STP Timișoara Forum: Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Indicatoare, marcaje și semnalizări rutiere managementul traficului in oras

#1001 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15
  • Sexul:masculin

Postat 03 noiembrie 2016 - 07:30

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 02 noiembrie 2016 - 22:58, a spus:

Hm... Foarte ciudat ca dupa ce am scris ca : "Un sofer neindemanatic, nesigur pe el, nu are ce cauta in trafic", primesc minusuri la postare... :eusa_think: Sa inteleg ca voua va pare ok sa avem asa ceva in trafic, compensand cu semafoare in exces?
Pe vremuri nici nu ieseai cu masina de scoala, repet, de scoala, pe drumurile publice pana nu o stapaneai corespunzator (se faceau ore in poligon si chiar simulatoare (sunt sigur ca multi nici nu stiu ca ACR avea sala de simulatoare, unde se faceau 10 ore de curs, simulatoare din Cehoslovacia (Skoda)).

Eu am spus ca nu toti soferii sunt talentati, nu vorbim despre capacitatea de a stapani corespunzator un autoturism. Sunt cei care conduc nu neaparat de placere, ci de nevoie, si o fac dupa reguli, fara sa recurga la bravade in trafic, depasiri spectaculoase, slalom printe masini si alte gesturi de "maiestrie" preponderent foarte macho. "Blonda" pe care tu credeai ca te deranjeaza ca merge prea incet putea fi sotia unuia dintre noi ducand copiii la gradinita sau scoala. Cum iti suna sa afli ca ea este sofer pericol in trafic si ar fi mai bine sa stea acasa? Nu e deloc ok. Si ma opresc pe tema asta aici.

#1002 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 03 noiembrie 2016 - 12:54

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 02 noiembrie 2016 - 22:58, a spus:

Hm... Foarte ciudat ca dupa ce am scris ca : "Un sofer neindemanatic, nesigur pe el, nu are ce cauta in trafic", primesc minusuri la postare... :eusa_think: Sa inteleg ca voua va pare ok sa avem asa ceva in trafic, compensand cu semafoare in exces?
Pe vremuri nici nu ieseai cu masina de scoala, repet, de scoala, pe drumurile publice pana nu o stapaneai corespunzator (se faceau ore in poligon si chiar simulatoare (sunt sigur ca multi nici nu stiu ca ACR avea sala de simulatoare, unde se faceau 10 ore de curs, simulatoare din Cehoslovacia (Skoda)).

Cred ca incurci perele cu merele. Conduc de 4 ani pe drumurile din DE; cu 'limite stupide si excesive' de 30 si 50km/h si semafoare peste semafoare, pline cu batranei, blonde si femei la volan, care respecta viteza legala la ,0 si se asigura la cedeaza trecerea ca si la STOP, si inca nu mi-am pierdut mintile.... ;)

Si stii de ce? Pentru ca am scapat de specimenele cu nr de MH, CS si DJ din trafic, al caror IQ este invers proportional cu numarul de cai putere al Bemweului din #98...
Tin sa cred ca problema noastra reala sunt pitzipoancele si pustanii care nici nu dau bine bac-ul si au sub c*r masini care mai de care. Varsta medie in DE la care iti cumperi/primesti prima masina este 25-26. In Romania, nu cred sa fie mai mult de 19-20.

ASTA este problema adevarata!
5

#1003 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 03 noiembrie 2016 - 13:49

Pe de-o parte ai dreptate. Pe de alta parte, situatia descrisa de tine e ideala in Germania/Austria (Europa de vest) unde oamenii nu mai au alta treaba ( sa le zicem griji) cand ies de la servici.
in schimb aici pe langa pitipoancele si cocalarii de care zici unii trebuie sa alerge dintr-o parte in alta, iar cand dai de unu altu care stau si se uita la telefon sau abia isi misca curul cand se face verde si apoi din cauza lor mai stai inca o tura de rosu iti cam vine sa-ti "pierzi mintile"
2

#1004 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 03 noiembrie 2016 - 17:22

Vreun accident ieri sau azi? De ce intreb?, deoarece e verde in acelasi timp la pietoni si vehicule in sensul de la Bratianu.
0

#1005 Useril este offline   Ivan Kolovoz 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 07 decembrie 14

Postat 03 noiembrie 2016 - 19:34

Cred ca despre asta e vorba in video: pietonii au verde simultan cu masinile care vireaza stanga de pe I.C. Bratianu spre Bastion. Se vede cum cei de pe sensul Hotel Continental-Michelangelo stationeaza, inseamna ca si sensul invers (Michelangelo-Bastion) are tot rosu.

Imagine atasata: 000000.jpg
0

#1006 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 03 noiembrie 2016 - 22:37

Vezi postarearadutm, la 03 noiembrie 2016 - 07:30, a spus:

"Blonda" pe care tu credeai ca te deranjeaza ca merge prea incet putea fi sotia unuia dintre noi ducand copiii la gradinita sau scoala.

E, acum ai scris doar ca sa-mi dai replica... Sa nu-mi spui ca daca duci copilul la scoala trebuie sa mergi cu 30 km/h si asta desigur, pe banda a doua, ca doar scoala e undeva pe stanga, la 5 km distanta, sau ca nu mai ai voie cu copilul in masina pe autostrada, ca doar acolo se merge cu 130...
Neindemanarea, greselile in trafic, necunoasterea unor reguli elementare, astea reprezinta pericol pentru copilul din masina, nu viteza de 50 km/h. Si toate astea nu pot fi rezolvate nici prin montarea a sute sau mii de semafoare.
P.S. Chiar ieri am vazut un astfel de caz, o doamna uitand ca daca vine de pe pasajul din Calea Sagului (chiar cu 30 de km/h, ca nu avea mai mult), totusi trebuie sa dea prioritate celor din sensul giratoriu, adica celor ce vin dinspre noul mall, ea avand cedeaza trecerea si semafoarele fiind pe galben intermitent. Ca avea copil in masina sau nu, nu am vazut/observat.

Acum sa nu-mi spuneti ca sunt misogin, astfel de cazuri fiind foarte frecvente (in ultimul timp) si la soferii de sex opus.

P.S.2 Mie imi pare rau ca tu te-ai simtit atacat personal, discutia fiind una generala, fara referire la cineva anume si cu atat mai putin la cei ce participa la discutie.

In alta ordine de idei: voua nu va pare exagerat de intensa lumina a patru semafoare din astea noi (seara/noaptea), amplasate foarte aproape unul de altul? (5-6m) Dau ca exemplu trecerea de pietoni de la Mocioni, unde pur si simplu se creeaza un halou verde, care ar putea pur si simplu sa te impiedice sa vezi un pieton mai nesabuit care ar intentiona sa treaca pe rosu...
1

#1007 Useril este offline   bizone 

• Membru activ
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 08 octombrie 13
  • Locatia:Timisoara

Postat 04 noiembrie 2016 - 00:19

O anomalie ce s-a intamplat astazi - la trecerea de pietoni de la Posta Mare - Continental, am stat ca sa astept verdele, pe ceas, aproape 5 minute. Incredibil, nu-mi vine sa cred!
0

#1008 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 noiembrie 2016 - 00:58

Si eu am prins o ciudatenie din asta: coada la semaforul de la strada Cluj, se intindea pana in Piata Crucii! :msg-72: Noroc ca am fost inspirat sa virez dreapta acolo...
Asta se intampla pe la ora 19 si ceva.
0

#1009 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12

Postat 04 noiembrie 2016 - 09:08

Chestia asta se intampla frecvent, nu e nimic ciudat. Se formeaza coada datorita virajului la dreapta pe Cluj, unde trebuie sa lasi pietonii sa treaca. Si uneori trec pietoni pana se face rosu.
0

#1010 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 04 noiembrie 2016 - 10:15

Apropo de lumina puternica .. semaforul pentru tramvaie de la Mangalia / Preyer e foarte luminos, cobor din tramvai si ma orbeste Imagine postata
0

#1011 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 noiembrie 2016 - 20:05

Vezi postareaPelbartus, la 04 noiembrie 2016 - 09:08, a spus:

Chestia asta se intampla frecvent, nu e nimic ciudat.

Da, se mai intampla, dar sa fie coloana pana in Piata Crucii (distanta intre doua statii de tramvai) eu nu am mai vazut de cand circul pe acolo. :(
0

#1012 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 04 noiembrie 2016 - 20:14

Azi a fost măcel si pe Aradului....cred ca din cauza k au venit la Molul de pe Miresei sa i vada pe aia de la Zi!
-1

#1013 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Guests
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 21 septembrie 16

Postat 04 noiembrie 2016 - 20:29

Si eu am trecut prin "macelul" de pe Aradului.

Pe la ora 17, nu era coada la Ripensia (la nici un semafor), era putina coada la Banca Nationala, am avut senzatia ca verdele a tinut mai mult la Punctele Cardinale (Bastion > Marasti), fara cozi la Marasti, Pasajul CF si Iulius Mall, in schimb coada pe Aradului incepea imediat dupa Circumvalatiunii.

#1014 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 05 noiembrie 2016 - 03:15

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 04 noiembrie 2016 - 20:05, a spus:

Da, se mai intampla, dar sa fie coloana pana in Piata Crucii (distanta intre doua statii de tramvai) eu nu am mai vazut de cand circul pe acolo. :(

Am vazut eu stati linistit, in urma cu 5 ani, si ghiciti ce ? ... nu erau semafoarele inteligente sau (neinteligente dupa ideia dumneavoastra)

Nu am nimic personal nici cu dumneavoastra si nici cu Domnul/Domnisorul @radutm, dar vreau totusi sa fiu de partea lui @radutm (sper sa nu se supere ca l-am luat la per tu) totusi traim intr-o lume a vitezei, toata lumea e grabita, disperat sa ajunga acasa sau la serviciu, sa ajung dupa copil la scoala/gradinita iar daca nu exista ceva sa ne puna o piedica sau o franare, care dumneavoastra nu sunteti deacord cu ea, cred ca am ajunge ca in jungla sa ne impuscam unul pe celalant. (si asa avem prea multi din GJ, MH, DJ care ne fac viata un cosmar)
De aceea exista aceste semafoare (sa le zicem deocamdata neinteligente) care ne stopeaza din aceasta viteza care (noi ROMANII) suntem obsedati de ea, pentru ca in acest sistem traim si noi incercam sa ne adaptam sau sa tinem pasul cu sistemu care bine inteles e in defavoarea nostra, dar noi nu ne dam seama si ne facem rau singuri.

Eu unul sunt dispus sa va cazez si sa va fac asigurare pe masina mea (aici in UK trebuie sa fie asigurat numele persoanei care conduce masin, ci nu masina) si sa mergeti cu masina unde vreti dumneavoastra in tara asta si sa vedeti cum este traficul, dar, dar nu numai traficul, ci si cum sunt soferii respectati de altii soferii, poate o sa va dati seama ca pana la urma urmei nu semafoarele sunt devine ci noi soferii de zi cu zi care nu stim sa ne respectam unul pe celalant.

P:S RESPECTA CA SA FII RESPECTAT

P:S 2 Nu am vrut sa va critic Domnul Florin dar trebuie sa vedem REALITATEA.

Aceasta postare a fost editata de FerraryTm: 05 noiembrie 2016 - 03:23

5

#1015 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 noiembrie 2016 - 11:05

Ok. Din Marea Britanie unde am inteles ca te afli acum, spui ca e ok ca astia ne-au umplut de semafoare si ca e ok sa mai "taiem" din fluiditatea traficului ca si asa suntem prea mari vitezomani... -_- Hai inapoi daca e asa bine la noi. :)

P.S. Am observat deja si fara aceasta postare, ca esti in tabara pro-semafoare. E ok, dar trebuie sa acceptati ca mai suntem unii care nu sunt incantati de ideea asta si nici de modul in care a fost pusa in practica.
2

#1016 Useril este offline   MNU 

• Ex member
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Guests
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 21 septembrie 16

Postat 05 noiembrie 2016 - 11:32

Nu semafoarele (sau numarul lor) sunt problema. Problema e numarul mare de vehicule raportat la infrastructura existenta. Sistemul, oricat de inteligent ar fi, cand ajunge traficul la saturatie, nu mai are ce face. Iar "unda verde" intotdeauna functioneaza intr-un singur sens al unui traseu. Pe sensul invers e aproape opusul "undei verzi".

Ce ne trebuie noua sunt alternative NOI de traversare a CF si Bega. Abia dupa aceea trebuiau "largiri" si alte asemenea. Toate chestiile astea sunt cunoscute foarte bine de Robu, dar... el stie mai bine.

#1017 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 05 noiembrie 2016 - 11:51

Cred ca ati inteles gresit ideea semafoarelor, trebuie sa avem o ordine in trafic doarece la noi este o debandada totala, daca s-ar putea fiecare cu legea lui (asa gandim noi) daca nu am avea aceste semafoare la un momendat ar fi ca ofertele de la LIDL cand vin toti pensionarii si se inghesuie pe usa aceea de 1,5m pentru a cumpara o tigaie de 5 lei.

Nu am plecat din Romania din cauza traficului !! Daca ati sti cati soferii incopetenti, cretinii si fara nici o treaba cu soferitul sunt aici, cu siguranta ati dori ca sa ramaneti in TM ..... DAR ... intotdeauna exista un dar, in schimb aici nu ai voie sa stresezi soferul cu claxoane, faze lungi si eu stiu ce fel de magari cum se intampla pe la noi.

P:S Da .. Sunt PRO-Semafoare (si cat mai multe camere video, daca se putea la fiecare colt) pentru ca la noi si daca treci print-o intersectie fara semafoare in care ai prioritate o sa vina unul care o sa iti zica ca de ce nu ii dai prioritate sau chiar o sa intre in tine cu nici mai mult, nici mai putin decat vreo 100 km/h. Dar cu toate aste vreau sa va spun Domnul Florin ca respect ideea si criticile dumneavoastra pentru aceste semafoare.

Aceasta postare a fost editata de FerraryTm: 05 noiembrie 2016 - 11:52

1

#1018 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 noiembrie 2016 - 12:01

:respekt: :beer2:
0

#1019 Useril este offline   Lupul 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 22 iunie 16

Postat 05 noiembrie 2016 - 18:19

Pentru ca vad ca se discuta mult despre partea "umana" a traficului in Timisoara propun sa deschidem un topic nou legat de asta.

Ceva de genul "Civilizatie rutiera in Timisoara"

Florin.B RATT ma ajuti ? La 13 postari ale mele nici nu stiu daca am dreptul sa deschid topic nou...

Anul acesta am lucrat mai mult de 3 luni in Statele Unite.

Ce am observat:
- sunt masini mult mai puternice ca la noi. Media pe 2015, dupa un studiu EPA, este de 229 CP pentru masinile noi vandute
- cu toate acestea se circula mult mai civilizat decat in Romania/Timisoara. Poate mai civilizat decat oriunde am vazut in Europa.

De ce cred ca se intampla asta:
- educatia/experienta "rutiera"
- aplicarea legii
- consecintele nerespectarii legii

Educatia: in multe state condusul incepe de la 14-15 ani cu Learner's Permit. Urmeaza Restricted License si apoi Full License la 16.5-18 ani.
Lista cu varstele pe state: Linkul meu
Se incepe treptat, fara teribilisme. Apoi se fac multi km/an si experienta. Sunt mai putini soferi "de Duminica". Sa vezi cum mergeau babele cu 120/ora pe autostrada.
La noi se ia permisul si apoi se invata cu adevarat. Sau chiar varianta cu "zmeul soselelor" dupa permisul luat.

Aplicarea legii: probabil ati vazut stiri cu vedete arestate de politie pentru "probleme" in trafic. Alcool, droguri, accidente. Politia aplica legea. Pe marginea autostrazilor sunt placute care indeamna soferii sa sune la 911 pentru "Aggresive or DUI drivers". DUI = Driving Under Influence, alcool/droguri. Nu sunt absurzi: pe autostrada toata lumea merge cu 5-10 mile (8-16 km) peste viteza de pe tablite, si politia nu da amenzi pentru asta.

Consecintele: "ridicarea" carnetului de conducere este o problema grava pentru un american. Multe locuri de munca sunt la 2-3-5 km de un mijloc de transport. Fara masina esti "pierdut" in multe orase mai mici sau suburbii. Unii folosesc pentru naveta masina combinata cu un mijloc de transport in orasele mari (lasa masina intr-o parcare).
Amenzile pot fi mari. De ex. in zonele unde se lucra pe autostrada era scris "Work Zone, Fines Double". Si ca sa nu ai dubii pe urmatoarea tablita scria "1000 $ for speeding". Pentru depasire mult peste viteza legala, cum ar fi cu 30/50 km peste viteza legala la noi.

Ma scuzati pentru postarea lunga.

Aceasta postare a fost editata de Lupul: 05 noiembrie 2016 - 18:23

6

#1020 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 noiembrie 2016 - 18:36

Vezi postareaLupul, la 05 noiembrie 2016 - 18:19, a spus:

La 13 postari ale mele nici nu stiu daca am dreptul sa deschid topic nou...

Poti, cum sa nu. Propun sa-l deschizi la Cafenea, neavand alte sub-forumuri mai adecvate.

Vezi postareaLupul, la 05 noiembrie 2016 - 18:19, a spus:

La noi se ia permisul si apoi se invata cu adevarat.

Exact. Asta tot incerc si eu sa spun si lumea imi raspunde ca solutia e supra-semaforizarea, nicidecum scoli mai serioase, examene mai dure (inclusiv in poligon, pentru parcari, plecat din rampa, slalom, etc), ore mai multe, infiintarea unui poligon (ca nu toti nepriceputii sa inceapa sa conduca o masina de scoala in trafic pana nici nu stiu ce rol au cele trei pedale)
2

Arata acest topic

• (88 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou