STP Timișoara Forum: Demolarea "acvariului" din Centru - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (10 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Demolarea "acvariului" din Centru vis sau realitate? (Finalizat) Evaluare topic: -----

#101 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 373
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 06 decembrie 2012 - 14:25

Vezi postareaChagall, la 06 decembrie 2012 - 14:22, a spus:

Au intrat cumva escavatoarele la demolat?

Nu, de aia ziceam ca nu cred, inca:) Dar din moment ce e eliberat certificatul, banuiesc ca au ei ceva intelegere sa il dea jos pana de Craciun.
0

#102 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 06 decembrie 2012 - 16:09

Vezi postareafreeflow77, la 06 decembrie 2012 - 14:07, a spus:

BINGO!

sursa: Opinia Timisoarei

Tot nu vreau sa cred pana nu vad cum se sfarma hidosenia aia, dar suna promitor acest pas, bila alba dlui Primar :clap2:.

De la aceeasi sursa:

Citeaza

S-a iscalit certificatul de urbanism. Constructia se muta in Piata 700

WTF?!?!
0

#103 Useril este offline   sbogdan 

• Membru activ
  • Postari: 386
  • Inregistrat: 11 august 11

Postat 06 decembrie 2012 - 16:46

Dar ce la fix s-a nimerit chiar inainte de alergeri :whistle:
0

#104 Useril este offline   freeflow77 

• Membru activ
  • Postari: 373
  • Inregistrat: 24 iulie 12

Postat 06 decembrie 2012 - 16:48

Vezi postareaMHN, la 06 decembrie 2012 - 16:09, a spus:

De la aceeasi sursa:

WTF?!?!

Ugh acest update a aparut dupa ce am postat stirea...Era de asteptat ca nu isi vor lasa "businessul" asa usor...Nu putea iesi municipalitatea complet castigatoare, si a trebuit sa plateasca pretul prostiei altora ca sa recupereze pasajul, vital in opinia mea.

Si unde puteau amplasa ala mai bine, decat in mini mahalaua noastra centrala...unde deja avem un "acvariu" de comercianti cu miros de "Saorma cu de toate". Acum, le vine concurenta!

Ma gandesc ca va fi amplasat undeva paralel cu blocul? Ar fi cam penibil sa taie din parcare. Cu ocazia asta am descoperit ca avem si de la google maps bird eye view ca la bing, si chiar cu imagini recente.

Imagine postata
0

#105 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 06 decembrie 2012 - 17:40

Parca Piata 700 facea obiectul unui proiect mai amplu. Ii stramutam ulterior si de acolo?
0

#106 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12

Postat 06 decembrie 2012 - 18:05

:up_arow: Daca se vor improprietari in Piata 700, va fi iar destul de grav in cativa ani.

Pretul a fost foarte mare pt acest acvariu, totul intamplandu-se din coruptia si delasarea celor din CJT (Sipos cu Busila) si Primarie (Ciuhandu si Orza). Asta e, "bladim", cum zice arabu'.
0

#107 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 06 decembrie 2012 - 19:07

Citeaza

Proprietarii Acvariului din centrul Timisoarei spun ca negocierile cu Primaria au dat roade pana la urma. Desi, la inceput, nu prea erau multumiti cu cele 3 terenuri pe care municipalitatea le da la schimb, acestia s-au decis sa plece din centru cu tot cu constructia de sticla. Acvariul, asadar, se muta in Piata 700, chiar in parcarea din spatele chioscurilor care se afla langa statia de tramvai.

“Am depus cerere pentru certificatul de urbanism pentru demolarea constructiei de sticla. Urmeaza sa facem contractul pe terenuri si, in paralel, o sa depunem si pentru autorizatia de constructie si pentru certificatul de urbanism. Il vom muta pe terenul pe care il primim in Piata 700, in spatele chioscurilor. O sa fie cam la fel, cam cu aceeasi comercianti“, a declarat Dan Azgur, unul dintre proprietarii Acvariului,

:up_arow: Citatul de mai sus este din Opinia Timisoarei.

Eu din cele declarate de proprietar inteleg ca acvariul se va muta in Piata 700, dar nu sub forma desenului realizat mai sus de catre freeflow77, ci in parcarea recent reamenajata din spatele actualelor chioscuri. De asemenea, din declaratia de mai sus se poate intelege ca proprietarii vor primi si alte 3 terenuri in afara de cel mentionat mai sus, in schimb. :eusa_think:
0

#108 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 06 decembrie 2012 - 19:17

Vin alegerile si Mos Nicolae (trimitere la mash-ul PDL :04: ) are nevoie de propaganda gratuita. Cum adica sa demoleze acvariul pina la Craciun. Deocamdata a fost emis certificatul de urbanism. Urmeaza autorizatia de constructie pt desfiintarea/demolarea cladirii. Orice intelegere intre primarie si SC Art SRL trebuie trecuta PARCA prin sedinta CLT, sedinta care se tine o singura data pe luna (ultima marti din luna?). Pe linga astea era vorba ca Art SRL sa primeasca 3 terenuri, sa nu imi spuna Robu ca a reustit se negocieze un schimb cu doar 1 teren.

Concluzia? Ponta are un discipol la Timisoara... Din pacate... :(

PS: Mos Nicoale Robu:

Imagine atasata: Mos Nicolae 2.JPG

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 06 decembrie 2012 - 19:56

0

#109 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 07 decembrie 2012 - 00:54

Vezi postareaChagall, la 06 decembrie 2012 - 19:07, a spus:

De asemenea, din declaratia de mai sus se poate intelege ca proprietarii vor primi si alte 3 terenuri in afara de cel mentionat mai sus, in schimb. :eusa_think:

Iata declaratia primarului...

Citeaza

Acesta a subliniat faptul ca negocierile conduse in ultimele saptamani de reprezentantii Timisoarei cu proprietarul cladirii de sticla au fost finalizate. „Urmeaza sa demaram procedurile birocratice, este nevoie inclusiv de o hotarare de guvern, dar nu sunt decat formalitati“, a explicat Nicolae Robu referindu-se la terenurile care vor fi date proprietarului acvariului si pasajului de sub Piata Operei la schimb. In total, peste 8000 de metri patrati in Timisoara. Doua dintre terenuri au fost trecute din domeniul public in cel privat al municipalitatii, iar pentru un al treilea este asteptata clarificarea situatiei juridice de catre Guvern. Primele doua sunt in Piata 700 si la intersectia Bogdanestilor cu Cetatii, iar ultimul in Lipovei, aproape de Piata Noua.

Mi se pare ca s-a exprimat destul de clar...unul in Piata 700, al doilea la intersectia Bogdanestilor cu Cetatii si al treilea aproape de Piata Noua in Lipovei...

Iar daca ar fi dupa mine, daca tot trebuie montat in 700, l-as pune exact peste cele 8, 9 chioscuri (chiar) mizerabile, poate usor mai retras fata de trotuar pentru eventualele terase in fata acvariului pe timp de vara. Cu aceasta ocazie s-ar igieniza zona cat de cat si ar capata si statia de tramvai un alt aspect. Spunea un coleg mai sus ca "cobori din CBC si intri in India" si avea dreptate...

In privinta planului de modernizare a intregii zone 700, plan propus de Ovidiu Sandor si pomenit de Chagall, acesta va astepta cel putin inca 15 ani de zile, nici nu cred ca a fost asumat de primarie, ci doar a fost pus in discutie si a ramas in aer, deci nici o problema in acest sens...

Iar despre demolarea acvariului pana la Craciun, nu cred ca acest lucru se va infaptui, dar in mod sigur va disparea pana in primavara (cred si sper!)...

Aceasta postare a fost editata de mile: 07 decembrie 2012 - 09:24

0

#110 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 07 decembrie 2012 - 02:11

Vezi postareaPelbartus, la 06 decembrie 2012 - 18:05, a spus:

:up_arow: Daca se vor improprietari in Piata 700, va fi iar destul de grav in cativa ani.

Pretul a fost foarte mare pt acest acvariu, totul intamplandu-se din coruptia si delasarea celor din CJT (Sipos cu Busila) si Primarie (Ciuhandu si Orza). Asta e, "bladim", cum zice arabu'.

Analizand la rece acest "troc" caci despre asta e vorba, nu cred ca primaria a iesit in pierdere. Desigur ca cel mai bine ar fi fost ca pasajul sa nu fi plecat niciodata de sub mana primariei. Cineva si-a facut de cap si a reusit acest lucru fara sa raspunda nicaieri.

Dar sa revin. In general, tot timpul vedem ce am pierdut si nu ce am castigat, asta apropo de acest troc. Am recastigat pasajul si va disparea acea monstruozitate de la kilometrul 0 al orasului, monstruozitate care obtura vederea catre Castel (partial deoarece mai raman pomii din fata Castelului!). Am pierdut o suprafata relativ mica din Piata 700 si doua suprafete mai mari in Balta Verde (!!!) si Calea Lipovei.
Pe terenul din 700 se va remonta acvariul, operatiune destul de costisitoare (demontare + transport + montare + utilitatile la noua locatie, aprobari si executari de bransari la curent, apa, canalizare, etc.), costuri suportate (ma gandesc) de proprietari.

Celelalte doua terenuri n-au nici un fel de utilitati decat prin apropiere iar valoarea lor apare atunci cand pe ele se si construieste ceva. In functie de ce se va construi pe ele, in functie de destinatia constructiilor, va creste si valoarea "terenurilor" in viitor, iar pentru orice constructie iti trebuie aprobari, proiecte, materiale, etc., deci iarasi o gramada de bani pe care ii poti scoate in timp sau nu, cheltuieli suportate, evident, de proprietari.
Iar orasul se va imbogati oricum, indiferent ce se va construi pe acele terenuri.
Deci, noi ca locuitori ai acestui oras am castigat si pasajul "curatat" si noile constructii pe care le vor ridica proprietarii acvariului. Daca terenurile vor ramane goale, proprietarii acvariului nu s-au ales cu mare lucru...Daca terenurile ramaneau in continuare ale Primariei, tot goale ramaneau multi ani de zile de acum incolo...

In plus exista sansa sa avem un pasaj auto in fata Operei, pasaj care va ajuta mult traficul pe o anume directie...

Jumatatea de pahar plina a primariei e mai plina decat pare la prima vedere.

Iar de aici putem pleca mai departe cu rationamentul meu. Si anume faptul ca niste oameni vor avea de lucru (probabil timisoreni), atat la pasaj cat si la constructiile proprietarilor acvariului, fie ei constructori, electricieni, proiectanti, etc.
Practic se rupe un mic cerc vicios cu acest troc (troc = schimb in natura, pentru cine nu stie). Cam toti avem de castigat cate ceva.

Asta este parerea mea!

Observ ca mistocareala este ridicata la rang de cinste si pe aici, pe acest forum. In consecinta de ce am avea pretentii de la oamenii politici sa fie seriosi???...Cine-mi raspude, fara misto-uri?... :naughty1: :eusa_think:
0

#111 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 07 decembrie 2012 - 03:08

:up_arow:

D-le mile, o buna analiza, ca de fiecare data.
Si da, sunt de acord ca rezultatul va fi probabil de tipul win-win.

Vezi postareasbogdan, la 06 decembrie 2012 - 16:46, a spus:

Dar ce la fix s-a nimerit chiar inainte de alergeri :whistle:

Irelevant, dupa parerea mea.
Electoratul s-a decis deja.

Vezi postareafreeflow77, la 06 decembrie 2012 - 16:48, a spus:

[...]

Si unde puteau amplasa ala mai bine, decat in mini mahalaua noastra centrala...unde deja avem un "acvariu" de comercianti cu miros de "Saorma cu de toate". Acum, le vine concurenta!

[...]

Noua locatie ma deranjeaza cel mai tare: in loc sa dispara cu totul acele tarabe, din contra, mixul de "chiriasi" se pare ca va evolua, creandu-se premisele ca "focarul" de infectie din zona sa fie intretinut multi ani de acum inainte.
0

#112 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 07 decembrie 2012 - 09:38

Cine crede ca Art o sa ridice in Piata 700, intr-o zona cu PUZ pt cladiri de birouri inalte, un acvariu doar parter este naiv. Cine ar intra in acvariu ca se fie privit de aurolacii din zona prin ferestre? Pariu ca o sa apara o cladire de birouri inalta cel putin cit cladire IF sau CBC?

Azi a aparut CU:

Citeaza

4475/06.12.2012

MUNICIPIUL TIMISOARA PRIN DIRECTIA PATRIMONIU pentru S.C. ART. S.R.L.

P-ţa Huniade - Pasaj

obţinere A.D.- Desfiinţare construcţie autorizată cu A.C. 93/2004 şi A.C.2920/2006

primaria tm

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 07 decembrie 2012 - 09:47

0

#113 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 07 decembrie 2012 - 10:37

Cu atat mai bine pentru oras in general si pentru zona in special, cu conditia ca noua constructie sa se incadreze atractiv in "peisaj", sa nu faca nota discordanta cu celelalte cladiri existente...
0

#114 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Postari: 2363
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 07 decembrie 2012 - 11:43

Vezi postareaDoppler, la 07 decembrie 2012 - 09:38, a spus:

Cine crede ca Art o sa ridice in Piata 700, intr-o zona cu PUZ pt cladiri de birouri inalte, un acvariu doar parter este naiv. Cine ar intra in acvariu ca se fie privit de aurolacii din zona prin ferestre?

Naivi sau ne-naivi..incet incet ne miticizam ...influenta raului este imensa...asa cum s-au gasit destui "dorobantieri" care sa isi bea cafeaua in timp ce sunt priviti prin vitrina in centru...din foarte mare pacat nu ducem lipsa nici de figuranti care si-ar manca shaworma prin vitrina.....in statia de tramvai..si sa dea "like" pe facebook....
0

#115 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 08 decembrie 2012 - 15:12

Sincer din taota harababura asta putin imi pasa cat de mitic o sa devin dupa. Adica nu ma intelege gresit, insa disparitia idioteniei alea din centru este ceva GENIAL. Cat despre curatarea micii Indii, nu se poate mai bine.

Eu as dezvolta doar putin ideea expusa de domnul mile, si in locul Primarie si proprietarului, as face un acord prin care locatia alocata chiar sa fie pe locul acelor tarabe. Atfel el si-ar ridica prostia acolo, si ar oferi optiunea de inchiriere fostilor chiriasi. Pun pariu ca Shawarma cu de toate, si manele pe sistem, nu-si vor permite sa vine in noua locatie, deci hai sa o numim selectie naturala.
0

#116 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 08 decembrie 2012 - 15:19

Vezi postareamile, la 07 decembrie 2012 - 00:54, a spus:

Iar daca ar fi dupa mine, daca tot trebuie montat in 700, l-as pune exact peste cele 8, 9 chioscuri (chiar) mizerabile,

Vezi postareacseh_17, la 08 decembrie 2012 - 15:12, a spus:

Eu as dezvolta doar putin ideea expusa de domnul mile, si in locul Primarie si proprietarului, as face un acord prin care locatia alocata chiar sa fie pe locul acelor tarabe. Atfel el si-ar ridica prostia acolo, si ar oferi optiunea de inchiriere fostilor chiriasi. Pun pariu ca Shawarma cu de toate, si manele pe sistem, nu-si vor permite sa vine in noua locatie, deci hai sa o numim selectie naturala.

The same thingks...aceeasi idee...

Aceasta postare a fost editata de mile: 08 decembrie 2012 - 15:22

0

#117 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 08 decembrie 2012 - 15:34

Am si specificat ca este ideea dvs., ideea era sa se faca o selectie naturala, nu una fortata si apoi sa apara contestatii si eu mai stiu ce minuni legale si portite pot gasi actuali proprietari.
0

#118 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12

Postat 08 decembrie 2012 - 15:42

Uitandu-ma pe google maps, mai mult ochiometric, nu vad cum ar incapea intreaga constructie fara sa fie dizlocate cateva bodegi si gherete. Cu cat mai multe cu atat mai bine pentru noi toti.

Tot raul spre bine !
0

#119 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Postari: 2363
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 08 decembrie 2012 - 16:24

Vezi postareamile, la 08 decembrie 2012 - 15:19, a spus:

The same thingks...aceeasi idee...

ideea nu e rea...dar stii care este riscul? bun .daramam...acele tarabe de 2 bani merg in instanta...si ne trezim ca peste 4 ani (surpriza...chiar in an electoral) suntem buni de plata 1 milion de euro din buget....prin sentinta definitiva...si luam circul de la capat..incep sa cred tot mai mult ca este deja "tehnica" sau mai bine zis SCHEMA de muls bani publici...se fac contracte masluite cu oameni corupti,....si se pune orice oribilitate in mijlocul targului..dupa care se demoleaza...dar cu COMPENSATII... :jos: :censored: :censored:
0

#120 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 08 decembrie 2012 - 18:50

Nu stiu de ce dar am impresia ca unora chiar le pare rau ca va pleca acvariul din centru si le este si mai ciuda ca Robu a reusit ca in 6 luni fara doua zile(!) sa perfecteze plecarea acvariului....chiar nu-i inteleg pe acesti colegi...
Cu Ciuhandu ar fi ramas acvariul cate mandate ar fi avut, pentru ca se pare ca este (era) "opera" lui, dar se vaita mereu ca vrea sa scape de el si nu prea are cum...

Mergeti la prima pagina de pe acest topic si va veti minuna din ce scrie acolo...
Toti vroiau sa scape de acvariu dar saracii, n-au reusit...
0

Arata acest topic

• (10 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou