Accidente - incidente Accidente, incidente si deraieri care implica tramvaie
Postat 27 aprilie 2009 - 20:46
Postat 28 aprilie 2009 - 14:09
Iar azi dimineata la 7:05 un Hansa pe 8 s-a stricat in statia Sinaia. Multe tramvaie au fost blocate.
Postat 30 aprilie 2009 - 20:41
Accident de circulatie in aceasta seara in zona centrala a orasului, la intersectia bulevardului Republicii cu strada Iosif Nemoianu, in apropierea Spitalului de Copii. Un tramvai care circula dinspre Piata 700 spre Catedrala a lovit o Dacie, care a fost proiectata peste rondouri, pana in cladirea Facultatii de Electro-Veche!
Cei in cladirea in care a ajuns masina au auzit o bubuitura si au avut impresia ca se darama cladirea peste ei.
Soferita de la volan era singura in masina. Ea a fost dusa la spital dar se pare ca nu este grav ranita. Masina a fost insa destul de serios sifonata. In schimb, tramvaiul este doar putin zgariat. Circulatia tramvaielor a fost blocata, traficul in zona a fost dat peste cap.
Intersectia cu pricina are o geometrie aparte, masinile traverseaza acolo liniile de tramvai, iar semafoarele incearca sa faca ordine intre vehicule. Vatmanul sustine ca a trecut pe verde... Oamenii legii urmeaza sa clarifice cum s-a produs accidentul si cine se face vinovat.
agenda.ro
Si din nou 3463, care si asa arata groaznic

Aceasta postare a fost editata de alecs: 30 aprilie 2009 - 20:42
Postat 01 mai 2009 - 21:19

Asteapta… accidentul in statie
Stau pe trotuar sau in refugiu, iar cand le vine tramvaiul, pasesc pe carosabil, printre masini, ca sa sa ajunga la mijlocul de transport. Este vorba despre calatorii ce urca in tramvaiele care circula pe linia 2 si 5 din statia de pe strada Lalelelor din zona Modern inspre Piata Traian, precum si despre cei care asteapta tramvaiul 1 spre directia Modern –UMT. Oamenii se plang ca ambele statii nu sunt asigurate si ca nu o data au fost accidente acolo. „Statiile, ca locatie, sunt foarte bune pentru ca deservesc locuitorii din zona Dorobantilor, dar si pe cei din cartierele Crisan si Ghiroda Noua, pe care autobuzul 28 ii lasa in apropiere. Dar trebuie gasita o modalitate de a securiza cele doua statii de tramvai. Am primit numeroase solicitari de la locuitori in acest sens”, spune presedintele Consiliului Consultativ de Cartier Fabric, Constantin Ilena-Savulov.
Acesta le-a propus reprezentantilor Directiei de Transport din Primarie sa monteze acolo un semafor cu buton, care sa fie activat de catre calatori cand se apropie tramvaiele. O decizie in acest sens va fi luata in urmatoarea perioada.
Si la RATT s-au primit reclamatii de la calatori, care se tem sa nu ii loveasca vreun autoturism cand se pregatesc sa urce in tramvai.
„Am fost sesizati de cateva persoane ca masinile circula cu viteza si nu prea opresc in apropierea statiilor de pe strada Lalelelor. Noi nu putem insa sa luam masuri. Comisia de Circulatie a Primariei trebuie sa faca acest lucru pentru ca tramvaiele opresc regulamentar”, ne-a declarat Cosmin Bradu, de la Biroul Relatii Publice al RATT.
sursa: http://www.agenda.ro/news/news/18535/astea...-in-statie.html
Postat 01 mai 2009 - 22:01

Postat 01 mai 2009 - 22:05
Postat 01 mai 2009 - 22:08
La ora respectiva ar putea sa le puna pe galben intermitent, dar la noi nu prea au auzit de chestia asta (perfect normala in restul lumii)
Postat 02 mai 2009 - 12:06
Semaforizare inteligentă doar pe timp de zi
Avem un oraş, spun reprezentanţii municipalităţii, cu care putem să ne lăudăm. Nu doar că aici au fost, de-a lungul timpului premiere în diverse domenii, dar nici cu parcurile nu stăm rău. Mai nou, şi semaforizarea inteligentă aduce un plus Timişoarei. Cu toate acestea, traficul în oraş este infernal. La lăsarea întunericului însă acesta se desfăşoară de parcă nici nu ar exista viaţă de noapte în Timişoara. Şi totuşi, şoferii sunt nevoiţi să stea la semafoare, pentru că, noaptea, în oraş, acestea nu funcţionează intermitent.
Un timişorean a făcut un experiment şi a constatat că dacă merge noaptea din Gara de Sud până la ieşirea din Timişoara pe Torontalului, trece prin 18 intersecţii semaforizate. În nici unul din cazuri semafoarele nu sunt trecute pe funcţionare intermitentă. În condiţiile în care oraşul e aproape pustiu, cei 7 sau 8 kilometri se parcurg în 20 de minute, în cazul în care se prind mai multe semafoare pe roşu. Dacă acestea nu ar mai funcţiona ca pe timp de zi, timpul s-ar înjumătăţi.
Reprezentanţilor primăriei nu pare să le pese de circulaţia de peste zi din oraş, cu atât mai puţin de cea de noapte. Şi chiar de ar fi altfel, unele semafoare din Timişoara nu pot funcţiona într-un fel ziua şi în alt fel noaptea, pentru că fac parte dintr-o reţea complexă, susţine Flavius Boncea, purtător de cuvânt al instituţiei. În privinţa celorlalte semafoare, care nu funcţionează după sistemul "inteligent", acestea merg pe galben intermitent "când şi cum", spune reprezentantul primăriei.
Sursa:renasterea.ro
Postat 02 mai 2009 - 17:53
viktor, la 2 May 2009, 13:06, a spus:
Raspunsul acesta nu face decat sa-mi confirme ca habar n-au ce fac, sau cum functioneaza sistemul. Ce reteaua complexa a lui peste? Le dai comanda sa treaca pe galben intermitent si gata (asta daca sunt intr-o retea complexa, comandata de la distanta, daca nu, normal ca nu le poti trece in acest mod, doar nu o sa mearga un lucrator pe la fiecare intersectie sa schimbe starea lor) Imi pastrez parerea despre cei care se ocupa de semaforizare si circulatie, fiecare articol din presa nu face decat sa mi-o confirme.

Postat 02 mai 2009 - 22:39
Cata incompetenta...
Postat 03 mai 2009 - 21:03
Mai de mult tin minte ca toate semafoarele erau noaptea, pe la 1-2 pe galben intermitent, dar nici nu erau atatea.Cel nou, din printul turcesc nu are niciun rol, strada aceea au facut-o mai nou ca rebreanu

Postat 04 mai 2009 - 18:35
Aceasta postare a fost editata de alecs: 04 mai 2009 - 18:50
Postat 04 mai 2009 - 20:06
Reeducarea vatmanului de a conduce mai prudent este o utopie.
Este inadmisibil cate accidente se intampla zilnic cu aceste tramvaie.
Postat 05 mai 2009 - 20:27
Postat 06 mai 2009 - 17:36
Echipele de salvare au fost chemate, miercuri după-amiază, la un accident petrecut la intersecţia străzilor L.Rebreanu cu Calea Şagului din Timişoara. Un bărbat de 70 de ani a fost lovit de tramvai, sub privirile îngrozite ale călătorilor aflaţi în staţie.
"Nu ştiu ce a fost în capul lui. Nu-mi vine să cred. Era lângă mine. S-a uitat la tramvai, după care a sărit în faţa lui. Nu cred că a vrut să traverseze. A vrut să se omoare!", povesteşte o femeie care a observat întreaga scenă. Omul a rezistat impactului cu vagonul şi mai respira încă, la sosirea echipajului SMURD. Medicii spun că bărbatul a suferit leziuni grave la mâni şi cap. El a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean din Timişoara.
Sursa:tion.ro
Chiar si eu avut ocazia sa suprind accidentul.
Cateva poze realizate de mine la locul accidentului.
Postat 06 mai 2009 - 18:10
Postat 06 mai 2009 - 18:22
Deci omul a vrut sa traverseze, a trecut, iar dintr-o data s-a intors brusc.
Trebuia sa vina un alt vatman, pentru ca vatmanul de pe 3551 a fost luat de politie, si a venit dupa 1 ORA !!! un angajat al ratt, care nu era vatman, era un om care cred ca repara tramvaie.A venit o ambulanta nu 100 cat scrie in articol