Deci, ce chestie. Folosesc traseul și virajul acela la stânga menționat mai sus, în drum de la serviciu spre casă (aproape zilnic). Chiar astăzi așteptam la semafor să fac stânga (eram a 3-a mașină) iar în spatele meu venise tramvaiul.
Prima mașină a țâșnit pe verde rapid, cu câteva claxoane și înjurături în timp ce eu și șoferul din față așteptam să putem trece (venind mașini din dreapta) iar tramvaiul mă claxona de nebun, chiar am început să mă enervez. Și da, acuma că ziceți e ciudată treaba, dar nu scrie niciunde că e interzis virajul la stânga.
Atât iGO cât și Waze arată că acolo se poate vira la stânga - plus că nici un indicator nu îmi interzice asta.
Dacă e să ne luăm după "cretă pe asfalt" a se vedea Calea Martirilo porțiunea Rebreanu - Prezan unde în fapt este linie dublă continuă dar marcajele s-au șters acum 2-3 ani.
Întâmplarea face ca în timp ce scriu acest mesaj să intre tatăl meu în cameră (e vatman pentru cei care nu știu) și să îl întreb cum vede el treaba. Mi-a spus că au făcut sesizare la comisia de circulație legat de indicatorul care a dispărut (cică a fost dat jos cînd era închisă circulația pe Michelangelo, cică ar fi fost provizoriu), au propus că dacă se permite virajul la stânga măcar să schimbe semaforizarea, astfel să se plece pe rând din cele 4 colțuri ale intersecției. Așa a rămas treaba.
Unui coleg de-al lui i-au luat permisul pe 3 luni polițiștii că fiind angajat în virajul la stânga (cu mașina) era aglomerație și l-a prins semaforu roșu pe trecerea de pietoni și că cică a blocat toată intersecția când a încercat să plece.
Deci da, e nasoală treaba.
Și ca să nu fac dublu post, acest indicator provizoriu de limitare de viteză e acolo de ~3 ani de când au fost lucrări pe Cluj.
Aceasta postare a fost editata de Raoul94: 19 februarie 2015 - 18:29