori !

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 11 martie 2009 - 19:50

0

#200 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 11 martie 2009 - 20:03

@Wegmann
ULF-urile din Oradea nu sunt cele mai moderne tramvaie din Europa. Uita-te de exemplu la "Transportul in comun din intreaga lume", la orase ca Strasbourg sau Roma. Nu inteleg de unde au edilii oradeni astfel de idei bizare despre tramvaiele lor.
0

Arata acest topic

• (42 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou