Proiecte diverse de infrastructura lucrari de mica anvergura
#1101
Postat 04 octombrie 2019 - 15:33
Pe hărțile oficiale granița administrativă e pe șanțul de la intrare din Moșnița. Centura trece între canal și calea ferată. E pe teritoriul Timișoarei in zona aceea
#1102
Postat 07 octombrie 2019 - 21:02
Problema pe care am expus-o se refera la modul in are ,,specialistii,, primariei Timisoara au decis legarea unui drum de 3 benzi/sens cu alte drumuri de 2 benzi/sens sau 1,5 benzi/sens si a modului cum sau cheltuit banii pt studiul de fezabilitate in 2017-2018 pt 2 benzi/sens pe Calea Buziasului.
Atat si nimic mai mult !
Am crezut ca intereseaza pe cineva subiectul si vor fi pareri pro sau contra asupra acestui proiect de pe Calea Buziasului.
#1103
Postat 11 octombrie 2019 - 04:32
Eu nu stiu, in primaria aia nu exista oameni specializati care sa se ocupe de oras? La Marasti au avut cea mai imbecila idee, sa faca "cetatea Timisoarei" din flori, o prostie imensa care se vede doar daca esti undeva in elicopter, si nici atunci nu iti dai seama ce e, iar altfel se vad doar cateva flori aiurea. Aici au pus un steag imens si oribil de parca a inviat Ceausescu.
Cum pot la Iulius Town sa faca asa frumos si subtil si calculat, si in oras parca a lasat primarul pe femeile de servici sa faca treaba?
#1104
Postat 11 octombrie 2019 - 10:49
Aia cu cetatea da, e stupid, mai urma sa o faca in culorile lui Poli si era completa treaba
#1105
Postat 11 octombrie 2019 - 11:19
Citeaza

„Ideea ii apartine domnului Culita Chis. El a avut ideea sa punem un drapel, simbol national foarte puternic, si credem ca arata foarte bine„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu
Alte doua drapele uriase vor fi instalate in oras. Este vorba de inca un tricolor, respectiv de unul cu insemnele Capitalei Culturale a Europei 2021.
https://www.opiniati...foto/11/10/2019
Aceasta postare a fost editata de DanielT: 11 octombrie 2019 - 11:20
#1106
Postat 11 octombrie 2019 - 11:25
Penibil au fost cand s-au vopsit bancile in Cluj, pe vremea lui Funar, dar no daca e de la cluj e cool:)
#1108
Postat 11 octombrie 2019 - 15:32
Hai sa o luam asa: ai purta o bluza care are intr-un colt steagul Americii sau al Regatului Unit? eu nu, dar nici nu m-ar deranja.
Ai purta o bluza cu tricolorul pe ea? fuck no
#1109
Postat 11 octombrie 2019 - 17:37
Cum spunea și colegul mai sus, dacă era la Cluj sau mai nou, Oradea, era văzută ca o realizare măreață! Nu am niciun dubiu...
Sent from my iPhone using Tapatalk
#1110
Postat 14 octombrie 2019 - 13:34
#1111
Postat 14 octombrie 2019 - 14:11
ker, la 11 octombrie 2019 - 15:32, a spus:
Hai sa o luam asa: ai purta o bluza care are intr-un colt steagul Americii sau al Regatului Unit? eu nu, dar nici nu m-ar deranja.
Ai purta o bluza cu tricolorul pe ea? fuck no
Eu nu as purta de nicio culoare steagul USA sau UK, nici a Germanistan-ului

Ca sa fiu sincer nu as purta niciun steg cu un imprimeu imens, dar o chestie mica discreta cu stegul RO as purta
Avem raspunsul de ce nu suntem o natie mare, "decat" niste cioflongari, dar e o alta discutie...
#1112
Postat 17 octombrie 2019 - 08:34
#1113
Postat 17 octombrie 2019 - 09:56
Buraddo23, la 17 octombrie 2019 - 08:34, a spus:
Confirm informatia. Din pacate nu am poze.
Drum pe 1 banda/sens, pe o parte a drumului 2 benzi (dus/intors) pt biciclete, pe cealalta parte pista/trotuar pt pietoni.
Excelent mai ales pt camioanele aflate in tranzit si pt cei care merg spre Spitalul Judetean !!!
A scazut traficul prin sensul giratoriu de la AEM !
Probabil ca sa tinut cont de viitoarele lucrari din sensul giratoriu
Aceasta postare a fost editata de raducu: 31 octombrie 2019 - 12:25
#1114
Postat 11 decembrie 2019 - 15:44
http://www.tion.ro/b...misoara/2370717
„Se solicită servicii de proiectare pentru rețeaua strategică de ciclism a municipiului Timișoara, parte a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Vor fi proiectate piste de biciclete pe 55 de străzi, însumând aproape 68 de kilometri. Rețeaua a fost conturată prin interviuri și o pagina dedicată în timpul construcției planului de mobilitate. Au fost peste 3.000 de răspunsuri cu privire la traseele folosite în oraș”, spunea viceprimarul Dan Diaconu pentru TION.
#1115
Postat 12 decembrie 2019 - 03:58
Justificarea e pentru a maximiza atragerea de fonduri nerambursabile.
Cred ca asta avantajeaza orasele mari, inclusiv Timisoara.
Stirea:
http://www.ceccarbus...ogramare-s6942/
Aceasta postare a fost editata de CristiPC: 12 decembrie 2019 - 03:59
#1117
Postat 19 mai 2020 - 20:41

Primăria vrea să reabiliteze podul respectiv cu tot cu adăugarea a 2 piste de biciclete, fapt ce ar implica lărgirea acestuia. DJC Timiș nu a acordat, însă, aviz pentru lucrări, nedorind demolarea sau schimbarea geometriei podului. Direcția Tehnică din cadrul primăriei a făcut plângere prealabilă ieri la Ministerul Culturii și la DJC Timiș, iar azi a făcut o plângere în instanță pentru abuz în serviciu și punerea în pericol a cetățenilor. Mai mult, autoritățile locale vor să ceară și daune celor de la DJC:
Citeaza
Dupa ce s-au certat pe deja celebrele trotuare ‘sotron’, acum cele doua institutii ajung in instanta din cauza proiectului de reabilitare a podului de pe Mihai Viteazu, pentru care au fost deja impuse o serie de masuri de restrictionare a traficului.
„Aceste restricții au fost luate în baza expertizei tehnice din care rezultă că Podul Mihai Viteazul se degradează pe zi ce trece, astfel încât aceste degradări să nu se accentueze și să fim nevoiți să interzicem total circulația pe acest pod, fapt care ar constitui o catastrofă pentru traficul din Municipiul Timişoara.
Precizăm faptul că această investiție a fost demarată încă din anul 2015, fapt pentru care nici în ziua de azi nu am primit niciun aviz de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, după mai multe discuții/întâlniri între proiectanţi, reprezentanţii direcţiei și ai Primăriei Municipiului Timişoara. Mai mult decât atât, în data de 24.04.2020, am primit repingerea acestui proiect de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş”, transmite Directia Tehnica din cadrul Primariei Timisoara.
Avizul nu a venit dupa ce reprezentantii Directiei de Cultura si Monumente nu au acceptat ca, in cadrul reabilitarii podului, sa fie amenajate 4 benzi de circulatie, trotuare si piste pentru biciclete, ceea ce ar fi insemnat, practic, largirea insemnata a acestuia.
„Precizăm faptul că, după 3 ani de discuții, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş a propus reabilitarea podului cu sistem de 4 benzi și trotuar de 1 metru, lucru ce nu poate fi acceptat de Direcţia Generală Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi, deoarece în tema de proiectare se specifică clar că extinderea podului se face la 4 benzi, trotuare, piste de biciclete (nu așa cum se susține de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş că s-a solicitat extinderea la 6 benzi de circulaţie).
Mai mult decât atât, s-a solicitat un studiu pluridisciplinar, studiu care potrivit proiectantului general, reprezintă o documentaţie vastă care urmărește respectarea principiilor adoptate de Carta de la Copenhaga 2002: principiul echilibrului teritorial, integrarea potenţialului local în strategiile pentru dezvoltare urbană; adoptarea perspectivelor durabile pe termen lung; coordonarea strategiilor de dezvoltare urbană şi sprijinirea parteneriatelor între sectorul public şi privat”, mai spun reprezentantii Directiei Tehnice.
Reprezentantii Primariei au anuntat ca in data de 18 mai au formulat si depus o plangere prealabila la Ministerul Culturii si la Directia Judeteana pentru Cultura Timis si apoi, in 19 mai, a fost depusa o plangere in instanta pentru abuz in serviciu si punerea in pericol a cetatenilor care circula prin Municipiul Timisoara. In plus, autoritatile locale vor sa ceara si daune Directiei de Cultura.
Astfel, odata cu toate aceste masuri, au fost introduse si anumite restrictii de circulatie pe podul Mihai Viteazu:
– introducerea restrictiilor de tonaj – se va limita la 13 tone maxim greutatea sarcinii pe osie a autovehiculelor care circula pe pod.
– introducerea restrictiilor de viteza – se va limita la 30 km/h viteza de circulatie a autovehiculelor pe pod
– introducerea restrictiilor privind numarul autovehiculelor grele (autobuze, troleibuze, autocamioane), astfel incat pe pod sa nu circule mai mult de un singur autovehicul greu.
Pe de alta parte, reprezentantii Directiei de Cultura sustin ca nu au fost de acord cu avizarea proiectului de reabilitare a podului in stadiul in care le-a fost prezentat, intrucat extinderea lui ar fi presupus stricarea unui pod istoric.
„Subiectul cred ca l-am dezbatut destul de pe larg. E o chestie relativ simpla. Noi suntem de acord sa reabiliteze podul fara schimbarea geometriei podului si demolarea lui. Dar ca sa adaugam 2 piste de biciclete sa stricam podul istoric nu mi se pare dezirabil. E genul de atitudine pe care o mai vad si la alti proprietari de cladiri istorice, de exemplu, care spun ca daca nu ii lasam sa se inalte cu inca doua etaje, lasa cladirea in paragina. Cam asta e atitudinea – noi nu il reabilitam pana nu ne lasati sa il latim. Nu e firesc. Este unul din podurile istorice ale orasului si trebuie sa ramana in propria forma. Exista solutii alternative, eventual se poate face un alt pod in spatele Catedralei, pentru biciclisti, daca asta e nevoia orasului. Dar sa distrugi un pod istoric numai ca sa mai adaugi doi intr-o parte si alta mi se pare excesiv. Am fost de acord cu reabilitarea.
Comunicare institutionala nu mai exista. Ce pot sa spun e ca proiectul a trecut prin comisia zonala si a fost respins. Nu e o atitudine a mea. Pur si simplu si comisia zonala a spus ca modificarea acelui pod, in sensul largirii lui, este inoportuna. Reabilitarea este dezirabila si ar trebui facuta fara impotrivirea nimanui. Unele poduri s-au putut extinde, dar nu era poduri istorice. Altele trebuie puse in siguranta, dar cu geometria actuala”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro directorul Directiei Judetene de Cultura Timis, Sorin Predescu.
Va reamintim, conform proiectului de reabilitare pe care Primaria Timisoara l-a inaintat spre aprobare Directiei de Cultura, podul Mihai Viteazu ar urma sa aiba pasarele pietonale si parapete din sticla, prin care sa poata fi admirate ornamentele actuale, si care sa fie realizate din materiale inovative care sa completeze monumentalitatea constructiei istorice.
„Traficul pietonal va fi preluat prin doua pasarele anexate podului Mitropolit Andrei Saguna. Pentru a respecta valoarea istorica si simbolica a podului si monumentalitatea acestuia, se intervine in contrast, dar fara a se afla in conflict cu materialele noi, inovative si forme line in realizarea pasarelelor propuse. Parapetele noilor pasarele vor fi din sticla securizata transparenta, iar mana curenta se propune a fi realizata din aluminiu, avand incorporat iluminatul arhitectural pietonal. Sistemul de iluminat arhitectural se doreste a fi unul dinamic, animand prin cromatica parapetele de sticla”, se arata in propunerea atasata proiectului.
Situat la capatul bulevardului Mihai Viteazu, podul a fost construit in 1913, pe locul unui pod de lemn ce functionase neintrerupt din 1718 si care fusese ranforsat in 1898. Pe cele 4 socluri de pe balustradele sale ar fi trebuit sa fie amplasate patru statui ale unor episcopi romano-catolici, insa acest lucru nu s-a mai intamplat, intrucat a inceput Primul Razboi Mondial si nimeni nu s-a mai preocupat de inzestrarea podului.

#1118
Postat 20 mai 2020 - 12:52
#1119
Postat 20 mai 2020 - 18:09
Citeaza
Primăria Timișoara a impus, de marți, 19 mai, restricții de viteză și de tonaj pe Podul Mihai Viteazu. Nu mai pot circula mașini mai grele de 13 tone, iar șoferii sunt nevoiți să meargă cu cel mult 30 km/h. În plus, podul poate fi traversat de un singur autobuz, troleibuz, camion în același timp.
Reprezentanții Primăriei Timișoara au acuzat Direcția Județeană pentru Cultură Timiș de boicot, precizând că au respins toate proiectele municipalității de reabilitare și că gonesc firmele de proiectare. În plus, șeful Direcției de Drumuri a amenințat cu plângere penală.
Societatea Pod-Proiect din Iași lucrează la proiectul tehnic pentru Podul Mihai Viteazu încă din anul 2017. PMT a făcut publice proiectele pentru refacerea podului aflat în zona de protecție a monumentelor istorice. Sunt trei variante, niciuna agreată de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, instituită prin ordin de ministru.
Două variante sunt cu pasarele care pornesc din pod
„Am avut trei variante pentru reabilitarea Podului Mihai Viteazu. Prima variantă presupune lărgirea podului la patru benzi + trotuare și piste de biciclete pe pod. A picat, ca să nu modificăm parapetul, în urma discuțiilor cu Direcția pentru Cultură. Pentru a doua variantă am căzut de acord să facem piste de biciclete și trotuar pe două pasarele laterale sub formă de arc. Asta înseamnă că nu se demolează nimic, ci se consolidează podul și pe pasarele se amenajează circulația pietonală și pentru biciclete. La propunerea celor din Direcție avem și a treia variantă de reabilitare, cu pasarele mai îndepărtate. Noi am agreat și această variantă, fără demolarea parapetului, tocmai ca să putem consolida podul”, a explicat directorul Direcției Generale de Drumuri din primărie, Culiță Chiș, pentru TION.
Chiș spune că „directorul DJC minte cu nerușinare, pentru că ultima variantă de reabilitare este chiar cea propusă de el”. El amenința încă de marți cu plângere penală pe acest subiect.
„Proiectantul nostru a contractat o arhitectă care este avizată de Monumente, nu este propunerea mea, ci este o propunere făcută de specialiști avizați de ei. Ieri am trimis plângerea pentru Parchet către Serviciul Juridic din primărie, așa cum am și spus”, ne-a mai spus Culiță Chiș.
Balustrade din sticlă transparentă cu joc de lumini
Așa cum spun cei din primărie, au fost propuse trei variante pentru reabilitarea Podului Mihai Viteazu. Una spune că se lărgește podul, iar alte două prevăd pasarele pietonale și pentru bicicliști, care pornesc din pod.
„Pietonalul va fi preluat prin două pasarele anexe Podului Mitropolit Andrei Șaguna, cunoscut drept Podul Tinereții sau Podul de pe Mihai Viteazu. Pentru a respecta valoarea istorică și simbolică a podului și monumentalitatea acestuia, se intervine în contrast, dar fără a se afla în conflict, cu materiale noi, inovative și forme line în realizarea pasarelelor propuse. Parapetele noilor pasaje vor fi din sticlă securizată transparentă, iar mâna curentă se propune a fi realizată din aluminiu, având încorporat iluminatul arhitectural pietonal. Sistemul de iluminat arhitectural se dorește a fi unul dinamic, animând prin cromatică parapetele de sticlă”, se arată în documentația primăriei.
Teoretic, de aici înțelegem că proiectanții vor să facă un joc de lumini pe balustradele transparente.
În scenariul 1 se vorbește despre „parapet recondiționat sau refăcut integral pe zona deschiderii centrale”, „parapet direcțional din oțel zincat”, „bordură din piatră naturală”, „element decor din beton armat finisat”, „placă de suprabetonare din beton armat” și „tablier metalic”.
„Nu se vor realiza demolări, podul își va păstra aspectul și forma”
La nivelul podului existent se propunea, o placă de suprabetonare, consolidarea structurii existente cu materiale compozite și precomprimare exterioară (prin utilizarea materialelor compozite și a toroanelor dimensiunea geometrică a structurii nu se modifică), blocarea ciocului Gerber (pentru eliminarea rosturilor – presupune solidarizarea antretoazelor grinzii simplu rezemată cu antretoazele grinzii în consolă), reparații locale la nivelul parapetului, elevațiilor infrastructurii și a scărilor de acces (îndepărtarea betonului degradat, sablarea armăturilor corodate, aducerea elementului la forma geometrică inițială și realizarea unei fațade conform planurilor de arhitectură), reabilitarea stâlpilor de iluminat existenți și refacerea căii pe pod. În variantele PMT mai scrie și că „nu se vor realiza demolări, astfel încât podul își va păstra aspectul și forma actuală”.
DJC: Orice pasarelă adăugată modifică imaginea
Ultima variantă, despre care vorbește și șeful Direcției de Drumuri Culiță Chiș, presupune două arcuri pentru pietoni și bicicliști. Acestea pornesc însă tot din pod, ceea ce, spun cei de la Direcția pentru Cultură, ar înseamna modificarea imaginii monumentului istoric.
„Orice pasarelă adăugată acelui pod modifică imaginea monumentului istoric. Este atât de simplu. Schimbarea acestei imagini nu este dezirabilă. S-a făcut plângere prealabilă, s-a făcut și plângerea pentru Parchet, o să vedem ce se va întâmpla. Noi (la DJC – n.r.) putem purta discuții de variante, care cad în Comisia Zonală de Monumente Istorice. Orice am fi discutat noi între noi, deși nu am discutat variantele de care spune domnul Culiță Chiș, pentru că el nu a venit la nicio discuție, orice am fi discutat cu proiectanții, variantele propuse de proiectanți Comisiei Zonale de Monumente Istorice au fost respinse”, susține Sorin Predescu.
Mai mult, șeful Direcției Județene pentru Cultură mai spune că nu el a luat deciziile, ci acestea vin de la Comisia Zonală de Monumente Istorice. El reiterează cele spuse marți: pasarelele pietonale și pentru bicicliști pot porni de lângă pod, nu din pod.
[b[„Poate reabilita podul așa cum este astăzi”[/b]
„Deciziile privind monumentele istorice nu sunt luate de Sorin Predescu sau de vreun arhitect din DJC, ci sunt luate în urma analizei făcute în Comisia Zonală de Monumente Istorice. Nu știu ce i-au transmis proiectanții domnului Culiță Chiș, ce pot să-l asigur este că, în urma deciziei Comisiei Zonale de Monumente Istorice, el poate reabilita podul așa cum este el astăzi. Fără a adăuga niciun fel de pasarelă. Nu avea cum să fie aprobată nicio propunere cu sticlă securizată și jocuri de lumini”, a conchis Predescu.
Vă reamintim, din Comisia Zonală de Monumente Istorice fac parte arhitecții-șefi ai județelor Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, precum și personalități sau specialiști și experți atestați în domeniu.
Podul Mihai Viteazu sau Podul Tinereții, numit în trecut Podul Mitropolit Andrei Șaguna sau Podul Episcopal, este unul dintre cele trei poduri din Timișoara care fac legătura între cartierele Cetate și Elisabetin. A fost ridicat în anul 1913, cu scopul de a înlocui vechiul pod de lemn ce data din 1718. Podul Mihai Viteazu are o lățime de zece metri, trotuarele fiind de câte doi metri și jumătate. Pe el ar fi trebuit amplasate busturile a patru episcopi catolici, dar din cauza izbucnirii războiului, sculptorul care trebuie să realizeze operele de artă a plecat cu banii, fără să onoreze comanda.
Sursa: Tion.
Fotografiile din articol:



















#1120
Postat 20 mai 2020 - 21:49