STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#1161 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 07 decembrie 2016 - 19:58

Azi am inceput parcurgerea traseului cu asa zisa unda verde, de la judetean spre Calea Sagului... Nici vorba de unda verde, cu toate ca (din pacate) nici macar pe banda a doua nu se mergea cu mai mult de 50-55 km/h (probabil au auzit toti ca daca mergi cu 20 km/h sub limita legala prinzi "unda" :crazy: ). Am prins, aleatoriu, semafoare si pe rosu si pe verde, cam in numar egal. Am incercat sa si inregistrez un clip, dar fara telefon fixat pe bord sau pe parbriz, nu iese mai nimic. :( (se tot misca si focaliza aiurea la nivelul parbrizului :nervos: )

Vezi postareaaristotelro, la 07 decembrie 2016 - 14:21, a spus:

Apropo de unda verde: sunt numeroase situatii in care ea nu functioneaza din cauza vitezei reduse de deplasare a coloanei.

Apropo de asta, eu unul as fi pentru montarea unor indicatoare de limita minima acolo unde sunt si cele de limita maxima (ca exceptie de la regula de 50 km/h). Adica pe langa indicatoarele de 70 km/h, sa avem si altele albastre cu limita minima de 50 km/h, dupa care s-ar putea aplica:

Citeaza

Art.99. – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de catre persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv;

0

#1162 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Guests
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 21 septembrie 16

Postat 07 decembrie 2016 - 20:55

^^
Pai de la Judetean SPRE Calea Sagului NU E unda verde. Nu are cum sa fie, daca unda verde e in sens invers.

Aceasta postare a fost editata de MNU: 07 decembrie 2016 - 20:56

#1163 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 decembrie 2016 - 20:58

Pai cum adica? Pe ambele sensuri se face verde sau rosu concomitent, cel putin pe bucata de care vorbeam.
1

#1164 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 07 decembrie 2016 - 22:06

Cred ca la intersecția cu Brâncoveanu NU se face concomitent
1

#1165 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 decembrie 2016 - 22:24

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 07 decembrie 2016 - 20:58, a spus:

Pai cum adica? Pe ambele sensuri se face verde sau rosu concomitent, cel putin pe bucata de care vorbeam.

Pe bune?!!.. adica vorbesti serios?

Sper ca glumesti... spune ca glumesti.

#1166 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 decembrie 2016 - 22:38

:blink: Nu inteleg ce iti pare atat de fantastic in ce am spus... Ma refer desigur, la semafoarele de pe aceasi artera (L. Rebreanu), nu am spus ca se face verde la toate semafoarele dintr-o intersectie
Cel putin pe Barnutiu asa e, in mod sigur.(si primarul spune ca si aici avem unda verde) Adica daca eu care merg spre centru am rosu la Renasterii si cei ce merg spre Modern au rosu, la fel la Samuil Micu, la fel la Badea Cartan, etc.
0

#1167 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 decembrie 2016 - 22:49

Iar eu ma refeream la faptul ca nu ai cum sa prinzi secventa continua de semafoare pe verde daca ea e sincronizata cu o oarecare viteza pe sensul opus. Nu e vorba punctual de cum se aprind semafoarele in O INTERSECTIE, e vorba de SECVENTA LOR de aprindere pe parcursul unui sector de drum.

Tu ai spus ca te deplasai pe Rebreanu de la Judetean catre Calea Sagului. Unda verde (testata, mediatizata, dovedita, cum vrei tu) se propaga de la Sagului catre Judetean (AEM). Mergand impotriva undei, vei prinde un numar consistent de semafoare pe rosu. Ieri, vezi postul meu de mai sus, cu 2 (doua) exceptii am prins TOATE celelalte pe rosu, mergand de la AEM catre Calea Sagului.

Surpriza mea era faptul ca tu, o persoana informata si in cunostinta de cauza, te asteptai sa ai unda verde in ambele sensuri.

Aceasta postare a fost editata de MNU: 07 decembrie 2016 - 22:53

#1168 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 decembrie 2016 - 22:59

Vezi postareaMNU, la 07 decembrie 2016 - 22:49, a spus:

... te asteptai sa ai unda verde in ambele sensuri.

Si ma astept in continuare. Explica-mi de ce asta nu ar fi posibil. (mai ales ca la aproape toate intersectiile avem banda selectiva pentru virajul la stanga, un sistem adaptiv, super-inteligent, etc)
Sigur ca nu ma astept ca pe o strada perpendiculara cu cea care are unda verde sa am si acolo unda verde, dar pe ambele sensuri ale aceleiasi artere nu inteleg de ce nu s-ar putea avea unda verde.

De asta spuneam cand ma refeream la Barnutiu:

Imagine atasata: Untitled-1.jpg

Oricum, o sa o iau din nou pe Rebreanu (chiar daca de obicei nu folosesc ruta asta) si o sa urmaresc cu atentie cand si cum se face verde sau rosu pentru cei de pe sensul opus, fata de sensul meu. O sa montez si o camera video pe masina cat de repede pot.
0

#1169 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 decembrie 2016 - 23:08

Pentru ca unda verde presupune culoare verde in secventa, la o anumita viteza in ordine... ex: verde in intersectia 1 > 10 sec > in intersectia 2 > 10 sec > verde in intersectia 3. Tu plecand din intersectia 3 catre intersectia 1 vei prinde cel mult sfarsitul intervalului de verde in intersectia 2 si rosu in intersectia 1. Rosu se pune in aceeasi secventa.

#1170 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 decembrie 2016 - 23:31

Repet, pe Barnutiu se face verde (sau rosu, dupa caz) pe ambele sensuri de mers, de la Badea Cartan (inclusiv), pana la Victor Economu (inclusiv) si cu toate astea primarul spune ca e unda verde pe acolo.

Citeaza

Da, deja avem șase tronsoane cu undă verde la orice oră! Ele sunt:
1. Simion Bărnuțiu începând cu capătul dinspre Calea Dorobanților - Take Ionescu - Girația Punctele Cardinale

0

#1171 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 decembrie 2016 - 23:49

Wow.. nu-mi vine sa cred ca nu intelegi.

Da, verdele e pe ambele sensuri INTR-O INTERSECTIE la un moment dat. Dar nu se aprinde verde in toate intersectiile DEODATA pe tot traseul. Ele se aprind PE RAND una dupa alta astfel incat masina A care se deplaseaza de la Dorobantilor catre Punctele Cardinale sa le prinda pe verde PE MASURA CE AJUNGE IN FIECARE INTERSECTIE. Masina B care merge in sens invers asteapta la rosu pana ajunge masina care va primi verde, in acel moment (pe ambele sensuri) incepe intervalul de verde. Pentru masina A intersectia precedenta a primit verde (pe ambele sensuri cu 20 sec in urma) deci... pana masina B ajunge acolo, va fi rosu. Verdele va fi in spate, unde masina A il va primi atunci cand va ajunge.

#1172 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 decembrie 2016 - 23:52

Inteleg ce spui si iti repet ca pe Barnutiu nu e asa. Adica ii vad pe cei de pe sensul opus ca stau la rosu odata cu mine si pleaca la verde odata cu mine. Mai simplu nu stiu cum sa explic. :(
O ultima intrebare: daca chestiunea undei verzi e atat de simpla cum o vezi tu, adica doar niste cronometre bine sincronizate, de ce dumnezeu au mai ingropat sute de bucle inductive in asfalt? Unda verde ar trebui sa fie acolo unde e fluxul mare de vehicule, numarate de aceste sisteme si nu dupa urechea unuia sau a altuia. Poate la o anunita ora din zi e prioritar/aglomerat un sens, ca dupa cateva ore sa devina mai aglomerat celalalt. Parerea mea.

Sincer, pana nu am vazut postarea primarului, credeam ca unda verde se seteaza dinamic, in functie de volumul traficului si nu de un anume sens stabilt de vreo comisie, asa cum incerci tu sa-mi explici.
Ni se spunea ca super-computere fac statistici, calculeaza dupa algoritmi sofisticati si iau decizia asta, (influentata si de sute de echipamente montate pe vehiculele noastre, ale RATT) ca sa aud explicatia cu cronometrele sincronizate si...atat.
0

#1173 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 decembrie 2016 - 23:58

Daca observi buclele sunt intotdeauna pe IESIREA din intersectii sau DUPA trecerile de pietoni. Nu stiu exact, doar banuiesc, ca ele doar "se asigura" de eliberarea intersectiei sau a trecerilor de pietoni. Ideea e ca sistemul asa cum arata e controlat de camere. Buclele sunt doar o anexa care completeaza sistemul.

O ipoteza... camera pune rosu pe o directie... ea vede mai ales ce intra in intersectie. Dupa ce a pus rosu, vede ca nu mai intra masini, si buclele confirma ultima masina iesita din intersectie.

Singura mare problema... tot ce se vede in teren ca echipament pare CA SI INEXISTENT CA SI REZULTAT. Un astfel de sistem trebuie sa poata fi adaptiv. Un astfel de sistem nu trebuie sa tina rosu daca pe directia intersectata nu sunt masini sau pietoni. Un astfel de sistem nu merge dupa temporizari fixe decat la saturatie, ori noi nu observam asa ceva.

#1174 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 decembrie 2016 - 00:08

Cu camerele chiar m-am "jucat" (am postat poze si un clip in topicul dedicat sistemului) si iti spun sigur ca sunt rotative (functiuni PTZ), operate manual. (se inregistreaza imaginile, dar nu merg spre un computer care sa analizeze traficul dupa imaginile surprinse de camere) Camerele fixe, cele cateva care sunt, sunt pentru a consemna trecerile pe rosu si...atat.
0

#1175 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 decembrie 2016 - 00:10

Mai spun o singura data. IN INTERSECTIE si tu si cel de pe sensul opus aveti verde simultan. Nu am spus niciodata altceva. Dar de la acel moment ZERO tu te indrepti spre o intersectie la care verdele a inceput de ceva timp si vei prinde CEL MULT sfarsitul intervalului de verde. Iar cel de pe sensul opus va primi verde cand va ajunge la semaforul urmator pe directia lui de mers (simultan cu cei de pe sensul tau dar la doua intersectii in spatele tau).

Tocmai asta-i motivul pentru care nu poti avea unda verde in ambele sensuri... pentru ca in majoritatea intersectîlor trebuie sa dai simultan verde unei directii la un moment dat. Problema e mai complicata. Daca dai separat verde la un sens, pe urma la celalalt sens... vei avea un interval "mort" cand are verde calea intersectata si pietonii.

Daca te gasesti maine prin zona AEM-Judetean, ne putem intalni la una din intersectii si discutam. ;)

LE: daca e adevarat ce spui despre camere, atunci e o mare problema. Pentru ca sistemul n-are nici o bucla inductiva la intrari in intersectie. In concluzie NU E INTELIGENT (ADAPTIV).

#1176 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 decembrie 2016 - 00:17

Deja ne cam repetam... Eu spun ca putem si trebuie sa avem unda verde (dinamic) pe ambele sensuri in functie de traficul de pe fiecare sens in parte, nu cum e acum, stabilita din pix, ca asa a zis cineva, ca dinspre Sagului spre AEM circula mai multe masini decat din sens invers. Daca se dorea doar o unda verde asa cum ne spui ca e acum (dupa cronometru, cu sensul prioritar stabilit din pix), se puteau pastra automatele Sagem care puteau si ele sa faca asta.
1

#1177 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 decembrie 2016 - 00:20

Inteleg ce spui, dar nu vei putea avea unda verde SIMULTAN pe ambele sensuri. Poti avea cel mult intervale de timp (mai lungi sau mai scurte) cu unda verde alternativ cand pe un sens, cand pe celalalt. Nu e posibil altfel. Si da, sunt 100% de acord ca pentru rezultatul de azi, nu trebuia investit atatia bani si atata deranj.

Aceasta postare a fost editata de MNU: 08 decembrie 2016 - 00:23

#1178 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 decembrie 2016 - 00:24

Vezi postareaMNU, la 08 decembrie 2016 - 00:20, a spus:

Inteleg ce spui, dar nu vei putea avea unda verde SIMULTAN pe ambele sensuri. Poti avea cel mult intervale de timp (mai lungi sau mai scurte) cu unda verde alternativ cand pe un sens, cand pe celalalt.

De asta spuneam dinamic...
0

#1179 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 08 decembrie 2016 - 01:14

Vezi postareabrioti, la 07 decembrie 2016 - 22:06, a spus:

Cred ca la intersecția cu Brâncoveanu NU se face concomitent

Au schimbat temporizarile pentru ca nu si-au dat seama ca accidentele grave din acea intersectie au avut loc din cauza gardurilor cu zabrele verticale care actioneaza ca o jaluzea si nu permit asigurarea cind se efectueaza viraj la stinga.

Sint curios cum o sa functioneze banda 3-a de viraj la stinga pe sina de tramvai care evident merge inainte.

In seara asta la ora 18 coada de la pasajul Jiul ajungea pe str. Garii pina la... str. Pop de Basesti. Deci nu mai conteaza ca semaforul de la Elba este tot nesincronizat cu cel de la Gara. In jur de ore 23 am testat viteza de unda verde si mergind cu 30km/h la Gara de Nord a trebuit sa astept 10 secunde.

Ca a venit vorba de minim 50km/h si maxim 70km/h (80 fara amenda):

Atasament Scoala Rebreanu - g00gle streetview 1.jpg Atasament Scoala Rebreanu - g00gle streetview 2.jpg

Citeaza

Conducatorii auto intalnesc acest indicator pe sectoarele de drum frecvent circulate de copii (aflate in imediata apropiere a gradinitelor, scolilor si a locurilor de joaca). Conducatorul este obligat sa reduca viteza sub 30 km/h in intervalul 7-22 si sa circule cu atentie sporita.

auto15

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Scoala Rebreanu - g00gle streetview 1.jpg
  • Imagine atasata: Scoala Rebreanu - g00gle streetview 2.jpg

0

#1180 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 decembrie 2016 - 05:59

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 08 decembrie 2016 - 00:24, a spus:

De asta spuneam dinamic...

In cazul asta, daca tu spui ca nu camerele controleaza sistemul de semafoare... bucle inductive pe INTRARI in intersectii n-avem... ATUNCI, CINE DECIDE pe care sens e unda verde?

Sa nu-mi spui ca sistemul e controlat manual din centrul de management, ca merg direct la DNA, DIICOT si cine se mai ocupa de fonduri europene risipite. As putea baga mana in foc ca nu asa cerea caietul de sarcini.

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic