Proiecte diverse de infrastructura lucrari de mica anvergura
Postat 08 iulie 2019 - 14:08
Dincoace de sensul giratoriu de la centură, drumul aparține de Primăria TM, care-l administrează prin Direcția specifică.
Unii au vrut (sau au fost obligați) să pună. Despre ceilalți nu știm.
Postat 08 iulie 2019 - 14:32
Eu ziceam ca era frumos sa avem o continuitate, deorece multe manevre ilegale se fac pe portiunea specificata de mine.
Postat 10 iulie 2019 - 12:02
Va aparea o noua banda de circulatie pe strada Michelangelo, din dreptul podului si pana la intersectia cu strazile Eminescu si C. D. Loga, care va continua mai apoi pe bulevardul I. C. Bratianu pana la liniile de tramvai.
Practic, pe aceste tronsoane vor fi desfiintate parcarile de pe marginea drumului, pe sensul de mers dinspre Michelangelo spre centrul orasului, dar si scuarul dintre sensurile de mers de pe Bratianu, unde erau asezati vara faimosii palmieri.
„Pe Michelangelo analizam cum am putea sa amenajam o banda in plus, astfel incat, de la trecerea podului si pana la Banca Nationala sa avem 3 benzi. Mai departe, dincolo de linia de tramvai, catre Bastion, avem deja 3 benzi. In sens invers ramanem asa cum este acum”, explica in urma cu mai bine de o luna primarul Nicolae Robu.
Se va lucra la reorganizarea traficului in intreaga zona centrala, in perioada urmatoare.
Astfel, dupa iesirea de sub Bastion, inspre Punctele Cardinale, va fi construita o a patra banda de mers, pentru a se circula pe cate doua benzi dedicate din start atat spre Calea Aradului, pe strada Oituz, cat si catre strada Popa Sapca. Va ramane in continuare si banda la dreapta catre Take Ionescu.
Reprezentantii primariei anunta ca in curand soferii vor circula pe 3 benzi pe sens si de la Punctele Cardinale pe strada Martin Luther, pe langa schela de petrol, spre Hotel Continental.
De asemenea, pe b-dul I.C. Bratianu vor avea loc lucrari, pana in dreptul fostului liceu Miu.
Postat 10 iulie 2019 - 14:51
Am fost astăzi pe acolo, îmi place cum arată lucrarea. Talibanii copacilor pot sta liniștiți, copăceii (duzii) au fost mutați dintre benzi pe marginea drumului.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Postat 10 iulie 2019 - 15:04
Piste de biciclete, arbori asta-s fite de hateri, talibani, n-au ce cauta in oras, daca vrei sa te dai cu bitza printre copaci te duci la sat, in padure.

Postat 10 iulie 2019 - 16:53
Postat 10 iulie 2019 - 20:35
CataM, la 10 iulie 2019 - 14:51, a spus:
Am fost astăzi pe acolo, îmi place cum arată lucrarea. Talibanii copacilor pot sta liniștiți, copăceii (duzii) au fost mutați dintre benzi pe marginea drumului.

Dar de faptul ca la nici cateva zile de la finalizarea lucrarii se ia deja vopseaua de pe sosea, nu spui nimic?

Postat 10 iulie 2019 - 21:14
Mi-am exprimat aici pe forum nemulțumirea legată de configurația veche a intersecției, la momentul respectiv...și da, a fost frustrant ca a durat prea mult până să ajungem la situația de astăzi. Asta nu ma împiedică sa ma bucur acum de ce am găsit în teren.
Așa că eu zic sa treci peste faptul ca Robu este primar și sa fii puțin mai obiectiv, dacă vrei, dacă nu, sa fii sănătos!
Postat 10 iulie 2019 - 22:16
Postat 11 iulie 2019 - 10:17
Atunci eu vreau sa fie luate cat mai multe masuri populiste. Nu e ca și cum as fi obligat sa îl votez pe cel care ia aceste masuri...pana una alta votul este secret. Voi judeca eu, dacă masurile astea populiste îmi vor aduce vreun beneficiu sau nu, și voi acționa ca atare.
Poate ne ajuta dl. Florin cu o statistică, dacă există, cate persoane folosesc zilnic mijloacele de transport în comun.
Eu am impresia ca cel puțin un număr dublu lor folosesc mașinile personale. Ar fi interesant de analizat asta.
Postat 11 iulie 2019 - 11:09
CataM, la 11 iulie 2019 - 10:17, a spus:
Aici ar fi un raport pentru 2016 si 2017 si daca ar fi sa ne luam dupa acesta, RATT asigura zilnic cam 400.000 de calatorii. Mie imi pare enorm, dar daca asa zice raportul...
Postat 11 iulie 2019 - 12:06
Eu am impresia ca cel puțin un număr dublu lor folosesc mașinile personale. Ar fi interesant de analizat asta.
afirmatia asta e total scoasa din context, eu ma refeream la masurile astea care nu ajuta pe termen lung, doar pe termen scurt
Plus ca daca le face la fel de inguste ca pe Ripensia, unde abia incape un firobuz sau ceva mai mare, le face degeaba, masiniile de interventie nu pot trece cand e ambuteiaj pentru ca ceilalti soferi nu au unde sa se traga.
Tocmai asta e problema, ca din cauza asta se formeaza ambuteiaje, daca stai sa urmaresti, majoritatea oamenilor ce merg cu masinile personale sunt singuri in masina, maxim cu mai o persoana, de-aia stai la coada de iti vine rau la orele de varf, daca toti oamenii aia ar fi folosit un MTC?
Uita-te la orasele foarte mari, cati folosesc masina personala in Manhattan sau Tokyo? Ei au bani, de ce nu au facut si ei 100 de benzi pe sens si toti sa mearga cu masinile?
Postat 11 iulie 2019 - 12:14
Poate ne ajuta dl. Florin cu o statistică, dacă există, cate persoane folosesc zilnic mijloacele de transport în comun.
Si nu tocmai asta ar fii ideea, sa fortezi lumea sa NU foloseasca masina personala?
Postat 11 iulie 2019 - 12:18
si cand , la toamna sau la primavara
Postat 11 iulie 2019 - 14:27
Postat 11 iulie 2019 - 15:11
Florin.B RATT, la 11 iulie 2019 - 11:09, a spus:
Waaaawww...nici nu mi-aș fi imaginat un asemenea număr. Intuiția mi-ar fi spus undeva în jur de 100-150.000
Dacă este așa, iar situația transportului în comun este atât de proastă precum propovăduiesc unii pe aici, frigiderul lui Robu ar fi trebuit sa fie plin de bunătățuri tradiționale românești...iar el ar fi fost acum un fost-primar.
Ori statistica nu este acurata ori transportul în comun nu este atât de prost cum ar vrea unii...ceva nu se leagă.
Menționez ca nu mai folosesc transportul în comun de cel puțin 12 ani de zile, deci nu cunosc realitatea din teren.(Curatenie, grafice de călătorie, timpi de așteptare etc)
ioio_viola, la 11 iulie 2019 - 14:27, a spus:
De acord. Sunt maxim de enervat de stadiul "lucrărilor" la inelul 4, strada Grigore Alexandrescu în special și partea spre Pădurea Verde.
M-ar bucura o măsură populista și sa facă dracului drumul ăla odată!!
Elphax, la 11 iulie 2019 - 12:18, a spus:
si cand , la toamna sau la primavara
As paria pe valuri în asfalt de la traficul greu...
cseh_17, la 11 iulie 2019 - 12:14, a spus:
Partea cu "forțatul" nu îmi sună bine deloc...doar ce am scăpat de comunism!
As miza pe încercarea de a convinge oamenii sa încerce și metode alternative de transport, oferind opțiuni atrăgătoare, dacă se poate.
Postat 11 iulie 2019 - 17:35
Postat 11 iulie 2019 - 17:49
CataM, la 11 iulie 2019 - 15:11, a spus:
Deci tu presupui ca frigiderul lui Robu odata umplut, el va pleca de buna voie, sau cum. Un mandat a mai castigat din inertie, urmatorul nu il mai ia, asta iti garantez! Si uite asa se va intampla exact ceea ce spui si tu, ceea ce va dovedi ca statisticile sunt reale.
Postat 11 iulie 2019 - 18:26