STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#241 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 03 ianuarie 2014 - 12:02

Si eu stiam ca Rosign la inceput nu facea si productie.
Una peste alta, pentru binele imagini orasului si pentru orientarea rapida a trecatorilor prin Timisoara, sper sa intre in relatii oficiale cu decidentii din primarie si societatea Girod Semnalizare, ale carei referinte spun multe.
0

#242 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 03 ianuarie 2014 - 14:08

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 02 ianuarie 2014 - 18:03, a spus:

Cred ca existau si alte metode de fixare pe teava, in asa fel incat sa nu se vada nimic in fata.

Ma mir ca n-au legat semnul cu sarma de stalp...Niste idioti...
0

#243 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 03 ianuarie 2014 - 23:57

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 02 ianuarie 2014 - 18:03, a spus:

Eu de sageata cu doua puncte nu am auzit... :eusa_think: O fi ceva nou. :crazy: Cred ca existau si alte metode de fixare pe teava, in asa fel incat sa nu se vada nimic in fata.

In urma observatiei tale m-am uitat la semnele (mai) vechi si am vazut ca si ele au 2 puncte...

Imagine atasata: indicator - 2014.01.03 - 1.jpg Imagine atasata: indicator - 2014.01.03 - 2.jpg

Astept cu nerabdare semafoarele fabricate de Rosign.

Daca citeste cineva de la Rosign forumul nostru, as recomanda ca la intersectia 16 decembrie cu Brancoveanu sa se mareasca cu 2-3 secunde durata de timp de cind se face rosu la cei care vin pe 16 decembrie dinspre Sinaia si cind se face verde la cei care vin dinspre Calea Sagului. O masina care trece pe galben nu apuca sa treaca de trecerea de pietoni si deja se face verde la pietoni. Daca trece pe rosu deja se poate "intersecta" cu masinile care pleaca imediat ce se face verde.
0

#244 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 04 ianuarie 2014 - 00:22

Vezi postareaDoppler, la 03 ianuarie 2014 - 23:57, a spus:

am vazut ca si ele au 2 puncte...

Da, dar nu atat de evidente ca astea noi. Aici, parca intentionat le-au facut cat mai mari si mai batatoare la ochi.
0

#245 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 04 ianuarie 2014 - 01:03

Cu toate ca au prinderea flexibila, se gaseste un berbec sa reuseasca distrugerea lor... In poza cu semnul fabricat de Rosign se vede in bordura prinderea semnului identic cu cel din ultimul meu post.

Chiar daca eram copil imi aduc aminte de indicatoarele de insula din anii '70 care aveau un tub de neon in interior si semnul cu sageata iluminat. Pina la urma unul cite unul au fost distruse de masini si evident neinlocuite cu altele noi, ca tot trebuia facuta economie de curent. In anii '90 cind au fost importate primele semne flexibile, au fost laudate in Renasterea B., ca o adevarata noutate SF.
0

#246 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 04 ianuarie 2014 - 04:14

Nu cred ca Rosign va fabrica vreodata semafoare, atat timp cat va exista fabrica Elba, caci cele doua au proprietar comun.
1

#247 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 04 ianuarie 2014 - 09:50

Nu stiam acest lucru. Oricum ma bucur ca Rosign fabrica semne de circulatie, credeam ca Vesta are monopol.
0

#248 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 04 ianuarie 2014 - 13:23

Vezi postareaDoppler, la 04 ianuarie 2014 - 01:03, a spus:

Chiar daca eram copil imi aduc aminte de indicatoarele de insula din anii '70 care aveau un tub de neon in interior si semnul cu sageata iluminat. Pina la urma unul cite unul au fost distruse de masini si evident neinlocuite cu altele noi, ca tot trebuia facuta economie de curent. In anii '90 cind au fost importate primele semne flexibile, au fost laudate in Renasterea B., ca o adevarata noutate SF.

Daca ai trecut cumva prin Arad ei si acum folosesc niste indicatoare din acestea luminate, sunt chiar pe Calea Romanilor si mie unul mi se pare destul de practice, bineinteles ca o sa fie practice pana ce o sa vina nu stiu ce smecher (BMW) si o sa intre in ele dupa care sigur nu o sa mai fie puse la loc.
0

#249 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 04 ianuarie 2014 - 13:59

:up_arow: Sunt situatii in care este cunoscut autorul "distrugerilor" si atunci de ce nu este pus sa plateasca pagubele pricinuite si in consecinta aceste semne iluminate (cu tub neon in interior) sa fie inlocuite. Chiar daca autorul nu este surprins, nu cred ca aceste semne costa o avere ca sa nu mai poata fi inlocuite, si asta ar trebui sa se intample mai ales pe traseele circulate.

Cred ca mai degraba este vorba de o delasare din partea autoritatilor decat de altceva.
2

#250 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 ianuarie 2014 - 14:18

Acum, s-ar putea folosi led-uri in loc de neoane si cred ca ar ajuta mult ca insulele sa fie semnalizate luminos.
0

#251 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 04 ianuarie 2014 - 14:24

Vezi postareamile, la 04 ianuarie 2014 - 13:59, a spus:

:up_arow: Sunt situatii in care este cunoscut autorul "distrugerilor" si atunci de ce nu este pus sa plateasca pagubele pricinuite si in consecinta aceste semne iluminate (cu tub neon in interior) sa fie inlocuite. Chiar daca autorul nu este surprins, nu cred ca aceste semne costa o avere ca sa nu mai poata fi inlocuite, si asta ar trebui sa se intample mai ales pe traseele circulate.

Cred ca mai degraba este vorba de o delasare din partea autoritatilor decat de altceva.

Scuze nu am vrut sa fie - (minus) din greseala am apasata.
0

#252 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 05 ianuarie 2014 - 01:30

Vezi postareaDoppler, la 04 ianuarie 2014 - 01:03, a spus:

Cu toate ca au prinderea flexibila, se gaseste un berbec sa reuseasca distrugerea lor... In poza cu semnul fabricat de Rosign se vede in bordura prinderea semnului identic cu cel din ultimul meu post.

Daca memoria nu ma inseala, pe vremuri, semnele de pe insule erau un fel de triunghiular mai comic... (al naibii sa fiu daca gasesc vreo poza...)

La fel imi aduc aminte de o bicata specifica (nu ii mai stiu locatia) care era modelul iluminat, insa in loc de albastru, acesta era mov...
0

#253 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 25 martie 2014 - 06:17

O compilatie din Ianuarie 2014:

3

#254 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 26 martie 2014 - 10:28

:up_arow: :up_arow: Si eu am intilnit semnele de circulatie "Milka", problema a fost plasticul cu pigmenti realizati de industria tovarasei academician doctor inginer, care nu rezista la UV. Semenele evident ca intial au fost albastre.

:up_arow: Nu stiu ce invata astia la scoala de soferi. Poate ca eu in 1990 avind instructor un fost navigator de raliuri am avut mai mult noroc ca sa si invat ceva. La viraj pe un drum cu 2 benzi, peste 90% se incadreaza pe ce banda vor, nu pe care trebuie (1 sau 2 dupa banda de pe care fac virajul), la viraj la dreapta nu folosesc banda de decelerare si respectiv banda de accelerare.

Marcajele rutiere "3D" (acum mi-a venit, nu stiam cum sa spun la marcajele facute cu spaclul) care nu se sterg spre deosebire de cele facute cu vopsea au un singu dezavantaj: nu pot fi sterse. S-a incercat acoperirea lor cu vopsea neagra dar evident ca vopseaua neagra cu timpul se uzeaza si marcajul nemuritor reapare.

Acum citeva zile am vazut un utilaj care rascheteaza aceste marcaje:

Imagine atasata: Stergere marcaje rutiere - 2014.03.20 - 1.jpg Imagine atasata: Stergere marcaje rutiere - 2014.03.20 - 4.jpg Imagine atasata: Stergere marcaje rutiere - 2014.03.20 - 2.jpg Imagine atasata: Stergere marcaje rutiere - 2014.03.20 - 3.jpg

Rezultatul:

Imagine atasata: Stergere marcaje rutiere - 2014.03.25 - 1.jpg Imagine atasata: Stergere marcaje rutiere - 2014.03.25 - 2.jpg Imagine atasata: Stergere marcaje rutiere - 2014.03.25 - 3.jpg
3

#255 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 29 mai 2014 - 18:29

In curtea aem:

Imagine atasata: aem - 2014.05.29 - 01.jpg Imagine atasata: aem - 2014.05.29 - 02.jpg
2

#256 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 30 mai 2014 - 14:29

Chestia aia e deja de ceva vreme acolo... Adica eu personal o vazusem inca de anul trecut...
0

#257 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 08 iunie 2014 - 16:01

Pe str. Circumvalatiunii, inainte de Bogdanestilor. PIna acum nu l-am vazut.

Imagine atasata: Pasaj Circumvalatiunii - 2014.06.08 - 01.jpg

Indicatorul ar trebui completat cu alte semne, sa fie indicat si Belgrad, Resita, TRANZIT etc.
2

#258 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 16 august 2014 - 00:49

De 2 zile am observat ca se fac teste pentru revenirea la semaforizarea intermitenta pe timp de noapte.

Exemple ce le-am vazut pe traseul meu: Strada Cluj (complet), intersectia Martirilor/Cluj si mai 2 locuri in partea opusa de oras pe care nu le mai tin minte. Prima oara am crezut ca se munceste la o unda verde pentru Michelangelo - Cluj si continuare dar am vorbit cu un taximetrist si a zis ca se "testeaza" cateva puncte din oras.

Sper din tot sufletul sa fie asa si sa revenim la acest obicei, cum de altfel e si normal.
0

#259 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 16 august 2014 - 13:37

Care o sa fie orarul de (ne)functionare a semafoarelor? Sper ca nu doar dupa ora 1 sau 2 noaptea...
0

#260 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 august 2014 - 17:35

Crezi ca mai devreme de ora 24 e posibil? Totusi, e inca trafic la ora aceea.
0

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou