dAImon, la 29 octombrie 2010 - 18:25, a spus:
Ştii Visor, dacă nu m-aş fi certat cu destui şoferi pe tema asta, aş considera că îs ăia proşti. Dar bag de seamă că-i o idee recurentă pe plaiurile noastre.
Deci, explică te rog în cuvintele tale (
pe alt topic probabil, aici suntem offtopic) de ce este nevoie de aprobare foto. Cu legea în mână dacă se poate. Apoi explică diferenţa între o maşină în leasing (care-i tot în proprietatea firmei) şi un autobuz în leasing; de ce pentru autobuz trebuie aprobare foto de la leaser? Apoi spune-ne dacă ai văzut în vreun extras de HCL menţiunea că e interzisă fotografia sau că trebuie plătit ceva pentru asta,. Bănuiesc că ai citit porţiunile de HCL referitoare la RATT, nu, interdicţii, amenzi, toate alea? Sau poate e vreun regulament intern al RATT, scoate-l la iveală; cu ocazia asta poate explici şi de ce nu există în MTCuri vreun semn cu "fotografia interzisă" şi dacă ştiai că interdicţiile acestea trebuie semnalizate.
Iar la final mergi şi poartă o bătălie epică cu ... Serviciul de Relaţii cu Publicul al RATT; ei par să fie de acord cu mine
http://www.ratt.ro/f...p?showtopic=120
Dacă n-o fi cu bănat, aş spune şi eu ceva legat de subiect.
Mi-e mult prea lene să caut acum pe net textele de lege legate de problemă. Pot doar să citez aproximativ (din memorie). Pe undeva mai există
Declaratia Universala a Drepturilor Omului, care cuprinde printre altele şi Dreptul la intimitate. O formă actualizată a acestuia prevede ca expunerea de fotografii şi capturi video, în spaţiul public, fără acceptul prealabil a celui vizat, este interzisă. Pare-mi-se, şi codul penal conţine un paragraf referitor la temă.
NDY, la 29 octombrie 2010 - 20:00, a spus:
Nu m-am contrazis. Reciteste ce am scris si nuantarea care am facut-o. Una e sa mananci discret intr-un colt, astfel incat cel de langa nici nu baga de seama si alta e sa mananci de sa imputi intreg MTC-ul si sa dai jumatate din mancare pe jos...
Pai daca e sa o luam asa, nu mai mancam nici la scoala de teama ca nu cumva sa ii facem pofta colegului de banca...
In legatura cu mirosul de pop-corn sunt de acord cu tine
Deci revin inca o data, nu cred ca deranjeaza pe nimeni ca cineva sa manance/bea/asculte muzica/vorbeasca la telefon, atata timp cat o face cu bun simt si cu respect fata de ceilalti calatori.
Chiar dacă maniera de îngurgitare este foarte elegantă şi discretă, mirosurile tot se degajă. Chit că acestea adie dintr-un colţ(???) sau din mijlocul troleibuzului. De foarte multe ori au fost afişate HCL-ri şi regulamentele RATT care cuprind în clar aceste specificaţii. Asta ca să nu mai pomenesc de acel apendice moral pe care ar trebui să-l posede fiecare dintre noi, numit bun simţ.
calatoRatt, la 29 octombrie 2010 - 22:57, a spus:
O dezbatere pe al carei subiect nu il intelege majoritatea. Deci, ca si calator platitor, am niste drepturi. Cand ma urc intr-un mijloc de transport in comun stiu ca este interzis fumatul si PUNCT. Deci, nu ar trebui sa fumez pasiv ( mai ales copilul meu, deoarece fumatul pasiv la copii este foarte nociv ). Acest drept ni se incalca, dar, majoritatea de aici, nu vad subiectul problemei. Ei, vad doar complementul ( subiectul este fumatul ), PENTRU CE ?? ( este o razbunare ... l-a dat jos ... ); CUM ?? ( ca sa simta fumul de tigara trebuie sa puna laba ... nu are voie sa fimeze , sa faca poze ... miscarea mainii este euforica ...); UNDE ?? ( sa merg mai in spate daca simt fumul de tigara de la sofer ... ). ... In final, ma bucur ca nu toti gandim la fel.
Domnul meu! Vă dau perfectă dreptate în ce priveşte problema fumatului. Fumător fiind, caut să-mi satisfac viciul doar în măsura în care timpul îmi permite să cobor de la volan la capetele de linie. Dacă nu reuşesc, e cu atât mai bine pt mine.
Dar nu asta am dorit să evidenţiez, ci faptul că majoritatea călătorilor au ajuns să creadă că bazându-se pe o sumă (oarecare) de bani plătiţi în schimbul unui abonament, şi-au cumpărat dreptul de a-i trata pe şoferi şi vatmani de parcă aceştia ar fi simple piese mecanice incluse în angrenajul vehicolului, sau (din păcate), ca pe sclavii personali. Totodată, calitatea de abonat vă incumbă şi domniilor voastre câteva îndatoriri. Pe acestea le faceţi uitate cu o uşurinţă pt care vă invidiez. Dacă ar fi să iau prin comparaţie greşelile de comportament ale 'slujitorilor' dvs cu cele pe care aceştia sunt nevoiţi să le suporte ceas de ceas, ca venind din partea publicului călător, mai că le-aş acorda primilor circumsatanţe atenuante. Dacă nu o fac, e pt că nu prea-mi stă în caracter să contrazic normele de bun simţ.
Aceasta postare a fost editata de emilut: 31 octombrie 2010 - 08:58