STP Timișoara Forum: Accesare WEB - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (7 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

Accesare WEB

#61 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 850
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 04 septembrie 2010 - 20:56

Vezi postareacseh_17, la 04 septembrie 2010 - 20:09, a spus:

Acele "devieri" de care vorbesti tu, sunt defapt pe 5 trepte, si culori diferite. Aici emilut, poate oferii mai multe detalii... Iar in legatura cu logica de mai sus nu prea inteleg. Daca vehiculul are o interziere de <=5 se acorda o treapta pe aceea scara in stanga. Daca aceasta este mai >5 atunci treapta 2. La mijloc vehiculul este in grafic, iar la dreapta avansul.

Eu stiu ca sunt 3 trepte in dreapta, 3 in stanga si cea din mijloc. In total 7 trepte.
Iar prin 3, in mesajul de mai sus, ma refeream doar la jumatatea cu intarziere.
0

#62 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 04 septembrie 2010 - 20:58

Hmmm, acuma ca spui totusi s-ar putea sa ai dreptate, desi nu imi amintesc acuma exact. Ne va lamuri emilut cu certitudine. -_-
0

#63 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 04 septembrie 2010 - 21:09

Vezi postareacseh_17, la 04 septembrie 2010 - 20:58, a spus:

Hmmm, acuma ca spui totusi s-ar putea sa ai dreptate, desi nu imi amintesc acuma exact. Ne va lamuri emilut cu certitudine. -_-

Uite aici: http://www.ratt.ro/f...findpost&p=3762

Iar legat de logica pe care nu o intelegi: am observat ca pe linia 1 la o intarziere de 2-3 minute, era doar treapta 1 de intarziere, pe cand la 4 am vazut ca la o intarziere de 2 minute deja se duce la treapta maxima.

Ideea e ca ca pe 4 graficul e mai stramt si asta cred eu ca are oaresice pondere in calcul.

Aceasta postare a fost editata de sorin_vd4ratt: 04 septembrie 2010 - 21:12

0

#64 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 04 septembrie 2010 - 21:35

Dar sa nu ne abatem de la subiect : (!)

Vezi postareasorin_vd4ratt, la 04 septembrie 2010 - 20:01, a spus:

Eu vorbeam de plasarea graficelor pe site.
Varianta pdf-ului e cel mai putin costisitoare.
Iar cu cantitatea de informatii, eu zic ca daca celor din Muenchen le incape pe o pagina, noua nu cred ca ne-ar fi mai greu de atat.
Lasand asta la o parte, eu zic ca gruparea documentelor pdf pe linii ar fi o buna idee de inceput.
Orice modificare aduse liniei respective, ar duce la modificarea unui singur pdf.
Nu toate liniile sufera modificari pe timp de vacante scolare.
Nu toate liniile sufera modificari de trasee in acelasi timp, in asa fel incat sa fie catastrofal pentru a modifica niste amarate de tabele.

Si la fel de putin catastrofal si costisitor consider ca ar fi o modificare in procesul aplicat atunci cand se aduc orice fel de modificari la grafice, varianta actuala. (In cazul in care acest lucru se face sub ghidajul unui proces).
De exemplu intre pasul tiparirii noilor grafice si cel al predarii comunicatului catre a fi plublicat pe site, ar putea fi introdus in proces pasul de actualizare a tabelelor de pe site (pdf-urilor, xls-urilor sau a carei variante o fi). Nerespectarea detectata a procesului fiind imputabila responsabilului.
Simplu ca buna-ziua.

0

#65 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 05 septembrie 2010 - 07:44

Vezi postareasorin_vd4ratt, la 04 septembrie 2010 - 20:56, a spus:

Eu stiu ca sunt 3 trepte in dreapta, 3 in stanga si cea din mijloc. In total 7 trepte.
Iar prin 3, in mesajul de mai sus, ma refeream doar la jumatatea cu intarziere.

Aşa este. Cel din mijloc, de culoare verde semnifică faptul că mtc-ul este în grafic. Cele mai apropiate de el semnifică o întârziere (avans) de 1-2 minute. Următoarele, 2-4 minute, iar cele de pe extreme, 4-6 minute. Atunci când devierea faţă de grafic depăşeşte 6 minute, extremele îşi schimbă culorile. De ex. pt un avans de 6 minute săgeata este albastră, iar pt 7-8 minute ea devine verde, apoi roşie. Dacă avansul depăşeşte o limită pe care nu o cunosc încă, OBC îl trece la în partea cealaltă, la întârzieri, probabil tratând vehicolul ca fiind cel din faţa lui. Mai dubioasă însă, este neconcordanţa dintre timpii afişaţi în staţii, şi modul în care OBC sesizează devierile de la grafic. Nu ştiu unde sunt amplasate dispozitivele care "prind" vehicolul la apropierea de staţie. Bănuiesc doar, că ar fi montate în panourile aflate în staţii. Un lucru e cert. Reperele orare cu care sunt alimentate aceste dispozitive, nu corespund 100% cu timpii înscrişi pe tabelele tipărite.

Vezi postareasorin_vd4ratt, la 04 septembrie 2010 - 21:09, a spus:

Uite aici: http://www.ratt.ro/f...findpost&p=3762

Iar legat de logica pe care nu o intelegi: am observat ca pe linia 1 la o intarziere de 2-3 minute, era doar treapta 1 de intarziere, pe cand la 4 am vazut ca la o intarziere de 2 minute deja se duce la treapta maxima.

Ideea e ca ca pe 4 graficul e mai stramt si asta cred eu ca are oaresice pondere in calcul.

Totul depinde de reperul pe care te-ai bazat atunci când ai stabilit întârzierea. Dacă te referi la tabelele tipărite aflate în staţii, good bye!
Timpii trecuţi pe acestea nu "rimează" cu cei funcţie de care apar pe OBC devierile.

Vezi postareasorin_vd4ratt, la 04 septembrie 2010 - 20:01, a spus:

Eu vorbeam de plasarea graficelor pe site.

"Cu o jumătate de gură", mai că m-aş angaja să fac un surogat la ceea ce lipseşte pe site. Totul depinde de inginerul care se ocupă de compartimentul "grafice şi circulaţie" din garaj. Dacă dumnealui binevoieşte să-mi pună la dispoziţie pt 2-3 zile TOATE graficele, eu le voi scana şi le voi posta aici, sortate pe linii şi schimburi. Am spus "cu o jumătate de gură", pt că efectiv nu pot intra în posesia acestora la dispecerat, ele existând doar în cel mult două exemplare fiecare şi fiind înmânate şoferilor la intrarea în tură. Voi încerca să-l conving pe domnul inginer, dar doar după începerea noului an şcolar, atunci când din nou vor fi schimbate. Plus că, cel mai probabil, vom avea parte de noi modificări odată cu introducerea în circulaţie a noilor autobuze articulate. Până atunci, nu voi întreprinde nimic.
0

#66 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 05 septembrie 2010 - 09:41

Vezi postareaemilut, la 05 septembrie 2010 - 07:19, a spus:

Nu ştiu unde sunt amplasate dispozitivele care "prind" vehicolul la apropierea de staţie. Bănuiesc doar, că ar fi montate în panourile aflate în staţii. Un lucru e cert. Reperele orare cu care sunt alimentate aceste dispozitive, nu corespund 100% cu timpii înscrişi pe tabelele tipărite.

Nu exista asemenea dispozitive. Datele de pozitie, calculate in functie de semnalul GPS, se trimit (de catre fiecare vehicul) prin reteaua GSM (GPRS) din 30 in 30 de secunde catre server. Acesta prelucreaza datele si le trimite catre aplicatia Radfleet (dispeceri, panouri, etc). Un interval mai scurt de 30 de secunde (precizie mai mare) ar implica un volum mult mai mare de date, deci costuri mai mari cu providerul GSM. (se plateste o taxa lunara/SIM + o taxa in functie de volumul de date vehiculat/SIM)
0

#67 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 05 septembrie 2010 - 10:54

Ok, am înţeles. Totuşi, care să fie motivul pt care nu se stabileşte concordanţa între timpii afişaţi pe tabelele aflate în staţii, şi reperele pe care se bazează datele trimise către OBC?

Aceasta postare a fost editata de emilut: 05 septembrie 2010 - 10:54

0

#68 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 septembrie 2010 - 11:32

Din cate am observat, datele de pe OBC sunt mult mai detaliate decat cele de pe tablitele din statii (pe tablite se "rotunjeste" timpul respectiv). Sunt tabele diferite.
0

#69 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 05 septembrie 2010 - 15:32

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 05 septembrie 2010 - 11:32, a spus:

Din cate am observat, datele de pe OBC sunt mult mai detaliate decat cele de pe tablitele din statii (pe tablite se "rotunjeste" timpul respectiv). Sunt tabele diferite.

Eu tind sa cred totusi ca sunt aceleasi tabele.
De exemplu pe OBC scrie ca intre plecarea din Torontal si sosirea la Ciarda sunt 32 de minute.
La fel de sigur stiu ca pe toate liniile tabelele vatmanilor pusca din punct de vedere al intervalelor de timp intre statiile majore: intre 700 si Traian 8 minute, intre Traian si Banatul 4 minute, intre Torontal si 700 9 minute, etc.
Singura chestie care s-ar putea sa nu se potriveasca, si care ar putea fi detaliul suplimentar cunoscut de OBC-uri si necunoscut de tabelele din cabina vatmanilor ar fi intervalele de la Torontal la Matei Basarab (prima dupa Torontal), de exemplu, apoi intre Matei Basarab si Amforei, apoi intre Amforei si Ghe.Lazar, etc., care impreuna fac acele 9 minute intre Torontal si 700.
Tot OBC-ul te tine pe patratelul verde din mijloc daca faci 17 minute din Torontal pana in Traian.
Tablitele respective, care exista doar la autobuze, pusca la statiile cele mai majore, adica la capete cu ce scrie pe OBC.
Bineinteles, cu exceptia cazurilor cand cineva gaseste sa schimbe graficele o masura de imbunatatire a lucrurilor, o si face, dar nu se mai actualizeaza si tablitele. Mai rar, trebuie sa recunosc, dar se intampla, ceea ce ma indeamna sa ma inclin sa cred ca asta ar fi motivul.

Emilut, de apreciat intentia ta, dar e cam acelasi nivel cu Florin postand grafice "la cerere".
Eu totusi tind sa cred ca inainte de a ajunge la dispecerii din depou, ele sunt gandite la un moment dat si cred ca si aprobate dupa o a doua inspectie. Partea cu a doua inspectie pare a fi un pic prea irealistica, dar cine stie?

Aceasta postare a fost editata de sorin_vd4ratt: 05 septembrie 2010 - 15:34

0

#70 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 11 septembrie 2010 - 15:37

E al patrulea sau cincilea weekend consecutiv in care aplicatia de pe site nu merge.
Sa fie oare (in continuare) o simpla coincidenta ?
0

#71 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2010 - 16:43

Sunt intr-adevar statii pentru care nu se afiseaza timpul, dar sunt si care functioneaza. Cum spuneam: nu opreste nimeni serverele sambata si duminica.
Iata cateva exemple (capturile sunt de acum cateva minute):

Imagine atasata: c sag.jpg Imagine atasata: fac e.jpg Imagine atasata: olimpia.jpg Imagine atasata: pref.jpg Imagine atasata: pol.jpg

Incearca si varianta grafica nu doar cea text. Pare sa mearga mai bine.
0

#72 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 11 septembrie 2010 - 21:49

Acele capturi cu "3" sau alta cifra, fara unitate de masura sau alte indicatii, ce reprezinta ?
0

#73 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2010 - 22:00

Timpul se afiseaza in doua moduri: time table (graficul) in formatul hh:mm sau in timp real cand cifra reprezinta minutele de asteptare in statie. Exact ca pe panouri.
0

#74 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 11 septembrie 2010 - 22:09

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 11 septembrie 2010 - 22:00, a spus:

Timpul se afiseaza in doua moduri: time table (graficul) in formatul hh:mm sau in timp real cand cifra reprezinta minutele de asteptare in statie. Exact ca pe panouri.

Deci cand e hh:mm, aia sa intelegem ca e ora care scrie in grafic ?
Atunci cum de cand pe OBC scria 8:53 plecarea de la umt, pe site scria 8:45 si 8:58 ?
0

#75 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2010 - 22:13

Nu ma ocup de grafice sau de softul instalat pe servere, dar o sa intreb si daca aflu ceva te anunt. Atentie insa: pe panouri si pe site sunt timpii de sosire nu cei de plecare din statie sau de la capat.
0

#76 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 11 septembrie 2010 - 22:18

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 11 septembrie 2010 - 16:43, a spus:

Sunt intr-adevar statii pentru care nu se afiseaza timpul, dar sunt si care functioneaza.

Asta se stie de mult timp.
Chiar atata ignoranta la nivelul infrastructurii IT exista ?
Sunt atatea bug-uri care sunt raportate de catre "client" (cel mai grav tip de raport posibil de primit cand vine vorba de bug-uri), si ... nimic.
De fapt ce iluzie imi fac aici, de parca cineva chiar le ia (pe majoritatea) in seama , la modul raport de la "client".
De parca ne considera cineva "clienti".
In astfel de situatii se simte ce inseamna de fapt conceptul de concurenta si piata libera, si ce poate aduce lipsa lor.
Parca vad: Majoritatea sunt sub forma: uite bah, Costele, ce zic astia pe forum, dupa care... se pierde sirul.

Regia are alte "prioritati"... Interesant ca cu toate aceste prioritati, parca totul merge din ce in ce mai prost.

Atunci ce pretentii sa mai avem in directia aducerii de imbunatatiri sau adaosuri (gen afisare grafice pe site) ?

Aceasta postare a fost editata de sorin_vd4ratt: 11 septembrie 2010 - 22:23

0

#77 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2010 - 22:24

Si RATT este clientul firmelor care se ocupa de soft si probabil ca aceste probleme s-au raportat. Nu stiu insa daca situatia financiara permite intretinerea sau dezvoltarea aplicatiei web.
0

#78 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 11 septembrie 2010 - 22:26

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 11 septembrie 2010 - 22:24, a spus:

Si RATT este clientul firmelor care se ocupa de soft si probabil ca aceste probleme s-au raportat. Nu stiu insa daca situatia financiara permite intretinerea sau dezvoltarea aplicatiei web.

Cum ziceam... nimeni nu stie despre ce se intampla pe acolo.

Postedit: apreciez insa sinceritatea. Din punctul asta de vedere stam bine :)
Asa putem identifica punctele slabe mai usor.
Macar de identificat sa le identificam, daca dupa identificare nu prea mai urmeaza mare branza.

Aceasta postare a fost editata de sorin_vd4ratt: 11 septembrie 2010 - 22:35

0

#79 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 12 septembrie 2010 - 01:18

Firma a livrat doar aplicaţia sau şi codul sursă?
0

#80 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 12 septembrie 2010 - 17:13

Vezi postareadAImon, la 12 septembrie 2010 - 01:18, a spus:

Firma a livrat doar aplicaţia sau şi codul sursă?

Din moment ce Florin a aruncat grenada in curtea "firmei" aleia, e clar ca inclusiv in cazul in care RATT ar fi in posesia codului sursa, tot dupa "firma" respectiva s-ar fi asteptat pt. rezolvari.
0

Arata acest topic

• (7 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

1 useri citesc topicul