STP Timișoara Forum: Afisajele autobuzelor si Anuntarea statiilor - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (16 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Afisajele autobuzelor si Anuntarea statiilor Evaluare topic: -----

#161 Useril este offline   Eta Floreasca 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 26 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Fundeni Jud. Ilfov

Postat 25 martie 2010 - 20:31

Cel mai probabil vor fi Hannovar ca ale noastre adica vor fi Portocali.Frumos asa mai merge. :rolleyes: :coolspeak:
0

#162 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30194
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 25 martie 2010 - 22:01

Afisajele vor fi tot de la Gorba. Din cate am inteles, aparatul de comanda va fi CU5. LED-urile, probabil portocaliu.

Unitatea de comanda CU5 Imagine atasata: cu5.jpg
0

#163 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 25 martie 2010 - 22:31

Totusi cred ca va arata destul de ciudat. Unele vor fip dots si altele led. :rolleyes:
0

#164 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 martie 2010 - 22:36

Cum spuneam, tehnologia nu sta pe loc. Flip dots a pierdut teren in fata tehnologiei LED.
0

#165 Useril este offline   Eta Floreasca 

• Membru onorific
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 26 iunie 09
  • Locatia:Fundeni Jud. Ilfov

Postat 25 martie 2010 - 22:58

Cred ca era mai bine daca erau Hannovar.Erau mai usor de utilizat.

Aceasta postare a fost editata de Eta Floreasca: 25 martie 2010 - 22:58

0

#166 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10

Postat 26 martie 2010 - 00:17

Vezi postareaVisor, la 25 martie 2010 - 10:37, a spus:

Da. Decat sa fie tras pe dreapta autobuzul pentru a astepta piesa necesara mai bine circula asa, respectand graficul (care e mai important lucru, nu cel mai usor). Intr-o zi intreaga ar fi prea multe goluri pe trasee daca e sa na luam numai dupa afisaje (Pe E1 ieri la fel). De altele nu vreau sa spun, afisajul nu e important acum cand autobuzele n-au cu ce rula! Calatorilor neinteresati le e autobuzul la timp important, fara a lua in considerare aspectul lui, afisajul, doar curatenia ca si criteriu din interior.

Hi, hi, hi! Ce rău îmi pare că nu m-a prins alatăieri, 24 martie, domnul mile, circulând pe linia E 7 barat, cu afişaj de linia 42. Ar fi umplut forumul cu cazul meu.
Ca să fiu mai explicit:
Alaltăieri trebuia să lucrez pe linia 33. Din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare, nu am putut ieşi la timp în traseu, drept care dispecerul a trimis pe altcineva cu o altă maşină, să mă înlocuiască. După ce defecţiunea a fost remediată, am fost trimis la linia E 7 barat. Nefăcând parte din coloana căreia îi este arondată linia, nu au fost introduse în memoria afişorului autobuzului meu setările privitoare la E 7 şi E 7 barat. Ca să pot totuşi circula, am apelat la codul 2017, adică "linia 42", plus un carton înfoliat pe care scria "EXPRES 7 barat" (mă rog, cu liniuţa în diagonală, de rigoare). Înainte de a mă retrage, la ora 19,09, m-a sunat dispecerul de garaj, solicitându-mi să rămân în continuare pe linia E 7 (fără bară, da astă dată), până la ora 24, pe trenul VI. Cum nu aveam la dispoziţie nici măcar un carton cu E 7, am lipit peste 7-le barat al cartonului pe care îl aveam, o coală de caiet (noroc că port la mine în permanenţă un caiet), pe care am scris cu pixul un 7 mare şi frumos. Am setat afişajul pe 2000, adică: nimic, ca să nu se işte vreo confuzie, ştiut fiind faptul că 42 întoarce la lic. Auto, iar eu urma să merg până la FZB, apoi l-am şi stins (să-mi fie ruşine!). Am circulat astfel, într-un mod neacceptabil şi înjositor pt nivelul de civilizaţie al oraşului nostru, până la ora 24, fără ca cineva să-mi facă vreo observaţie, sau ca, vreun călător să fi rămas într-una din staţii.
Aştept comentarii tăioase şi neiertătoare. Mă declar de pe acum vinovat.
PS. Ieri, 41646 a circulat pe linia E 7 având afişată linia 42, fără să fi avut minimul de decenţă impus de plasarea unui carton cu "EXPRES 7 BARAT" la parbriz. Jos cu el! Să-l dăm afară! Cum de şi-a permis un asemenea afront adus civilităţii timişorene?

Aceasta postare a fost editata de emilut: 26 martie 2010 - 00:44

0

#167 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 martie 2010 - 10:57

Vezi postareaViktor, la 25 martie 2010 - 22:31, a spus:

Totusi cred ca va arata destul de ciudat. Unele vor fip dots si altele led. :)

Stii cred ca putin ii intereseaza de cum o sa arate... Adica putin ma doare undeva dqacae portocaliu sauverde atat timp cat am sa vad ce afiseaza...
0

#168 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 26 martie 2010 - 14:28

Vezi postareamile, la 25 martie 2010 - 01:36, a spus:

Astazi, 24.03.2010 la ora 13:49 (exact conform graficului afisat in statie),statia Pacii pe Andreescu, linia E 7, autobuzul cu nr. B - 50582 avea afisajul stins complet, in schimb avea in parbriz un carton "oficial' galbui cu numarul liniei (ne-am intors in trecut). Am tras urmatoarea concluzie si anume, ca este mai usor de respectat graficul orar decat sa functioneze afisajul. Oare cat timp si apa pe Bega trebuie sa mai treaca ca sa functioneze amandoua simultan (si graficul, si afisajul) la toate autobuzele (noi)...Cred ca este greu de dat un raspuns... cert... :)

Domnule mile, răspunsul e unul foarte simplu. Autobuzelor care aparţin de coloana I, nu li s-au introdus în memoria afişoarelor datele privind traseele arondate coloanei a II-a. Se ivesc situaţii neprevăzute, în care dispecerul de garaj nu are la dispoziţie nicio maşină de la coloana a II-a, în schimb poate trimite în traseu un autobuz de la coloana I. Se apelează în acele cazuri, la soluţii din cele mai dubioase. Se scrie cu pixul pe o coală de hârtie, sau vom reveni la bătrâna cretă aplicată pe o bucată de placaj.
Vă rog, pt ultima oară. Căutaţi vinovaţii acolo unde aceştia se află. Nu mai aruncaţi cu piatra în capetele şoferilor.
Ne-am săturat să tot înghiţim toate lăturile care li se cuvin altora.
PS. Nu v-a săgetat prin minte că şoferul de pe 50582 nu a stins afişajul doar pt a vă cauza dvs dureri de cap? Poate erau de luat în calcul şi alte motive, domnule mile!
0

#169 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 26 martie 2010 - 15:39

Vezi postareacseh_17, la 26 martie 2010 - 10:57, a spus:

Stii cred ca putin ii intereseaza de cum o sa arate... Adica putin ma doare undeva dqacae portocaliu sauverde atat timp cat am sa vad ce afiseaza...

Acum sincer, pe tine, care nu esti chiar oricine si care sti destule despre autobuzele Mercedes si Ikarus, cred ca te intereseaza catusi de putin cu vor arata afisajele. Cred ca este o chestie care tine de desig.
0

#170 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 26 martie 2010 - 17:07

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 25 martie 2010 - 22:36, a spus:

Cum spuneam, tehnologia nu sta pe loc. Flip dots a pierdut teren in fata tehnologiei LED.

Domnule Florin, era şi logic să se întâmple acest lucru. Sistemul flip dots presupune sute sau chiar mii de piese supuse unor acţiuni mecanice, fapt care determină la un moment dat, un grad de uzură.
0

#171 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 26 martie 2010 - 17:19

Vezi postareamile, la 25 martie 2010 - 11:54, a spus:

Vreau sa scot in evidenta ca sunt inca noi, nici macar n-au fost achitate,... si pica pe capete cu tot felul de probleme. Pana la achizitionarea lor, era sustinuta ideea ca daca se cumpara autobuze noi, nu mai avem probleme. Iata ca nu s-a intamplat chiar asa din pacate. Ma gandesc cu ingrijorare si la cele 30 de autobuze articulate ca poate dupa doi-trei ani sa inceapa sa pice cate unul. De tramvaie ce sa mai zic, sa dai 3 milioane de euro/buc si dupa doi-trei ani sa-ti stea cate unul prin depou din cine stie ce motive. Deci, dupa mine nu-i suficient faptul ca organizezi o licitatie. Ar trebui gasite si alte metode, modalitati in achizitionarea mtc-urilor...

NOI??????
Domnule mile, cu nemăsurată tristeţe vă anunţ că în luna Aprilie (adică peste vreo două săptămâni) autobuzele Mercedes împlinesc 5 ani de serviciu în cadrul RATT. În alte ţări, la satisfacerea stagiului de 6 ani, mtc-urile sunt casate.
0

#172 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 martie 2010 - 19:49

Vezi postareaemilut, la 26 martie 2010 - 00:17, a spus:

Nefăcând parte din coloana căreia îi este arondată linia, nu au fost introduse în memoria afişorului autobuzului meu setările privitoare la E 7 şi E 7 barat.

Asta e o greseala! Nu e nicio problema daca se incarca datele de pe card, in memoria tuturor autobuzelor (eu credeam ca asa s-a procedat). Oricum, exista in acest moment doar un singur card, card pe care sunt toate liniile la zi. Un simplu update (dureaza 10 secunde :)) si orice Conecto ar fi capabil sa afiseze orice linie.
0

#173 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 26 martie 2010 - 21:49

Asta vroiam si eu sa zic: cine a avut ideea "geniala" (daca este asa cum spune emilut) de a nu memora toate liniile in fiecare autobuz?
0

#174 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 26 martie 2010 - 22:25

Vezi postareaemilut, la 26 martie 2010 - 17:07, a spus:

Domnule Florin, era şi logic să se întâmple acest lucru. Sistemul flip dots presupune sute sau chiar mii de piese supuse unor acţiuni mecanice, fapt care determină la un moment dat, un grad de uzură.

NU. In Germania mai circula si acum cateva autobuze din anii `90 echipate cu flip-dots care functioneaza impecabil. O fi clima mai adecvata?
0

#175 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 martie 2010 - 22:33

Clima, praf, vibratii, intretinere la timp....
0

#176 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 26 martie 2010 - 22:34

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 martie 2010 - 22:33, a spus:

Clima, praf, vibratii, intretinere la timp....

Cand zicea clima, cred ca era ironic si se referea la soferi, si altele... :lol:
0

#177 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 26 martie 2010 - 22:49

Chiar trebuia sa se bage liniile pe fiecare autobuz, mai ales daca dureaza 10 min :lol:
0

#178 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 28 martie 2010 - 01:04

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 martie 2010 - 19:49, a spus:

Asta e o greseala! Nu e nicio problema daca se incarca datele de pe card, in memoria tuturor autobuzelor (eu credeam ca asa s-a procedat). Oricum, exista in acest moment doar un singur card, card pe care sunt toate liniile la zi. Un simplu update (dureaza 10 secunde :coolspeak:) si orice Conecto ar fi capabil sa afiseze orice linie.

Domnule Florin, şi totuşi ăsta e adevărul, cel puţin în privinţa autobuzului pe care îl conduc. În dispecerat, pe lista cu codurile aferente traseelor, nu figurează cele pt E 7 şi E 7 barat. La sugestia unui şofer de la coloana a II-a, am încercat 2017 şi 2035, dar mi-au apărut liniile 42 şi 18. Acelaşi şofer mi-a confirmat că acest fapt se datorează neintroducerii datelor în memoria computerului.
0

#179 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 28 martie 2010 - 01:16

Vezi postareaWegmann, la 26 martie 2010 - 22:25, a spus:

NU. In Germania mai circula si acum cateva autobuze din anii `90 echipate cu flip-dots care functioneaza impecabil. O fi clima mai adecvata?

Mai mult ca sigur, în Germania se fac reviziile 'ca la carte', iar sistemele uzate sunt înlocuite fără prea multă vorbă. La noi, la RATT, revizie se numeşte schimbarea uleiului şi a filtrelor. Atunci când acestea există. Toate celelalte lucrări care ar trebui să fie periodice (la 30.000 de km), se efectuează doar în cazul în care uzurile inerente sau defecţiunile ivite în exploatare, împiedică ieşirea în traseu a maşinii.

Vezi postareaalecs, la 26 martie 2010 - 22:49, a spus:

Chiar trebuia sa se bage liniile pe fiecare autobuz, mai ales daca dureaza 10 min :coolspeak:

10 secunde!!!
0

#180 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 martie 2010 - 09:51

Vezi postareaemilut, la 28 martie 2010 - 01:04, a spus:

În dispecerat, pe lista cu codurile aferente traseelor, nu figurează cele pt E 7 şi E 7 barat.

Nu s-au folosit coduri cu cifra mai mare de 100. De fiecare data cand operez modificari pe card atasez un bilet cu noile coduri (doar cu acestea, nu o lista complecta). Eu zic sa rogi pe cel care are cardul sa-l descarce si pe autobuzul tau. Codul o sa ti-l dau maine. (nu l-am retinut :coolspeak: )
0

Arata acest topic

• (16 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou