STP Timișoara Forum: ⌚ Gara de Nord - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (30 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

⌚ Gara de Nord

#281 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 28 martie 2015 - 19:18

:blink: Eu cand am facut toate pozele astea - Linkul - fara sa cer voie, nu am avut niciun fel de problema, chiar si de pe pasarela noastra, printre linii, liniile din revizie, locomotive, Resita, Arad, s.a. Eu stiam ca garile sunt locuri/domenii publice.
0

#282 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 29 martie 2015 - 00:50

In Timisoara Nord inca mai sunt angajati cu mentalitate comunista care se mai iau de fotografii care pozeaza... Nu stiu ce secret poate fii o locomotiva sau un vagon fabricat acum cel putin 20 ani...
Cu boschetari sau cu persoanele dubioase nu are nimeni treaba...

Atata timp cat esti in locurile publice ce tin de CF nu au ce sa-ti faca...

Aceasta postare a fost editata de Bobby: 29 martie 2015 - 00:50

5

#283 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 29 martie 2015 - 10:06

"Secretul" nu poate fi altul decat starea deplorabila a garii, sau chiar a garniturilor, daca se agita ei atat. Orice "secret" de genul acesta, nu vrei sa ajunga pe internet, in presa, sau mai stiu eu pe unde. -_-
Orice politist care ar intervenii la o solicitare a lor in acest sens, comite cel putin un abuz in serviciu, daca nu mai mult.
3

#284 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 29 martie 2015 - 16:50

Vezi postareaAndy, la 27 martie 2015 - 18:52, a spus:

Sa fie doar iluzie optica? Baza C e mai sus decat baza R iar F e mutat usor inspre dreapta.

3

#285 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 martie 2015 - 20:40

Da, pare scris la plezneala, dupa o atenta masurare cu...ochiumetrul. :suicide:
1

#286 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 29 martie 2015 - 20:48

Nici "Timisoara" nu pare in regula, dar asta s-ar vedea in realitate mai bine...
0

#287 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 29 martie 2015 - 21:00

Cred ca multi vor vedea insa putini vor ... pricepe! Pana si "razele" liniilor de deasupra "CFR" nu sunt trasate corect...

Una peste alta, mi-a placut "ideea" cand am zarit intr-o zi ca se lucra la ea...

Insa ce ma deranjeaza in continuare sunt geamurile neschimbate care par vesnic cu condens pe ele sau prafuite intr-un fel anume,...Nu-mi dau seama de la ce se trage acest aspect dar ar trebui puse geamuri oglindate pe exterior. Nu cred ca ar fi o avere pentru CFR...
3

#288 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 30 martie 2015 - 11:46

Si eu am facut nenumarate poze, si de pe pasarela, si prin gara, am si filmat trenuri care intrau / ieseau ... la un moment dat cu aparat Canon S1, care aduce a semi-pro.

Ce-i drept, de mine nu prea se ia lumea in general :D

Poate cineva sa citeze vreo lege care interzice pozatul materialului rulant, al garilor, sau orice altceva de genul? Ma gandesc ca ar putea sa fie "prinse" la vreun capitol de obiective strategice.
0

#289 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 30 martie 2015 - 17:42

Vezi postareadAImon, la 30 martie 2015 - 11:46, a spus:

Ma gandesc ca ar putea sa fie "prinse" la vreun capitol de obiective strategice.

Poate. In vreme de razboi, cand ar putea fi plin de garnituri militare. :D
0

#290 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 30 martie 2015 - 18:44

Poti sa te miri in tara asta? Cica in epoca google earth nici frontiera nu ai voie sa o pozezi... :Facepalm_emote_gif:
0

#291 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 30 martie 2015 - 18:55

Hai, vino iar în gara noastră mică și fă o poză, fără nici o frică. Fotografiatul în Gara de Nord din TIMIŞOARA a fost interzis ani de zile fără temei legal

Mai multe pe Renasterea.ro

Legat de fotografia pe teritoriul Romaniei:

Drepturile și obligațiile fotografului în spațiul public, conform legislației din România (Acesta este, exprimat într-o formă condensată, cadrul legal conținut de Codul Civil, Legea drepturilor de autor nr. 8/1996 și Hotărârea de Guvern privind ORNISS nr. 718/2002.):

- Pentru fotografiere, este necesar acordul persoanei fotografiate doar dacă imaginea înfățișează un portret al acesteia, nu și dacă aceasta reprezintă doar un detaliu al unei scene de ansamblu. Totuși, este interzisă fotografierea persoanelor în ipostaze stânjenitoare, sau aflate sub tratament medical.

- Se prezumă că, personalitățile care iau cuvântul, participând activ la evenimente publice, și-au dat acordul pentru a fi fotografiate. Desigur, este necesar ca imaginile să fie folosite doar în scopuri editoriale, legate de evenimentul respectiv.

- Este permisă fotografierea tuturor clădirilor din spațiul public, cu excepția obiectivelor militare și strategice reglementate ca atare de Oficiul Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat. În cazul acestora din urmă, imaginile pot fi realizate doar cu autorizație prealabilă și sub supravegherea unui reprezentant MAPN.

- Este interzisă însă fotografierea unei persoane în locuința sa, sau publicarea imaginilor înfățțișând interiorul unei proprietăți fără acordul proprietarului.

- Proprietarul poate însă doar să vă ceară să-i părăsiși proprietatea, neavând voie să vă rețină sau agreseze. În cazul în care o face, el comite, după caz, infracțiunea de loviri sau alte violențe, sau de distrugere (dacă violența e îndreptat împotriva aparatului). Totuși, dacă nu îi părăsiți imediat proprietatea, voi deveniți infractorii - comițând ceea ce în termeni legali e cunoscută ca violare de domiciliu. Și, desigur, nu puteți publica pozele fără acordul lui, fiind realizate în interiorul proprietății sale.

SURSA

Mai multe detali AICI sau AICI .
8

#292 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 30 martie 2015 - 19:35

Daca o gara era obiectiv militar sau strategic, eu zic ca avea paza pe masura (MAPN), nu paza privata sau asigurata de angajatii CF.
0

#293 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 28 iunie 2015 - 17:58

http://www.historia....diri-g-rii-timi

Un articol interesant si foarte frumos ilustrat !
1

#294 Useril este offline   InF3rNO0o 

• Membru activ
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 24 decembrie 11

Postat 19 iulie 2015 - 14:44

Gara de Nord Timişoara - peronul liniilor 2 şi 3 - noile bănci ,iau locul vechilor scaune de plastic ...18.07.2015 ....
Imagine postata

sursa https://www.facebook...?type=1
7

#295 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 19 iulie 2015 - 17:55

Pe langa acest aspect pozitiv, mai avem cel putin unul si anume jardiniere cu flori in zona statiei de tramvai...
0

#296 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 22 decembrie 2015 - 18:23

De saptamana trecuta (s-)a inceput schimbarea geamurilor la fatada principala, din dreptul statiei de firobuze...

Cine trece pe acolo, poate face poze...
1

#297 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 28 decembrie 2015 - 00:21

27 decembrie:

Imagine atasata: Gara de Nord - 2015.12.27 - 01.jpg Imagine atasata: Gara de Nord - 2015.12.27 - 02.jpg Imagine atasata: Gara de Nord - 2015.12.27 - 03.jpg
4

#298 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 28 decembrie 2015 - 07:48

Multumim frumos pentru poze! Dar cand le privesc ma intristez...cum arata gara din Arad...si cum arata o ruina pe care o renovam sa arate a ruina "reabilitata"....Ma bucur din suflet ca macar o gara din vestul tarii arata cum trebuie...dar la halul in care e mizeria noastra poate fi clasificata in categoria "halte cfr"...eventual sa desfinteze si casele de bilete si sa luam bilet din tren de la controlor...in Arad o cladire istorica pusa in valoare si imbinat noul cu vechiul...destul de armonios...ei au pus locomotiva istorica IN FATA garii.. noi punem locomotiva la capatul unei pasarele pe un drum inchis care duce niciunde... sincer cand vad aceste imagini e ca si cum ai compara restaurarea castelului Buckingam (Arad) cu restaurarea CC al PCR din bucuresti...ambele sunt aduse la forma initiala si ambele exprima ceea ce au fost construite sa arate....Inca o data RESPECT pentru administratia locala ARAD...s-au straduit si se vede. Noua...sa ne fie rusine !
4

#299 Useril este offline   savagedanyro 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 13 decembrie 11

Postat 28 decembrie 2015 - 09:20

Stai linistit cu "administratia Arad".

Proiectul de reabilitare a garii din ARAD era facut in 2212 decembrie daca era vorba de "administratia Arad"
Au avut noroc ca sunt pe un coridor european major de cale ferata care a fost reabilitat pe fonduri UE. In acel proiect e prinsa si reabilitatea garilor de pe coridor.

Sa nu arogam merite deosebite unde nu este necesara arogarea lor.

4

#300 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 decembrie 2015 - 10:45

Imagine atasata: Gara de Nord - 2015.12.27 - 02.jpg

Eu ma intreb de ce noile geamuri (ferestre) sunt impartite exact in patratele (ochiuri) mici ca si geamurile vechi si mai ales ma intreb de ce se pastreazaza si acele chenare galbene si pe aceleasi ochiuri precum era si pana acum...

Este o chestiune de renovare intocmai a situatiei initiale, respectiv o chestiune de autorizatii suplimentare, adica daca nu se schimba nimic, ramane totul cum a fost, este mai simplu din punct de vedere birocratic, sau...?

Nu m-am asteptat sa se intample asa legat de geamuri...

Apoi, demult am vrut sa scriu despre drapelele care au aparut in mute locuri din oras (si din tara), inclusiv si acesta de pe cladirea garii, drapele care desi se doresc a fi nationale, ele nu respecta sub nici o forma modelul legal de drapel, stabilit prin constitutie...in care cele 3 culori sunt asezate transversal si nu logitudinal iar raportul dintre latime si lungime este de 2/3...Oricum ai intoarce drapelul, el trebuie sa fie conform definitiei descrise mai sus...

Sunt multe locuri publive unde avem puse drapele insa acest aspect este ignorat, fiind puse drapele cu cele trei culori dispuse longitudinal...

Iata inca doua locatii, la Finante in 700 si la Hotel Timisoara...

Pare un lucru nesemnificativ insa este vorba de o chestiune serioasa dupa parerea mea...

Varianta corecta...de dispunere a culorilor.

Imagine atasata: tricolor 01.jpg

Varianta incorecta...

Imagine atasata: tricolor 02.jpg

Deci, indiferent cum se intoarce drapelul (chiar daca se fac abateri de la proportia de 2/3) culorile trebuie dispuse transversal...Dar pana si definitia de pe Wikipedia este ambigua in acest sens. Nu stiu cum este definit drapelul in lege...
2

Arata acest topic

• (30 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou