Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras
Postat 16 decembrie 2015 - 10:59
Postat 16 decembrie 2015 - 11:36

Chiar si la Bucuresti, sistemul lor de manegement al traficului sta pe tusa de luni bune iar angajatii supraveghetori ai sistemului sunt platiti in aceasta perioada ca sa se uite la ... pereti.
Au aparut in giratorii si nu numai, stalpi de 5 m pentru semafoare suspendate...Arata tot mai oribil orasul din acest punct de vedere...
Chiar nu-mi dau seama de ce avem darul de-a uratii si putinul frumos pe care-l avem...
Daca pana in 1989 orasul era plin de antene inalte si mai putin inalte pentru receptia programelor sarbesti si unguresti, dupa 1990 antenele au inceput incet-incet sa dispara insa au aparut zeci de tone de cabluri pe strazi...
Acum cand in sfarsit s-a decis introducerea cablurilor in subteran, apar paduri de stalpi pe strazi... Numarul acestora putea fi redus prin folosirea celor de iluminat unde "tehnic" era posibil sau prin folosirea unui singur stalp intre sensuri si nu doi...
Apoi, daca se folosesc bucle inductive in asfalt pe post de senzori, asta inseamna ca in toate intersectiile noi semforizate se vor face raschetari de asfalt si reasfaltari pe petece iar cu ocazia reasfaltarilor de anvergura, aceste bucle vor fi distruse si va fi necesara o noua repozitionare a lor in asfalt...
In mod cert sunt pesimist in ceea ce priveste buna functionare a sistemului...
Postat 17 decembrie 2015 - 09:58
Daca peste tot unde s-au montat acesti stalpi vor fi facute asemenea gropi, inseamna ca vom avea parte inca mult timp de-acum incolo de acest "santier" iar spatiile respective nu vor fi refacute precum aratau initial...
Apropo de sistemul din Bucuresti, care functioneaza din primavara incoace doar la 15% din capacitate si care a fost implementat in 2009 si a costat 20 milioane de euro...
Articolul a aparut ieri dupa ora 19 pe Hotnews...
Citeaza
Intregul articol aici...Este interesant de citit...
Postat 17 decembrie 2015 - 22:51
Postat 19 decembrie 2015 - 16:04
Nu era un trafic intens la acea ora insa este pacat ca asfaltul a fost taiat...
Mi-e si groaza ca in toate aceste intersectii noi semaforizate se va proceda la fel....
Abia, abia am ajuns sa avem cat de cat continuitati in asfaltul carosabilului, cand din nou vom avea petece peste petece...

Postat 19 decembrie 2015 - 16:10

Postat 19 decembrie 2015 - 20:05
Postat 24 decembrie 2015 - 19:43

Florin.B RATT, la 19 decembrie 2015 - 20:05, a spus:
In tara asta fiecare lucrare are autorizatia ei, nu se poate sa faci un sant pentru 2 lucrari, mai intii trebuie astupat si asfaltat (aducerea la stadiul initial), apoi urmatorul face alt sant, alt tub, alta astupare si asfaltare...

Postat 29 decembrie 2015 - 16:06
Citeaza
29 decembrie, 2015 - 01:13 PM Autor: Liliana Iedu
TIMISOARA. Sistemul de Management al Traficului Rutier, cunoscut printre timisoreni drept ”Big Brother”, va fi inaugurat miercuri, desi Primaria Timisoara mai are de lucru.
Proiectul european prin care a fost finantat acest sistem se incheie la 31 decembrie 2015, insa ce mai ramane de facut se va realiza cu bani de la bugetul local.
OT
Postat 29 decembrie 2015 - 16:12
Postat 29 decembrie 2015 - 17:29
Cam (prea) mari...

Postat 29 decembrie 2015 - 17:30
Postat 29 decembrie 2015 - 22:47
Azi am vazut stilpi in centru la magazinul Orange pe Republicii, ba chiar si niste tuburi rosii linga peretele cladirii.
Dar spunea un user mai inainte despre o padure de stilpi. Erau discutii pe aici ca se tot taie pomii, uite ca se inlocuiesc padurile.
Mi-a spus ieri sora-mea ca Robu vrea sa demoleze orasul, are alta viziune, o parte va fi dus in subteran, deasupra se vor perpetua santierele.
Postat 30 decembrie 2015 - 14:37
Citeaza
Lista intersectiilor din Timisoara cu semafoare noi si camere video. Piata Marasti e printre ele © Semafoare in Piata Marasti si in alte 43 de intersectii
Scris de Roxana Deaconescu - Camere video la tot pasul, semafoare noi în zeci de intersecții, radare de viteză și radare de informare, sisteme de detecție a trecerii pe roșu – asta îi așteaptă pe șoferi pe străzile din Timișoara, la primăvară. Piața Mărăști se află printre cele 44 de intersecții care vor fi transformate, urmând să devină… giratoriu cu semafoare. Vedeți lista intersecțiilor cu semafoare și camere video!
TION
Postat 04 ianuarie 2016 - 01:54