STP Timișoara Forum: Afisajele autobuzelor si Anuntarea statiilor - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (16 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Afisajele autobuzelor si Anuntarea statiilor Evaluare topic: -----

#101 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 15 septembrie 2009 - 21:23

Acum, avand acest topic pe forum, o sa ma uit pe el in momentul unui update a afisajelor de pe autobuze si voi corecta ce ati sesizat voi.
0

#102 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 07 ianuarie 2010 - 16:04

Vezi postareacseh_17, la 18 Jun 2009, 11:30, a spus:

Ideea era, ca dece sa nu afiseze asa ceva... Nu vad de ce trebe cautat totimpul motivull banilor... <_< Mie deloc nu mi se pare normal, ca un troleu, sau autobuz care merge in depou sa nu afiseze nimic. Ideea era una alternativa, ca vad ca multi soferi sunt alergici la mesajul SE RETRAGR IN GARAJ... si nu stiu de ce. Cum spuneam in america chestia merge, si deloc nu sare nimeni, ca de ce nu se plateste pentu un banal mesaj, + ca la ei nu se accepta un vehicol care nu are mesaj, soferul fiind amendat.

Mi se pare corect!

Domnule cseh_17, să vă lămuresc:
Dacă, de ex. plec de la capătul liniei 33 (pod Calea Şagului), spre centru, cu afişajul setat pe "SE RETRAGE ÎN GARAJ", în fiecare staţie se vor găsi cel puţin 5 persoane care mă vor întreba: unde merge autobuzul? sau: pe unde se retrage? Drept care consider că e mai eficient atât pt mine, cât şi pt călători, să las afişajul cu linia 33 până în staţia din piaţa Mocioni. Abia apoi îl schimb, pt a fi vizibil celor care se află în staţia de la "Catedrală".
0

#103 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 07 ianuarie 2010 - 16:34

Asta este varianta buna, si care se practica, insa nu situ daca dvs. sunteti deacord cu afisarea "CURSA SPECIALA", sau nimic.

Deaceea se propunea afisarea unui mesaj generic, sau o sigla, pentru a nu creea confuzii, si nici sa nu se mearga cu panoul stins.
0

#104 Useril este offline   garcon 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 08 ianuarie 2010 - 00:25

Cred ca cea mai buna solutie, si in sprijinul calatorilor, ar fi urmatoarea: Mijlocul de transport ar trebui sa afiseze ca statie de destinatie ultima statie pana la care mai transporta calatori. De ex.: daca un autobuz 33 transporta calatori pana la Catedrala, dupa care urmeaza sa se retraga, ar trebui sa afiseze "33 - Catedrala Metropolitana" pana dupa ce pleaca din statia Pta Mocioni, iar cand ajunge la Catedrala sa afiseze doar "Se retrage in garaj".

Aceasta postare a fost editata de garcon: 08 ianuarie 2010 - 00:25

0

#105 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 08 ianuarie 2010 - 01:11

La autobuze se poate schimba de exemplu este 33 Calea Sagului - Catedrala Mitropolitana si 33 Catedrala Mitropolitana - Calea Sagului.
0

#106 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 ianuarie 2010 - 08:05

Vezi postareagarcon, la 8 Jan 2010, 00:25, a spus:

Cred ca cea mai buna solutie, si in sprijinul calatorilor, ar fi urmatoarea: Mijlocul de transport ar trebui sa afiseze ca statie de destinatie ultima statie pana la care mai transporta calatori. De ex.: daca un autobuz 33 transporta calatori pana la Catedrala, dupa care urmeaza sa se retraga, ar trebui sa afiseze "33 - Catedrala Metropolitana" pana dupa ce pleaca din statia Pta Mocioni, iar cand ajunge la Catedrala sa afiseze doar "Se retrage in garaj".

Da, este posibil si este exact modul in care procedeaza emilut in exemplul dat de el mai sus. :)
0

#107 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 09 ianuarie 2010 - 09:16

Vezi postareacseh_17, la 8 Jan 2010, 01:11, a spus:

La autobuze se poate schimba de exemplu este 33 Calea Sagului - Catedrala Mitropolitana si 33 Catedrala Mitropolitana - Calea Sagului.

E adevărat că se pot opera schimbări în setarea afişajului. Problema constă însă, în aceea că fiabilitatea cipurilor afişoarelor lasă de dorit. De aceea, se preferă operarea lor cu o oarecare zgârcenie.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 09 ianuarie 2010 - 09:19

0

#108 Useril este offline   garcon 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 10 ianuarie 2010 - 00:51

Vezi postareaemilut, la 9 Jan 2010, 09:16, a spus:

E adevărat că se pot opera schimbări în setarea afişajului. Problema constă însă, în aceea că fiabilitatea cipurilor afişoarelor lasă de dorit. De aceea, se preferă operarea lor cu o oarecare zgârcenie.

Lucrul asta e regretabil, chiar daca e de inteles.

In acelasi context: cred ca problema se pune mai acut atunci cand statia pana la care se mai transporta calatori nu e o statie terminus a unui traseu normal. Ar fi ceva similar cum e la tramvaie situatia cand un tren care se retrage in depoul Take Ionescu, de pilda, transporta calatori numai pana la Piata Badea Cartan. Recunosc ca nu stiu daca exista astfel de situatii la autobuze. Daca exista, atunci ce solutii exista / propuneti, pentru a se comunica acest lucru cat mai exact calatorilor?
0

#109 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 ianuarie 2010 - 11:11

Eu zic ca se poate folosi fara ezitare sistemul de afisare existent (nu se defecteaza chiar atat de usor si defectiunile aparute nu se datoareaza functionarii in conditii normale, ci mai mult unor supratensiuni, lipsa contact din cauza vibratiilor, infiltrari apa, etc). Mesajul "Se retrage....", fiind suficient.
0

#110 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 11 ianuarie 2010 - 00:55

Vezi postareagarcon, la 10 Jan 2010, 00:51, a spus:

Lucrul asta e regretabil, chiar daca e de inteles.

In acelasi context: cred ca problema se pune mai acut atunci cand statia pana la care se mai transporta calatori nu e o statie terminus a unui traseu normal. Ar fi ceva similar cum e la tramvaie situatia cand un tren care se retrage in depoul Take Ionescu, de pilda, transporta calatori numai pana la Piata Badea Cartan. Recunosc ca nu stiu daca exista astfel de situatii la autobuze. Daca exista, atunci ce solutii exista / propuneti, pentru a se comunica acest lucru cat mai exact calatorilor?

Toate autobuzele se retrag doar de la capetele de linii, cu excepţia celor care se defectează. Deci nu se pune problema schimbării inscripţiilor.
0

#111 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 14 ianuarie 2010 - 12:12

O fotografie a dispozitivului de comanda a afisajelor de pe Conecto (pentru cine nu l-a vazut):

Imagine postata
0

#112 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 14 ianuarie 2010 - 14:36

Ati putea sa faceti o poza si la disketa care care se introduce in locasul din dispozitiv? :04:
0

#113 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 15 ianuarie 2010 - 10:19

Imagine postata

Imagine postata
0

#114 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 16 ianuarie 2010 - 08:10

Vezi postareaemilut, la 11 Jan 2010, 00:55, a spus:

Toate autobuzele se retrag doar de la capetele de linii, cu excepţia celor care se defectează. Deci nu se pune problema schimbării inscripţiilor.

Ar mai fi de adăugat că în cazul autobuzelor, maniera de retragere diferă radical de cea tramvaielor şi troleibuzelor. La terminarea zilei de lucru, şoferii se deplasează la una dintre cele 3 staţii PETROM agreate de regie, pt a alimenta cu combustibil pt ziua următoare. Adică, în funcţie de punctul din care se retrag, sau de preferinţele şoferilor, traseul de retragere diferă de la o zi la alta. Un alt factor îl constituie şi ora de retragere. La orele de vârf, şoferii optează pt trasee ocolitoare, pt a evita blocajele de trafic din zonele în care se ştie că acestea au loc.
0

#115 Useril este offline   Eta Floreasca 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 26 iunie 09
  • Locatia:Fundeni Jud. Ilfov

Postat 17 ianuarie 2010 - 23:51

Naspa asa cu alimentarea la stati de Petrom.
La noi fiecare linie are un traseu de retragere,fiecare garaj are pompele de motorina+periile de spalare automata a autobuzului pe dinafara.
0

#116 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 18 ianuarie 2010 - 15:21

Vezi postareaEta Floreasca, la 17 Jan 2010, 23:51, a spus:

Naspa asa cu alimentarea la stati de Petrom.
La noi fiecare linie are un traseu de retragere,fiecare garaj are pompele de motorina+periile de spalare automata a autobuzului pe dinafara.

Am avut şi noi pompe de motorină în garaj. Motivul desfiinţării lor, îmi scapă. Iar despre dispozitivele cu care se spală exteriorul autobuzelor, acestea sunt de forma unei perii de 0,5 metri, dotate cu câte o coadă lungă de 2 metri. Cineva, de regulă şoferul, udă autobuzul cu furtunul în timp ce spălătorul freacă vopseaua cu peria.
0

#117 Useril este offline   Eta Floreasca 

• Membru onorific

Postat 18 ianuarie 2010 - 19:54

La noi nu uda nimeni nimic.Totul este automat
0

#118 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 18 ianuarie 2010 - 19:57

Da la autobaza X din 10 sau cate sunt. Sa nu-mi zici tu mie ca la toate.
0

#119 Useril este offline   Eta Floreasca 

• Membru onorific

Postat 18 ianuarie 2010 - 20:18

Vezi postareacseh_17, la 18 Jan 2010, 19:57, a spus:

Da la autobaza X din 10 sau cate sunt. Sa nu-mi zici tu mie ca la toate.

Toate autobazele/depourile sunt dotate cu acest sistem care a fost introdus prin ani "90.
0

#120 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 ianuarie 2010 - 21:40

Fa niste poze daca ai ocazia, sau poate ai deja in arhiva personala.
0

Arata acest topic

• (16 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou