mile, la 03 octombrie 2013 - 16:32, a spus:
Probabil ca asa este insa numarul de masini intr-un oras ajunge la un moment dat la apogeu, deci este limitat iar daca infrastructura se realizeaza pentru acest numar limitat oricat de mare ar fi el, nu va mai fi aglomeratie. Numai ca realizarea unei astfel de infrastructuri costa niste bani, bani de care probabil nu dispunem...
Bani de sosele se vor gasii mereu, pentru ca inca avem "regi al asfaltului". Dupa cum am spus, suntem in camp (nu ne prea jeneaza nici un munte sau vreun/o rau/mare sa ne extindem), numarul de masini poate fii egal cu numarul de locuitori pentru ca loc de sosele ar fii, si asa gandesc multi, iar in contextul in care noi apreciem monumentele istorice asa cum le apreciem, nu ar fi o mare mirare sa demolam cateva case sa facem drumuri mai mari, ca deh uneori ne consideram atat de romani in cat uitam ca nu noi am inventat totul ci ca am fost dependenti de ce au facut altii.
Eu va respect opinia cu mersul gratuit si ca asta ar atrage calatori, dar mereu uitam imaginea de ansamblu. Bun s-au cumparat firobuze/ autobuze, arata ele bine, au caldura, clima si toate dotarile, dar unde stam sa asteptam firobuzul/ autobuzul? s-a amenajat vreo alveola cum trebuie in oras, s-a facut vreo statie pe marginea drumului ca la carte, din care te poti informa... nu si atata timp cat omul nu e informat in timp real de modificari si bombardat cu noutati aparute asa cum e bombardat cu reclame la dry cooker nu va venii nimeni la transportul public. Poate sa fie benzina dublul cat e acuma, ca suitul in masina direct din sufragerie va fii mult mai comod decat mersul pana la statie si asteptat. Si va spun asta in contextul in care la facultate am avut un timp gratuit 100%, apoi din nou 50%, dar majoritatea colegilor debea asteptau sa se suie in masina personala.
Si cum ar putea fii atractiv transportul public gratuit din moment ce pe strazii cum sunt cele din Pta Traian s-a dat drumul la masini destrugandu-se avantajul pe care il avea tramvaiul pe acolo. Noi ne intoarcem inapoi acuma, defapt dam drumul la masini pe toate strazile, si deabea cand se vor umple acelea, poate doar poate se va gandii primaria sa faca un plan de rarefiere a traficului, prin promovarea intensiva a transportului public si gestionarea acestuia cum trebuie.
Dar nici nu trebuie sa ajungem la exagerari asa mari ca si transportul gratuit, ce detest eu cel mai mult si mai ales in zona centrala, sunt masinile parcate pe marginea drumului. Preferam sa avem 2 benzi pe o strada ocupate degeaba cand acele benzi pot fii utilizate, iar masinile parcate in parcari, asta cred eu ca e inca un factor care favorizeaza automobilul pentru ca nu ai de mers mult de la locul de parcare la domiciliu sau servici, ori daca ai avea de mers pana la autoturism la fel de mult cat pana la statie atunci ar fi o speranta ca lucrurile s-ar mai schimba.