STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#321 Useril este offline   marius2002 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 30 mai 14

Postat 19 februarie 2015 - 09:13

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 18 februarie 2015 - 23:17, a spus:

In locatia din imagine, ar trebui cumva intarita interdictia de a vira la stanga, chiar daca pe carosabil e vopsita o sageata (aproape stearsa) care indica ca e permis sa mergi doar inainte. Indicatorul marcat in imagine, parca nu face decat sa intareasca convingerea bizonilor ca nu e voie doar la stanga, la dreapta nefiind nicio problema sa virezi. Au un tupeu fantastic virand practic pe rosu si ignorandu-i pe cei care vin dinspre Maria si vireaza legal la dreapta pe verde intermitent.

A se observa ca si bizonul din imagine semnalizeaza stanga.

Atasament Untitled-1.jpg

Pana acum 1...2 ani acolo era un semn de "obligatoriu inainte". De foarte multe ori statea politia, asa cum zice Doppler, la pescuit la Consulatul German. Acum, daca a fost dat jos, ce sa intelegem? Avem sau nu voie sa facem stanga?

Aceasta postare a fost editata de marius2002: 19 februarie 2015 - 09:14

0

#322 Useril este offline   twist3r 

• Membru activ
  • Postari: 151
  • Inregistrat: 22 aprilie 13

Postat 19 februarie 2015 - 10:38

Se pare ca si eu am fost unul din "bizonii" care faceau acolo stanga multa vreme.
Am si intrebat pe cineva de la politia rutiera care este situatia in acel loc si mi-a spus ca acel semn care te obliga sa mergi doar inainte a fost dat jos in mod deliberat si acum exista doar cu cel de interzis la dreapta.
Am trimis si un email la care asteptam un raspuns oficial, dar nu am primit nici pana in ziua de azi raspuns la el.

Asadar eu am considerat ca e voie si m-am comportat ca atare. Mai ales ca nici politia nu mai sta acolo cum statea pe vremuri sa ii prinda exact pe cei care efectuau aceea manevra. Pe mine ma ajuta mult aceea permisiune, altfel trebuia sa ocolesc destul de mult pentru a ajunge seara acasa de la serviciu. Stiu ca daca se strang 2-3 autoturisme deja tramvaiul nu mai poate inainta, dar banuiesc ca au luat in calcul si asta cand au inlaturat acel semn de obligativitate.
1

#323 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 februarie 2015 - 10:39

@marius2002
Pe carosabil e o sageata care indica obligatoriu inainte, deci NU. Dar asta spuneam, ca semnificatia sagetii ar trebui intarita si de un indicator rutier.

@ twist3r
Daca e cum spui tu, sa monteze un indicator care sa indice clar asta: Imagine atasata: indicatoare4.png

Ideea e ca lucrurile sa fie clare, nu ambigue cum sunt acum. Oricum, in situatia actuala, cand avem vopsita pe carosabil o sageata care indica inainte, e interzis sa virezi stanga, chiar daca indicator nu exista.
0

#324 Useril este offline   twist3r 

• Membru activ

Postat 19 februarie 2015 - 10:55

Da, asa e, inca mai exista acel marcaj dar nu stiu daca nu cumva s-a trasat inainte de a fi dat jos semnul anterior.
E clar ca ar trebui reglementata cumva situatia acolo ca sa nu mai existe confuzie. Pana la urma eu am ales situatia care m-a avantajat pe mine.
Pe mine m-a convins politistul de la rutiera ca e ok sa fac aceea manevra si faptul ca politia nu mai sta acolo la amenzi.

Acum nu ma mai afecteaza pentru ca intre timp m-am mutat si nu mai am nevoie de a face aceea manevra, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui lamurita odata pentru totdeauna.
1

#325 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 februarie 2015 - 11:09

Cel mai suparator e ca cei care vireaza acolo, au (nu stiu de ce) impresia ca nu ar trebui sa acorde prioritate celor care vin de la Maria si vireaza dreapta. Desigur, asta dupa ce au si trecut pe rosu, ca pe verde nu au cum din cauza celor care merg drept, spre catedrala. -_-
0

#326 Useril este offline   marius2002 

• Membru activ
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 30 mai 14

Postat 19 februarie 2015 - 11:20

Vezi postareatwist3r, la 19 februarie 2015 - 10:55, a spus:

Da, asa e, inca mai exista acel marcaj dar nu stiu daca nu cumva s-a trasat inainte de a fi dat jos semnul anterior.

SIGUR asa ii.
0

#327 Useril este offline   twist3r 

• Membru activ

Postat 19 februarie 2015 - 11:56

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 19 februarie 2015 - 11:09, a spus:

Cel mai suparator e ca cei care vireaza acolo, au (nu stiu de ce) impresia ca nu ar trebui sa acorde prioritate celor care vin de la Maria si vireaza dreapta. Desigur, asta dupa ce au si trecut pe rosu, ca pe verde nu au cum din cauza celor care merg drept, spre catedrala. -_-

Asta deja e o problema de nerespectare a prioritatii de dreapta, ar trebui sa fie cunoscuta de catre oricine, nu iti trebuie marcaje/indicatoare pentru asa ceva :)
Partea cu trecutul pe rosu nu o intelg, eu nu am fost nevoit acolo niciodata sa trec pe rosu :)
0

#328 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 februarie 2015 - 14:04

Pai, intra trei masini in intersectie (cam atatea incap) si stau acolo neputand trece pana nu se face rosu pe sensul opus, dupa care trec cu tupeu, bulversandu-i pe cei care au deja verde. Tocmai de asta nu se permitea virajul la stanga. Daca ai trecut cand traficul e redus, sigur ca nu ai fost nevoit sa treci pe rosu.
0

#329 Useril este offline   twist3r 

• Membru activ

Postat 19 februarie 2015 - 14:42

Nu stiu ce sa spun, eu intotdeauna ajungeam pe acolo seara pe la orele 19:10 si nu am fost niciodata nevoit sa trec pe rosu, dar posibil sa existe si situatia asta.
0

#330 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Locatia:Timisoara

Postat 19 februarie 2015 - 18:20

Deci, ce chestie. Folosesc traseul și virajul acela la stânga menționat mai sus, în drum de la serviciu spre casă (aproape zilnic). Chiar astăzi așteptam la semafor să fac stânga (eram a 3-a mașină) iar în spatele meu venise tramvaiul.

Prima mașină a țâșnit pe verde rapid, cu câteva claxoane și înjurături în timp ce eu și șoferul din față așteptam să putem trece (venind mașini din dreapta) iar tramvaiul mă claxona de nebun, chiar am început să mă enervez. Și da, acuma că ziceți e ciudată treaba, dar nu scrie niciunde că e interzis virajul la stânga.

Atât iGO cât și Waze arată că acolo se poate vira la stânga - plus că nici un indicator nu îmi interzice asta.
Dacă e să ne luăm după "cretă pe asfalt" a se vedea Calea Martirilo porțiunea Rebreanu - Prezan unde în fapt este linie dublă continuă dar marcajele s-au șters acum 2-3 ani.

Întâmplarea face ca în timp ce scriu acest mesaj să intre tatăl meu în cameră (e vatman pentru cei care nu știu) și să îl întreb cum vede el treaba. Mi-a spus că au făcut sesizare la comisia de circulație legat de indicatorul care a dispărut (cică a fost dat jos cînd era închisă circulația pe Michelangelo, cică ar fi fost provizoriu), au propus că dacă se permite virajul la stânga măcar să schimbe semaforizarea, astfel să se plece pe rând din cele 4 colțuri ale intersecției. Așa a rămas treaba.

Unui coleg de-al lui i-au luat permisul pe 3 luni polițiștii că fiind angajat în virajul la stânga (cu mașina) era aglomerație și l-a prins semaforu roșu pe trecerea de pietoni și că cică a blocat toată intersecția când a încercat să plece.

Deci da, e nasoală treaba.

Și ca să nu fac dublu post, acest indicator provizoriu de limitare de viteză e acolo de ~3 ani de când au fost lucrări pe Cluj.

Imagine atasata: indicator.jpg

Aceasta postare a fost editata de Raoul94: 19 februarie 2015 - 18:29

1

#331 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 februarie 2015 - 20:31

E nasol si tinand cont de marcaj, esti la dispozitia politiei, ca sa zic asa. Degeaba explici ca pare cam vechi marcajul. Sa vedem daca interventia lui MHN rezolva ceva si in cazul pe care l-am adus in discutie.
1

#332 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 20 februarie 2015 - 00:08

:up_arow: Da, este discutabil daca marcajul poate sa iti interzica virajul, de aceea am renuntat sa mai merg la Lidl de pe Torontalului prin viraj la stinga la semaforul cu str. Timis.

Vezi postareaRaoul94, la 19 februarie 2015 - 18:20, a spus:

...
Întâmplarea face ca în timp ce scriu acest mesaj să intre tatăl meu în cameră (e vatman pentru cei care nu știu) și să îl întreb cum vede el treaba. Mi-a spus că au făcut sesizare la comisia de circulație legat de indicatorul care a dispărut (cică a fost dat jos cînd era închisă circulația pe Michelangelo, cică ar fi fost provizoriu), au propus că dacă se permite virajul la stânga măcar să schimbe semaforizarea, astfel să se plece pe rând din cele 4 colțuri ale intersecției. Așa a rămas treaba.
...

Exact, solutia cea mai buna. As spune ca poate sa fie mai simplu, pentru tramvaiul care asteapta la semafor si il prinde rosu din cauza masinilor din fata ar fi suficient ca semaforul celor care vin dinspre pod sa ramina verde in plus 5-10 secunde.
3

#333 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 februarie 2015 - 10:14

Vezi postareaDoppler, la 20 februarie 2015 - 00:08, a spus:

Da, este discutabil daca marcajul poate sa iti interzica virajul...

Nu prea e discutabil, poate doar daca discutia e sustinuta cu o bancnota. :04:

Citeaza

1.18 Săgeţile cu fusele drepte presemnalizează direcțiile de circulaţie pe benzi, permise în intersecţie.
Marcajele pot fi utilizate separat sau în asociere cu indicatoarele

...deci nu e obligatoriu sa fie insotite de indicatoare, dar cum sustineam si eu mai sus, asta ar face treaba mult mai clara. Daca virajul e permis, sa se vopseasca pe carosabil o noua sageata dubla (inainte si la stanga), peste cea existenta. Nici asta nu e complicat.
Asa pe baza faptului ca marcajul e cam sters, am putea trece si peste liniile continue din unele locuri, ca de cat s-a trecut (ilegal) peste ele, abia se mai vad. :D
1

#334 Useril este offline   cstm 

• Membru activ
  • Postari: 400
  • Inregistrat: 14 ianuarie 14

Postat 20 februarie 2015 - 11:09

Lipsa marcajelor pe carosabil, asta chiar ar trebui sesizat.

Dar eu ma intreb ce fac cei de la politia rutiera sau in mod special cei de la control trafic? Oare nu e si obligatia lor sa sesizeze neregulile legate de indicatoare, marcaje si semnalizari rutiere?
0

#335 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 20 februarie 2015 - 12:43

In comisia de circulatie exista un singur politist si restul calificati prin votul nostru.
0

#336 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 20 februarie 2015 - 19:14

Nu am găsit topicul cu centrul de monitorizare a traficului, dacă există. Vedeți aici, noile sperietori din trafic.

Poze de foarte slabă calitate făcute pe Pod Mitropolit Șaguna, sunt mai multe în zonă, cred că pe fiecare arteră ce duce în intersecție la ETC.

Imagine atasata: IMG_20150220_174010.jpg Imagine atasata: IMG_20150220_174017.jpg Imagine atasata: IMG_20150220_174024.jpg Imagine atasata: IMG_20150220_174032.jpg

Am văzut dimineață în drept cu Flora, din E3 și am crezut că sunt ceva cabluri căzute la pământ. M-am întors de la lucru pe jos, fiind soare... Un cimișorean avea vreo 60-70 km/h iar în când a văzut "chestia" de pe jos a apăsat frâna cu ambele picioare cred că, și a mai tras și frâna de mâna și e posibil să fi luat și contactu :rad_masa: Nu mai zic că s-a udat șezutul sub el.

Numărătoare de trafic fabricate în Irlanda, mă întreb cum stochează/transmit informația.
3

#337 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 20 februarie 2015 - 19:37

Una peste alta, indiferent daca e o numaratoare comandata de la centru (din Bucuresti, adica, de catre Cestrin) sau local (de catre comisia tehnica din primarie sau de catre terti ptr aceasta), pe mine unul ma bucura demersul.
0

#338 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 20 februarie 2015 - 20:06

Este o "sperietoare" si pe C. Aradului imediat dupa statia 17/18 Remus Radulet sensul spre Piata Verde.

Legat se semalizarile rutiere pe Ghe. Lazar colt cu Gh. Dima banda 1 are marcaj pe astfalt inainte sau dreapta . Statiia lui 13 fiind foarte aproape de intersectie autobuzele fac stanga de pe banda 1 ca, soferi nu se prea inghesuie sa faca loc MTC-ului care pleaca din statie sa schimbe banda...
1

#339 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13

Postat 20 februarie 2015 - 20:55

Este impanzit orasul de aceste sperietori. Am observat ca soferii, cand le vad, reduc din viteza.
0

#340 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 februarie 2015 - 21:08

Poate vor sa fie siguri ca vehiculul lor a fost numarat. :rad_masa:
5

Arata acest topic