STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#521 Useril este offline   zawasp 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 29 aprilie 15

Postat 16 decembrie 2015 - 10:59

In caietul de sarcini atasat mai devreme in thread se specifica foarte clar ca toate intersectiile vor avea senzori inductivi si trafic adaptiv (local sau de tip unda verde). Si semafoarele pentru pietoni vor fi cu buton. Deci sa nu ne plangem ca avem mai multe semafoare. Important e ca algoritmul si echipamentele sa functioneze bine.
2

#522 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 16 decembrie 2015 - 11:36

:up_arow: Adu-mi aminte ce functioneaza la noi bine si pe timp indelungat?

Chiar si la Bucuresti, sistemul lor de manegement al traficului sta pe tusa de luni bune iar angajatii supraveghetori ai sistemului sunt platiti in aceasta perioada ca sa se uite la ... pereti.

Au aparut in giratorii si nu numai, stalpi de 5 m pentru semafoare suspendate...Arata tot mai oribil orasul din acest punct de vedere...

Chiar nu-mi dau seama de ce avem darul de-a uratii si putinul frumos pe care-l avem...

Daca pana in 1989 orasul era plin de antene inalte si mai putin inalte pentru receptia programelor sarbesti si unguresti, dupa 1990 antenele au inceput incet-incet sa dispara insa au aparut zeci de tone de cabluri pe strazi...

Acum cand in sfarsit s-a decis introducerea cablurilor in subteran, apar paduri de stalpi pe strazi... Numarul acestora putea fi redus prin folosirea celor de iluminat unde "tehnic" era posibil sau prin folosirea unui singur stalp intre sensuri si nu doi...

Apoi, daca se folosesc bucle inductive in asfalt pe post de senzori, asta inseamna ca in toate intersectiile noi semforizate se vor face raschetari de asfalt si reasfaltari pe petece iar cu ocazia reasfaltarilor de anvergura, aceste bucle vor fi distruse si va fi necesara o noua repozitionare a lor in asfalt...

In mod cert sunt pesimist in ceea ce priveste buna functionare a sistemului...
1

#523 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 16 decembrie 2015 - 19:18

Vezi postareasavagedanyro, la 16 decembrie 2015 - 09:18, a spus:

E bine cateodata si asta, iti da timp de reflectie la sensul vietii pe pamant. Imagine postata

...sau sa-ti aduci aminte de niste injuraturi de mult uitate... :rad_masa:
1

#524 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 17 decembrie 2015 - 09:58

Pe Take Ionescu la politie au aparut alte gropi in jurul (fundatiilor) stalpilor recent montati, gropi facute (banuiesc) pentru pozitionarea si tragerea cablurilor de alimentare a semafoarelor...

Daca peste tot unde s-au montat acesti stalpi vor fi facute asemenea gropi, inseamna ca vom avea parte inca mult timp de-acum incolo de acest "santier" iar spatiile respective nu vor fi refacute precum aratau initial...

Apropo de sistemul din Bucuresti, care functioneaza din primavara incoace doar la 15% din capacitate si care a fost implementat in 2009 si a costat 20 milioane de euro...

Articolul a aparut ieri dupa ora 19 pe Hotnews...

Citeaza

"Din cauza numeroaselor lucrari edilitare desfasurate de Apa Nova, Enel, Luxten sau a firmelor care au executat lucrari de reabilitare a partii carosabile a strazii, avem un numar semnificativ de bucle inductive nefunctionale (bucla inductiva este un senzor instalat pe carosabil, pe fiecare banda de circulatie, inainte de intrarea in intersectiile cuprinse in BTMS, astfel incat, prin acest sistem, sunt numarate masinile care intra in intersectie, informatia ajunge la semafoarele de acolo iar acestea se coreleaza pentru fluidizarea traficului). Administratia Strazilor are pregatita documentatia pentru reparatia acestora, urmand ca odata cu inceperea noului an sa incheiem un contract subsecvent avand drept obiectiv repararea acestora", se arata in raspunsul Primariei Capitalei.

Intregul articol aici...Este interesant de citit...
0

#525 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 decembrie 2015 - 22:51

Cred ca astia din UE care ne dau bani pentru asa ceva, sunt de-a dreptul cretini. Pur si simplu bani aruncati.
0

#526 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 19 decembrie 2015 - 16:04

Aseara pe la 23:20 a fost sectionat transversal asfaltul pe Take Ionescu, atat la Politie cat si in dreptul strazii Filipescu, pentru introducerea cablurilor de alimentare ale semafoarelor. Tot am sperat ca se vor face strapungeri cu burghiu insa nici vorba. Traficul a fost gatuit pe amebele sensuri la Politie, circulandu-se pe cate o banda...

Nu era un trafic intens la acea ora insa este pacat ca asfaltul a fost taiat...

Mi-e si groaza ca in toate aceste intersectii noi semaforizate se va proceda la fel....

Abia, abia am ajuns sa avem cat de cat continuitati in asfaltul carosabilului, cand din nou vom avea petece peste petece... :Facepalm_emote_gif:
2

#527 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 19 decembrie 2015 - 16:10

Problema este ca pamintul pus la loc nu este nici macar udat, ce sa mai vorbim de presat cu placa vibranta sau cu saltaretul ala (cum se numeste). Dupa o perioada, chiar daca se toarna beton, pamintul se taseaza si apare in asfalt un sant. :Facepalm_emote_gif:
0

#528 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 decembrie 2015 - 20:05

Un alt aspect ce intareste senzatia de nebunie totala, e ca in aceleasi locatii, nu de mult, au sapat RCS-RDS. Grabitii astia care vor acum pe ultima suta de metri sa incaseze niste bani, nu au putut colabora cu ei la momentul respectiv?
1

#529 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 24 decembrie 2015 - 19:38

Au aparut indicatoare noi pe Rebreanu/Bulbuca:
Imagine atasata: indicator.jpg
1

#530 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 24 decembrie 2015 - 19:43

:up_arow: Sint sigur ca pe Calea Sagului nu au schimbat semnul Arad inainte cu Arad la dreapta, pe Rebreanu... :censored:

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 19 decembrie 2015 - 20:05, a spus:

Un alt aspect ce intareste senzatia de nebunie totala, e ca in aceleasi locatii, nu de mult, au sapat RCS-RDS. Grabitii astia care vor acum pe ultima suta de metri sa incaseze niste bani, nu au putut colabora cu ei la momentul respectiv?

In tara asta fiecare lucrare are autorizatia ei, nu se poate sa faci un sant pentru 2 lucrari, mai intii trebuie astupat si asfaltat (aducerea la stadiul initial), apoi urmatorul face alt sant, alt tub, alta astupare si asfaltare... :Facepalm_emote_gif:
1

#531 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 29 decembrie 2015 - 16:06

Iata in ce situatie incurcata financiar a ajuns sistemul de semaforizare excesiva a orasului...

Citeaza

Sistemul Big Brother din Timisoara va fi inaugurat, desi mai e de lucru la el pana in primavara!

29 decembrie, 2015 - 01:13 PM Autor: Liliana Iedu

TIMISOARA. Sistemul de Management al Traficului Rutier, cunoscut printre timisoreni drept ”Big Brother”, va fi inaugurat miercuri, desi Primaria Timisoara mai are de lucru.

Proiectul european prin care a fost finantat acest sistem se incheie la 31 decembrie 2015, insa ce mai ramane de facut se va realiza cu bani de la bugetul local.

OT
0

#532 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 29 decembrie 2015 - 16:12

Chiar am vrut să scriu că luni seară am remarcat că s-au modificat timpii de la semafoarele din Piața I.C. Brătianu (punctele cardinale).
0

#533 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 29 decembrie 2015 - 17:29

Au aparut si semafoarele...pe Take Ionescu.

Cam (prea) mari... :oops:
0

#534 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 decembrie 2015 - 17:30

Eu as baga mana-n foc ca nu s-a conectat absolut nimic din acest sistem. Nu au tras nici fibra, nici alte cabluri din cate am vazut pe teren. Desigur, nici bucle inductive sau alte sisteme de senzori nu cred sa fie montate/montati.
1

#535 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 29 decembrie 2015 - 20:07

Si mie mi se par foarte mari semafoarele
1

#536 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 29 decembrie 2015 - 22:47

Nu puteau lucra paralel cu RDS pentru ca probabil, la acel moment nu stiau ca li s-au alocat bani de semafoare.
Azi am vazut stilpi in centru la magazinul Orange pe Republicii, ba chiar si niste tuburi rosii linga peretele cladirii.

Dar spunea un user mai inainte despre o padure de stilpi. Erau discutii pe aici ca se tot taie pomii, uite ca se inlocuiesc padurile.
Mi-a spus ieri sora-mea ca Robu vrea sa demoleze orasul, are alta viziune, o parte va fi dus in subteran, deasupra se vor perpetua santierele.
1

#537 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 30 decembrie 2015 - 14:37

Iata alte si alte amanunte despre acest proiect de-a dreptul tampit dupa parerea mea...

Citeaza

Lista intersectiilor din Timisoara cu semafoare noi si camere video. Piata Marasti e printre ele

Lista intersectiilor din Timisoara cu semafoare noi si camere video. Piata Marasti e printre ele © Semafoare in Piata Marasti si in alte 43 de intersectii

Scris de Roxana Deaconescu - Camere video la tot pasul, semafoare noi în zeci de intersecții, radare de viteză și radare de informare, sisteme de detecție a trecerii pe roșu – asta îi așteaptă pe șoferi pe străzile din Timișoara, la primăvară. Piața Mărăști se află printre cele 44 de intersecții care vor fi transformate, urmând să devină… giratoriu cu semafoare. Vedeți lista intersecțiilor cu semafoare și camere video!

TION
1

#538 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 30 decembrie 2015 - 17:49

Vezi postareaioio_viola, la 29 decembrie 2015 - 20:07, a spus:

Si mie mi se par foarte mari semafoarele

Sa se vadaaaa! :msg-72:

L.E.: doar un "model" cu cele de pe Take Ionescu

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de denisa.d.: 30 decembrie 2015 - 17:56

2

#539 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 30 decembrie 2015 - 18:49

Sa coste mai mult! :04:
2

#540 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 04 ianuarie 2016 - 01:54

As vrea cat mai multe camere, deocamdata am vazut deocamdata 3 camere pe Take Ionescu

2

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou