STP Timișoara Forum: Soferi autobuz - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (30 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Soferi autobuz Evaluare topic: -----

#121 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 28 octombrie 2010 - 19:46

Cand e vorba vorba de telefoane sau mancatu in mijloacele de transport in comun nu sare nimeni, dar cand e vorba de fumat imediat sare. Pana acuma era totu ok pana s-a gandit un smecher care navea ce sa faca si s-a pus sa urmareasca soferi/vatmani si dupaia sa anunte presa.
0

#122 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 28 octombrie 2010 - 19:52

Fiecare trebuie să-i respecte pe ceilalţi, iar acum discutăm despre un şofer care fumează. Filmaţi un călător care mănâncă şi discutăm şi despre el. Hai să nu ducem toată discuţia într-o bătălie surdă călători vs. conducători MTC, nu se ajunge niciunde.

Apropo, care-s semnele care cer să nu folosim telefonul mobil? Tot ce am văzut este afişul cu "PSST! Hier nicht" rămas de la nemţi în tramvaie, românii nu au pus ceva acolo. Iar ăla se referă la muzica din căşti.
0

#123 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 28 octombrie 2010 - 21:49

Nu vine fum dacă se merge cu geamul deschis (când eram mic şi mergeam în excursii cu clasa, nu se jenau şoferii şi profesorii să fumeze în autobuzul plin de copii... după principiul ,,în câţiva ani 99% din ei se apucă de fumat), însă ce te faci iarna? Că cine e dependent de tutun o să fumeze în continuare, dar cu geamul închis. Iar dacă autobuzul nu are cabină şi stă şi blocat în trafic, te asigur că se simte fumul şi în spate (presupunând că e destul de gol vehiculul să te poţi duce în spate). Fumatul ar trebui interzis şi pentru şoferi, nu doar pentru călători.
Îmi vine în minte o fază din Viena, când, la un cap de linie, a coborât vatmanul din travai, s-a dus la locul special pentru fumat din staţie (!), nu s-a mişcat de lângă scrumiera respectivă cât a fumat şi abia după ce a terminat ţigara s-a întors. Practic, acolo nu au voie nici să fumeze la cap de linie lângă vagon, probabil se consideră că strică imaginea companiei. Nici în gări nu e permis fumatul, pe peroane fiind delimitate cu vopsea zone de fumători, depăşirea lor cu ţigara aprinsă costând vreo 50 de euro.
0

#124 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 28 octombrie 2010 - 22:20

Corect! Asa se procedeaza in tarile civilizate.

Pai diferenta e ca un om care mananca nu te deranjeaza cu nimic, pe cand cineva care fumeaza da. Asadar nu vad care ar fi problema sa mananci in MTC (ma rog, in limite rezonabile, fara sa faci covor de mizerie pe jos, sa-i scarbesti pe ceilalti cu stilul tau de a manca, sau de a manca ceva mirositor care sa ii faca pe ceilalti sa isi scoata pungile...). Si aicis-ar putea discuta. Anul trecut s-a pus un mosulet sa-si scoata pita si slana, brisca, si dai la mancat. Sa nu mai zic ca mi s-a facut instant rau de la mirosul de carne statuta. Si ca pe scaunul de langa el si intins "masa", mai ceva ca acasa. Dar nu mai continui pentru ca asta deja tine de bunul simt al omului.
In concluzie, ideea e sa ai bun simt si sa-l respecti pe cel de langa tine.
0

#125 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 28 octombrie 2010 - 23:16

Am sters postarea lui calatoRatt. Aceasta se incadra lejer la "atac la persoana", ceea ce probabil e permis pe Youtube, dar nu si aici pe forum. Daca se continua pe tonul acesta, urmeaza alte sanctiuni, conform regulamentului forumului.
0

#126 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 29 octombrie 2010 - 12:34

Daca in autobuz e semnul cu mancatul interzis, soferii au voie sa manance?

Si inca o intrebare, este legal sa pozezi/filmezi in autobuze? E considerat autobuzul domeniu public sau proprietate?
0

#127 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 octombrie 2010 - 13:01

Sincer ma intreb: chiar e vorba despre fumat in MTC-uri sau e doar o razbunare a unui client RATT ? (amendat, lasat pe jos de un vatman sau sofer de autobuz, etc) Nu sunt fumator (nu am fumat niciodata) si imi pare o reactie exagerata. (parerea mea).
Mult mai tare ma deranjeaza mirosul de transpiratie sau al deodorantelor folosite excesiv (in loc de un dus), dar n-am vazut pe nimeni cu o camera video sa se ia de respectivii. :timeout:
0

#128 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 29 octombrie 2010 - 13:08

Nici eu nu sunt fumator, nu vreau sa se lase impresia ca apar fumatorii, chiar as dori sa se imputineze acestia. Dar, de asemenea, inclin sa cred ca e o razbunare. Si mai are pretentii la tara civilizata cand de fapt, ne batem intre noi...
0

#129 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 octombrie 2010 - 13:14

Vehiculele cumparate in leasing sunt proprietatea firmei respective pana la achitarea ratelor. (cu o masina luata in leasing nu poti nici macar sa parasesti tara fara o imputernicire a proprietarului, respectiv firma de lesing)
0

#130 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 29 octombrie 2010 - 13:35

Vezi postareaNDY, la 28 octombrie 2010 - 22:20, a spus:

Corect! Asa se procedeaza in tarile civilizate.

Pai diferenta e ca un om care mananca nu te deranjeaza cu nimic, pe cand cineva care fumeaza da. Asadar nu vad care ar fi problema sa mananci in MTC (ma rog, in limite rezonabile, fara sa faci covor de mizerie pe jos, sa-i scarbesti pe ceilalti cu stilul tau de a manca, sau de a manca ceva mirositor care sa ii faca pe ceilalti sa isi scoata pungile...). Si aicis-ar putea discuta. Anul trecut s-a pus un mosulet sa-si scoata pita si slana, brisca, si dai la mancat. Sa nu mai zic ca mi s-a facut instant rau de la mirosul de carne statuta. Si ca pe scaunul de langa el si intins "masa", mai ceva ca acasa. Dar nu mai continui pentru ca asta deja tine de bunul simt al omului.
In concluzie, ideea e sa ai bun simt si sa-l respecti pe cel de langa tine.

Adică, taman te-ai contrazis pe parcursul a doar două fraze. Păi, ori te deranjează, ori nu te deranjează. Dincolo de gestul în sine, gest care semnifică o lipsă crasă de bun simţ, avem de-a face cu mirosurile şi cu pofta pe care mâncăşioşii le-o stârneşte celor din jur. Cum crezi că se simte cineva care vine de la job sau de la şcoală, hămesit de foame, iar în autobuz trăzneşte a sandvich cald cu şunculiţă, maioneză şi ketch-up?
Sau a pop corn cu ciocolată, produs care emană un miros foarte asemănător celui de budă. Scuze!
Am observat că la noile autobuze, posturile de pilotaj sunt dotate cu microfoane. Sper ca şoferii să le folosească pt a-i atenţiona pe recalcitranţi. Şi cum nu mă aştept ca din respect faţă de şoferi, aceştia să renunţe la astfel de practici, cel puţin atenţionarea verbală le va atrage priviri dezabrobatoare din partea celorlalţi călători.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 29 octombrie 2010 - 14:11

0

#131 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 29 octombrie 2010 - 13:48

@calatoRatt: Stimate domnule, ca sa stiti si dvs. daca nu exista tabla in fata "Circula cu asprirant", asta nu inseamna ca cel care apare alaturi de el nu este aspirant. L-ati vazut dvs ca a urcat intr-o anumita statie si a coborat in alta?
0

#132 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 29 octombrie 2010 - 14:06

Vezi postareadAImon, la 28 octombrie 2010 - 19:52, a spus:

Fiecare trebuie să-i respecte pe ceilalţi, iar acum discutăm despre un şofer care fumează. Filmaţi un călător care mănâncă şi discutăm şi despre el. Hai să nu ducem toată discuţia într-o bătălie surdă călători vs. conducători MTC, nu se ajunge niciunde.

Apropo, care-s semnele care cer să nu folosim telefonul mobil? Tot ce am văzut este afişul cu "PSST! Hier nicht" rămas de la nemţi în tramvaie, românii nu au pus ceva acolo. Iar ăla se referă la muzica din căşti.

Dacă nu aş fi ocupat cu alte chestiuni (defel importante :rolleyes: ), aş putea filma în fiecare zi, cel puţin 20-30 de astfel de exemple. Şi acestea doar în autobuzul meu. Culmea e, că de multe ori văd dame bine îmbrăcate, elegante chiar, care muşcă cu poftă din diverse produse "fast food", fără să le pese de reacţia celor din jur.
Mi-e şi frică să-i atenţionez pe copiii de şcoală care îşi înfulecă sandvichiurile în drum spre casă, de groaza reacţiilor însoţitorilor lor.
Apropo, care-s semnele care cer să nu folosim telefonul mobil?
Există un autocolant plasat deasupra parbrizului, care reprezintă un telefon mobil, peste care s-a suprapus un X mare şi roşu. Iar acesta se adresează în egală măsură atât şoferilor, cât şi călătorilor. Instructorul neamţ care ne-a şcolit în ce priveşte maniera de conducere a autobuzelor Mercedes, ne-a spus că telefoanele mobile pot interfera cu computerul de bord. Personal, nu am folosit telefonul, până nu m-am convins de contrariu.
BTW, şoferii nu pot comunica cu garajul decât prin telefon. De multe ori, ei sunt cei care sunt sunaţi de dispeceri. Facilitatea numită pompos "voce", a sistemului GPS este o glumă. În primul rând, nu funcţionează corespunzător, iar apoi, chiar dacă ar funcţiona, ar trebui ca cineva să stea în permanenţă cu ochii pe monitoare pt a sesiza cererea.
0

#133 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 29 octombrie 2010 - 14:15

Atat despre civilizatia domnului calatoRATT. CUm bine am insinuat inca din prima vizualizare a clipurilor! JALNIC! :rolleyes:
0

#134 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 29 octombrie 2010 - 14:20

Cred ca aceasta discutie " se degradeaza " cam mult ... Domnul/Doamna CaltoRATT daca v-ati facut cont pe forum doar sa ne semnalizati ca unii soferi fumeaza ... Luati-va gandul , noi nu putem face nimic fi sigur de asta . Ai nevoie de ceva ? Te inscrii in Audienta La D-nul. Goia si rezolvi problema la rangul cel mai inalt . Daca ai nevoie de mai mutle informatii despre cum poti intra in audienta nu ezita sa ne intrebi dar , TE ROG OPRESTETE ! :rolleyes:
0

#135 Useril este offline   calatoRatt 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18 octombrie 10

Postat 29 octombrie 2010 - 14:48

Va las, ca n-am cu cine ...
0

#136 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 29 octombrie 2010 - 15:16

Domnul meu! Nu cred ca acest mod de abordare să fie de natură a facilita o mai bună relaţionare între membrii forumului. Cu toţii dorim dezbaterea problemelor care ne frământă, dar fără partipriuri bazate pe starea emoţională de moment a fiecăruia.
Eu vă propun să rămâneţi în continuare membru al forumului, escaladând poziţii pe cât posibil echidistante şi bine cumpănite.
Elevi şi strungari, studenţi şi vatmani, profesori şi şoferi, cu toţii suntem oameni, NU?
0

#137 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 29 octombrie 2010 - 18:09

CORECT ! Pacat ca nu toti gandim la fel !
0

#138 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889

Postat 29 octombrie 2010 - 18:25

Vezi postareaVisor, la 29 octombrie 2010 - 13:21, a spus:

Nu prea cred ca userul calatoRatt sa fi avut aprobare de la BRD, pentru filmat...

Ştii Visor, dacă nu m-aş fi certat cu destui şoferi pe tema asta, aş considera că îs ăia proşti. Dar bag de seamă că-i o idee recurentă pe plaiurile noastre.

Deci, explică te rog în cuvintele tale (pe alt topic probabil, aici suntem offtopic) de ce este nevoie de aprobare foto. Cu legea în mână dacă se poate. Apoi explică diferenţa între o maşină în leasing (care-i tot în proprietatea firmei) şi un autobuz în leasing; de ce pentru autobuz trebuie aprobare foto de la leaser? Apoi spune-ne dacă ai văzut în vreun extras de HCL menţiunea că e interzisă fotografia sau că trebuie plătit ceva pentru asta,. Bănuiesc că ai citit porţiunile de HCL referitoare la RATT, nu, interdicţii, amenzi, toate alea? Sau poate e vreun regulament intern al RATT, scoate-l la iveală; cu ocazia asta poate explici şi de ce nu există în MTCuri vreun semn cu "fotografia interzisă" şi dacă ştiai că interdicţiile acestea trebuie semnalizate.

Iar la final mergi şi poartă o bătălie epică cu ... Serviciul de Relaţii cu Publicul al RATT; ei par să fie de acord cu mine http://www.ratt.ro/f...p?showtopic=120

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 29 octombrie 2010 - 18:27

0

#139 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 29 octombrie 2010 - 20:00

Vezi postareaemilut, la 29 octombrie 2010 - 13:35, a spus:

Adică, taman te-ai contrazis pe parcursul a doar două fraze. Păi, ori te deranjează, ori nu te deranjează. Dincolo de gestul în sine, gest care semnifică o lipsă crasă de bun simţ, avem de-a face cu mirosurile şi cu pofta pe care mâncăşioşii le-o stârneşte celor din jur. Cum crezi că se simte cineva care vine de la job sau de la şcoală, hămesit de foame, iar în autobuz trăzneşte a sandvich cald cu şunculiţă, maioneză şi ketch-up?
Sau a pop corn cu ciocolată, produs care emană un miros foarte asemănător celui de budă. Scuze!
Am observat că la noile autobuze, posturile de pilotaj sunt dotate cu microfoane. Sper ca şoferii să le folosească pt a-i atenţiona pe recalcitranţi. Şi cum nu mă aştept ca din respect faţă de şoferi, aceştia să renunţe la astfel de practici, cel puţin atenţionarea verbală le va atrage priviri dezabrobatoare din partea celorlalţi călători.

Nu m-am contrazis. Reciteste ce am scris si nuantarea care am facut-o. Una e sa mananci discret intr-un colt, astfel incat cel de langa nici nu baga de seama si alta e sa mananci de sa imputi intreg MTC-ul si sa dai jumatate din mancare pe jos...
Pai daca e sa o luam asa, nu mai mancam nici la scoala de teama ca nu cumva sa ii facem pofta colegului de banca... :rolleyes:
In legatura cu mirosul de pop-corn sunt de acord cu tine :pace:

Deci revin inca o data, nu cred ca deranjeaza pe nimeni ca cineva sa manance/bea/asculte muzica/vorbeasca la telefon, atata timp cat o face cu bun simt si cu respect fata de ceilalti calatori.
0

#140 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 29 octombrie 2010 - 22:39

DAImon, am inteles ce zici, dar o alta chestie: sunt sigur ca cei din filmari, fiind chiar persoanele din centrul atentiei, nu sunt de acord sa fie filmati, iar difuzarea acelor filmari, fara acordul lor este interzisa.
0

Arata acest topic

• (30 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou