Florin.B RATT, la 07 decembrie 2015 - 23:46, a spus:
Cand vorbesti la telefon esti cu gandul aiurea si da, te misti altfel, nu esti atent, etc. (mai trimite omul si un SMS, citeste un mail... Sa zicem ca mai potrivit era sa spun "
utilizeaza telefonul mobil") Daca tu te grabesti, inseamna ca treci mai vioi drumul si nu te incadrezi in exemplul dat. Daca te grabesti si traversezi in diagonala, (
Art 72 lit.C Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia) nemaiparcurgand intreg drumul pe trotuar, atunci te incadrezi in exemplu (sper ca nu e cazul, asta fiind deja contraventie)
Din ce zici tu, sa inteleg ca soferii nu sunt oameni, ei neavand ce cauta in oras?

E adevarat ca trec de multe ori mai mult decat vioi, dar ma gandesc ca altii nu pot sa faca asta neaparat, nu toti sunt sprinteni ca la 20 de ani... si pe langa asta nu mi se pare normal sa-i ceri omului sa se streseze si sa se grabeasca pentru binele altcuiva. Chiar daca vrea sa se plimbe, are tot dreptul, ca daca te plimbi pe trotuar nu o sa incepi sa o iei la fuga pe treceri si dup-aia sa te plimbi din nou...
Nu, in niciun caz nu spun ca soferii nu sunt oameni, spun doar ca in mult prea multe locuri pietonii sunt sufocati de masini. Iar asta nu e vina nici a soferilor, nici a pietonilor.
Cat despre incadratul in exemplu, nu, nu simt ca ma incadrez, chiar daca sunt grabit nu trec in diagonala si nu sar in fata masinilor doar pentru ca e trecere (aia nu mi se pare ca se cheama aroganta sau asa ceva, ci inconstienta, cat de disciplinati ar fi soferii, nu au de unde sa stie cand te hotarasti tu ca pieton sa apari de nicaieri), dar totusi mi se pare absurd sa spui ca "eu sunt cu masina si ma grabesc, deci sa se opreasca pietonii la trecere sa ma lase pe mine, ca ei sigur se plimba".
Aceasta postare a fost editata de buback: 08 decembrie 2015 - 01:09