STP Timișoara Forum: Autobuzele Mercedes Conecto G - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (77 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Autobuzele Mercedes Conecto G Evaluare topic: ***** 5 Voturi

#541 Useril este offline   Ciulea0 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 10 octombrie 10

Postat 10 octombrie 2010 - 21:17

Salut. Eu sunt nou pe forum si nu prea stiu multe despre aceste autobuze. Imi puteti spune careva ce au in plus fata de actualele Conecto? Deja stiu ca sunt articulate si ca sunt un model mai nou, dar facilitati suplimentare? Multumesc
0

#542 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 10 octombrie 2010 - 22:28

Sistem de anuntare a statiilor, sistem de afisare interioara a pozitiei pe traseu, rampe pentru scaune pe rotile, doua unitati de climatizare (eficienta mai buna fata de actualele Conecto).
0

#543 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 octombrie 2010 - 15:42

Autobuzele noastre vor detine asa ceva ?

Imagine postata@tramclub.org

Ca la autobuzele Citaro 2 din Bucuresti ?
0

#544 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 octombrie 2010 - 17:01

Din cate stiu eu, da. Va fi un display pe care se afiseaza pozitia vehiculului pe un grafic reprezentand traseul cu statiile lui. (nu chiar ca cel al RATB)
0

#545 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 11 octombrie 2010 - 17:31

Daţi-mi voie să mă mir de un lucru:
Dacă un anumit număr de autobuze se află deja în Bucureşti, care să fie motivul pt care nu sunt aduse la Timişoara? Se aşteaptă întregirea lotului de 10 unităţi? Am observat că sunt înmatriculate provizoriu, deci ar putea fi aduse bucată cu bucată. Astfel s-ar uşura şi munca celor care trebuie să le doteze cu OBC-uri şi validatoare, aceştia nemaifiind obligaţi să lucreze la normă şi sub presiune.
0

#546 Useril este offline   Ciulea0 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 11 octombrie 2010 - 20:21

vor avea camere video instalate prin autobuz, ca soferul sa vada ce se intampla in spate si la usi?
0

#547 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 octombrie 2010 - 20:25

Asta nu am aflat.
0

#548 Useril este offline   Ciulea0 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 11 octombrie 2010 - 20:51

De-abia astept sa vina. Sper ca o sa puna si pe 33 cateva, ca ne inghesuim foarte tare in astea scurte. RATT, ati aflat vreo data cand vor veni noile autobuze? Multumesc.
0

#549 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 11 octombrie 2010 - 21:03

@Ciulea0
Autobuzele sunt destinate in mod special liniilor 33 si 40, deci multe dintre ele vor circula pe aceste linii.
0

#550 Useril este offline   Ciulea0 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 11 octombrie 2010 - 21:43

Ok. Dar, s-a aflat cand vor veni la Timisoara si cand vor intra in circulatie?
0

#551 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10

Postat 12 octombrie 2010 - 10:25

Vezi postareaCiulea0, la 11 octombrie 2010 - 20:51, a spus:

De-abia astept sa vina. Sper ca o sa puna si pe 33 cateva, ca ne inghesuim foarte tare in astea scurte. RATT, ati aflat vreo data cand vor veni noile autobuze? Multumesc.

Nu-ţi face iluzii. Or fi ele mai încăpătoare, dar vor veni mai rar. Astfel că dăm pe mere ce am luat pe pere. RATT nu urmăreşte decât să facă economii pe spatele călătorilor. Acum câţiva ani, circulau 14 autobuze articulate pe linia 33. Acum sunt doar 9 dimineaţa şi 8 după amiaza. Şi scurte. Cred că articulatele vor fi vreo 5 sau 6.
0

#552 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 12 octombrie 2010 - 13:57

Vin primele autobuze Mercedes din cele 30 cumparate de Primaria Timisoara

Pana in 31 octombrie vor ajunge la Timisoara primele autobuze din lotul de 30 achizitionate de Primarie de la producatorul german Mercedes, ne asigura conducerea RATT. Iar restul vor putea fi vazute pe strazile din oras pana la sfarsitul lunii decembrie.

Reprezentantii Regiei de Transport Timisoara spun ca autobuzele vor veni in 2-3 transe, iar primele vor fi puse la treaba in traficul din oras in scurta vreme. "Potrivit contractului, pana in 31 octombrie sosesc primele autobuze la Timisoara, iar pana la sfarsitul lunii decembrie le vom avea pe toate in parcul auto al regiei. Autobuzele moderne, cu burduf, de capacitate mare, vor fi introduse pe cele mai aglomerate linii. In felul acesta vom creste confortul calatorilor si posibilitatile de transport. Avem in vedere, in prima etapa, liniile 33, 40 si expres 7", ne-a spus Ionut Nasleu, director adjunct RATT.

Nu se stie, deocamdata, cum anume vor fi aduse la Timisoara autobuzele, pe roti sau pe trailere. Cert este ca directorul general al RATT va face un drum pana in Turcia, la fabrica, pentru a pune la punct si aceste detalii.

Mijloacele de transport, care vor fi vopsite in alb-violet, sunt achizitionate in leasing de Primarie si sunt dotate cu rampa pentru persoane cu handicap, aer conditionat si caldura, capacitatea fiind de 140 de persoane. Achizitia autobuzelor nu a fost una usoara, insa dupa aproape trei ani de licitatii blocate si procese, municipalitatea a reusit sa semneze in luna iunie, contractul care vizeaza cumpararea autobuzelor. Valoarea contractului este de 8,2 milioane de euro si banii vor fi platiti de Primarie in sapte ani.

La finele lunii august, primarul Gheorghe Ciuhandu, directorul Directiei Tehnice a municipalitatii, Culita Chis, si directorul general al RATT, Ioan Goia, au fost la Istanbul, unde au vizitat uzina Mercedes si au vazut la fata locului cum sunt asamblate mijloacele de transport in comun.

Sursa: Timisoara Online
0

#553 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 12 octombrie 2010 - 15:08

Bun, partea cu "vor fi aduse pe trailer sau pe roti", e cam seaca pentru ca ele deja sunt la Bucuresti. Deci degeaba mai merge Goia pana in Turcia... :rolleyes:

Oricum ziaristi...

Sunt curios daca vor fii trimisi dupa ele chiar soferii care vor fi titulari :crazy:
0

#554 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 12 octombrie 2010 - 16:41

Ne vom plimba cu autobuze Mercedes

Marti, 12 10 2010

Primele autobuze cu burduf Mercedes vor ajunge la Timisoara in data de 22 octombrie. Anuntul a fost facut marti de catre primarul Gheorghe Ciuhandu, care a mai precizat ca primul lot care va sosi este format din 15 mijloace de transport fabricate in Turcia.

In total, pana la finele anului, la Timisoara trebuie sa ajunga 30 de autobuze Mercedes. Acestea sunt achizitionate in leasing, au burduf, rampa pentru persoane cu handicap, aer conditionat, caldura si capacitate de 140 de persoane.

Autobuzele vor circula in principal pe liniile pe care numarul de calatori este foarte mare, cum ar fi 33 si 40. Valoarea contractului este de 8,2 milioane de euro si banii vor fi platiti de Primarie in sapte ani. Va reamintim faptul ca procedura de licitatie pentru achizitia celor 30 de autobuze a inceput in 8 noiembrie 2007.

Licitatia a fost contestata de o societate care a depus o oferta cu aproape cinci milioane de euro mai mare decat cea a Evo Bus. Dupa doi ani si jumatate, Curtea de Apel Ploiesti a solutionat litigiul in favoarea Primariei Timisoara, dand unda verde pentru continuarea procedurii de licitatie si achizitionarea autobuzelor.

Sursa: Agenda
0

#555 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 12 octombrie 2010 - 19:39

Şi la noi tot câte 15 se aduceau. Chiar dacă veneau 30, tot 15 se livrau şi următoarele 15 în săptămâna următoare (se livrau 15 pe săptămână de la EvoBus, chiar dacă veneau din Germania în unele săptămâni câte 25-30).
0

#556 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 12 octombrie 2010 - 20:13

Daca imi amintesc eu bine, din ce preciza contractul, nu trebuia ca toate autobuzele sa fie sosite si gata de circulatie pana la inceputul scolii? :rolleyes: Acum termenul s-a prelungit cu mai bine de 3 luni...
0

#557 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 12 octombrie 2010 - 20:39

Si iata ca TiON-ul sare cu o veste mult mai buna. :rolleyes:

Primele autobuze Mercedes cu burduf ajung saptamana viitoare la Timisoara

12.10.2010

Noile autobuze Mercedes articulate vor sosi la Timişoara începând de săptămâna viitoare, a anunţat, marţi, primarul Gheorghe Ciuhandu. Mijloacele de transport vor fi probabil introduse în circulaţie din luna noiembrie, spun oficialii municipalităţii.

Săptămâna viitoare, în data de 22 octombrie 2010, ar urma să ajungă la Timişoara prima tranşă de 15 autobuze noi şi moderne, cu burduf, din cele 30 achiziţionate de primărie, a afirmat Ciuhandu, care a fost personal să vadă vehiculele, în Turcia, la Istanbul, în cursul verii. Celelalte 15 ar urma să sosească în luna noiembrie.

Reprezentanţii municipalităţii anunţau iniţial că noile mijloace de transport vor sosi probabil la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, dar livrarea s-a amânat. Potrivit contractului, vehiculele trebuie livrate până în decembrie, susţine purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea.

Noile autobuze Mercedes sunt prevăzute cu rampă pentru persoanele cu handicap, dispun de instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, au o capacitate de 140 de persoane şi vor circula pe traseele aglomerate din oraş. „Vom face recepţia, le înmatriculăm şi vor fi introduse imediat în circulaţie. Din noiembrie vor intra probabil în circulaţie. Noile autobuze vor fi introduse pe liniile aglomerate, cum ar fi 33 şi 40, în primă fază”, a declarat şeful Direcţiei Tehnice a municipalităţii, Culiţă Chiş.

Mijloacele de transport au fost achiziţionate în leasing, pe o perioadă de şapte ani, valoarea totală a contractului, pentru cele 30 de autobuze articulate şi un autocar, fiind de 10,5 milioane euro. Procedura de achiziţie a noilor autobuze a fost demarată la sfârşitul anului 2007, dar contractul a putut fi încheiat de-abia în vara lui 2010, din cauza contestaţiilor.

Sursa: TiON
0

#558 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 12 octombrie 2010 - 21:10

Sunt foarte curios cand va sosi autocarul la Timisoara si unde va fi garat. Oare la garajul RATT? :rolleyes:
0

#559 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 12 octombrie 2010 - 21:14

Din moment ce Nu a fost cumparat pentru Ratt, nu cred.
0

#560 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 13 octombrie 2010 - 11:02

Un autocar galben Neoplan etajat, de cateva luni l-am tot vazut in fostul depou Take Ionescu. Ce-i cu el?
0

Arata acest topic

• (77 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou