STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#461 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 06 decembrie 2015 - 02:10

Vezi postareaDoppler, la 06 decembrie 2015 - 01:54, a spus:

Senzorii cu camere cred ca sint mai buni decit cei cu bucla inductiva, am patit la Szeged sa astept la semafor pina m-am gindit ca au trecut 2 temporizari la ceilalti si eu nu am primit verde, eram prima masina, am inaintat 1 metru si surpriza, s-a facut verde... :Facepalm_emote_gif:

Exact asta am patit si eu in Scotia ... am stat la semafor vreo 10 min ... dupa care a venit Domnul din spatele nostru si ia spus la colegul meu sa mearga putin mai in fata ca nu o sa se schimbe semaforul, dupa ce sa mutat 30 cm mai in fata peste 5 secunde sa facut verde.

Aceasta postare a fost editata de FerraryTm: 06 decembrie 2015 - 02:10

0

#462 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 06 decembrie 2015 - 12:48

Citeaza

16 semafoare?! De curiozitate, cat de lung a fost traseul?

Citeaza

2,6 mile = 4,16 Km asta ce am luat de pe google maps.

Vezi postareadan.s, la 06 decembrie 2015 - 00:29, a spus:

Imagine postata, pentru comparatie am luat 2 rute foarte circulate din Timisoara, de aceeasi lungime:
Atasament 11-semafoare.jpg Badea Cartan-Gara de Nord

Atasament ccsag-semafoare.jpg I.Maniu(C.Sagului)-Amurgului(C.Aradului)

rosu: semafoare existente
verde: semafoare in viitor

Spre comparatie cu Timisoara...

Cartan - Gara de nord 3,8 km = 16 semafoare

Piata Iuliu Maniu - Aradului (Miresei-Amurgului) 4,4 km = 18 semafoare

O fi vorba de un standard UE, 4 semafoare pe Km... :Facepalm_emote_gif: , in medie unul la 250 m :D
3

#463 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 06 decembrie 2015 - 15:00

In fata prefecturii:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mal bega - 6.dec.15 - 001.jpg
  • Imagine atasata: mal bega - 6.dec.15 - 002.jpg

5

#464 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 06 decembrie 2015 - 21:36

Sa inteleg ca peste placa de fixare si suruburi se va turna beton pana la nivelul trotuarului? Idioti!
Aici parca as vrea sa vad pietonii stand la semafor, ca prea treceau cu un tupeu fantastic. :devil:
-1

#465 Useril este offline   buback 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 25 martie 10

Postat 06 decembrie 2015 - 23:16

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 06 decembrie 2015 - 21:36, a spus:

Sa inteleg ca peste placa de fixare si suruburi se va turna beton pana la nivelul trotuarului? Idioti!
Aici parca as vrea sa vad pietonii stand la semafor, ca prea treceau cu un tupeu fantastic. :devil:

Ce inseamna "tupeu fantastic" cand trec pietonii pe trecerea de pietoni?!? :Facepalm_emote_gif:
1

#466 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 06 decembrie 2015 - 23:21

Nici pe trecerea de pietoni nu se trece fara asigurare prealabila. Multi trec, de nici macar o privire nu arunca stanga sau dreapta.
3

#467 Useril este offline   InF3rNO0o 

• Membru activ
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 24 decembrie 11

Postat 06 decembrie 2015 - 23:21

cred ca se referea la neintreruptul sir indian, care se formeaza la unele trecerii de pietoni cum ar fi trecerea de pe calea girocului.
1

#468 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 06 decembrie 2015 - 23:37

Vezi postareaZoltan Cs, la 06 decembrie 2015 - 23:21, a spus:

Nici pe trecerea de pietoni nu se trece fara asigurare prealabila. Multi trec, de nici macar o privire nu arunca stanga sau dreapta.

De ce sa se uite .... doar e viata altuia in joc nu a lor :Facepalm_emote_gif:
1

#469 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 06 decembrie 2015 - 23:54

Vezi postareabuback, la 06 decembrie 2015 - 23:16, a spus:

Ce inseamna "tupeu fantastic" cand trec pietonii pe trecerea de pietoni?!? :Facepalm_emote_gif:

Exact ce spunea si InF3rNO0o, adica sa treci ca nesimtitul cand ai vazut ca deja in fata ta au mai trecut pe rand, desigur, 'spe altii si ca deja coloana de vehicule e pana in fata la Loga si sa faci asta trecand in pas lejer, de promenada, vorbind la mobil, doar ca sa vada fraierii cine are prioritate. Dupa ce ai traversat, o mai si iei in diagonala spre prefectura, sa-ti mai dea fraierul inca o data prioritate. Cam asta numesc tupeu fantastic. De asta m-ar incanta aici un semafor, doar ca sa-i vad pe cei din exemplu nevoiti sa astepte, chiar si cateva secunde. :04:

L.E. Desigur, nu generalizez, uscaturi existand in ambele tabere si in cea a soferilor, dar sigur ca si in cea a pietonilor.
5

#470 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 07 decembrie 2015 - 07:21

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 06 decembrie 2015 - 23:54, a spus:

De asta m-ar incanta aici un semafor, doar ca sa-i vad pe cei din exemplu nevoiti sa astepte, chiar si cateva secunde. :04:

Dar eu cred ca se vor zari si multe treceri pe rosu :(
0

#471 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 07 decembrie 2015 - 20:14

Si la sensul de la Iuliu Maniu au montat stâlpii pentru semafoare!
0

#472 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 07 decembrie 2015 - 20:47

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 06 decembrie 2015 - 23:54, a spus:

[...]si sa faci asta trecand in pas lejer, de promenada, vorbind la mobil, doar ca sa vada fraierii cine are prioritate.[...]

si parca fac asta intentionat... :jos:
0

#473 Useril este offline   marius2002 

• Membru activ
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 30 mai 14

Postat 07 decembrie 2015 - 22:02

Dar eu nu am vazut gropi pentru semafoare la pietoni in sensul de la AEM. Acolo e JALE la orele de varf, si asta tot din cauza pietonilor care trec in sir indian! :Facepalm_emote_gif:
0

#474 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 decembrie 2015 - 22:19

Vezi postareadenisa.d., la 07 decembrie 2015 - 20:47, a spus:

si parca fac asta intentionat... :jos:

Exact. Cu multi ani in urma, cand ne petreceam primele zile ca proaspat recruti (pe atunci toata lumea facea armata, nu ca acum), comandantii de grupa ne spuneau ca prin cazarma se circula cu un pas foarte alert, nimeni nefiind la plimbare. Regula era ca trebuie sa faci 120 de pasi pe minut. :rad_masa: Parca asa ceva as vrea sa vad scris si in codul rutier... :04:
Practic eu asa ma comport cand sunt pieton, adica trec cu un pas foarte vioi si dupa ce m-am asigurat (ca soferul m-a vazut, ca poate sa opreasca, etc), chiar daca am prioritate. Daca am vazut ca a trecut un grup mare de pietoni, prefer sa mai astept cateva secunde sa mai treaca cateva masini. In principiu, cand sunt pieton nu ma grabesc niciunde ca sa trebuiasca sa ma arunc in fata masinilor, dar cand sunt cu masina, incerc sa ajung cat mai rapid de la A la B, nefiind niciodata la plimbare de agrement.
1

#475 Useril este offline   buback 

• Membru activ

Postat 07 decembrie 2015 - 23:16

Sunt foarte multi oameni care nu au masina (din diverse motive) si care se grabesc ca pietoni, nu sunt la spatir, si care nu au timp sa astepte la o trecere unde au prioritate doar ca sa nu-i incurce pe altii care, poate se grabesc si ei. Asta fiind cazul meu, de exemplu. Iar chestia cu telefonul mi se pare absurda, de parca te misti mai incet sau mai nu stiu cum daca vorbesti la telefon.

Iar despre sirul indian, nu am inteles, daca vad ca e deja un om pe trecerea de pietoni ar trebui sa o iau la fuga ca sa nu astepte masina si dupa mine?

Si-asa din pacate mai niciunde in Romania inca nu s-a inteles ca au trecut de mult anii cand prioritar era traficul auto si ca ar trebui sa fie redat orasul oamenilor.
0

#476 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 decembrie 2015 - 23:46

Cand vorbesti la telefon esti cu gandul aiurea si da, te misti altfel, nu esti atent, etc. (mai trimite omul si un SMS, citeste un mail... Sa zicem ca mai potrivit era sa spun "utilizeaza telefonul mobil") Daca tu te grabesti, inseamna ca treci mai vioi drumul si nu te incadrezi in exemplul dat. Daca te grabesti si traversezi in diagonala, ( Art 72 lit.C Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia) nemaiparcurgand intreg drumul pe trotuar, atunci te incadrezi in exemplu (sper ca nu e cazul, asta fiind deja contraventie)
Din ce zici tu, sa inteleg ca soferii nu sunt oameni, ei neavand ce cauta in oras? :eusa_think:
0

#477 Useril este offline   Ivan Kolovoz 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 07 decembrie 14

Postat 08 decembrie 2015 - 00:49

Vezi postareamarius2002, la 07 decembrie 2015 - 22:02, a spus:

Dar eu nu am vazut gropi pentru semafoare la pietoni in sensul de la AEM. Acolo e JALE la orele de varf, si asta tot din cauza pietonilor care trec in sir indian! :Facepalm_emote_gif:

Corect! Daca giratoriile din Marasti si Iuliu Maniu vor fi prevazute cu semafor pentru pietoni, obligatoriu si la AEM trebuie facut ceva: fie semafoare cu buton, fie mutate trecerile mai departe de coltul intersectiei.

De exemplu la toate giratoriile din Brasov, trecerea de pietoni e plasata cu cel putin 50-100 metri inaintea intersectiei propriu-zise si nu in buza rondului, asa cum e mai peste tot in TM.
0

#478 Useril este offline   buback 

• Membru activ

Postat 08 decembrie 2015 - 01:05

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 07 decembrie 2015 - 23:46, a spus:

Cand vorbesti la telefon esti cu gandul aiurea si da, te misti altfel, nu esti atent, etc. (mai trimite omul si un SMS, citeste un mail... Sa zicem ca mai potrivit era sa spun "utilizeaza telefonul mobil") Daca tu te grabesti, inseamna ca treci mai vioi drumul si nu te incadrezi in exemplul dat. Daca te grabesti si traversezi in diagonala, ( Art 72 lit.C Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia) nemaiparcurgand intreg drumul pe trotuar, atunci te incadrezi in exemplu (sper ca nu e cazul, asta fiind deja contraventie)
Din ce zici tu, sa inteleg ca soferii nu sunt oameni, ei neavand ce cauta in oras? :eusa_think:

E adevarat ca trec de multe ori mai mult decat vioi, dar ma gandesc ca altii nu pot sa faca asta neaparat, nu toti sunt sprinteni ca la 20 de ani... si pe langa asta nu mi se pare normal sa-i ceri omului sa se streseze si sa se grabeasca pentru binele altcuiva. Chiar daca vrea sa se plimbe, are tot dreptul, ca daca te plimbi pe trotuar nu o sa incepi sa o iei la fuga pe treceri si dup-aia sa te plimbi din nou...

Nu, in niciun caz nu spun ca soferii nu sunt oameni, spun doar ca in mult prea multe locuri pietonii sunt sufocati de masini. Iar asta nu e vina nici a soferilor, nici a pietonilor.

Cat despre incadratul in exemplu, nu, nu simt ca ma incadrez, chiar daca sunt grabit nu trec in diagonala si nu sar in fata masinilor doar pentru ca e trecere (aia nu mi se pare ca se cheama aroganta sau asa ceva, ci inconstienta, cat de disciplinati ar fi soferii, nu au de unde sa stie cand te hotarasti tu ca pieton sa apari de nicaieri), dar totusi mi se pare absurd sa spui ca "eu sunt cu masina si ma grabesc, deci sa se opreasca pietonii la trecere sa ma lase pe mine, ca ei sigur se plimba".

Aceasta postare a fost editata de buback: 08 decembrie 2015 - 01:09

4

#479 Useril este offline   mio 

• Membru activ
  • Postari: 187
  • Inregistrat: 19 decembrie 14

Postat 08 decembrie 2015 - 01:36

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 07 decembrie 2015 - 22:19, a spus:

Practic eu asa ma comport cand sunt pieton, adica trec cu un pas foarte vioi si dupa ce m-am asigurat (ca soferul m-a vazut, ca poate sa opreasca, etc), chiar daca am prioritate.

Instinctul de autoconservare ar trebui sa primeze la oricine. Dar nu e cazul sa transformam asta intr-o scuza pentru soferi. Legea prevede pentru acestia obligatia de a reduce viteza in apropierea trecerilor pentru pietoni si de a se asigura.

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 07 decembrie 2015 - 23:46, a spus:

Art 72 lit.C Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia

Corect ! Eu m-as multumi macar cu respectarea marcajului (indiferent de unghi). Sunt unii care traverseaza (diagonal) la N metri de marcaj.

Am citit si remarcile referitoare la viteza de traversare sau utilizarea telefonului. Comparativ cu alte popoare vestice pe care am avut ocazia sa le observ (din pacate nu foarte multe) noi romanii suntem cei mai stresati si grabiti. Si totusi, suntem cu mult in urma lor.
0

#480 Useril este offline   Rufus Dexter 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 24 iulie 14

Postat 08 decembrie 2015 - 10:18

Vezi postareabuback, la 07 decembrie 2015 - 23:16, a spus:

Si-asa din pacate mai niciunde in Romania inca nu s-a inteles ca au trecut de mult anii cand prioritar era traficul auto si ca ar trebui sa fie redat orasul oamenilor.

:msg-72:

Serios? Adica asa cum era pe la chinezi? Sa se dea orasul oamenilor... Cand oamenii care platesc taxele si impozitele cele mai mari si sunt cei mai activi, cei care produc bunastarea si intretin "orasul" sunt pusi in situatia de a se deplasa zeci de kilometri pe jos sau schimband trei-patru troleibuze-tramvaie ca sa ajunga la/de la munca, etc. se cheama ca s-a luat orasul inapoi de catre cine?

Frumos ar fi sa nu ne lipim ne clisee din astea. Frumos ar fi sa ne respectam unii pe altii. Iar asigurarea la trecerea de pietoni si ingaduinta reciproca aduc mult mai mult decat micro-revolutiile din categoria "orasul inapoi pietonilor"... NU vreau sa fac o ora pe jos iarna sau schimband "n" tramvaie sa ajung de acasa la munca.
1

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou