STP Timișoara Forum: Piata Unirii in reabilitare - zona pietonala in cartierul Cetate - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (115 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piata Unirii in reabilitare - zona pietonala in cartierul Cetate (finalizat) - din fonduri UE, constructor: ROMPREST Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#2041 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 06 martie 2016 - 00:36

Solutia cu bolarzi e buna, doar ca nu sunt amplasati cu cap, acolo unde trebuie.
0

#2042 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 06 martie 2016 - 10:44

Vezi postareaDoppler, la 06 martie 2016 - 00:00, a spus:

Eu am ajuns dupa ce protestul era incheiat dar politia locala inca mai avea de scris procese verbale biciclistilor rai, ce mai conteza ca duba era oprita ilegal si biciclistii buni puteau sa fie calcati de masini... :machine-gun:

Duba era in misiune si ca atare poate opri (cam) in orice loc! Exact cum masinile de pompieri opresc la locul interventiei unde le cade mai bine, chiar daca stau si pe o pista de biciclete. La fel procedeaza si salvarile, oprind in punctul cel mai adecvat. La fel procedeaza si cei cu intervetii la canalizare, retele de gaze, etc.,...

Problema o prezinta bizonii cu masini cand opresc aiurea, biciclistii tembeli care pedeleaza pe strazi pietonale, etc.,...

Pe mine ma enerveaza acele 3-4 locuri de parcare cu dedicatie din dreptul dubei si asta in conditiile in care avem o parcare (cu plata!) la 100 m distanta...Vad ca pe nimeni nu deranjeaza acele locuri de parcare chiar neavenite in acea curba...

Sper ca evenimentul provocator de ieri initiat de biciclistii fara preocupari deosebite sa fie un declansator pentru Politia Locala in a-si exercita atributiile pentru care a si fost creata! Doar sa nu faca exces de zel insa pana acolo mai este cale lunga!...
0

#2043 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 06 martie 2016 - 12:36

Locurile de parcare sunt pentru patronasii de la Materna. Am vrut capitalism si asta e una din fetele acestuia (nu ca in comunism nu ar fi fost privilegiati, asa zisii nomenclaturisti), adica cei cu bani au privilegii pe care "negri" nu le au. "Negrii" nu au decat sa plateasca pentru parcare.
0

#2044 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 06 martie 2016 - 12:38

Hai ca miscarea aceasta de a da amenzi en-gros imi place! Ar fi curios sa vedem pe decursul unei saptamani sa zicem, daca se va reusi curatarea locului...
1

#2045 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2372
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 06 martie 2016 - 13:04

Vezi postareamile, la 06 martie 2016 - 10:44, a spus:

Sper ca evenimentul provocator de ieri initiat de biciclistii fara preocupari deosebite sa fie un declansator pentru Politia Locala in a-si exercita atributiile pentru care a si fost creata! Doar sa nu faca exces de zel insa pana acolo mai este cale lunga!...

Se stie ca prostimea comunitara actioneaza doar la ordin politic. In an electoral in veci nu enerveaza alegatorii..pentru ca fara voturile soferilor nu iese bine socoteala electorala..da cu virgula. In aceiasi ordine de idei tare curios as fi daca se aplica hotararea de consiliu local in forma veche..care prevedea amenzi pentru parintii care isi lasa copiii sa tipe in locurile de joaca...si ploua cu sanctiuni...ce ar fi facut ca si reactie "parintii fara preocupari deosebite"? Poate puneau si ei de un eveniment provocator...Hotararea a existat dar nu a fost aplicata....tocmai din motive...de voturi...
2

#2046 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 06 martie 2016 - 13:54

:up_arow: Tocmai ai fost contrazis de evenimentele de ieri, unde in "an electoral" s-ai impartit amenzi atat biciclistilor cat si soferilor...
Ramane de vazut ce va face justitia daca amendatii i se vor adresa...Eu sper ca va face dreptate in sensul sa fie buni de plata!

Numai asa se va ajunge la ordinea din Londra (daca ea exista!) la care visam!... :naughty1:

Legat de partea a doua a postarii tale, as spune ca "legiuitorul" s-a facut de ras cu aceasta prevedere. Dealtfel, "stirea" a si fost prezentata intr-un registru comic la televiziunile nationale...
Asa ca ma indoiesc ca vei vedea amenzi date parintilor pentru copii lor care tipa la locurile de joaca. De fapt trebuia stabilit de "legiuitor" si numarul de decibeli maxim admis la tipatul unui copil. Si atunci Politia Locala ar trebui dotata cu aparate de masurat ...tipete de copii. Putem avea tipete si ... tipete...Pai nu?... :naughty1:

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 06 martie 2016 - 12:36, a spus:

Locurile de parcare sunt pentru patronasii de la Materna. Am vrut capitalism si asta e una din fetele acestuia (nu ca in comunism nu ar fi fost privilegiati, asa zisii nomenclaturisti), adica cei cu bani au privilegii pe care "negri" nu le au. "Negrii" nu au decat sa plateasca pentru parcare.

Ma gandeam mai degraba ca locurile sunt pentru Politehnica...Oricum, ele au fost amenajate inainte de a exista marea parcare de la fostul Comisariat Militar...Daca cumva se justificau inainte acele 3-4 locuri de parcare, acum nu se mai justifica deloc...
0

#2047 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 06 martie 2016 - 14:04

Vezi postareamile, la 06 martie 2016 - 13:54, a spus:

:up_arow: Tocmai ai fost contrazis de evenimentele de ieri, unde in "an electoral" s-ai impartit amenzi atat biciclistilor cat si soferilor...
Ramane de vazut ce va face justitia daca amendatii i se vor adresa...Eu sper ca va face dreptate in sensul sa fie buni de plata!

Numai asa se va ajunge la ordinea din Londra (daca ea exista!) la care visam!... :naughty1:

Legat de partea a doua a postarii tale, as spune ca "legiuitorul" s-a facut de ras cu aceasta prevedere. Dealtfel, "stirea" a si fost prezentata intr-un registru comic la televiziunile nationale...
Asa ca ma indoiesc ca vei vedea amenzi date parintilor pentru copii lor care tipa la locurile de joaca. De fapt trebuia stabilit de "legiuitor" si numarul de decibeli maxim admis la tipatul unui copil. Si atunci Politia Locala ar trebui dotata cu aparate de masurat ...tipete de copii. Putem avea tipete si ... tipete...Pai nu?... :naughty1:

Tocmai dovada ca s-a raspuns unei provocari voit electorale dovedeste ca acolo e lupta politica. Cineva a vrut sa arate ca nu se supune..si "statul" respectiv organul..a iesit cu respectivul organ in mana la impartit amenzi. Cel mai funny ar fi daca amenzile contestate in instanta vor fi anulate...si vor obtine despagubiri..precum puscariasii carora nu li se respecta drepturile omului cu conditiile de incarcerare...sunt convins ca nu functionarii primariei le vor plati..ci tot noi contribuabilii vom pica de prosti la plata.... Daca garcea da o amenda abuziva si pierde in instanta..Ministerul de Interne e bun de plata....asta e ....
PS poate asta era si scopul acelei aberatii legislative...asa cum facem licitatie pentru aparate de gonit ciorile din parc..poate are cineva pe stoc si aparate de masurat decibelii...si trebuie si ele vandute autoritatilor locale...sa mance si gura lor...
1

#2048 Useril este offline   radutm 

• Membru Senior ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 518
  • Inregistrat: 09 aprilie 15

Postat 06 martie 2016 - 14:07

Aceasta lupta absurda a primariei cu biciclistii (a fi biciclist nu inseamna a face parte dintr-o secta, este doar o forma de transport folosita de niste cetateni) nu va avea si nu va putea avea succes pe termen lung. Sigur, acum se pot pune piedici, se pot sicana oamenii, se pot da decizii trecatoare. Insa mersul general al lucrurilor in lumea civilizata este pro-bicicleta si nu poti, atata timp cat te pretinzi parte a lumii civilizate, sa te impotrivesti acestui curent de gandire. Acest protest, dar si altele, nu vor ramane fara consecinte, pentru ca Uniunea Europeana a dat bani Primariei Timisoara pentru pietonalizarea centrului istoric si ma indoiesc ca i-a cerut sa interzica bicicletele. Este o chestiune de timp pana cand, Primaria Timisoara, cerand din nou fonduri europene, sa fie urecheata de la Bruxelles pentru aceasta masura demna mai degraba de Kazahstan decat de o tara UE. Bineinteles, asociatiile de profil nu trebuie sa se culce pe o ureche si sa atraga atentia asupra acestei masuri absurde.

Aceasta postare a fost editata de radutm: 06 martie 2016 - 14:08

#2049 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 06 martie 2016 - 14:26

Citeaza

...pentru ca Uniunea Europeana a dat bani Primariei Timisoara pentru pietonalizarea centrului istoric si ma indoiesc ca i-a cerut sa interzica bicicletele.

Pai daca singur spui ca banii au fost dati pentru pietonalizarea centrului istoric atunci de unde aberatia cu biciclistii....

Cel putin in mintea mea scolita inainte de 1989 a fi pieton nu este sinonim cu a fi biciclist. Sunt lucruri diferite la fel cum sunt si biciclistii de automobilisti...

Deci, DA, s-au dat bani pentru pietonalizare...Biciclistii pot merge in zona pietonala pe langa bicicleta! Nu-i musai sa pedaleze printre pietoni! :naughty1:

Si tot in lumea civilizata biciclismul este incurajat in defavoarea masinilor si nu in defavoarea pietonilor!!!

A postat si cseh_17 niste poze din Germania de pe strazi pietonale unde nu se vedea nici un biciclist...
Am vazut filmulete din Londra cu trasee pietonale interzise biciclistiolor!

Asa ca lucrurile in lumea civilizata nu stau cam cum vrei sa le prezinti! Mai documenteaza-te!
2

#2050 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 06 martie 2016 - 14:29

Vezi postarearadutm, la 06 martie 2016 - 14:07, a spus:

Aceasta lupta absurda a primariei cu biciclistii (a fi biciclist nu inseamna a face parte dintr-o secta, este doar o forma de transport folosita de niste cetateni) nu va avea si nu va putea avea succes pe termen lung. Sigur, acum se pot pune piedici, se pot sicana oamenii, se pot da decizii trecatoare. Insa mersul general al lucrurilor in lumea civilizata este pro-bicicleta si nu poti, atata timp cat te pretinzi parte a lumii civilizate, sa te impotrivesti acestui curent de gandire. Acest protest, dar si altele, nu vor ramane fara consecinte, pentru ca Uniunea Europeana a dat bani Primariei Timisoara pentru pietonalizarea centrului istoric si ma indoiesc ca i-a cerut sa interzica bicicletele. Este o chestiune de timp pana cand, Primaria Timisoara, cerand din nou fonduri europene, sa fie urecheata de la Bruxelles pentru aceasta masura demna mai degraba de Kazahstan decat de o tara UE. Bineinteles, asociatiile de profil nu trebuie sa se culce pe o ureche si sa atraga atentia asupra acestei masuri absurde.

Intru totul de acord cu ceea ce ai afirmat. Daca un numar (mai mic sau mai mare) de tembeli nu respecta regulile trebuie sanctionati cu toata autoritatea legii..nu incriminata o categorie...sau un grup (indiferent pe ce criteriu). Precum spunea un coleg de forum..daca niste cretini fac drifturi cu masinile in fata Catedralei ii amendam? sau interzicem circulatia auto? Daca niste inconstienti traverseaza in loc nepermis ii amendam? sau interzicem traversarea strazii? Sunt convins ca vor fi urechiati ...pentru fondurile cheltuite sa facem forma fara fond....dar ma tem ca amenzile se vor plati tot din bugetul local..nu din averea si salariul functionarilor care au produs aberatia legislativa. Tocmai de aceea stau si alesii nostri asa relaxati. Daca eu ca si contribuabil castig o amneda constestata in instanta data de ANAF banii ii voi primi inapoi de la Ministerul de Finante...nu din salariul nesimtitului care a facut abuz de autoritate...
Exact de aceiasi problema m-am lovit cand de doua ori mi s-a furat buletinul...functionarul de la Evidenta Populatiei mi-a spus pe fata sa il declar pierdut nu furat...si il primesc intr-o saptamana. Daca il declaram furat ma plimbau sa dau declaratii...si ma tineau cu adeverinta doar pana la clasarea cazului...care putea dura luni de zile. Cum nu au chef de cazuri nerezolvate....si mie imi trebuia buletinul ca sa pot iesi din tara si ca sa imi pot rezolva problemele la banca....l-am declarat pierdut... Sistemul are grija sa nu isi dea prea mult de munca. Dolofanii comunitari ar lesina daca i-ar pune sa alerge dupa pustii teribilisti care mergeau cu o viteza turbata pe Alba Iulia printre copii si oameni...e mai simplu sa interzicem accesul bicicletelor si pot si ei sa isi savureze in liniste cafeluta pe terasa la Mc Donald....

Aceasta postare a fost editata de BogdanTm: 06 martie 2016 - 14:35

2

#2051 Useril este offline   TM90CBA 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 25 septembrie 15

Postat 06 martie 2016 - 15:00

Ieri seara am trecut prin Belgrad si am observat ca pe strazile lor din cartierele vechi sunt doar cateva ghivece cu flori, amplasate pe langa banci sau pe stalpi. Oare si ei au protestat ca nu au copaci pe strazi?
2

#2052 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator
  • Postari: 1292
  • Inregistrat: 30 ianuarie 15

Postat 06 martie 2016 - 15:07

@ mile: exemplele pe care le-ai dat sunt doar cateva(nu reprezentative), pot si eu sa vin cu exemple in care iti demonstrez ca se poate pieton si biciclist in aceeasi zona pietonala.
la mentalitate trebuie sa umblam
3

#2053 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 06 martie 2016 - 15:17

Vezi postareamile, la 06 martie 2016 - 10:44, a spus:

Duba era in misiune si ca atare poate opri (cam) in orice loc! Exact cum masinile de pompieri opresc la locul interventiei unde le cade mai bine, chiar daca stau si pe o pista de biciclete. La fel procedeaza si salvarile, oprind in punctul cel mai adecvat. La fel procedeaza si cei cu intervetii la canalizare, retele de gaze, etc.,...

Problema o prezinta bizonii cu masini cand opresc aiurea, biciclistii tembeli care pedeleaza pe strazi pietonale, etc.,...

Pe mine ma enerveaza acele 3-4 locuri de parcare cu dedicatie din dreptul dubei si asta in conditiile in care avem o parcare (cu plata!) la 100 m distanta...Vad ca pe nimeni nu deranjeaza acele locuri de parcare chiar neavenite in acea curba...

Pentru a scrie un proces verbal nu trebuie sa blochezi circulatia. Eu am primit AVERTISMENT pentru ca am circulat dupa ora 18 prin Piata Victororiei de la un politist local pieton. Nu a chemat masina ca sa scrie o hirtie.

Acei biciclisti au preocupari deosebite, de aceea au organizat protestul intr-o zi libera. Persoanele care platesc peste 500 de euro pentru o bicicleta, isi cumpara si echipament de sute de eore, nu folosesc bicicleta pentru ca sint prea saraci ca sa isi cumpere masina sau nu au bani de abonament la MTC.

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 06 martie 2016 - 12:36, a spus:

Nu vad de ce ar exista acele locuri de PARCARE rezervate pentru cei de la Rectorat, Restaurant Bulevard sau Materna. Corect ar fi fost indicatorul stationarea interzisa, adica mai vine un Taxi si preia o comanda sau lasa un client, TM01PMT si il lasa pe Robu la Rectorat, aduce duba 4 lazi de bere la Restaurant Bulevard etc. Restul riveranilor sa isi faca abomanent la parcarea CJT, asa cum isi fac restul prostilor care lucreaza in zona si stiu ca nu se gasesc locuri de parcare chiar daca ai abonament Timpark.

Atasament Stationarea interzisa.jpg

Vezi postareacseh_17, la 06 martie 2016 - 12:38, a spus:

Hai ca miscarea aceasta de a da amenzi en-gros imi place! Ar fi curios sa vedem pe decursul unei saptamani sa zicem, daca se va reusi curatarea locului...

Amenzile s-au dat pentru ca politia tot a ajuns in zona, mobilizata pentru protest. In zilele urmatoare o sa existe in continuare masini, asa cum exista si pe Gh. Lazar spre Piata Unirii (unde au acces permis doar riveranii) etc. Si pe Gh. Lazar peste drum de BIlla in statia 13 chiar daca se dau amenzi tot timpul sint masini oprite care merg la farmacie sau banca.

Vezi postareaBogdanTm, la 06 martie 2016 - 13:04, a spus:

Se stie ca prostimea comunitara actioneaza doar la ordin politic. In an electoral in veci nu enerveaza alegatorii..pentru ca fara voturile soferilor nu iese bine socoteala electorala..da cu virgula. In aceiasi ordine de idei tare curios as fi daca se aplica hotararea de consiliu local in forma veche..care prevedea amenzi pentru parintii care isi lasa copiii sa tipe in locurile de joaca...si ploua cu sanctiuni...ce ar fi facut ca si reactie "parintii fara preocupari deosebite"? Poate puneau si ei de un eveniment provocator...Hotararea a existat dar nu a fost aplicata....tocmai din motive...de voturi...

Saptamina trecuta in Piata Libertatii un copil cu ADHD urla ca apucatul si fugea dupa porumbei, parintii erau incintati de abilitatile vocale si fizice ale copilului. Noi nu sintem o tara din vest ca parintii sa isi invete copilul si chiar ciinele sa nu deranjeze pe ceilalti. :machine-gun:

Vezi postareamile, la 06 martie 2016 - 13:54, a spus:

Ma gandeam mai degraba ca locurile sunt pentru Politehnica...Oricum, ele au fost amenajate inainte de a exista marea parcare de la fostul Comisariat Militar...Daca cumva se justificau inainte acele 3-4 locuri de parcare, acum nu se mai justifica deloc...

Cum e in alte tari? Parintele si copiii vorbesc in soapta pentru a nu deranja pe altii. Nici macar ciini nu latra, asta inseamna tara civilizata.

Cum am mai scris si mai sus, acele locuri nu trebuie sa fie rezervate, trebuie doar sa se permita oprirea fara sa parasesti masina pentru a lasa marfa, pentru a urca sau cobori persoane.

Vezi postareaBogdanTm, la 06 martie 2016 - 14:04, a spus:

Tocmai dovada ca s-a raspuns unei provocari voit electorale dovedeste ca acolo e lupta politica. Cineva a vrut sa arate ca nu se supune..si "statul" respectiv organul..a iesit cu respectivul organ in mana la impartit amenzi. Cel mai funny ar fi daca amenzile contestate in instanta vor fi anulate...si vor obtine despagubiri..precum puscariasii carora nu li se respecta drepturile omului cu conditiile de incarcerare...sunt convins ca nu functionarii primariei le vor plati..ci tot noi contribuabilii vom pica de prosti la plata.... Daca garcea da o amenda abuziva si pierde in instanta..Ministerul de Interne e bun de plata....asta e ....
PS poate asta era si scopul acelei aberatii legislative...asa cum facem licitatie pentru aparate de gonit ciorile din parc..poate are cineva pe stoc si aparate de masurat decibelii...si trebuie si ele vandute autoritatilor locale...sa mance si gura lor...

Politia locala nu are legatura cu ministerul de interne, nu? Sint niste angajati ai primariei si de aceea este abent sa fie numiti politisti.

Celor care sint ingrijorati pentru securitatea copiilor lor ii invit MAI INTII sa isi tina copiii in masina in scaune speciale, prinsi cu centura de siguranta (o sa treaca zile pina o sa vezi un copil care e transportat corect in masina) iar in hypermarket sa fie asezat corect in cos, pe suportul pentru copii, nu sa fie tinut in picioare ca sa cada in cap si sa fie dus la reparat cu ambulanta. Mai putin de 10% (cifra optimista) isi tin corect copilul in cosul de cumparaturi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Stationarea interzisa.jpg

4

#2054 Useril este offline   Ivan Kolovoz 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 07 decembrie 14

Postat 06 martie 2016 - 16:07

In niciun oras vizitat pana acum nu am intalnit situatia de pe strada pietonala Marasesti: sa fii mereu cu ochii in 4 la biciclistii vitezomani, la adolescentii skateri care se cred pe strada ca la need for speed facand slalom printre ''jaloane''. In US cei cu astfel de hobby-uri au parcuri special destinate, unde pot merge sa-si consume energia si sa se distreze cat vor.

La noi cea mai buna solutie ar fi amplasarea unor gratare metalice de-a latul strazii, la o distanta suficient de mica intre ele incat sa descurajeze accesul pentru biciclisti, skateri si altii veniti pe acolo sa deranjeze lumea. Asa nu ar mai fi nevoie nici de politie si nici nu s-ar mai comenta ca sa dau amenzi abuzive.

Iar legat de copaci, tot orasul este o padure. Peste o luna cand o sa inverzeasca totul, pe Calea Aradului si pe Lipovei (in mod sigur si prin alte zone), blocurile de 4 nivele nu se mai vad de coroana copacilor. Printre blocuri, deja e jungla in toata regula. Si tot aici in Timisoara se plang ecologistii ca nu sunt destui copaci si din cauza asta e poluare, ca vara vor fi 40 de grade in Piata Libertatii... :rolleyes:
2

#2055 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 06 martie 2016 - 19:01

Daca interzicem circulatia biciclistilor prin zona istorica pentru ca sint unii ţaca hai sa interzicem si circulatia autoturismelor pe autostrada pentru ca sint unii care merg ca Schumacher...

In Olanda de ce nu se interzice circulatia bicicletelor?

Tot sint masini parcate in zona interzisa. :Facepalm_emote_gif:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 01.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 02.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 03.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 04.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 05.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 06.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 07.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 08.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 09.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 10.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 11.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 12.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 13.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 14.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 15.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 16.jpg
  • Imagine atasata: Reabilitare centru - 2016.03.06 - 17.jpg

3

#2056 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 06 martie 2016 - 19:11

Citeam undeva ca numarul de copaci din Timisoara e foarte mare ( cred ca am citit undeva e la aproximativ 100 000 , posibil sa ma insel) , acuma vreo 8 ani m-am intalnit cu un grup de olandezi, se bucurau de clima noastra, in special ca e foarte cald ( era o zi cu vro 34 de grade) si spunea ca e foarte verde , foarte multi copaci. In statistici poate e prost ca se calculeaza suprafata, dar densitatea cred ca este mai mare decat in tarile din vest.
3

#2057 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 06 martie 2016 - 19:42

:up_arow: :up_arow:

Sunt parcate, insa mai putine la numar, si cu amenda aferanta in parbriz, ceea ce e bine!
2

#2058 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 06 martie 2016 - 21:15

Citeaza

Persoanele care platesc peste 500 de euro pentru o bicicleta, isi cumpara si echipament de sute de eore, nu folosesc bicicleta pentru ca sint prea saraci ca sa isi cumpere masina sau nu au bani de abonament la MTC.

Desigur ca nu! O folosesc ca sa si-o etaleze in Libertatii ca daca nu afla si prostimea ce bitzicla si-au tras, tot degeaba!... :Facepalm_emote_gif: Precum bizonii cu Ferrari, cu Lamborghini, etc.,... :clap:

Daca tot iti iei o bicicleta scumpa (sau nu), banuiesc ca o iei ca sa pedalezi linistit si nu sa umbli tembel prin "turma" de pietoni...

Oricum, ii tin pumnii Politiei Locale in acest demers... :04:
-2

#2059 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 07 martie 2016 - 06:53

Va asigur domnul Mile ca dorinta de a epata..si de a etala un bun scump chiar nu se aplica in cazul biciclistilor cel putin in cazul a 99 % din ei. Daca am dori asta am pedala prin parcarea Mall-ului... In momentul in care faci efortul financiar sa cumperi o bicicleta scumpa gandul pe care il ai este de a avea un vehicul care sa te duca in siguranta si relativ confort pe drumurile mizerabile din oras..Nu sunt o fitza...ci aproape o necesitate. E ca si cum pe drumurile pietruite de la sat ai alege sa mergi cu un Trabant sau cu un Aro...
In al doilea rand prea putini se plimba cu bicicleta in centru doar din placerea de a da "ture pe Corso".. cei mai multi foloseau aceasta ruta pentru ca era convenabila in drum spre locul de munca de pilda. Acum cativa ani cand accesul era inca permis strabateam de 2 ori pe zi piata Operei eu locuind in Circumvalatiunii si lucrand in acel moment in Fratelia...Deseori am vazut si intalnit politia comunitara si nu am avut nici un inconvenient in asta avand in vedere ca mergeam cu o viteza extrem de moderata..iar cand sambata la pranz de pilda era aglomeratie efectiv nu mai pedalam..doar impingeam incet cu picioarele sa imi tin echilibrul. Si eu am facut o buna parte din scoala in sistemul comunist...si daca legile fizicii nu s-au abrogat de atunci...echilibrul unui biciclist este mult mai instabil decat al unei persoane care merge pe picioarele lui (evident excludem cazurile de ebrietate ale pietonului)...Asadar in eventualitatea nedorita in care un biciclist se "propteste" inte-un pieton pietonul se va alege cu haina murdarita si cu o vanataie buna....biciclistul cu nasul julit...in cazul bun..si oricum cu un impact mult mai puternic cu betonul...eventual si o janta indoita.
Incerc sa inteleg logic toate punctele de vedere...si mi se pare ca am cazut in capcana "supra reglementarii" in care ne trebuie lege pentru orice r..hat...Tot ce nu e interzis expres trebuie considerat permis.
Din punctul meu de vedere Primaria daca era desteapta si fara rea vointa facea piste verzi de biciclete de-a lungul centrului paralel cu terenul cu iarba si flori...punea terasele imediat dupa ele..si pietonii mergeau intre terase si cladiri. Asa nimeni nu se certa cu nimeni..si nu se incomodau reciproc..
Sa nu uitam ca in epoca ceausescu si inainte de asta 50 de ani centrul a fost traversat si de masini...pana prin anii 60 chiar si in lungul lui...si de tramvaie...si de pietoni. Nu am auzit sa se fi produs avorturi spontane sau sa fie generatii traumatizate pe viata de aceasta "convietuire" . cum spunea un coleg al nostru de forum...conteaza bunul simt mentalitatea si educatia...
Chiar daca nu ai o treaba anume si vrei doar sa "dai la pedale" nu e o placere sa ai simptome de vertij pe pistele ondulate si deal-vale facute cu cu..ul in acest proiect european..unde ai doua optiuni ..ori imbratisezi gardul de beton ori faci baie in Bega... si trebuie sa stai perfect cu echilibrul si manuirea bicicletei sa nu iti rupi gatul la coborarea pantelor..ca sa nu mai zic ca sunt si pante pe care e imposibil sa le urci cu un Pegas fara mecanisme de multiplicare a vitezei...

Aceasta postare a fost editata de BogdanTm: 07 martie 2016 - 06:54

4

#2060 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12

Postat 07 martie 2016 - 10:23

Ce discutii fara sens pana la urma, nu inteleg agitatia pe subiectul asta. Din cate stiu eu, in Codul Rutier bicicleta e catalogata ca si vehicul, asemenea unei motorete, motociclete, masini, autobuz, etc. Din cauza asta stiu ca iti poti lua amenda daca mergi cu bicicleta pe trotuar in cazul in care nu exista pista de biciclete sau daca mergi pe strada, alaturi de masini, in cazul in care exista pista de biciclete in zona trotuarului. Dpmdv, e de la sine inteles ca nu poti permite circulatia bicicletelor intr-o zona destinata pietonilor si de asemenea, niste eventuale piste de biciclete e clar ca nu se pot trasa prin Cetate. Un plus din partea mea pentru Primarie in acest caz.

Odata cu inelul 1, pasajul din Piata Operei si o eventuala reabilitare a Pietei Operei (va urma si asta la un moment dat), vom avea piste de biciclete veritabile in zona Cetatii si in Piata Operei. Pana atunci, cu bicicleta langa in Cetate sau pe ea pe strazile adiacente alaturi de masini, daca nu exista pista pe trotuar.

Aceasta postare a fost editata de Pelbartus: 07 martie 2016 - 10:25

5

Arata acest topic

• (115 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Ultima »