Cseh, puiutule, nu ai deloc judecata! Tu ai impresia ca sutele de mii de euro zac nestranse pe strada, bune doar sa le culeaga primarul tau ca sa completeze milionu' si sa-ti mai ia tie inca un tramvai nou. Vise placute, oricum, realitatea (aia care te va lovi in fata) e rau de tot departe de prostiile pe care ti le inchipui matale!
A, nu trebuia sa te intrebuintezi cu atata ticalosie sa ma "deconspiri", puteai sa-mi soliciti public asta si o faceam singur, sau o putea face chiar administratorul acestui forum, care ar trebui sa-si aduca aminte foarte bine ca suntem colegi de suferinta.
Draga Florin:
1. Repet pentru a doua oara: nu am laudat absolut nici un produs (si se vede foarte clar daca recitesti fiecare mesaj scris de mine) si nu am laudat nici macar Remar Pascani (desi zau ca as face-o oricand cu cea mai mare placere, pentru ca as sti despre ce vorbesc), ci doar am spus cuiva care abera pe acest subiect ca... abereaza;
2. Legat de tramvaiele ITB-RATC (alea de cred puiutii ca-s corcituri ITB+Timis 2 - nu voi relua nimic despre ele, pentru ca am scris o data ce era de scris, informatia e publica si o gaseste oricine cauta, putand sa o si utilizeze): orice om intelept, cu minim respect fata de ceilalti, inainte de a solicita sa i se dea ceva mura in gura, incearca sa-si foloseasca propriile dotari de la natura (in cazul de fata, inteligenta) pentru a se documenta, iar in cazul in care nu gaseste si nu gaseste nimic in infinitul Internetului, poate trece la faza intrebatului, care deja nu se mai cheama ca e facut din lene. Ce-ar fi daca toti de pe lumea asta, in loc sa ne documentam, ne-am intreba unii pe altii, ca e mai simplu asa?! Asadar, o simpla cautare pe Google rezolva cazul;
3. "Puiut" e oricine nu-si foloseste dovlecelul de pe umeri, sau si-l foloseste anapoda (la categoria asta intra mai multe, nu detaliez). Habar n-am cine e domnul la care faci referire, dar, daca a spus si a persistat in aberat, desi putea sa n-o faca sau putea sa se redreseze, fara suparare, e un "puiut". Nu am motive sa afirm asta despre tine, pentru ca munca ta in principiu mi-e cunoscuta (ma refer acum strict la parcurgerea forumului de-a lungul timpului, nu la altceva) si sunt lamurit. Mai exista si alte argumente, le intuiesti si nu-i nevoie sa le zic. Dar ma deranjeaza enorm (desigur, sunt liber sa nu mai vizualizez forumul vostru si sa scap de acest deranj, dar banuiesc ca scopul existentei sale nu e doar cazutul vizitatorilor in admiratie) ca in loc sa colaborezi cu oameni mai putini (numeric), dar de o calitate indiscutabila, preferi sa tii partea unora multi, dar extrem, extrem de simpluti. Recunosc deschis ca povestea cu prezentarea aniversarii celor 70 de ani de troleibuz m-a scarbit (si e forumul oficial al regiei, unde evenimentul trebuia prezentat la un nivel asemanator prezentarii facute pe Tramclub). Din tot ce e acolo, iese oribil in evidenta modul grobian in care a fost tratata implicarea lui Silviu Danescu. Iar faptul ca i-ai mangaiat pe crestet la final pe "puiuti" e o uriasa dezamagire (sigur, in caz ca asta conteaza);
4. Tramvaiul modernizat la Pascani este un fost tramvai GT4 fabricat la MF Esslingen, transformat de Remar intr-un tramvai de ultima generatie dpdv tehnic. Din vechiul tramvai a ramas intreg doar sasiul (desi si el a fost ranforsat). Ce s-a pastrat in rest din el e simplu de spus: partial caroseria si partial boghiurile. Caroseria a fost, desigur, adaptata noului design si noilor echipamente montate pe acoperis, fapt ce a presupus inclusiv ranforsarea sa si refacerea stabilitatii vagonului. Tabla de pe vagon a fost inlocuita doar punctual, in foarte putine locuri, pentru ca probele de laborator au aratat ca, desi veche de 50 de ani, se afla in perfecta stare. S-a intervenit (modificari de natura mecanica) in zona de prindere a celor doua segmente, pentru a reconfigura portalul, astfel incat sa fie inclus clasicul burduf (pentru cine cunoaste - vizual - tramvaiul GT4 de Esslingen, intre cele doua segmente se afla de fapt o cusca metalica - eliminata la modernizare - prevazuta pe margini cu un soi de garnitura de cauciuc care izoleaza interiorul tramvaiului, deci nu exista "burduf"). Boghiurile, desi par identice cu cele vechi, au fost modificate, tot ce tinea de frana cu aer fiind dat jos si inlocuit cu echipamente noi de la Hanning & Kahl (actionare hidraulica). De asemenea, patinele si tot ce tine de ele a fost inlocuit. Tractiune: 2 motoare noi, de 160 kW fiecare, asincrone, actionate cu invertoare cu IGBT (in traducere, fix ca la un tramvai de ultima generatie; detalii la cerere). 4 sisteme de franare independente (frana cu recuperare de energie, frana cu patina, frana disc, frana de parcare). Pantograf nou (actionare electromecanica). Aer conditionat. Interior modern. Sistem de informare a calatorilor (audio, vizual).
Aceasta postare a fost editata de radub: 27 ianuarie 2013 - 15:29