STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#981 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 01 noiembrie 2016 - 13:00

Vezi postareath3lurker, la 28 octombrie 2016 - 18:17, a spus:

Imi pun si eu problema....pentru tramvaie, sa zicem pe Liviu Rebreanu, exista sistem de detectie la semafoare? Exista bucle inductive, se bazeaza pe datele transmise de GPS-uri sau o sa fie verde aiurea pentru tramvaie inexistente? Tind sa cred ca e varianta trei, dar nu am fost sa verific.

Din ce am vazut eu, momentan, in toate intersectiile se face verde si pentru tramvaiele inexistente, desi sunt o multe de locuri in care tramvaiul are faza complet separata la semafor, la care s-ar putea renunta daca tramvaiul nu e acolo (ex. Rebreanu, Badea Cartan, Fabrica de Bere, chiar si Brediceanu / Sf. Ioan, desi acolo ar mai fi si pietonii, etc, Regele Carol / Dragalina - acolo cred ca mai este o faza inclusiv pentru linia 3). Eu sper sa se aiba in vedere si acest aspect in cadrul reglajelor la semafoare.
2

#982 Useril este offline   Ivan Kolovoz 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 07 decembrie 14

Postat 01 noiembrie 2016 - 15:21

Faza separata pentru tramvaie tine pe loc traficul in mod inutil in foarte multe intersectii. Cel mai recent exemplu e intersectia Bd. Dambovita cu Str. Ion Barac, unde observ in fiecare dimineata cozi pe directia din Freidorf spre oras.

Nu contest aspectul legat de siguranta circulatiei, dar a crea congestie continua in anumite intersectii pentru 2-3 tramvaie pe ora e deja exagerare. Practic dintr-un ciclu de semaforizare de 2 minute, cei care vin din Freidorf primesc ~25 secunde verde. In restul timpului, stai si privesti o intersectie prin care nu trece nimeni, secunde bune toate lampile fiind pe rosu: pentru pietoni, masini, tramvaie.

Din pacate, problema persista la toate intersectiile pe unde trece linia de tramvai:
- Pestalozzi cu Stefan cel Mare (problema veche - e deja ''normal'' sa apara cozi de la Fabrica de Bere pana in dreptul Liceului Calderon);
- semafoarele de-a lungul Bd. Dragalina, unde se merge din rosu in rosu;
- ridicolul situatiei de pe Bd. Iuliu Maniu colt cu Bd. Regele Carol I, unde drumul cel mai circulat primeste verde 18 secunde (!!) si rosu 78 secunde;
- Piata Maria (directia spre centru): ce n-a reusit Ciuhandu acum cativa ani cu banda lui separata pentru autobuze, reuseste acum Robu - ambuteiaj din Piata Sinaia pana la semaforul din Maria;
- giratoriul semaforizat din Iosefin (personal ajung extrem de rar pe acolo, dar stiu ca inainte se trecea lejer, nu era nici vorba de cozi);
- noua pe lista e intersectia din fata Garii de Est (directia dinspre Avram Imbroane), unde la orele de varf se formeaza coloana.

Daca sistemul e atat de inteligent precum este de laudat, atunci ar trebui sa dea faza separata pentru tramvaie, doar atunci cand detecteaza tramvaiul in apropiere. Altfel, solutia e galbenul intermitent. In toate intersectiile de mai sus, in orice zi, la orice ora daca semafoarele ar fi trecute pe intermitent (sau desfiintate cu totul), s-ar circula de n ori mai lejer decat acum.

Aceasta postare a fost editata de Ivan Kolovoz: 01 noiembrie 2016 - 15:26

3

#983 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15

Postat 01 noiembrie 2016 - 17:07

Un lucru pe care l-am sesizat ieri seara, in timp ce ma deplasam pe ruta Piata Traian - Prefectura - Primarie - Iosefin - Calea Sagului (o ruta cu o sumedenie de semafoare noi), este ca s-a creat o cadenta, o alta ordine in trafic, o predictibilitate sporita, si mi-a placut foarte mult treaba asta.

Intersectii in care functiona "mica intelegere" astazi sunt mai predictibile si mai sigure, pentru ca fiecare stie ce are de facut. Asta face ca traficul per ansamblu sa fie mai sigur, lucru care acum poate parea nesemnificativ pentru ca eram obisnuiti sa conducem in stil raliu, "care ajunge cel mai repede", "fiecare se descurca cum poate".

Semaforizarea trecerilor de pietoni mi se pare iarasi un beneficiu net. Pe langa faptul ca este clar cine trece si cine sta, nu mai avem situatiile in care, dupa ce treceai de un nod in trafic te trezeai cu un pieton iesind de nicaieri, in fuga pe trecere, sau cu soferi inconstienti facand slalom printre pietoni.

Da, inainte ajungeam mai repede din punctul A in punctul B, dar pe parcurs treceam prin 2-3 aventuri de un fel sau altul, niciodata nu stiai cu ce te mai confruntai in trafic. Multe situatii generatoare de conflicte in trafic incep sa dispara ca efect al semaforizarii. Asta face condusul mai sigur si mai coerent, implicit mai putin stresant.

Si, daca intr-o luna-doua, sistemul chiar se va adapta realitatilor din trafic, vom avea si timpi de parcurs decenti (ca sa nu zicem ca mai mici), insa in conditii de trafic mult mai decente decat au existat pana acum.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 01 noiembrie 2016 - 17:15

#984 Useril este offline   th3lurker 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 487
  • Inregistrat: 11 decembrie 13

Postat 01 noiembrie 2016 - 18:17

M-am uitat la video-ul de la inaugurare si la un moment dat par sa apara pe harta vehicolele RATT (chiar au dat click pe unul si scria "Tramvai 3536" (nu mai stiu sigur numarul))
0

#985 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 01 noiembrie 2016 - 20:22

Bineinteles. Nu functioneaza chiar perfect, dar se mai lucreaza la ea.

@radutm Daca esti incepator, o doamna blonda foarte prudenta, student conducand o masina inmatriculata in judetele din sudul tarii, sofer al unei masini de scoala, daca nu sti ce e aia prioritate de dreapta si unde se aplica, daca conduci "preventiv" cu 30 km/h unde e permis 70, etc, da, sistemul iti ofera siguranta sporita. Restul soferilor se descurcau perfect si fara sutele de semafoare.
Nu stiu ce au facut semafoarelor de la Ciclop/Fabrica de Bere, dar azi am stat in coloana pana la fantana arteziana. (si asta pe la ora 14:30) :Facepalm_emote_gif:
In Piata Maria se sta in continuare aiurea la semafor. Nu trece niciun pieton si parca-mi vine sa cobor sa trec pe unul cu forta drumul daca tot asteptam ca tampitii. :D
In Dambovita, coloana pe langa centrul Alfa e parca si mai mare ca inainte, pe celalalte sensuri netrecand nici dracu.
3

#986 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 noiembrie 2016 - 22:40

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 01 noiembrie 2016 - 20:22, a spus:

@radutm Daca esti incepator, o doamna blonda foarte prudenta, student conducand o masina inmatriculata in judetele din sudul tarii, sofer al unei masini de scoala, daca nu sti ce e aia prioritate de dreapta si unde se aplica, daca conduci "preventiv" cu 30 km/h unde e permis 70, etc, da, sistemul iti ofera siguranta sporita. Restul soferilor se descurcau perfect si fara sutele de semafoare.

Tocmai la aceasta "descurcareala" m-am referit. Pentru ca asta este, in multe cazuri, trebuia sa ai capacitatea sa te descurci ca sa traversezi orasul repede, dar ce ne facem cu cei care respecta regulile cu strictete sau merg mai incet? - pentru ca si ei au dreptul sa circule, traficul nu este rezervat doar soferilor foarte talentati. Abordarea asta nu este deloc acceptabila, daca mergem pe firul ei atunci evident ca ea justifica existenta bizonilor, cei mai "respectati" in trafic pentru ca ei se descurca cel mai bine, nu?

Hai sa facem un pas inapoi. In anii 50 in Timisoara nu aveai nevoie de niciun semafor, pur si simplu nu era nevoie pentru ca nu era trafic auto. Pana in 1989 au aparut semafoare doar in intersectiile importante. Dupa 1989 traficul a explodat, a crescut probabil si de peste 10 ori. S-au montat oare suficiente semafoare in ultimii 25 de ani ca sa avem un exces de semafoare acum? Sau poate ca abia acum am recuperat si am intrat intr-o zona de normalitate?

Si apoi, ce ne facem ca previziunile care arata o crestere a traficului in viitor? Ce facem cu aceasta creste, o rezolvam tot fara semafoare, pe actuala retea stradala? Pur si simplu fapetele nu dau dreptate argumentului ca "ne descurcam fara sutele de semafoare". Nu ne descurcam chiar deloc, in ultimii ani traficul a devenit oribil si foarte necivilizat, zonele de conflict au fost si sunt inca foarte multe, nu cred ca se putea imbunatati situatia nici prin eliminarea semafoarelor nici prin cresterea numarului de sensuri giratorii. Pur si simplu s-a depasit capacitatea retelei si e nevoie de un management superior al traficului, de secol XXI. Ca trebuie sa dovedeasca domnii de la Primarie ca sistemul va functiona cu adevarat, sunt de acord, dar ca sa dam cu piciorul la tehnologie si sa ne intoarcem la ce a fost ar fi o mare greseala.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 01 noiembrie 2016 - 22:45

#987 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 01 noiembrie 2016 - 23:28

Cum e cu acele camere și radare fixe? Circula tot felul de info pe net, sunt curios dacă sunt omologate și dacă se vor da amenzi
0

#988 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 noiembrie 2016 - 00:01

Radu, solutia la numarul tot mai mare de autovehicule in trafic nu e cresterea numarului de semafoare, zic si eu, asa ca unul care a condus si pe vremea cand orasul era gol asa cum spuneai, dar si acum cand e plin de masini. Si, nu, in trafic nu ar trebui sa fie soferi care se descurca mai greu, nu stiu regulile (si de aceea merg excesiv de incet, la plezneala, pe ideea "nu stiu eu prea multe dar daca merg incet nu are ce sa se intample"), se balbaie, etc. Acestia sunt de o suta de ori mai periculosi decat cei "descurcareti" de care spuneai mai sus.
1

#989 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 02 noiembrie 2016 - 02:01

Unde este inteligenta inaugurata oficial a semafoarelor? Semafoarele se fac in continuare rosu cind nu exista pietoni. Semaforul de la intersectia 16 decembrie - Odobescu si in Piata Mocioni. Culmea computerizarii, in locurile precizate nici macar nu au montat buton la trecerile de pietoni. Imagine postata
0

#990 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 noiembrie 2016 - 10:05

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 02 noiembrie 2016 - 00:01, a spus:

Radu, solutia la numarul tot mai mare de autovehicule in trafic nu e cresterea numarului de semafoare,

Si care e solutia? Cum reglementezi traficul daca nu stabilesti niste reguli clare? Cedeaza trecerea functioneaza la trafic redus, dar cand ai fluxuri mari de trafic care se interesecteaza nu mai functioneaza. Sau trebuie sa redescoperim apa calda si sa aratam care este rolul unui semafor...o facem si pe asta, daca asta e nivelul discutiei.

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 02 noiembrie 2016 - 00:01, a spus:

Si, nu, in trafic nu ar trebui sa fie soferi care se descurca mai greu, nu stiu regulile (si de aceea merg excesiv de incet, la plezneala, pe ideea "nu stiu eu prea multe dar daca merg incet nu are ce sa se intample"), se balbaie, etc. Acestia sunt de o suta de ori mai periculosi decat cei "descurcareti" de care spuneai mai sus.

Ai zis o chestie pur si simplu de nezis, mai gandeste-te...

Vezi postareaDoppler, la 02 noiembrie 2016 - 02:01, a spus:

Unde este inteligenta inaugurata oficial a semafoarelor? Semafoarele se fac in continuare rosu cind nu exista pietoni. Semaforul de la intersectia 16 decembrie - Odobescu si in Piata Mocioni. Culmea computerizarii, in locurile precizate nici macar nu au montat buton la trecerile de pietoni. Imagine postata

Aici sunt de acord, sistemul inca trebuie sa-si dovedeasca inteligenta. N-am niciun dubiu ca are capacitatea sa regleze traficul in mod optim, intrebarea este daca cei din Primarie au capacitatea sa gestioneze acest sistem. Nu vad de ce ar vrea cei din Primarie sa incurce traficul sau sa impiedice sistemul sa-si faca treaba.

#991 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 noiembrie 2016 - 11:04

Radu, daca tu crezi ca singura solutie pentru un trafic mai fluid e semaforizarea in exces, aberanta (asa cum avem acum), chiar nu am ce sa mai discut si te las cu parerea ta. (oricum nu ti-o voi putea schimba)

Ma gandesc bine inainte de a scrie ceva si chiar cred ce am scris mai sus. Un sofer neindemanatic, nesigur pe el, nu are ce cauta in trafic si a ajuns acolo doar datorita superficialitatii organelor care il testeaza si a legislatiei. In urma cu 32 de ani, cand am dat examen, ne testau la sala, in oras, in poligon si noaptea in oras, acum te pune politistul sa conduci in linie dreapta 200-300 de metri si ai permisul in buzunar. Inveti tu dupa aia sa conduci, sa parchezi, etc. :Facepalm_emote_gif:
2

#992 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 02 noiembrie 2016 - 11:31

Vezi postareaElphax, la 01 noiembrie 2016 - 23:28, a spus:

Cum e cu acele camere și radare fixe? Circula tot felul de info pe net, sunt curios dacă sunt omologate și dacă se vor da amenzi

buna intrebare. daca aveti careva mai multe info sunt binevenite
0

#993 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Guests
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 21 septembrie 16

Postat 02 noiembrie 2016 - 11:58

Am mai scris o data... nu cred ca se vor da amenzi. Am scris si de ce cred ca nu se vor da. Nu in cadrul legislativ actual.

Am studit ieri sistemul de la una din intrarile in oras. Parerea mea, fara sa cunosc detaliile din "adancul" sistemului, e ca display-ul arata viteza celui mai rapid vehicul din aria de acoperire a radarului si, cred ca e un fel de "avertizare". Sistemul care "documenteaza" amenda e mult mai precis si cred ca poate masura individual pe fiecare vehicul din imagine bazandu-se pe distanta parcursa intre doua frame-uri precise. Sunt doar constatari personale, nu spun ca e obligatoriu asa.

#994 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ

Postat 02 noiembrie 2016 - 12:14

eu ma refeream mai mult la camerele de rosu :)

pt radar am inteles ca nu e legislatie
0

#995 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 noiembrie 2016 - 12:29

Scuze... am citit "radare"...

Referitor la trecere pe rosu constatata "remote" cred ca e cam "tulbure" legislatia.

#996 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 noiembrie 2016 - 16:41

Vezi postareaElphax, la 01 noiembrie 2016 - 23:28, a spus:

Ce ar fi sa respecti viteza legala, si atunci intrebarea de mai sus nu isi are rostul? :so pe iei:
0

#997 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ

Postat 02 noiembrie 2016 - 17:37

din pacate viteza "legala" e facuta pentru a da amenzi, nu pentru a prevenii ceva. sunt locuri unde e pus 30 fara nici un sens.
1

#998 Useril este offline   bizone 

• Membru activ
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 08 octombrie 13
  • Locatia:Timisoara

Postat 02 noiembrie 2016 - 22:09

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 01 noiembrie 2016 - 20:22, a spus:

Nu stiu ce au facut semafoarelor de la Ciclop/Fabrica de Bere, dar azi am stat in coloana pana la fantana arteziana. (si asta pe la ora 14:30) :Facepalm_emote_gif:

In acelasi timp, astazi la ora 14:00, erau doar doua masini in trafic de la Ghe. Lazar cum faci stanga catre Marasti pe Ghe. Dima, cand de obicei toata portiunea aia de drum e blocata complet. Habar n-am daca semafoarele au vreo influenta la situatia asta fericita, ca sa-i spun asa! Si inca o chestie interesanta - astazi la ora 15:00, cand veneam dinspre Banatul pe Stefan cel Mare, mi-am dat seama ca nu mai era nici o alta masina in trafic in afara de masina mea :) Nici macar in weekend nu-mi amintesc cand s-a intamplat asta ultima data.
0

#999 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 noiembrie 2016 - 22:58

Hm... Foarte ciudat ca dupa ce am scris ca : "Un sofer neindemanatic, nesigur pe el, nu are ce cauta in trafic", primesc minusuri la postare... :eusa_think: Sa inteleg ca voua va pare ok sa avem asa ceva in trafic, compensand cu semafoare in exces?
Pe vremuri nici nu ieseai cu masina de scoala, repet, de scoala, pe drumurile publice pana nu o stapaneai corespunzator (se faceau ore in poligon si chiar simulatoare (sunt sigur ca multi nici nu stiu ca ACR avea sala de simulatoare, unde se faceau 10 ore de curs, simulatoare din Cehoslovacia (Skoda)).
3

#1000 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 noiembrie 2016 - 05:50

Vezi postareabizone, la 02 noiembrie 2016 - 22:09, a spus:

In acelasi timp, astazi la ora 14:00, erau doar doua masini in trafic de la Ghe. Lazar cum faci stanga catre Marasti pe Ghe. Dima, cand de obicei toata portiunea aia de drum e blocata complet. Habar n-am daca semafoarele au vreo influenta la situatia asta fericita, ca sa-i spun asa! Si inca o chestie interesanta - astazi la ora 15:00, cand veneam dinspre Banatul pe Stefan cel Mare, mi-am dat seama ca nu mai era nici o alta masina in trafic in afara de masina mea :) Nici macar in weekend nu-mi amintesc cand s-a intamplat asta ultima data.

E vacanta pentru clasele mici. Si dimineata pe la 8 s-a circulat extraordinar. In schimb aseara la 18 a fost "horror".

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic