Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras
Postat 03 ianuarie 2014 - 12:02
Una peste alta, pentru binele imagini orasului si pentru orientarea rapida a trecatorilor prin Timisoara, sper sa intre in relatii oficiale cu decidentii din primarie si societatea Girod Semnalizare, ale carei referinte spun multe.
Postat 03 ianuarie 2014 - 23:57
Florin.B RATT, la 02 ianuarie 2014 - 18:03, a spus:

In urma observatiei tale m-am uitat la semnele (mai) vechi si am vazut ca si ele au 2 puncte...

Astept cu nerabdare semafoarele fabricate de Rosign.
Daca citeste cineva de la Rosign forumul nostru, as recomanda ca la intersectia 16 decembrie cu Brancoveanu sa se mareasca cu 2-3 secunde durata de timp de cind se face rosu la cei care vin pe 16 decembrie dinspre Sinaia si cind se face verde la cei care vin dinspre Calea Sagului. O masina care trece pe galben nu apuca sa treaca de trecerea de pietoni si deja se face verde la pietoni. Daca trece pe rosu deja se poate "intersecta" cu masinile care pleaca imediat ce se face verde.
Postat 04 ianuarie 2014 - 01:03
Chiar daca eram copil imi aduc aminte de indicatoarele de insula din anii '70 care aveau un tub de neon in interior si semnul cu sageata iluminat. Pina la urma unul cite unul au fost distruse de masini si evident neinlocuite cu altele noi, ca tot trebuia facuta economie de curent. In anii '90 cind au fost importate primele semne flexibile, au fost laudate in Renasterea B., ca o adevarata noutate SF.
Postat 04 ianuarie 2014 - 04:14
Postat 04 ianuarie 2014 - 09:50
Postat 04 ianuarie 2014 - 13:23
Doppler, la 04 ianuarie 2014 - 01:03, a spus:
Chiar daca eram copil imi aduc aminte de indicatoarele de insula din anii '70 care aveau un tub de neon in interior si semnul cu sageata iluminat. Pina la urma unul cite unul au fost distruse de masini si evident neinlocuite cu altele noi, ca tot trebuia facuta economie de curent. In anii '90 cind au fost importate primele semne flexibile, au fost laudate in Renasterea B., ca o adevarata noutate SF.
Daca ai trecut cumva prin Arad ei si acum folosesc niste indicatoare din acestea luminate, sunt chiar pe Calea Romanilor si mie unul mi se pare destul de practice, bineinteles ca o sa fie practice pana ce o sa vina nu stiu ce smecher (BMW) si o sa intre in ele dupa care sigur nu o sa mai fie puse la loc.
Postat 04 ianuarie 2014 - 13:59

Cred ca mai degraba este vorba de o delasare din partea autoritatilor decat de altceva.
Postat 04 ianuarie 2014 - 14:18
Postat 04 ianuarie 2014 - 14:24
mile, la 04 ianuarie 2014 - 13:59, a spus:

Cred ca mai degraba este vorba de o delasare din partea autoritatilor decat de altceva.
Scuze nu am vrut sa fie - (minus) din greseala am apasata.
Postat 05 ianuarie 2014 - 01:30
Doppler, la 04 ianuarie 2014 - 01:03, a spus:
Daca memoria nu ma inseala, pe vremuri, semnele de pe insule erau un fel de triunghiular mai comic... (al naibii sa fiu daca gasesc vreo poza...)
La fel imi aduc aminte de o bicata specifica (nu ii mai stiu locatia) care era modelul iluminat, insa in loc de albastru, acesta era mov...
Postat 26 martie 2014 - 10:28

Marcajele rutiere "3D" (acum mi-a venit, nu stiam cum sa spun la marcajele facute cu spaclul) care nu se sterg spre deosebire de cele facute cu vopsea au un singu dezavantaj: nu pot fi sterse. S-a incercat acoperirea lor cu vopsea neagra dar evident ca vopseaua neagra cu timpul se uzeaza si marcajul nemuritor reapare.
Acum citeva zile am vazut un utilaj care rascheteaza aceste marcaje:

Rezultatul:

Postat 30 mai 2014 - 14:29
Postat 16 august 2014 - 00:49
Exemple ce le-am vazut pe traseul meu: Strada Cluj (complet), intersectia Martirilor/Cluj si mai 2 locuri in partea opusa de oras pe care nu le mai tin minte. Prima oara am crezut ca se munceste la o unda verde pentru Michelangelo - Cluj si continuare dar am vorbit cu un taximetrist si a zis ca se "testeaza" cateva puncte din oras.
Sper din tot sufletul sa fie asa si sa revenim la acest obicei, cum de altfel e si normal.
Postat 16 august 2014 - 13:37
Postat 16 august 2014 - 17:35