STP Timișoara Forum: Linia 5 - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Linia 5 Discutii despre linia 5 Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#301 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 octombrie 2017 - 21:00

Am vazut azi microbuzul ce inlocuieste tramvaiul 5. Pe afisaj scrie "Ronat - Meteo" desi acesta are capatul de linie la "Balta Verde"... Imagine postata
1

#302 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 07 octombrie 2017 - 21:23

Ne a explicat domnul Florin este la fel ca la linia 7. In Radfleet apare linia 5 cu vechiul traseu pana la statia meteo.. Daca se face un id de linie nou cu portiunea actuala iar se dau peste cap validatoarele care nu vor mai recunoaste nici abonamentele generale actuale pentru noul id de linie...si daca omul are si bani in portofelul electronic va fi taxat de fiecare data pentru ca nu se recunoaste abonament valabil...
1

#303 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 08 octombrie 2017 - 08:14

Asta oricum mi se pare bataie de joc pe fata. Dupa ce nu au obraz sa iasa in fata si sa zica: Da frate am desfintat linia, nici macar in sistemul intern nu il schimba si muta la autobuze... :machine-gun:
2

#304 Useril este offline   mihaisimi 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 09 octombrie 17

Postat 16 octombrie 2017 - 17:25

Buna sara la toata lumea, urmaresc acest forum de multa vreme dar abia acuma mi-am luat inima in dinti sa incep si eu sa postez.

Locuiesc in Ronat de multa vreme si folosesc tramvaiul 5 de cel putin 20 de ani si regret imens faptul ca nu mai exista. Ma intreb ce are sa faca RATT cand linia 4 va intra in reparatii pe Cetatii?

Legat de acest microbuz. Daca RATT doreste sa il transforme un mijloc de transport cat de cat de succes trebuie sa ii seteze traseul pana in Ronat - Balta Verde - Piata 700 -> Strada Paris - Pasaj Jiul - Balta Verde (dupa schimbarea sensului la deschiderea pasajului Jiul se poate folosi -> Balta Verde - Gh Lazar - Piata 700 - Paris - Jiul - Balta Verde). Nu cred ca ar presupune costuri mari dar ar asigura acces spre multe alte mijloace de transport in comun si locuri de interes din oras (Piata, Business Center, Centru, Gara).

Nu inteleg pe baza caror studii se calculeaza aceste linii? S-a consultat cumva BOR?

Aceasta postare a fost editata de mihaisimi: 16 octombrie 2017 - 17:29

8

#305 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3161
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 17 octombrie 2017 - 07:06

Daca locuiesti in zona si mai ai vecini care duc lipsa acestei legaturi, poti face o petitie online. Aveti un mare cuvant de spus pe tema asta, dar doar cineva care locuieste in zona poate deschide o astfel de petitie care desigur poate fi semnata si de ceilalti locuitori. Pana la urma e dreptul vostru la un transport public decent, si la urma urmei Ronat-ul infara de 5 chiar nu mai avea nimic sa il lege de centru, pana la Balta verde.
1

#306 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator
  • Postari: 1279
  • Inregistrat: 30 ianuarie 15

Postat 17 octombrie 2017 - 07:59

momentan cum se taxeaza? perforezi o calatorie in microbuz din Ronat pana la Balta verde, iar la Balta verde mai perforezi o data in urmatorul tramvai? sau perforezi o singura data in microbuz si iei urmatorul tramvai care merge pe traseul fostei linii 5 fara sa mai faci alt bilet?

Aceasta postare a fost editata de The Mechanic: 17 octombrie 2017 - 10:12

0

#307 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 17 octombrie 2017 - 08:59

Rute separate...5 e doar conserva..alt mtc alt bilet..ca doar nu avem tarifare pe ora...
0

#308 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 17 octombrie 2017 - 09:56

Nu imi aduc amine nici eu sa existe vreun comunicat despre asta, dar e interesanta intrebarea. Eu zic sa asteptam un raspuns oficial.
0

#309 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator

Postat 17 octombrie 2017 - 10:44

In mod normal ar trebui compostat un singur bilet din Ronat pana in Piata Traian. Iar din sens invers compostezi un bilet intr-un tramvai cu statiile comune cu fosta linie 5 (1,2,4 si care or mai fi), pe care il arati soferului de microbuz la Balta verde.
Sa ma plimbe un microbuz 3 statii de la periferie pana la semi-periferie(Balta verde) e total nerentabil pt mine ca si calator. Dupa ce ca au scos tramvaiul, mai cobor si pierd timp asteptand urmatorul tramvai in care ar trebui sa mai compostez un bilet.

Dar cel mai bine e sa bage inapoi tramvaiul pe linia 5!
2

#310 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 25 februarie 16

Postat 17 octombrie 2017 - 13:39

Nu exista "compostor" de/pentru bilete ci doar validatoare pentru abonamente/bilete incarcate electronic.
0

#311 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator

Postat 17 octombrie 2017 - 14:21

indiferent de materialul biletului (hartie/electronic), principiul explicat de mine mai sus trebuie sa ramana.
0

#312 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 17 octombrie 2017 - 14:47

Teoretic da, dar practic nu. Linia teoretic e inca suspendata pe motiv de lucrari, dar in realitate ea e suspendata. Pentru ca e suspendata ar fi valabile biletele asa cum ai spus, dar deoarece regia a spus prin director ca linia nu renta au dat oarecum de inteles ca ea e desfiintata, iar microbuzul e acolo doar ca sa existe ceva in zona care sa care oamenii. In cazul asta si cei care merg cu 21, 28 ar putea sa protesteze, ca si ei sunt in aceeasi situatie, vin pana la tramvai cu autobuzul pe care fac un bilet, apoi alt bilet pe tramvai.
0

#313 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 17 octombrie 2017 - 16:55

Dar in microbuze nici nu se pot folosi bilete de hartie.
0

#314 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30173
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 17 octombrie 2017 - 17:54

Am intrebat pe sefa Serviciului Vanzari si raspunsul e ca: un posesor de abonament pe linia 5, poate utiliza validarea pe proprie raspundere pe liniile ce au traseu comun cu suspendata linie 5. La validare din portofel nu se poate aplica asa ceva.
1

#315 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 18 octombrie 2017 - 06:42

Pai linia nu renta tocmai pentru ca pe portiunea Ronat - Balta Verde nu prea valida nimeni (ca nu prea mergeau controlorii spre Ronat). As fi curios cat de rentabil este microbuzul, cate validari se inregistreaza pe acesta.
0

#316 Useril este offline   buback 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 25 martie 10

Postat 18 octombrie 2017 - 08:30

Vezi postareaGygyman6, la 17 octombrie 2017 - 07:06, a spus:

Daca locuiesti in zona si mai ai vecini care duc lipsa acestei legaturi, poti face o petitie online. Aveti un mare cuvant de spus pe tema asta, dar doar cineva care locuieste in zona poate deschide o astfel de petitie care desigur poate fi semnata si de ceilalti locuitori. Pana la urma e dreptul vostru la un transport public decent, si la urma urmei Ronat-ul infara de 5 chiar nu mai avea nimic sa il lege de centru, pana la Balta verde.

Nu e tocmai legat de linia 5, eu nu stau in zona, dar cum anume se face o astfel de petitie? Eu stau pe Simion Barnutiu si am trimis vreo 3 sesizari la Primarie, le-am scris si primarului si viceprimarului ca avem nevoie de o linie de transport care sa lege zonele Modern-Simion Barnutiu de universitati si eventual Judetean sau Balcescu. Dar mai ales de zona universitatilor, cred ca e singurul cartier mare si dens care nu e legat direct, eu nu am cu ce sa ajung la facultate niciodata, ar trebui sa schimb 2-3 mijloace si sa mai merg vreo 10-15 minute pe jos. Cand e cald merg cu bicicleta, dar daca ploua sau e iarna e horror. Si nu am primit niciodata niciun raspuns. Habar n-am cui si cum sa ma adresez.
0

#317 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 18 octombrie 2017 - 09:30

Lui mihaisimi ii ziceam de o petitie care se poate face aici :My link ,pentru problema ta cred ca e mai indicat sa faci o petitie aici: My link

Dar dupa parerea mea daca locuiesti mai aproape de Modern, linistit poti merge la tramvai, cu acesta sa mergi pana la Printu si deacolo sa iei E8. Daca lucrezi intre timp sigur ca timpul devine mai pretios, dar daca ai doar facultatea ca si grija in momentul de fata poti face un mic efort. Poti cere timpii pentru mijloace si sa iti planifici calatoria din avans, cu o marja de vreo 5minute minim, eu unul asa am facut multa vreme.
0

#318 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 18 octombrie 2017 - 13:11

Vezi postareaPaul85, la 18 octombrie 2017 - 06:42, a spus:

As fi curios cat de rentabil este microbuzul, cate validari se inregistreaza pe acesta.

Nu vei afla acest lucru pentru că este secret de stat și e clasificat...Peste 50 de ani se va face declasificarea!...
1

#319 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30173
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 18 octombrie 2017 - 18:19

Asa cum mai scriam undeva, exista linii ce nu sunt absolut de loc rentabile, totusi trebuie sa circule in folosul comunitatii. Pacat insa ca primaria a decis sa nu "sponzorizeze" decat calatoriile validate, deci nu e "pausal".
Statistici privind validarile nu am mai primit de mult. :(
0

#320 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 18 octombrie 2017 - 19:22

Au fost niste trenuri de navetisti in care calatorii erau ca sardelele dar toti mergeau cu nasul, nimeni nu cumpara bilet. Spre surprinderea navetistilor si nasilor aceste linii au fost desfiintate pentru ca erau nerentabile si mai ales pentru ca nu aveau cerere. Asa si cu transportul in comun in care e aglomeratie dar fara validari.
4

Arata acest topic

• (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou