STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#1361 Useril este offline   Brutalway 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 30 iunie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Lugoj

Postat 10 aprilie 2017 - 13:06

Vezi postareacseh_17, la 31 martie 2017 - 11:35, a spus:

Eu cred ca solutia perfecta ar fi asa numitele 'turbo roundabouts' . Le-am intalnit in Olanda, si recent s-a realizat si prima din Germania, chiar in Bergisch Gladbach.

google.de

Turbo giratiile nu sunt ceva nou nici in Romania (un mic exemplu chiar pe Centura TM, intersectia giratorie cu DJ691). Ma indoiesc ca abia recent au facut una in Germania.
Acest tip de giratie ar fi intradevar o solutie perfecta.
0

#1362 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 10 aprilie 2017 - 20:49

Vezi postareaMHN, la 14 martie 2017 - 17:53, a spus:

Dimineașa, la ora 8, când îs polițai acolo ca să oprească pietonii din a traversa în șir indian, atunci stau 10 - 15 minute pe Calea Aradului. Iar când nu-s polițai acolo, atunci stau 25 - 30 de minute la sensul ăsta de la Mărăști.

Da, incredibil cat de mult poate conta suspendarea unei zebre pietonale. Ma refer la cea de pe Oituz, cea suspendata...

Daca scriam in urma cu vreo 3 saptamani ca parcurgeam distanta de la Opera pana la Marasti in 25-26 de minute, iata ca saptamana trecuta am parcurs aceeasi distanta in 2 minute mai putin vineri cand pe timp ploios am facut vreo 6 minute (cu autobuzul conventie)...

Pe Gh.Lazar la semafor (ETA2U) erau deobicei 4-5-6 masini insa pa Aradului se facea coada cam la jumatatea distantei de pana la viaduct si asta deoarece pietonii redirectionati treceau acum pe Aradului catre Clinici si invers...

Cu alte cuvinte, daca pietonii ar avea pasaje pietonale subterane, deci scosi total din intersectie, cred ca si in orele de varf n-am vedea nici o coada...

Nu stiu cati isi aduc aminte de propunerea lituanienilor (cei care au cumparat in 2008-2009 cazarma U) de a face un pasaj pietonal subteran in piata Marasti pentru toate directiile...Aceasta ar fi solutia corecta si in prezent si eventual in cazul INELULUI I in sens unic...

Imagine atasata: 3.jpgImagine atasata: 4.jpg

Pasaj subteran pietonal
5

#1363 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 10 aprilie 2017 - 22:36

As pune semafor cu buton la toate zebrele astea, în tot orașul, chiar așa e de complicat?
2

#1364 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 12 aprilie 2017 - 19:48

Tot aceeasi prostie, doar ca mai rasfirat. Suspendate, si duse in sub sau suprateran.
1

#1365 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2373
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 12 aprilie 2017 - 21:03

Vezi postareaElphax, la 10 aprilie 2017 - 22:36, a spus:

As pune semafor cu buton la toate zebrele astea, în tot orașul, chiar așa e de complicat?

Ideea de semafor cu buton pentru pietoni e utila..dar cu o adaugire. Asa cum vede conducatorul auto cate secunde are pana la urmatorul verde..ar trebui un contor de timp si la apasarea acelui buton. Concret am folosit de mai multe ori semaforul pietonal din fata liceului Vidu in complex. Pe langa faptul ca butonul are o "cursa" foarte mica asa ca nu iti dai seama daca a fost efectiv preluata comanda...nici nu ai un indiciu cat ar trebui sa astepti ca sa traversezi...stai si te uiti ca prostul minute intregi neavand nici o idee daca si cand va urma verdele...majoritatea se uita daca vine vreun vehicul si traverseaza bine mersi pe rosu..
2

#1366 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 13 aprilie 2017 - 08:56

de cand cu semaforizarea "inteligenta" majoriatatea semafoarelor cu buton nu mai functioneaza pe buton ci pe timpi prestabiliti :Facepalm_emote_gif:
0

#1367 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 18 aprilie 2017 - 22:19

Oare cine n-a avut loc de ele (tocmai de Paste)? :machine-gun: :fahren0018: :fahren0018:

Imagine atasata: IMG_20170418_090354.jpg
0

#1368 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 28 aprilie 2017 - 22:13

Vezi postareaElphax, la 10 aprilie 2017 - 22:36, a spus:

Daca tot ne intrebam de ce se face rosu la masini cind niciun pieton nu astepta la semaforul cu buton:

https://www.youtube....outu.be&t=3m41s

(integrat in post nu merge saltul la 3:41)
0

#1369 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 28 aprilie 2017 - 22:42

La 3 din 5 semafoare de pe Take I. daca nu apesi butonul, ai dreptate, se face rosu la masini, dar ramane rosu si la pietoni, deci bafta bazandu-va pe spusele vidioclipului.
0

#1370 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 03 mai 2017 - 12:05

Pai se face rosu la masini pentru ca exista si drumuri perpendiculare de masini, iar cand acelea au verde, pe TI e rosu.
Dar am vazut si mai rau. In lateralul H. Continental catre T. Grozavescu (statia lui 15 si 16), am vazut de cateva ori o multime de oameni (20-25) care asteptau (in zadar) verdele, deoarece nimeni nu s-a gandit sa apese pe buton. Acel buton chiar functioneaza, desi nu asa cum se gandesc oamenii, adica nu se face verde la 10-15 secunde dupa ce ai apasat pe buton, ci la un timp semnificativ mai lung (probabil ideea e ca dupa ce primul pieton apasa butonul sa aiba timp sa se mai adune cativa pana se da verde). Am auzit pe multi spunand exact ceea ce e in clip, ca semaforul oricum e automat si ca nu conteaza daca apesi sau nu.
2

#1371 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 03 mai 2017 - 19:08

Azi pe la ora 15 (ora de varf zic eu), la Printul Turcesc semafoarele erau pe galben intermitent... Cu toate ca veneam de pe Tigrului, deci nu aveam prioritate, am intrat in trafic extrem de lejer. Nu era coloana pe niciun brat al intersectiei, ceva nemaivazut la ora asta, atunci cand semafoarele functioneaza. Stau si ma intreb (din nou si obsesiv, stiu): ce rost are semaforizarea in cazul asta si in locatia asta? Sau daca totusi nu se poate fara semaforizare, nu e ceva foarte gresit in setarea sistemului?
3

#1372 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 04 mai 2017 - 08:26

Am trecut prin Brașov și iar m-am luat cu mâinile de cap:
- bulverad cu sens unic pe 6 benzi
- mai multe bulverade cu 3 benzi pe sens
- semnalizări rutiere verticale de mari dimensiuni (conform celor postate în acest mesaj)
- multe străzi lățite în intersecție (3, 4, 5 sau 6 benzi pe sens), cele mai multe blocaje apărând în aceste locuri
Cu adevărat SF pentru noi (adică pentru Timișoara) !
1

#1373 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 04 mai 2017 - 09:10

niste fraieri cu viziune domn'le :Facepalm_emote_gif:
1

#1374 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 04 mai 2017 - 09:14

Avem semafoare montate dupa proiect, in spatele pomilor,

Imagine atasata: Semnalizari rutiere - 2017.04.30 - 03.jpg Imagine atasata: Semnalizari rutiere - 2017.04.30 - 04.jpg Imagine atasata: Semnalizari rutiere - 2017.04.30 - 05.jpg
Imagine atasata: Semnalizari rutiere - 2017.04.30 - 06.jpg Imagine atasata: Semnalizari rutiere - 2017.04.30 - 07.jpg

pomi pe care nu ii tunde nimeni iar semnele si asa greu vizibile devin invizibile.

Imagine atasata: Semnalizari rutiere - 2017.04.30 - 01.jpg Imagine atasata: Semnalizari rutiere - 2017.04.30 - 02.jpg

Poate se asteapta 1 iulie (data de cind in UE nu o sa mai existe tarif de roaming) si o sa fie scoase toate indicatoarele de orientare, in epoca telefoanelor destepte o sa devina inutile. Imagine postata
3

#1375 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15

Postat 04 mai 2017 - 10:37

Intretinerea spatiilor verzi si lucrarile banale de toaletare a pomilor sufera pe seama unui sistem disfunctional pus in practica de Primaria Timisoara. Curatenia in oras, in general, lasa foarte mult de dorit. Aspectul neingrijit este dominant, cu mici exceptii mai centrale. Nici marcajele de pe asfalt nu sunt intretinute, iar in multe locuri sunt acoperite de stratul gros si permanent de praf.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 04 mai 2017 - 10:39

#1376 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 04 mai 2017 - 15:19

:up_arow:

Încercăm să facem ceva în acest sens?!

Primul pas pe care-l propun:
- Cei care nu sunt încă blocați de primar pe FB, îi scriem despre disfuncționalitățile astea, conform mesajului postat mai sus de radutm?
Eventual trimitem și city manager-ului Robert?
2

#1377 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 06 mai 2017 - 22:00

Mhn,eu cand am spus de Brasov ca e aerisit. Gygyman mi a zis k bat campi...dar nu.numai el,Pitesti,Craiova care apropo au si tramvaie,si Oradea foarte bine si aerisite sunt.Dar mentalitatea unora e ca trebuie sa tinen unele chesti,fara nici un sens doar ca sa ne chinuim.

Aceasta postare a fost editata de brioti: 08 mai 2017 - 02:35

-1

#1378 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 06 mai 2017 - 23:49

Imi pare rau ca te intreb, dar tu macar te stradui sa scrii corect? 'trwvuie'.. like really?! :regulamentul: :Facepalm_emote_gif:
0

#1379 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 07 mai 2017 - 11:12

Vezi postareaMHN, la 04 mai 2017 - 15:19, a spus:

:up_arow:

Încercăm să facem ceva în acest sens?!

Primul pas pe care-l propun:
- Cei care nu sunt încă blocați de primar pe FB, îi scriem despre disfuncționalitățile astea, conform mesajului postat mai sus de radutm?
Eventual trimitem și city manager-ului Robert?

Am observat ca de o vreme incoace nu mai exista activitate deloc pe grupul Impreuna pentru Timisoara iar pe FB-ul lui Robu nu mai pot posta imagini, fie poze cu tot felul de nereguli, fie diferite schite cu "idei"...Inainte puteam face aceste lucruri si ii bagam "dovezile" sub nas...

O fi vorba de ceva setari la mine sau .... la EL?...Adica nu mai accepta sa vada neregulile trimise de cetateni...
1

#1380 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 08 mai 2017 - 09:19

Setări la EL, mai mult ca sigur.
0